St. Louis – Minnesota 6:5 (po pr.) | Edmonton – Vegas 4:0 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 4:3 (kon.)
Ottawa – Toronto 4:5 (po pr.) | Tampa Bay – Winnipeg 7:4 (kon.) | Montreal – Washington 4:8 (kon.)
Dallas – San Jose 2:1 (kon.) | Colorado – Carolina 7:4 (kon.) | Seattle – NJ Devils 4:3 (1:0 po s.n.)
Calgary – Arizona 9:1 (kon.) | LA Kings – Columbus 2:1 (kon.) | Detroit – Florida 1:6 (kon.)
Philadelphia – Buffalo 3:5 (kon.)
po s.n. (1:0)
Seattle Kraken
4:3 (1:2, 2:0, 0:1 - 0:0)
New Jersey Devils
cz Nedeľa 17.04.2022, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Seattle a New Jersey patří mezi jedny z nejhorších týmů v letošní sezóně zámořské NHL a už v neděli ráno se potkají v Climate Pledge Areně. Devils sice mají více bodů, Kraken ale lepší formu, když z posledních deseti zápasů vyhrál čtyřikrát, zatímco Devils třikrát a pouze dvakrát v normální hrací době. Rozdíl dělá šest bodů.
     
    Seattle Kraken

    Vegas došlo během své inaugurační sezóny až do finále Stanley Cupu, ve kterém nestačilo na Washington, a Seattle ukazuje, jak výjimečné to po všech směrech bylo. Kraken má pouze 52 bodů a hůře už jsou na tom jen dva týmy. Montreal má o bod méně a nejhorší tým sezóny Arizona o tři. Seattle prohrál dvakrát za sebou.
     
    New Jersey Devils

    New Jersey vyhrálo z posledních osmi zápasů pouze dvakrát a nejhorší porážku utrpělo na začátku dubna proti Floridě. Nikoliv výsledkově, ale tím, jak se zápas vyvíjel. Devils vstupovali do třetí třetiny s vedením 6:2, jenže nakonec prohráli 7:6 po prodloužení. Jegor Šarangovič vstřelil hattrick, jeho příspěvek ale nestačil.
     
    Úvodní sestavy:

    Seattle Kraken: Grubauer (Driedger) – Vince Dunn, A. Larsson (A), Soucy, H. Fleury, Borgen, Oleksiak – Eberle (A), Beniers, Donato – Sprong, Geekie, Sheahan – Lind, Gourde (A), McCann – Kuhlman, Wennberg, V. Rask.
    Trenér: Dave Hakstol

    New Jersey Devils: Daws (A. Hammond) – Severson (A), D. Hamilton (A), Bahl, P. K. Subban, Ty Smith – Zetterlund, N. Hischier (C), Šarangovič – Bratt, Mercer, Tatar – Kuokkanen, J. Boqvist, Zacha – Bastian, M. McLeod, A. Johnsson – Colton White.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Trevor Hanson, Brandon Blandina. Čároví: Travis Toomey, Bevan Mills.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Jordan Eberle se málem řítil z levého křídla sám na bránu, hokejisté New Jersey se k němu ale dokázali vrátit a na první střelu si musíme ještě chvilku počkat.
     
    01:12
    Stále se hraje bez přerušení a před pár okamžiky mohl skórovat u levé tyče slovenský útočník Tomáš Tatar, jenže kotouč zamířil mimo bránu. Zřejmě po zásahu.
     
    02:06
    Damon Severson si najel na pravém křídle na odražený puk od hrazení a z úhlu mířil do vzdálenějšího levého horního rohu, Philipp Grubauer ale zasáhl vyrážečkou.
     
    03:12
    Devils právě vstřelili branku!
    JESPER BRATT si zpracoval puk na bodu pravého kruhu pro vhazování a rychlou střelou zápěstím o přední tyč zamířil do sítě! Devils vedou 1:0! Asistence: Andreas Johnsson a Michael McLeod.
    03:12 Jesper BRATT - 0:1
     
    04:11
    Fabian Zetterlund se ocitl u pravé tyče v šanci, ani nadvakrát ale z blízkosti bývalého brankáře Washingtonu nebo Colorada nepřekonal – 0:1!
    04:11 Philipp Grubauer vytáhl v rychlém sledu dva zákroky!
     
    07:11
    Karson Kuhlman dostane dvě minuty za vysokou hůl a Devils si zahrají první přesilovou hru v zápase, která přijde na řadu po krátké reklamní přestávce. Stav 0:1.
     
    08:34
    Yanni Gourde se málem řítil od obranné modré čáry sám na bránu, jenže puk se odrazil příliš daleko a Nico Daws se proti němu dobře vydal daleko ze své brány.
     
    09:26
    Kraken zatím hoří a nyní se u levé tyče ocital v šanci po vyjetí zpoza brány Janne Kuokkanen, bekhendem ale zkušeného brankáře Seattlu nenachytal. Přerušení.
     
    09:56
    Ty Smith na levém křídle vypálil od modré čáry a dobře mířil ke vzdálenější pravé tyči, Philipp Grubauer byl ale na svém místě a levým betonem puk vykopl do hry.
     
    10:49
    Seattle právě vstřelil branku!
    WILL BORGEN si najel na vrcholu pravého kruhu na zpětnou přihrávku od Victora Raska a pěknou bombou bez přípravy zamířil mezi vyrážečkou a pravým betonem Nica Dawse ke vzdálenější levé tyči! Asistence: Victor Rask a Karson Kuhlman.
    10:49 Will BORGEN - 1:1
     
    13:17
    Hra plyne velice rychle a Morgan Geekie mohl otočit skóre střelou z bodu levého kruhu pro vhazování, jenže zamířil mimo a puk skončil na ochranném skle.
     
    13:57
    Jegor Šarangovič vystřelil na vrcholu mezikruží a mířil do pravého horního rohu brány, Philipp Grubauer ale vytáhl pěkný semafor a následuje reklamní přestávka.
     
    15:54
    Seatlle si vytvořil během posledních okamžiků obrovský tlak a Adam Larsson pálil na levém křídle od modré čáry, Nico Daws ale ukryl puk ve své lapačce.
     
    16:14
    Devils právě vstřelili branku!
    JESPER BOQVIST si nyní najel v mezikruží na bekhendovou přihrávku Pavla Zachy z pravého kruhu a rychlou střelou zápěstím z blízkosti zamířil nad pravým betonem brankáře k levé tyči! Asistence: Pavel Zacha a Janne Kuokkanen.
    16:14 Jesper BOQVIST - 1:2
     
    17:12
    Seattle odpověděl střelou z levé strany, která skončila v náručí pozorného Nica Dawse. Po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka. Hosté vedou 2:1.
     
    17:53
    Daniel Sprong se řítil na ose útočného pásma sám na bránu, jeho rychlá střela zápěstím ale zamířila nad bránu a skončila na ochranném skle!
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Will Borgen sice odpověděl na úvodní gól Jespera Bratta hned zkraje duelu, jenže krátce před přestávkou vrátil Devils ztracené vedení Jesper Boqvist. Daniel Sprong mohl vyrovnat po samostatném úniku, v jeho závěru ovšem neuspěl. Skóre po první třetině tohoto pěkného souboje. Seattle Kraken 1 New Jersey Devils 2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 4:57.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 6-8; Zablokované střely: 2-8; Vhazování: 80%-20%; Hity: 10-7; Přesilové hry: 0/0-0/1; Trestné minuty: 2-0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Fabian Zetterlund nemohl pokračovat na pravém křídle v útočném snažení. Devils se ocitli v postavení mimo hru, po kterém následovalo přerušení hry. Stav 1:2.
     
    20:35
    Tomáš Tatar byl vyloučen na dvě minuty za sekání a Seattle si vyzkouší první přesilovou hru v zápase.
     
    21:22
    Matthew Beniers mohl vyrovnat rychlou střelou z bodu pravého kruhu pro vhazování, Nico Daws šel ale na přední tyči rychle do kolen a puk ukryl v lapačce.
     
    22:03
    Carson Soucy pak zkusil na pravém křídle vystřelit po zvednutí hlavy od modré čáry a jeho pokus by prošel na bránu, jenže před ní stál dobře postavený P. K. Subban.
     
    23:10
    Matthew Beniers zkusil po sraženém nahození od modré čáry vystřelit v blízkosti levé tyče z otočky a jeho pokus minul vzdálenější pravou tyč brány Devils. Dobrý tlak.
     
    24:01
    Fabian Zetterlund pálil na bodu levého kruhu střelou bez přípravy zdánlivě do prázdné brány, jenže jeho pokus minul přední horní roh brány a gólem neskončil.
     
    25:06
    Pavel Zacha mohl přidat k úvodní asistenci gól, když vypálil z levého kruhu na lapačku Philippa Grubauera, jeho pokus ale minul vzdálenější pravý horní roh brány.
     
    26:06
    Nathan Bastian se snažil na pravém křídle protáhnout před bránu od hrazení, jenže skvěle ho stínoval Jamie Oleksiak, který ho poté úspěšně připravil o kotouč.
     
    27:41
    Hodně dlouho se hraje bez přerušení a během plynulé hry se puk přelévá z jedné strany na druhou. Stav 1:2.
     
    27:51
    Vince Dunn dostal dvě minuty za hákování a New Jersey si zahraje po reklamní přestávce druhou přesilovku. Oba týmy už měly jednu, ale nevyužily ji.
     
    28:18
    Hokejisté Devils nevyužili ani jednu z posledních třiadvaceti přesilových her, což je hodně špatné!
     
    28:29
    Nico Hischier zkusil vystřelit na bodu levého kruhu pro vhazování, jeho střela ale byla nepřesná a skončila v ochranné síti. Philipp Grubauer zůstal naprosto klidný.
     
    29:26
    Ty Smith vypálil na ose útočného pásma od modré čáry, zatímco Damon Severson na vrcholu pravého kruhu, obě střely Devils ale byly domácími zablokovány.
     
    30:26
    Jordan Eberle zamíchal s pukem na vrcholu slotu a byl ve skvělé střelecké pozici, jeho následný pokus zápěstím ale minul levý horní roh brány Devils.
     
    30:55
    Philipp Grubauer pak snadno zasáhl proti střele Devils z ostrého úhlu a pravého křídla a na přední tyči ukryl puk v lapačce. Po jeho zákroku následuje reklamní brejk.
     
    30:55
    Jamie Oleksiak byl vyloučen na dvě minuty za držení a New Jersey má po reklamní přestávce přesilovou hru.
     
    31:28
    Philipp Grubauer nedokázal udržet prudkou ránu z levé strany v náručí a jeden z jeho spoluhráčů mohl puk zamést do bezpečí, jenže tak neučinil a Pavel Zacha mířil u pravé tyče vkleče do prázdné brány, domácí brankář ale předvedl vleže na břiše spektakulární zákrok a gólu teď zabránil lapačkou! NJ Devils není v přesilovkách přáno.
    31:28 Pavel Zacha mohl skórovat vkleče, Grubauer byl ale proti!
     
    32:55
    Hokejisté New Jersey nevyužili v dnešním utkání třetí přesilovou hru a celkem už pětadvacátou v řadě.
     
    34:01
    Nico Daws šel rychle k ledu, aby zasáhl proti střele Krakenu, což se mu povedlo. Komerční přestávka.
     
    35:20
    Seattle právě vstřelil branku!
    Jared McCann předvedl v levém kruhu pěknou stahovačku a navázal na sebe trojici protihráčů, aby poté přihrál do mezikruží a CARSON SOUCY poté zamířil střelou zápěstím pod vyrážečkou brankáře Devils ke vzdálenější levé tyči! Je to 2:2. Asistence: Jared McCann a Yanni Gourde.
    35:20 Carson SOUCY - 2:2
     
    36:17
    Matthew Beniers byl faulován a Kevin Bahl dostal po faulu dvě minuty za hákování. Přesilová hra pro Kraken.
     
    36:52
    Daniel Sprong vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a mířil do pravého horního rohu brány, Nico Daws ale vytáhl parádní semafor!
     
    36:57
    Seattle právě vstřelil branku!
    Jared McCann vypálil na levém křídle z vrcholu kruhu a jeho parádní střelu zastavila až přední levá tyč, od které se puk odrazil před bránu, a MATTHEW BENIERS pohodlně vstřelil první gól v NHL! Asistence: Jared McCann a Vince Dunn.
    36:57 Matthew BENIERS - 3:2
     
    38:51
    Devils na levém křídle vypálili od modré čáry a Philipp Grubauer vkleče snadno zakročil. Následovala potyčka.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dlouho to vypadalo, že prostřední část utkání žádný gól nenabídne. Obzvlášť, když domácí Philipp Grubauer spektakulárním zákrokem vychytal Pavla Zachu. Krátce před přestávkou ovšem Seattle vstřelil dva slepené góly, o které se postarali obránce Carson Soucy a nováček Matthew Beniers. Skóre po druhé třetině v Climate Pledge Areně. Seattle Kraken 3 New Jersey Devils 2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 5:56.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 17-17; Zablokované střely: 10-13; Vhazování: 54%-46%; Hity: 16-11; Přesilové hry: 1/2-0/3; Trestné minuty: 6-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    44:55
    Devils právě vstřelili branku!
    DAMON SEVERSON vyrovnal krátce po přestávce na 3:3, když si na vzdálenější pravé tyči najel na krásnou přihrávku od Michaela McLeoda přes osu útočného pásma z levého kruhu a poté z úhlu a blízkosti zamířil do prázdné brány! Pěkná akce. Asistence: Michael McLeod a Nathan Bastian.
    44:55 Damon SEVERSON - 3:3
     
    47:41
    Ryan Donato se ocitl v mezikruží ve slibné šanci a mohl vrátit svému týmu vedení, Nico Daws ale připraven.
     
    47:49
    Adam Larsson vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a připravený Nico Daws hru přerušil.
     
    48:58
    Jegor Šarangovič a poté Tomáš Tatar chtěli otočit vývoj na stranu Devils, jenže Philipp Grubauer je proti.
     
    50:00
    Ve třetí třetině se zatím hraje velice disciplinovaně, rozhodčí po přestávce ani jednou nevylučovali.
     
    50:10
    Vince Dunn vypálil na vrcholu levého kruhu s příklepem, Nico Daws ale jeho ránu dokázal v bráně Devils zastavit.
     
    50:36
    Dougie Hamilton práskl do puku na vrcholu pravého kruhu, jenže Philipp Grubauer byl taktéž připraven a vypadá to, že dnešní utkání dojde do prodloužení.
     
    53:00
    Dnešní utkání sleduje 17151 diváků.
     
    55:10
    Michael McLeod a Jegor Šarangovič mohli rozhodnout, jenže obě jejich střely minuly bránu a Philipp Grubauer nemusel tedy zasahovat!
     
    57:23
    P.K. Subban na pravém křídle vypálil od modré čáry a Devils mohli odkonat obrat, jenže Philipp Grubauer byl na přední tyči připravený a podržel puk v náručí.
     
    58:07
    Hra je v závěru zápasu často kouskována a vypadá to na prodloužení. Kraken v rychlém sledu dvakrát vyhodil puk na zakázané uvolnění. Další přerušení. Stav 3:3.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Šedesát minut rozhodnutí nepřineslo a v Seattlu nás tedy čeká prodloužení. Vyrovnání obstaral Damon Severson. Seattle Kraken 3 New Jersey Devils 3.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:44
    Jordan Eberle už si rovnal puk v levém kruhu pro vhazování na střelu nebo přihrávku, rychle k němu ale přistoupil Damon Severson a puk mu skvěle vypíchl.
     
    62:08
    Jared McCann zkusil vypálit na levém křídle od modré čáry, do jeho rány se ale dobře postavil Tomáš Tatar.
     
    63:45
    Matthew Beniers se řítil do slibné příležitosti a Pavel Zacha ho zastavil až těsně před bránou krosčekem. Seattle si vzal oddechový čas a může rozhodnout.
     
    63:57
    Matthew Beniers vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování a Nico Daws zasáhl špičkou pravého betonu! Puk zůstal v brankovišti, dorážka se ale neujala! Domácí šanci nevyužili.
     
    64:00
    Do konce prodloužení zbývá odehrát 1 minuta.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení o vítězi nerozhodlo, a tak přijdou na řadu samostatné nájezdy. Skóre po prodloužení v Climate Pledge. Seattle Kraken 3 New Jersey Devils 3.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    1:0
    Ryan Donato se rozjel jako první a po krásném zamíchání s pukem bekhendem zasunul kotouč do prázdné!
     
    1. séria
    1:0
    Tomáš Tatar chtěl zamířit zřejmě mezi betony, jenže Philipp Grubauer jeho úmysl skvěle přečetl.
     
    2. séria
    1:0
    Matthew Beniers dnes vstřelil první gól v NHL a mohl domácí hodně přiblížit, jeho střela ale trefila horní tyč!
     
    2. séria
    1:0
    Jesper Bratt po stahovačce mířil mezi betony a bývalý brankář Colorada se nachytat nenechal.
     
    3. séria
    1:0
    Daniel Sprong mohl rozhodnout, jenže u levé tyče nedokázal puk bekhendem zasunout do sítě.
     
    3. séria
    1:0
    Jegor Šarangovič byl hodně blízko, aby samostatné nájezdy prodloužil, jenže jeho střela skončila na tyči!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Seattle Kraken.
    Autorem vítězné branky je RYAN DONATO.
    Ryan DONATO - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Matthew Beniers otočil v závěru druhé třetiny utkání na stranu Seattlu a vstřelil svůj první gól v NHL, jenže krátce na začátku třetí třetiny pak vyrovnal Damon Severson a šlo se do prodloužení, po kterém přišly na řadu nájezdy. Jako jediný proměnil samostatný nájezd domácí Ryan Donato, který se rozjel jako první a po parádním zamíchání s pukem bekhendem zasunul puk do prázdné sítě. Seattle Kraken 4 New Jersey Devils 3.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 26-26; Zablokované střely: 14-18; Vhazování: 55%-45%; Hity: 27-18; Přesilové hry: 1/3-0/3; Trestné minuty: 6-6.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Philipp Grubauer (SEA) – 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 63:26
    Nico Daws (NJD) – 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 65:00

    Česká a slovenská stopa

    Pavel Zacha (NJD) – 0+1, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 18:53
    Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 12:47

    Tři hvězdy utkání

    1. Matthew Beniers (SEA) 1+0
    2. Ryan Donato (SEA) 0+0
    3. Jared McCann (SEA) 0+2 (07:01:42)

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 11. Borgen (V. Rask, Kuhlman), 36. Soucy (McCann, Gourde), 37. Beniers (McCann, Vince Dunn), rozh. náj. Donato – 4. Bratt (A. Johnsson, M. McLeod), 17. J. Boqvist (Zacha, Kuokkanen), 45. Severson (M. McLeod, Bastian)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Ryan Donato (SEA)
    1:0   Tomáš Tatar (NJD)
    2. séria:
    1:0   Matthew Beniers (SEA)
    1:0   Jesper Bratt (NJD)
    3. séria:
    1:0   Daniel Sprong (SEA)
    1:0   Jegor Šarangovič (NJD)


    Seattle Kraken: Grubauer (Driedger) – Vince Dunn, A. Larsson (A), Soucy, H. Fleury, Borgen, Oleksiak – Eberle (A), Beniers, Donato – Sprong, Geekie, Sheahan – Lind, Gourde (A), McCann – Kuhlman, Wennberg, V. Rask.
    Tréner: Dave Hakstol

    New Jersey Devils: Daws (A. Hammond) – Severson (A), D. Hamilton (A), Bahl, P. K. Subban, Ty Smith – Zetterlund, N. Hischier (C), Šarangovič – Bratt, Mercer, Tatar – Kuokkanen, J. Boqvist, Zacha – Bastian, M. McLeod, A. Johnsson – Colton White.
    Tréner: Lindy Ruff

    Rozhodca: Trevor Hanson, Brandon Blandina. Čároví: Travis Toomey, Bevan Mills

    Diváci: 17151