Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC Dynamo Pardubice

cz Utorok 26.04.2022, 13:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je u konce, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (13:26:22)
     
    Klub v následujících měsících představí posily pro příští sezonu a také koncepci plánované stavby nové arény včetně vizualizace.
     
    "Dostali jsme několik tipů na zahraničního trenéra, ale touto cestou jít nechceme. Chtěli jsme českého trenéra a podobnou cestou chceme jít i s hráčským kádrem," řekl ještě Petr Dědek k otázce volby trenéra.
     
    "Doufáme, že si výroční sezonu užijeme i společně s fanoušky v plné hale," vyslovil Petr Dědek přání s ohledem na koronavirové uzávěry v posledních letech.
     
    "Po vstupu pana Dědka do klubu jsme začali mít úplně jiné ambice. Každý si přenášíme své kompetence a ambice, samozřejmě i moje hlava je s nadsázkou na špalku. Chci, aby tým byl ve špičce extraligy a byl dobrou značkou. Samozřejmě, každý chce vyhrát titul, záleží na tom, kdo a jak to odpracuje. Doufám, že až si po sezoně sedneme, zhodnotíme, že byla úspěšná," okomentoval ambice Dušan Salfický.
     
    Jak se vám odcházelo po tom, co pan Plachý označil váš odchod jako plivnutí na Boleslav?

    "K žádnému plivnutí na Boleslav z mojí strany nedošlo. S panem Plachým jsem mluvil, to je vše, co k tomu mohu říct," uvedl Radim Rulík.
     
    Jak těžké bylo jednání s Mladou Boleslaví? Režíroval jste vykoupení sám?

    "Ano. Nebylo to nic, co jsem už v životě nedělal. Je to naprosto standardní a bez komplikací, nebyla to žádná senzace, o které někdo mluvil," řekl Petr Dědek.
     
    "Svědčí to také o tom, že jsme se s Richardem nerozešli ve zlém. Nemáme důvod pálit mosty," doplnil Petr Dědek.
     
    Není typické, že trenér, který u týmu skončí, bude pokračovat jako asistent trenéra.

    "Nevidíme v tom problém, je to otázka lidskosti. Radim sám projevil zájem o setrvání Richarda v trenérském týmu," vysvětlil Dušan Salfický.
     
    Radim Rulík by měl působit i u mládežnických reprezentací, nebude to problém?

    "V případě, že takovou nabídku Radim dostane, klub ho pro takové angažmá uvolní. Počítáme s tím, bavili jsme se o tom už při dohodě o smlouvě," objasnil Petr Dědek.
     
    Oficiální úvod tiskové konference je u konce, nyní mají prostor novináři se svými otázkami.
     
    Salfický se s Rulíkem setkal v Plzni, kde chytal na konci devadesátých let.
     
    "Chceme hrát atraktivní útočný hokej, kterým budeme bavit fanoušky. Chceme, aby rádi chodili na hokej a abychom je bavili," dodal Dušan Salfický.
     
    "Shodli jsme se na tom, že v základní části bychom chtěli být do čtvrtého místa a v play-off chceme bojovat o medaile. Bylo by dobré, kdyby to ke stoletému výročí zacinkalo," odtajnil Petr Dědek ambice pro nadcházející sezonu.
     
    "Nejdůležitější momentálně bude schůzka s realizačním týmem, abychom si řekli, jak bude vypadat letní příprava, kteří hráči se zapojí a celkově, stanovit cestu, jak začít zatěžovat hráče, abychom se dobře připravili na sezonu," uvedl následující program nový pardubický lodivod.
     
    Radim Rulík má v Pardubicích smlouvu na 2 roky s opcí na 1 rok.
     
    "V první řadě se musím zorientovat v prostředí a poté pokud budu mít nápady, jak to tady posunout, budeme o tom s trenéry jednat," odpověděl Rulík na otázku ohledně novinek, které by chtěl v Pardubicích zavést.
     
    "Marek Zadina se domluvil na spolupráci s klubem a poté jsme se s Dušanem bavili o dalším členu realizačního týmu a zvolili jsme Richarda. Delší dobu už tady působí, dobře zná prostředí a to je důležité," okomentoval nový trenér Dynama výběr svých asistentů.
     
    Asistenty Radima Rulíka budou Marek Zadina a Richard Král.
     
    "Je tu krásná hala, výborné prostředí a skvělí fanoušci. Už v letošní sezoně tu byl velmi silný tým. V mojí kariéře je to první pardubická nabídka," dodává Rulík.
     
    Radim Rulík o svém příchodu: "Dostal jsem nabídku, nebylo to rozhodnutí ze dne na den. V Mladé Boleslavi jsem zažil dobré čtyři roky. O nabídce jsem začal vážně uvažovat a zhodnotil jsem si, že je čas na změnu. Bylo to složitější, protože jsem byl pod smlouvou, ale dopadlo to. Pardubice jsou tradiční klub, člověk si to v momentální chvíli možná tolik neuvědomuje, ale Pardubice vždycky patřily k dobře zavedeným extraligovým organizacím."
     
    "Radima znám už přes 20 let a jsem rád, že spolu budeme spolupracovat i tady v Pardubicích. Doufám, že nám pomůže naplnit ambice. Po sezoně jsme si sedli a hodnotili, koho přivést k nově skládajícímu se mužstvu. Když se nabídla možnost oslovit Radima, neváhali jsme a jsem rád, že tu sedí vedle mě," sdělil Dušan Salfický.
     
    "Cesta hledání trenéra byla trnitá. Jsem rád, že tu můžu přivítat Radima Rulíka, který má za sebou úspěchy i zkušenosti a doufám, že tu s námi bude po celou dobu smlouvy a pomůže nám k úspěchům," řekl Petr Dědek na adresu nového kouče.
     
    Novým hlavním trenérem Dynama Pardubice bude Radim Rulík!
     
    Moderátor Pavel Poulíček zahájil tiskovou konferenci a přivítal přítomné novináře i účastníky.
     
    Účastníky dnešní tiskové konference budou majitel Dynama Petr Dědek, sportovní manažer Dušan Salfický, moderátorem bude Pavel Poulíček.

    Dynamo představí nového hlavního trenéra.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Jakub Cimburek