Frankfurt – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Freiburg – Mönchengladbach 3:3 (kon.) | Fürth – Leverkusen 1:4 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Bielefeld 3:1 (kon.) | Lipsko – Union Berlín 1:2 (kon.) | Bayern – Dortmund 3:1 (kon.)
koniec
SC Freiburg
3:3 (0:2)
Borussia Mönchengladbach
cz Sobota 23.04.2022, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Vítám všechny fotbalové fanoušky u sledování duelu jednatřicátého kola německé Bundesligy, ve kterém své síly změří týmy Freiburgu a Mönchengladbachu.
     
    Borussia Mönchengladbach se momentálně nachází na dvanácté pozici ligové tabulky, což znamená, že svěřenci Adiho Hüttera nemohou postoupit do pohárové Evropy, ani spadnout do bojů o záchranu. Tento ročník tak hráči tradičního německého celku už pouze dohrávají. Po čtyřech velmi povedených zápasech "černobílí" v posledním utkání nestačili na Kolín nad Rýnem v poměru 1:3. Ve svém útoku hodně spoléhají na Alassaneho Pléu, jenž je jejich nejlepším střelcem.
     
    SC Freiburg prožívá naopak nadstandartní sezónu. Jindy podceňovaný tým letos válí a patří mu velmi dobré páté místo. Tabulka je však poměrně natěsnaná, a tak nemají svěřenci Christiana Streiche nic v kapse. Ve čtyřech zbývajících mačích mohou ještě přeskočit třetí Lipsko, nebo se propadnout až na osmou příčku. Formu mají však ideální. V týdnu se po výhře 3:1 v Hamburku probojovali až do finále DFB Pokal Cupu a v lize prohráli v posledních devíti zápasech jen jednou s Bayernem. Jejich nejlepším kanonýrem je Ital Vincenzo Grifo.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Freiburg: Flekken – Kübler, Lienhart, N. Schlotterbeck, Günter (C) – Sallai, M. Eggestein, Höfler, Grifo – Džong – Demirović.
    Náhradníci: Uphoff – Haberer, Höler, K. Schlotterbeck, Schmidt, Sildillia, Siquet, Vermeij, Weisshaupt.
    Trenér: Christian Streich

    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Beyer, Elvedi, Binsibajní – Lainer, Neuhaus, Koné, Netz – J. Hofmann, Pléa – Embolo.
    Náhradníci: Sippel – Bennetts, Friedrich, Herrmann, Jantschke, Kramer, Noss, Scally, Stindl.
    Trenér: Adi Hütter

    Rozhodčí: Brand.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Los o možnost úvodního výkopu vyhráli hráči Mönchengladbachu a okamžitě se přes pravou stranu vydali dopředu. Až do vápna domácích se prodral Lainer a po jeho přihrávce měli hosté solidní příležitost.
     
    2
    Tak pozor! Do Lainerova pasu zasáhl jeden z obránců Freiburgu rukou a po konzultaci s videem je nařízena penalta!
     
    3
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Autorem branky z pokutového kopu je RÁMÍ BINSIBAJNÍ. K pokutovému kopu si stoupl Rámí Binsibajní a bezpečně ho proměňuje. Hosté tedy rázem vedou 1:0.
     
    4
    Dnešní zápas nám tedy začal pěkně zostra a nemůžeme se dočkat, co dalšího bude dnes ještě k vidění.
     
    5
    Lainer se už znovu rval do šestnáctky Freiburgu, ale tentokrát byl zastaven včas.
     
    6
    V první ofenzivní akci se ocitli také domácí borci. Balón dostal na levou stranu obávaný střelec Grifo, ale na pozorného Küblera si nepřišel.
     
    7
    Na trávníku se už delší dobu drží Pléa. Po chvilce ošetřování se zvedá a my tedy můžeme pokračovat ve hře.
     
    8
    Páté mužstvo tabulky je dnes zatím dost mimo. Tým v červených dresech ztroskotává na základních věcech, jako je přesná přihrávka.
     
    10
    Breisgan Brazilians, jak se Freiburgu říká, se rozhodli pro kombinaci středem hřiště. Po přenesení na pravou stranu a faulu na Sallaie bude následovat přímý kop z dobré distance.
     
    11
    To nezahráli domácí vůbec špatně. Rozhodli se pro pas na nabíhajícího si Eggesteina, který pálil z první, ale s tečovanou střelou neměl Sommer problémy.
     
    13
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Autorem branky je BREEL EMBOLO. Heslo nedáš, dostaneš se nyní opět ukázalo. Zanedlouho po neproměněné šanci na straně Freiburgu vyrazili dopředu hosté. Hofmann narýsoval nádhernou nahrávku do běhu Breelovi Embolovi a ten už si věděl rady. Stav je tedy 0:2. Asistence: Jonas Hofmann.
     
    15
    Co chybělo, aby Freiburg snížil! Na sebe to po pěkné individuální akci vzal Vincenzo Grifo, ale jeho pumelici k pravé tyči bravurně zkrotil Yannick Sommer.
     
    16
    Svěřenci Christiana Streicha dostávají jednoznačnou lekci z produktivity. Své šance neproměnili, naopak soupeř z dvou nabídnutých možností, dvě využil.
     
    17
    Gladbach brání opravdu výborně. Obrannou linii má ideálně postavenou a nepouští útočníky soupeře do šancí, jako nyní Demiroviće.
     
    18
    Když už to nepůjde po zemi, tak možná vzduchem. To si nyní nejspíše řekli hráči v červeném a centrují do vápna Sommera jeden centr za druhým.
     
    20
    Po křižném pasu Grifa na Höflera druhý jmenovaný přenechal míč Sallaiovi. Maďarský záložník už však jiného spoluhráče nenašel a Borussia může vyrazit do protiútoku.
     
    21
    Ten však netrval příliš dlouho a po dobrém obranném zákroku Lienharta domácí můžou opět zkoušet své štěstí a pokoušet se o snížení.
     
    22
    Ve středu hřiště na chvíli zaváhal Eggenstein a Neuhaus ho tak obral o míč.
     
    23
    Grifovi se pas na Džonga nezdařil podle představ a z nadějně vypadající situace je rázem protiútok vedený Koném.
     
    24
    Hrací předmět inkasoval Hofmann a po krátkém zklidnění situace se snažil vysunout nabíhajícího si Embola podobně jako při gólové situaci, tentokrát nepřesně.
     
    25
    Domácí stadion se zlobí. Vincenzo Grifo se středem protáhl až do šestnáctky jako dravý štírek a poté po zásahu jednoho ze soupeřů spadl. Sudí Brand vyhodnotil tento zákrok jako v souladu s pravidly a pokračuje se ve hře.
     
    27
    Pěkná akce domácích nakonec končí bez úspěchu. Sallai si všiml na zadní tyči volného Demiroviće a poslal mu pěkný centr na hlavu. Hlavičku Demiroviće ze záklonu však Sommer bez problému udržel ve svých rukavicích.
     
    28
    V posledních minutách je Freiburg lepším týmem, ale i díky spolehlivému Sommerovi v bráně Mönchengladbachu je stále na nule.
     
    30
    Už už to vypadalo, že se Demirović dostane do zakončení, nakonec je však jeho akce přerušena hvizdem rozhodčího, píská se ofsajd.
     
    31
    To už snad není možné! Na rohový kop Güntera si naskočil Höfler a prodloužil ho na zadní tyč. Tam čekal Sallai, ale ani z minimální blízkosti nedokázal trefit odkrytou klec Sommera.
     
    32
    Freiburg má dnes zatím opravdu smůlu. Tyto nabídnuté šance běžně Breisgan Brazilians proměňují.
     
    33
    Další útok rozjíždějí domácí až od gólmana Flekkena. Dobývání obrany Gladbachu pokračuje...
     
    34
    Lainer mohl zkusit své štěstí a vyrazit do útoku. Místo toho se však rozhodl pro podržení míče a raději zklidnil hru. Hosté jsou po dlouhé době delší chvíli na balónu.
     
    35
    Freiburg má k dispozici další rohový kop.
     
    36
    Na ten si nejvýše naskočil hostující Koné, odvrátil ho jen k Schlotterbeckovi a ten ho poslal zpět do ohně. Tam byl nejaktivnější Sommer a lapil balón do rukavic.
     
    37
    Nyní už se píská faul, ale na druhé straně. Zákrok Neuhause zůstal bez povšimnutí, naopak Eggenstein už potrestán byl. Domácí publikum to nese hodně těžce.
     
    38
    Po dalším nedovoleném zákroku si Günter stoupá k přímému volnému kopu.
     
    39
    Domácí kapitán našel Lienharta, ale ten nedokázal lépe zamířit a umístit kulatý předmět mezi tři tyče.
     
    40
    Díky výbornému napadání si Freiburg opět vybojoval rohový kop a jeho tradiční exekutér Günter rýsoval další z nebezpečných centrů. Následně nastal v pokutovém území Mönchengladbachu zmatek, ze kterého ho osvobodil až Elvedi.
     
    42
    Breisgan Brazilians buší do plných, ale bez úspěchu. Vypadá to, že Borussia je dnes výborně takticky nachystána na pátý tým ligové tabulky.
     
    43
    Stoperská dvojice Lienhart a Schlotterbeck si nyní vzala na paškál rozehru svého celku a ne a ne otevřít se volný prostor.
     
    44
    Sallai centroval pěkným načechraným pasem, na který však čekal pouze Binsibajní a odvrátil ho na roh.
     
    45
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    45+1
    Po faulu na Beyera vykopává Sommer z vlastní půle a našel až Embola. Střelec druhé branky přišel rychle o míč a hra se přesouvá na druhou stranu.
     
    45+2
    Sallai se se svými kumpány řítil do přečíslení, ale nevyřešili ho ideálně a na druhé straně se naopak ke střeleckému pokusu dostal Embolo, mířil mimo tři tyče.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První půle je minulostí! Nabídla nám dvě branky a obě na straně Borussie Mönchengladbach, která se zásluhou Binsibajního a Embola dostala hned z úvodu utkání do vedení. To bylo prakticky vše, co hosté předvedli. Výrazně aktivnějším týmem byl Freiburg, ale ve skóre se to neprojevilo. Druhá část hry nám tedy jistě nabídne zajímavou podívanou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Ermedin Demirović, přichází Lucas Höler.
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Woo-Jong Džong, přichází Noah Weisshaupt.
     
    46
    Okamžitě po výkopu se Freiburg nastěhoval na půli soupeře a vybojoval si rohový kop, ze kterého nic nevzešlo.
     
    47
    Ale pozor! Hlavní sudí Brand si jde přezkoumat předchozí situaci, ve které spadl domácí forvard Weisshaupt po kontaktu se soupeřem.
     
    48
    A rozhodnutí je jasné! Po zhlédnutí videa je nařízena penalta.
     
    49
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Autorem branky z pokutového kopu je VINCENZO GRIFO. K pokutovému kopu si stoupl domácí střelec Vincenzo Grifo a proměňuje ho ranou do pravé šibenice. Máme tedy sníženo.
     
    50
    Rýsuje se nám tedy pěkná zápletka do zbytku druhé části hry. Freiburg se prosazuje hned z kraje poločasu a další průběh bude jistě zajímavý.
     
    52
    Breisgan Brazilians se vydali do další rychlé protiakce a po ose Grifo, Weisshaupt hrozili z bezprostřední blízkosti.
     
    53
    To nevypadá vůbec dobře. Nová akvizice Weisshaupt se nejspíše v předchozí situaci zranila a dlouho se svíjí v bolestech na trávníku.
     
    54
    Přítomnost Noaha Weisshaupta neměla dlouhého trvání a opouští hřiště.
     
    55
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Noah Weisshaupt, přichází Kennet Schmidt.
     
    57
    Freiburg má tedy už poměrně brzo vypotřebovány své tři střídání.
     
    58
    Günterovi se z levé strany odcentrovat nepodařilo, zastavil ho Lainer.
     
    59
    Hostující forvard Pléa nejprve nadělával obraně Freiburgu starosti po jeho rychlém průniku, pak se ale dopustil faulu a bude náležitě pykat.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Alassane Pléa (Borussia Mönchengladbach).
     
    60
    Nauhaus se z čista jasna objevil u brány soupeře, zařízení se mu však trefit nepodařilo.
     
    61
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Autorem branky je CHRISTIAN GÜNTER. A máme vyrovnáno! Krásnou ranou z dálky k pravé tyči se prosadil Christian Günter a srovnává stav dnešního utkání. Asistence: Maximilian Eggenstein.
     
    63
    Netrvalo dlouho a domácí vyrovnávají. Podaří se jim dokonat vítězný obrat?
     
    64
    Rázem však mohla Borussia Mönchengladbach opět jít do vedení. V úniku jen těsně přestřelil svatyni Flekkena Hofmann.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Kouadio Koné (Borussia Mönchengladbach).
     
    66
    A mohli jsme vidět nevídaný obrat! Z voleje se do toho opřel Eggenstein a jen díky parádnímu zákroku Sommera je stále stav vyrovnaný.
     
    67
    Tlak domácích nezná konce. Do pokutového území Mönchengladbachu putuje jeden centr za druhým.
     
    68
    Na rohový kop si dobře naskočil Höler a jen o kousek přestřelil horní tyč Sommerovy svatyně.
     
    69
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Stefan Lainer, přichází Joe Scally.
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Florian Neuhaus, přichází Conor Noss.
     
    70
    Hra je ve druhé půli velmi rozkouskovaná. Jsme svědky několika střídání, žlutých karet, faulů, ale i gólů.
     
    71
    Nyní se o další přerušení zasloužil forvard Borussie Pléa, když po jednom z předešlých soubojů v křečích leží na trávníku.
     
    72
    Je konečně rozehráno a Freiburg pokračuje v tom, kde skončil.
     
    73
    Už už to vypadalo, že ze z levé strany vyřítí Schmidt vstříc Sommerovi. Díky dobrému zákroku Beyera se tomu tak nestalo.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Maximilian Eggestein (SC Freiburg).
     
    73
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Lars Stindl.
     
    74
    Pokus Schmidta se několikrát odrazil až skončil opět u něj. Na druhý pokus už přihrával a jen o kousek minul kopačku Hölera.
     
    75
    Mönchengladbach je v druhé půli absolutně neškodný. Vypadá to, jako by hosté jen čekali nakonec a snažili se inkasovat co nejméně branek.
     
    76
    Höflerova střela z dálky byl ještě ztečována, což vyhovoval Yannicku Sommerovi, jenž ji pohodlně lapil.
     
    77
    Borussia je po dlouhé době nastěhována na útočné půlce. V akci byl dnes poprvé spatřen nově příchozí Stindl, šlo ale jen o krátký čas v práci s míčem.
     
    78
    Stindl mohl jít středem hřiště do brány, také to udělal, jenže tak nešťastně, že fauloval a dopřál tak Breisgan Brazilians volný přímý kop.
     
    79
    Na druhou stranu vyrazil Sallai a vybojoval rohový kop.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach).
     
    80
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Autorem branky je PHILIPP LIENHART. Fantastický obrat je dokonán! Na parádní centr Güntera si ještě lépe naskočil Philipp Lienhart a umístil ho přesně k levé tyči. Parádní otočka v podání Freiburgu. Asistence: Christian Günter.
     
    81
    Ko by byl čekal, že po prvním poločase bude Freiburg schopen takového obratu. Opak je pravdou a domácí tým se i díky podpoře fanoušků postaral o parádní kousek. Teď ještě ho dotáhnout do konce, což také nebude vůbec lehké.
     
    82
    Avšak domácí jsou stále na míči, konkrétně Kübler. Ten vybojoval i přímý kop, který ale lapil Sommer bez větších potíží.
     
    84
    Embolo se pokoušel o individuální průnik mezi dvěma obránci soupeře, ten mu však vůbec nevyšel, o nápravu se ještě postaral Netz, když vybojoval téměř ztracený míč.
     
    85
    Volného Hofmanna se všiml Netz a poslal mu pěkný pas, Hofmannovi cbyěl jen kousek, aby si ho zpracoval a ocitl se v šanci.
     
    85
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Lukas Kübler, přichází Keven Schlotterbeck.
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Jordan Beyer, přichází Patrick Herrmann.
     
    87
    Na poslední chvíli se podařilo Binsibajnímu zamezit téměř jistému gólu. Po krásném vysunutí Hölera Grifem se německý útočník v souboji jeden na jednoho proti Sommerovi pokusil o kličku. Ta mu nevyšla, ale alespoň nacentroval z úhlu do šestnáctky. Tam se dlouho míč válel u brankové čáry a Sallai už se chystal ho dorazit do sítě, ale na poslední chvílí výborně zasáhl Binsibajní a zachránil svůj tým od další branky.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Rámí Binsibajní (Borussia Mönchengladbach).
     
    88
    Freiburg si vybojoval rohový kop a jeho stálý exekutor Günter tentokrát své spoluhráče do gólové možnosti nedostal.
     
    89
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Roland Sallai, přichází Janik Haberer.
     
    89
    Chýlí se nám závěr zápasu a Mönchengladbach už se dostává k míči. Schyluje se k jejich závěrečnému tlaku.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90+1
    Hráči domácího celku odvádějí výbornou práci a drží hru daleko od své branky. Tohle jim bohatě stačí.
     
    90+2
    Vincenzo Grifo přešel přes dva soupeře a dokonce se dostal ke střele. Tu sebral Sommer a posílá své spoluhráče vpřed k finální akci.
     
    90+3
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Autorem branky je LARS STINDL. To je neuvěřitelné! Je vyrovnáno. Dlouho to vypadalo, že hosté už nebudou schopni srovnat, ale z ničeho nic nacentroval Patrick Herrmann dlouhý a zejména přesný pas přesně na hlavu Larse Stindla a ten se prosadil přesně k levé tyči. V závěru zápasu tak srovnává stav na 3:3 a je hrdinou svého týmu. Asistence: Patrick Herrmann.
     
    90+4
    Po této brance se nejspíše už nic víc nestane a zápas skončí remízou.
     
    90+5
    Je tomu tak. Rozhodčí Brand sice nechal hru ještě chvíli plynout, ale nic víc se už nestalo a dnešní dramatické utkání končí plichtou.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 11:3. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12.
     
    Máme konec! Hektická druhá půle nám nabídla nejprve fantastický obrat Freibrugu, když se díky Grifovi, Günterovi a Lienhartovi domácí dostali do vedení. Vypadalo to, že to už Breisgan Brazilians zvládnou a dotáhnou tento parádní kousek do konce. V nastavení však vyrovnal Stindl a určil stav utkání na 3:3.
     
    Ode mne to je pro dnešek vše a budu se těšit u dalších online přenosů. (17:47:49)

    Jiří (PLZ) Beníšek

    Góly: 49. Grifo (pen.), 61. Günter (M. Eggestein), 80. Lienhart (Günter) – 3. Binsibajní (pen.), 13. Embolo (J. Hofmann), 90+3. Stindl (Herrmann)

    Karty:   73. M. Eggestein (FRE) – 59. Pléa (MNC), 65. Koné (MNC), 79. Stindl (MNC), 88. Binsibajní (MNC)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 11:3. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12.
    SC Freiburg: Flekken – Kübler (85. K. Schlotterbeck), Lienhart, N. Schlotterbeck, Günter (C) – Sallai (89. Haberer), M. Eggestein, Höfler, Grifo – Džong (46. Weisshaupt, 55. Schmidt) – Demirović (46. Höler).
    Náhradníci: Uphoff – Haberer, Höler, K. Schlotterbeck, Schmidt, Sildillia, Siquet, Vermeij, Weisshaupt.

    Tréner: Christian Streich

    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Beyer (85. Herrmann), Elvedi, Binsibajní – Lainer (69. Scally), Neuhaus (69. Noss), Koné, Netz – J. Hofmann, Pléa (73. Stindl) – Embolo.
    Náhradníci: Sippel – Bennetts, Friedrich, Herrmann, Jantschke, Kramer, Noss, Scally, Stindl.

    Tréner: Adi Hütter

    Rozhodca: Brand