Vyškov – Vlašim 1:1 (kon.) | Ústí n. L. – Dukla Praha 1:1 (kon.) | Příbram – Chrudim 0:0 (kon.)
Žižkov – Opava 2:2 (kon.) | Sparta B – Jihlava 1:1 (kon.) | Prostějov – Táborsko 1:2 (kon.)
Brno – Třinec 4:2 (kon.)
koniec
FC Zbrojovka Brno
4:2 (2:1)
FK Třinec
cz Streda 27.04.2022, 19:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    77
    Brno právě vstřelilo branku!
    Třinecká ztráta nedaleko autu se ukázala jako klíčová pro to, aby se zrodila čtvrtá trefa domácích. Zbrojovka rychle otočila hru a FILIP BLECHA si našel ideální místečko v šestnáctce. Střelec se potom rychle obtočil s míčem a klinicky přesně uklidil k tyčce. Hasalík ani nestihl udělat zákrok a je to 4:2.
     
    67
    Brno právě vstřelilo branku!
    Vedení se přelévá zpět na stranu brněnského celku! Po přihrávce do volného prostoru se hnal v samostatném úniku Filip Blecha, byl však dobře zastaven obranou. Mezitím se ale úplně uvolnil JAKUB PŘICHYSTAL, jehož si Třinec už nemohl pohlídat, a jeden na jednoho proti brankáři vyřešil přízemním gólem.
     
    55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Z poměrně nenápadné akce přichází vyrovnávací gól hostujícího mančaftu! JAKUB HABUSTA si nabíhal z levé strany proti brance a nabízel se mu k nahrávce Juřena. Třinecký kapitán se ovšem rozhodl k samostatné akci, když o vzdálenější tyč dopravil míč mimo dosah Šimana.
     
    43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté si připravili poměrně rychlou reakci na dvougólové vedení Brna. MICHAL PETRÁŇ se dostal k zakončení potom, co Zbrojovka zaspala ve vápně, a svižně prostřelil hlavou brankáře. Ten se stačil pouze ohlédnout za tvrdým pokusem a opět platí kontaktní rozdíl.
     
    38
    Brno právě vstřelilo branku!
    Možná trochu nečekaná situace, která ale končí gólem. Jakub Nečas zakončoval z pravé strany a zdálo se, že míč neprojde přes chumel hráčů. Střela se ovšem dostala po zemi dále, škrtl ji bránící IMRICH BEDECS a šla přesně ke vzdálenější tyči, kde ji Hasalík objevil už příliš pozdě.
     
    16
    Brno právě vstřelilo branku!
    Trpělivost nakonec přináší domácím fotbalistům růže. Třinec se dlouho nedokázal osvobodit z područí Zbrojovky, jež nakonec získala klíčovou převahu na pravé straně. Tam se naskytl moment k centru na JAKUBA ŘEZNÍČKA, který neváhal a okamžitě dával z voleje za záda Hasalíka.

    Tadeáš Mima

    Góly: 16. Jak. Řezníček, 38. Bedecs (vla.), 67. Přichystal, 77. Blecha – 43. Petráň, 55. Habusta

    Karty:   33. M. Ševčík (BNO), 80. Texl (BNO) – 58. Bedecs (TRI)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:3.
    FC Zbrojovka Brno: Šiman – Hrabina (72. A. Čermák), Endl (61. Hlavica), Šural, Bariš – Texl – Fousek (61. J. Hladík), M. Ševčík (61. Dav. Jambor) – Nečas (61. Blecha), Jak. Řezníček (C), Přichystal.
    Náhradníci: Berkovec – Kohoutek.

    Tréner: Richard Dostálek

    FK Třinec: Hasalík – Szewieczek, Foltyn, Bedecs, Hýbl – Omasta (81. Klusák), Habusta (C) (81. Buneš), Machuča (89. Weber), Kania (74. Nešický) – Petráň, Juřena (89. Zogata).
    Náhradníci: Paleček – Samiec.

    Tréner: Martin Zbončák

    Rozhodca: Kotala – Podaný, Žurovec

    Diváci: 4 522