Bordeaux – Saint-Étienne 2:2 (kon.) | Lorient – Metz 1:0 (kon.) | Monaco – Nice 1:0 (kon.)
Remeš – Lille 2:1 (kon.) | Troyes – Clermont Foot 0:1 (kon.) | Angers – Paríž 0:3 (kon.)
Brest – Lyon 2:1 (kon.) | Lens – Montpellier 2:0 (kon.) | Marseille – Nantes 3:2 (kon.)
Štrasburg – Rennes 2:1 (kon.)
koniec
Stade Brestois 29
2:1 (1:0)
Olympique Lyon
cz Streda 20.04.2022, 21:00 • Stade Francis-Le Blé, Brest • Ligue 1 Uber Eats • 33. kolo
Predzápasové kurzy
    90+3. Kadewere odmítl vyrovnání
     
    90+3
    Lyonu dochází čas na srovnání. A nyní jeho naděje nejspíš definitivně pohřbil Tino Kadewere, jehož zakončení po centru z pravé strany na zadní tyč těsně minulo klec Brestu!
     
    89
    Snad dvacet fotbalistů nyní bylo ve vápně Brestu, střílený centr z pravé strany se však od hrudi Moussy Dembélého odráží jen do náruče Marca Bizota, jenž si s míčem samozřejmě rád lehne na zem.
     
    88
    Mohlo být hotovo! Steve Mounié dostal z levé strany přihrávku na malé vápno a ranou přes Damiena Da Silvu napálil ostrým projektilem levou tyč svatyně Lyonu! Při Julianu Pollersbeckovi nyní stáli všichni svatí!
     
    83
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Tetê, přichází Tino Kadewere.
     
    75
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Martin Satriano, přichází Hugo Magnetti.
    74. Irvin CARDONA - 2:1
     
    74
    Brest právě vstřelil branku!
    Brest si bere vedení bleskově zpět! Rohový kop z pravé strany zahrál Julien Faussurier na přední tyč. Tam si na balon osamoceně vyskočil IRVIN CARDONA, jenž přesnou hlavičkou umístil balon podél bližší tyčky do sítě Lyonu, Julian Pollersbeck se po míči natahoval marně! Celek z Bretaně tak opět vede, tentokrát 2:1! Asistence: Julien Faussurier.
    72. Moussa DEMBÉLÉ - 1:1
     
    72
    Lyon právě vstřelil branku!
    Lyon srovnává na 1:1! Tetê na ose hřiště poslal kolmou prostrkávačku kupředu, po níž se ranou z penalty prosadil MOUSSA DEMBÉLÉ, který z bezprostřední blízkosti propálil pozdě vyběhnuvšího Marca Bizota! Olympique tak vyrovnává skóre a určitě ještě bude chtít přidat další gól, aby zde v Brestu sebral všechny body! Asistence: Tetê.
     
    71
    Po pravé straně se vydal k bráně soupeře Julien Faussurier, jenž šikovně obešel bránícího protivníka a z hranice velkého vápna vystřelil na bližší horní růžek svatyně Lyonu, kterou však těsně minul!
     
    70
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Houssem Aouar, přichází Bradley Barcola.
     
    70
    Tetê se šikovně uvolnil na pravé straně šestnáctky a přes bránícího Haríse Belqebla vypálil. Sražený míč však Marco Bizot chytá do své náruče.
     
    64
    Dobře si nyní z levého křídla seběhl na osu hřiště Emerson, jenž pálil z hranice velkého vápna jen těsně nad břevno svatyně Marca Bizota!
     
    59
    Moussa Dembélé zpracoval vysoký balon z pravé strany do šestnáctky Brestu, přízemní střelou z bezprostřední blízkosti však Marca Bizota nepřekonal a odražený balon navíc sám poslal nechtěně do zámezí.
     
    58
    Thiago Mendes však byl trochu v právu, protože Lyon měl zahrávat standardku, proto od sudího Stinata nepřišel trest. Sudí musí znovu pískat a opět sahá pro kartu, když Martin Satriano podrazil na půlícím kruhu právě Thiaga Mendese.
     
    56
    Brest poprvé v utkání provádí změnu v sestavě, ze hřiště jde útočník Franck Honorat. Místo něj je na trávníku Irvin Cardona.
     
    55
    Tohle bude za kartu, přesně tak. Harís Belqebla nabral míčna ose hřiště a chtěl s ním jít kupředu, když ho zezadu podrazil Thiago Mendes, jenž si za svůj zákrok prohlédne žlutou kartu.
     
    54
    Jean-Kévin Duverne dostal přihrávku z levého křídla na roh pokutového území Lyonu a jeho projektil jen těsně minul bližší horní růžek klece Olympiqu!
     
    49
    Olympique nyní tlačí v obrovském stylu, Thiago Mendes naběhl na hranici pokutového území Brestu a vyslal přízemní tvrdou ránu do středu svatyně soupeře, kde však znovu stál připravený Marco Bizot.
    48. Dembélé akrobatickým zakončením Bizota nepřekonal
     
    48
    Olympique zakládá další akci na své polovině hrací plochy. Vysoký nákop kupředu jde na Moussu Dembélého, jenž ve výskoku trefil nohou balon na penaltě a jen skvělý zákrok Marca Bizota nyní zabránil Lyonu ve srovnání!
     
    47
    Olympique se vysunul po levém křídle kupředu a po centru na přední tyč zakončoval akci Lyonu snad Thiago Mendes. Jeho pomalý oblouček však zamířil jen do náruče Marca Bizota.
     
    44
    A nyní fandové Brestu tajili dech, když se kupředu vydal Moussa Dembélé, jenž v akrobatické pozici poslal balon směrem ke kleci Brestu a mičuda spadla jen těsně vedle levé tyče svatyně Marca Bizota!
    39. Dembélého střelu chytá Bizot
     
    39
    Moussa Dembélé se na levé straně šestnáctky Brestu dostal ke střele přes bránícího Liliana Brassiera a jeho prudký přízemní projektil na přední tyč musel chytit Marco Bizot, který byl donucen jít rychle na zem, aby projektil zastavil.
    36. Paquetá těsně minul
     
    36
    Lucas Paquetá dostal balon trochu na levou stranu před vápnem Brestu a v lehce akrobatické pozici zakončoval na zadní tyč svatyně soupeře. Tu však o chloupek minul!
     
    30
    Nyní se žlutí také na straně Brestu, když Julien Faussurier zastavil v zárodku rychlý kontr Lyonu na půlící čáře nedovoleným způsobem a prohlédne si zblízka kartonek žluté barvy.
    28. Steve MOUNIÉ - 1:0
     
    28
    Brest právě vstřelil branku!
    STEVE MOUNIÉ si postavil míč na značku pokutového kopu a svou přízemní střelu poslal lehce doprava. Julian Pollersbeck skočil na opačnou stranu a balon tak bez potíží putoval do sítě! Brest se ujímá gólem z penalty vedení 1:0 v tomto zápase!
    26. Ruka v pokutovém území - penalta!
     
    26
    A tohle je penalta pro Brest! Vysoký balon do vápna Lyonu spadl v šestnáctce Olympiqu na ruku Juniora Castella Lukeba a sudí Stinat ukazuje na značku pokutového kopu!
     
    25
    Na druhé straně také solidní možnost, po přihrávce z pravé strany šli skluzem Moussa Dembélé i Brendan Chardonnet. Druhý jmenovaný předvedl skvělý obranný zákrok, přesto musel zakročit i Marco Bizot jenž se musel hbitě otočit a skočit na brankové čáře po míči, který jen tak tak udržel na lajně!
     
    24
    Franck Honorat nyní prošel na ose hřiště až na hranici velkého vápna Lyonu a tvrdě pálil do středu svatyně Olympiqu, kde však stál připravený Julian Pollersbeck, který ránu ukryl do koše.
     
    18
    Ronaël Pierre-Gabriel se vysunul na pravé straně a centrem přenesl hru doleva, kde Tetê podrazil pronikajícího Jeana-Kévina Duverna, za což vidí žlutou kartu a Brest má ještě solidní standardku navíc.

    Petr Šatalík

    Góly: 28. Mounié (pen.), 74. Cardona (Faussurier) – 72. M. Dembélé (Tetê)

    Karty:   30. Faussurier (BST), 58. Satriano (BST) – 18. Tetê (LYO), 55. Mendes (LYO)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:12.
    Stade Brestois 29: Bizot – Pierre-Gabriel, Chardonnet (C), Duverne, Brassier – Faussurier, Belkebla, Lasne, Honorat (56. Cardona) – Mounié, Satriano (75. Magnetti).
    Náhradníci: Larsonneur – Uronen, Agoumé, Bilajlí, Del Castillo, H. Mbock, Magnetti, Saïd, Cardona.

    Tréner: Michel Der Zakarian.

    Olympique Lyon: Pollersbeck – Gusto, Da Silva, Lukeba, Emerson – Faivre, Mendes, Paquetá – Tetê (83. Kadewere), M. Dembélé (C), Aouar (70. B. Barcola).
    Náhradníci: Bonnevie – Henrique, Lomami, Keita, Reine-Adélaïde, Kadewere, B. Barcola.

    Tréner: Peter Bosz.

    Rozhodca: J. Stinat – B. Parinet Le Tellier, A. Auger.