Wolfsburg – Mainz 5:0 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
5:0 (5:0)
1. FSV Mainz 05
cz Piatok 22.04.2022, 20:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Bundesliga má dnes na programu předehrávku 31. kola, ve které se proti sobě postaví dva týmy z druhé poloviny tabulky. Třináctý Wolfsburg vyzve devátou Mohuč.
     
    Půjde o souboj týmů s mizernou aktuální formou, vždyť obě mužstva vyhrála jediný z posledních pěti zápasů. Wolfsburg navíc ve čtyřech ostatních případech prohrál, Mohuč má bilanci 1 – 2 – 2.
     
    Wolfsburg bude chtít dnes doma odčinit debakl z víkendu, kdy dostal na hřišti Dortmundu výprask 1:6, což byla čtvrtá nejhorší porážka v klubové historii. Vlci se budou spoléhat i na zlepšenou bilanci právě na svém hřišti, kde bodovali ve čtyřech z šesti duelů.
     
    Mohuči se naopak venku vůbec nedaří. Mimo svůj stadion naposledy zvítězila 30. října (!) v 10. kole v Bielefeldu a od té doby brala jen dvakrát po bodu za remízu, devět dalších střetnutí prohrála.
     
    Na podzim skončil první vzájemný duel v této sezoně jasnou záležitostí pro 1. FSV při výhře 3:0, přičemž první dva góly dala Mohuč už ve druhé a čtvrté minutě. Pojistku pak přidala v závěru. Wolfsburg tehdy ani jednou nevystřelil na bránu.
     
    Úvodní sestavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Bornauw, Brooks, Roussillon – Baku, X. Schlager, Arnold, Gerhardt – Wind, M. Kruse – L. Nmecha.
    Náhradníci: Pervan – Vranckx, Steffen, Philipp, Mbabu, Białek, F. Nmecha, Lukebakio, Paredes.
    Trenér: Florian Kohfeldt

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Tauer, Bell, Niakhaté (C) – Widmer, Barreiro, Stach, Boëtius, Lucoqui – Burkardt, Ingvartsen.
    Náhradníci: Dahmen – Brosinski, Hack, Nemeth, Martín, Papela, Stöger, Onisiwo, Kohr.
    Trenér: Bo Svensson.
     
    Vše je připraveno na úvodní výkop. Domácí budou hrát v zelených dresech, hosté v červeném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Pokus o první útok domácím nevyšel. Roussillonův centr skončil až v zámezí a Mohuč bude na své polovině vhazovat.
     
    3
    Tentokrát nakopával míč dopředu Brooks, ale obrana soupeře balon bez problému odvrátila.
     
    4
    Kupředu se vydali také hosté, jenže míč ztratili ještě před vápnem a pak Boëtius fauloval. Wolfsburg rozehrává.
     
    5
    Baku se na pravé straně hřiště hezky uvolnil v souboji jeden na jednoho, následné přihrávka na nabíhajícího spoluhráče mu však nevyšla ideálně.
     
    6
    Nmecha upadl kousek před šestnáctkou a chtěl si vymodlit standardku z dobré pozice pro svůj tým. Ovšem rozhodčí gestem hned naznačuje, že se bude hrát dál.
     
    7
    První nebezpečnější ofenzivní akce. Na svědomí ji měli domácí. Roussillon centroval zleva a míč jen prolétl malým vápnem. Hosté měli štěstí.
     
    8
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Chvilku nato už Vlci otevírají skóre a vedou brzy 1:0! Nmecha si naběhl na centr před bránu a efektivní patičkou trefil tyč, od které se míč odrazil k JONASI WINDOVI a ten už zblízka jen doťukl míč za čáru. Nejlepší možný úvod pro Wolfsburg.
     
    10
    Mohuč mohla odpovědět z rohového kopu, prvního v zápase. Casteels si ale těžší zákrok nepřipsal a s míčem už zase hrají domácí.
     
    11
    Wolfsburg teď předvedl hezký ťukes, který zkazil nepřesnou přihrávkou na nabíhajícího spoluhráče Gerhardt a domácí tak nezahrozili.
     
    13
    Domácí se snaží být nadále aktivnější. Jsou pohyblivější, aktivně napadají. Mohuč toho zatím moc neukázala.
     
    14
    Kruse už ve vápně rýsoval finální přihrávku na lépe postaveného spoluhráče, ale obrana hostů jeho záměr dobře přečetla a míč odkopla do bezpečí.
     
    15
    Z ničeho nic mohli hosté vyrovnat! Bornauw se nechal oloupit o míč Burkardtem a německý útočník šel sám na bránu. Jeho zakončení skvěle vychytal vyběhnutý brankář Casteels.
     
    17
    Na druhé straně se málem povedl samostatný únik i domácím. Kruse si nabíhal za obranu a přihrávku na něj na poslední chvíli zastavil poslední obránce Mohuče.
     
    18
    Gerhardt vhazuje na půlce hřiště u střídaček. Domácí kouč Florian Kohfeldt toho využívá a zásobuje své svěřence taktickými pokyny.
     
    19
    Burkardt běžel za dlouhým míčem až k rohovému praporku, zastavil ho až praporek pomezního rozhodčího. Ofsajd Mohuče.
     
    21
    Aktivní Baku mohl využít své rychlosti a proniknout z křídla až do vápna. Nakonec volil přihrávku dozadu a domácí na své půlce kombinují.
     
    21
    Penalta pro Wolfsburg! Tauer fauloval Nmechu a rozhodčí ukazuje na bílý puntík!
     
    21
    A pozor, je to i červená karta pro faulujícího Tauera! Rozhodčí tak rozhodl po konzultaci s videem a hosté budou dohrávat o deseti.
     
    24
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Domácí zvyšují z penalty svůj náskok a vedou 2:0. MAX KRUSE zahrál pokutový kop suverénně. Brankáře poslal na opačnou stranu než míč a navýšil vedení Wolfsburgu.
     
    26
    Krutý průběžný stav pro Mohuč. Zvláště poté, co měl Burkardt na noze vyrovnání. Ale nedal a hosté inkasovali podruhé. Navíc hrají v deseti...
     
    27
    Mohuč se snaží uklidnit hru. Brooks si vyměnil několik přihrávek se spoluhráči v obraně a nikam nespěchá.
     
    28
    Už to mohlo být 3:0. Lukas Nmecha střílel kousek před malým vápnem, ale Zenter jeho zakončení zastavil. Wolfsburg je dnes v útoku velice nebezpečný.
     
    30
    Roussillonův centr v pohodě sebral ze vzduchu Zentner. Wolfsburg nicméně zůstává u míče.
     
    31
    Zahraje si i domácí gólman a zároveň kapitán Casteels, jemuž v pohodě hrající spoluhráči adresovali dozadu přihrávku.
     
    32
    Další zakončení v podání Nmechy. Otevřel se před ním prostor před šestnáctkou, ale jeho střela mířila asi dva metr nad. Gólman Zentner bude rozehrávat.
     
    33
    Hosté se vůbec nedokáží udržet na míči. Wolfsburg rozehrávku soupeře aktivně napadá a Mohuč se má problém dostat za půlku.
     
    35
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Krásná akce domácích, kteří kráčí za jasným vítězstvím. Baku zprava centroval před bránu, kam si naběhl MAX KRUSE a střelou z první mezi nohy brankáře zvýšil svoji druhou trefou v utkání na 3:0.
     
    36
    Mohuč je úplně ze hry, domácí na hřišti jasně vládnou. Baku zase přihrával do šestnáctky a hosté měli štěstí, že se míč neodrazil na kopačku někoho v zeleném dresu.
     
    38
    Wolfsburg si přihrává kolem středového kruhu. Hosté už se vidí v kabině, soupeři vůbec nestíhají.
     
    39
    Nmecha znovu tváří v tvář gólmanovi, který ho vychytal! Vzrušení je ale zbytečné, neboť domácí útočník byl v ofsajdu. Případný gól by stejně neplatil.
     
    40
    Po dlouhé době se hosté vydali do útoku. Stach přihrával spoluhráči, který po souboji upadl a Mohuč chtěla standardku. Rozhodčí ji nepíská.
     
    42
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo na čistý hattrick v podání Maxe Kruseho za osmnáct minut! Gól byl ale nakonec připsán JONASI WINDOVI. Mohuč je zralá na ručník a teď si branku dala skoro sama. Po dalším centru zprava odvracel balon Bell, jenže nešťastně trefil jen záda spoluhráče a míč se odrazil před branku. Wind už pak v přímém souboji s gólmanem nezaváhal.
     
    44
    Další gól Kruseho byl blízko! Útočník tentokrát střílel z dálky a trefil vzdálenější tyči. Pískal se také ofsajd, protože jeden z hráčů v zeleném stál takřka na brankové čáře a jeho dorážka by neplatila.
     
    45
    Rozhodčí v prvním poločase nastavuje dvě minuty.
     
    45+2
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Teď už se MAX KRUSE trefil a kompletuje hattrick. Neuvěřitelné! Hosté ho nechali úplně volného na pravé straně vápna, odkud Kruse s přehledem zakončil. 5:0!
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Wolfsburg vede po prvním poločase nad Mohučí 5:0, což je výsledek, který by byl debaklem i v hokeji. Úvodní půli rozhodly dva klíčové momenty – neproměněná šance Burkardta, který mohl vyrovnat na 1:1, a pak červená karta hostů a z následné penalty druhý gól domácích. Mohuč se od té doby úplně sesypala a inkasovala ještě další tři góly.
     
    Útočník Max Kruse nakonec zaznamenal během první půle „jen“ hattrick. Gól na 4:0 je oficiálně připsán Jonasi Windovi. Ten se tedy prosadil zatím dvakrát, Kruse třikrát.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jean-Paul Boëtius, přichází Dominik Kohr.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Anderson Lucoqui, přichází Aaron Martín.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Marcus Ingvartsen, přichází Alexander Hack.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Anton Stach, přichází Merveille Papela.
     
    47
    Hostující trenér Bo Svensson vystřídal hned čtveřici hráčů. Mohuč už nemá vůbec o co hrát. Doplňme, že domácí vyhráli v prvním poločase 11:1 na střely.
     
    49
    Wolfsburg zatím nepolevuje. Hattrick zřejmě láká i Winda, který teď hezky pálil zpoza vápna a jeho ráně nechybělo mnoho! Bude z toho roh domácích.
     
    50
    Nmecha máchá rukama směrem k rozhodčímu. Diví se, že na něj neodpískal faul, který by znamenal dobrou standardku pro domácí.
     
    52
    Šance Mohuče! Domácí si moc nerozuměli vzadu, čehož mohl využít Burkardt. Střílel z poměrně velkého úhlu a trefil Casteelsovu nohu. Druhá velká příležitost hostů v zápase opět gólem nekončí.
     
    53
    Už zase útočí Vlci. Jakoby jim pět gólů bylo málo. Nebezpečný centr z křídla teď jen prolétl pokutovým územím a na tribunách to jen zahučelo.
     
    54
    Kruse krásně vysunul v pokutovém území nabíhajícího si Schlagera, jemuž na poslední chvíli padl pod nohy skluzující obránce.
     
    56
    Mohuč měla šanci na další protiútok, ale ve středovém kruhu míč ztratila. Má ho Baku a pohledem si vybírá, komu ze spoluhráčů přihraje.
     
    57
    Míč v zámezí a Zentner rozehraje. Televizní kamera si zatím vybrala zkroušené fanoušky Mohuče, kteří trpí krutý výsledek svých barev.
     
    59
    Mohuč teď hraje delší čas s míčem. Wolfsburg se trochu zatáhl. Hosté chtějí dát alespoň čestnou branku.
     
    60
    Nmecha chtěl při útoku Wolfsburgu možná až příliš naivně procpat míč na Kruseho, který neprošel. Balon v pohodě lapil Zentner.
     
    62
    Zhruba půl hodina do konce. Uvidíme, jestli se dočkáme ještě nějakého gólu, nebo už se duel bude jen z povinnosti dohrávat.
     
    63
    Martín, jeden ze čtyř čerstvých hráčů Mohuče, se neodvážil při akci hostů hrát dopředu a raději vrací hru zpět na své spoluhráče do obrany.
     
    64
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Lucas Nmecha, přichází Bartosz Białek.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Xaver Schlager, přichází Felix Nmecha.
     
    65
    Felix Nmecha nevyzrál v přímém souboji na Martína. Domácí zahájí útok znovu ze své poloviny.
     
    67
    Widmer mohl zahrozit, jeho zakončení bylo zblokované. Mohuč kope roh.
     
    68
    Nic z toho. Centr do vápna odvrátil první hráč a kupředu už míří zase stále hladoví Vlci.
     
    69
    Hostující Papela jen vztekle praštil rukou do trávníku, když skončil na zemi po prohraném souboji na zemi a přišel o míč při nadějně rozvíjející se akci Mohuče.
     
    70
    Baku, jeden z nejlepších hráčů na hřišti, poslal další z centrů směrem k Zentnerovi. Ten v pohodě kryje.
     
    71
    Wind to v útoku přehnal s důrazem. Fauloval Hacka, což sudí nepřehlédl a píská faul.
     
    72
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jonathan Burkardt, přichází Karim Onisiwo.
     
    73
    Papela chtěl z útočné snahy Mohuče vytěžit alespoň aut, praporek pomezního však ukazuje na opačnou stranu a vhazuje a Wolfsburg.
     
    74
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Bote Baku, přichází Kevin Mbabu.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Jonas Wind, přichází Maximilian Philipp.
     
    75
    Wolfsburgu se útok nepovedl, poprvé si zahrál Onisiwo. Avšak Mohuč byla vytlačena zpátky ke své bráně a u míče je dokonce také gólman Zentner.
     
    77
    Duel už se dohrává, ani jedno z mužstev se nikam nežene. Pokud by se hosté nedokázali ani jednou prosadit, bylo by to poprvé od 18. prosince, kdy nedají venku gól.
     
    79
    Tohle mohlo být zajímavé pro domácí. Roussillon centroval a jeho pas byl tečovaný. Naštěstí pro hosty ne tak nebezpečně, aby s ním měl Zentner větší potíže.
     
    80
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Max Kruse, přichází Kevin Paredes.
     
    81
    Jediní dva střelci zápasu už na trávníku nejsou. Hřiště opustil jak Wind, tak i střelec hattricku Kruse.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Dominik Kohr (1. FSV Mohuč 05).
     
    82
    Žlutou kartu dostává Alexander Hack (1. FSV Mohuč 05).
     
    83
    Wolfsburg měl k dispozici standardku ze slušné pozice těsně za vápnem. Střílel Białek, ale trefil jen zeď.
     
    85
    Domácí dnes najdou nejlepší odpověď na víkendový debakl v Dortmundu, kde prohráli 1:6. Pětigólovou výhru si teď naopak mohou užít sami. Pokud se tedy ještě stav nezmění.
     
    86
    A změnit se mohl! Kohr načasoval přihrávku na Onisiwa, jenž šel ze strany sám na brankáře, ale Casteels je dnes neprůstřelný a už potřetí v utkání zmařil soupeři velkou šanci.
     
    88
    Tréninkové tempo v posledních minutách duelu jinak pokračuje. Domácí už si dobré dvě minuty přihrávají na své útočné polovině. Bez větší snahy výrazněji zaútočit.
     
    89
    Vlci ještě zahrávali roh a Zentner se pořádně zapotil, protože dobře zakroucený vzdušný pas musel s obtížemi nadvakrát lapit.
     
    90
    Hodně zoufalým pokusem se prezentoval hostující Hack. Z pětadvaceti metrů vystřelil hodně odevzdaně o několik metrů vedle. Už se zřejmě nic nestane.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:10.
     
    Je hotovo. Wolfsburg poráží v předehrávce 31. kola doma Mohuč suverénně 5:0, když o výsledku rozhodl už první poločas a hattrick Maxe Kruseho. Dva zbylé góly dal Jonas Wind.
     
    Klíčovým momentem celého utkání se ukázala situace z první půle, kdy mohla Mohuč srovnat na 1:1, místo toho pár minut nato dostala červenou a inkasovala druhý gól z penalty. Wolfsburg pak do pauzy naprosto dominoval.
     
    Mohuč potvrdila, že venku patří v lize k nejhorším. Na cizím hřišti prohrála čtvrtý z posledních pěti duelů, Wolfsburg naopak ukázal, že zlepšené domácí výkony z poslední doby nejsou náhodou.

    Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera! (22:30:22)

    Lukáš Šonský

    Góly: 8. Wind, 24. M. Kruse (pen.), 35. M. Kruse (Baku), 42. Wind, 45+2. M. Kruse (Gerhardt)

    Karty:   81. Kohr (MAI), 82. Hack (MAI)   21. Tauer (MAI)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:10.
    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Bornauw, Brooks, Roussillon – Baku (74. Mbabu), X. Schlager (64. F. Nmecha), Arnold, Gerhardt – Wind (74. Philipp), M. Kruse (80. Paredes) – L. Nmecha (64. Białek).
    Náhradníci: Pervan – Vranckx, Steffen, Philipp, Mbabu, Białek, F. Nmecha, Lukebakio, Paredes.

    Tréner: Florian Kohfeldt

    1. FSV Mainz 05: Zentner – Tauer, Bell, Niakhaté (C) – Widmer, Barreiro, Stach (46. Papela), Boëtius (46. Kohr), Lucoqui (46. Martín) – Burkardt (72. Onisiwo), Ingvartsen (46. Hack).
    Náhradníci: Dahmen – Brosinski, Hack, Nemeth, Martín, Papela, Stöger, Onisiwo, Kohr.

    Tréner: Bo Svensson