St. Louis – Minnesota 6:5 (po pr.) | Edmonton – Vegas 4:0 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 4:3 (kon.)
Ottawa – Toronto 4:5 (po pr.) | Tampa Bay – Winnipeg 7:4 (kon.) | Montreal – Washington 4:8 (kon.)
Dallas – San Jose 2:1 (kon.) | Colorado – Carolina 7:4 (kon.) | Seattle – NJ Devils 4:3 (1:0 po s.n.)
Calgary – Arizona 9:1 (kon.) | LA Kings – Columbus 2:1 (kon.) | Detroit – Florida 1:6 (kon.)
Philadelphia – Buffalo 3:5 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
4:8 (0:1, 2:3, 2:4)
Washington Capitals
cz Nedeľa 17.04.2022, 01:14 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:06
    Anthony Mantha svůj hattrick nezkompletuje, nyní se totiž pustil do potyčky s Joelem Edmundsonem a sudí je oba posílají na trestnou lavici.
     
    55:44
    Washington si ještě vyzkouší přesilovou hru. Michael Pezzetta trefil na hlavu T. J. Oshieho a odsedí si za to dvě trestné minuty. Oshie je v pořádku.
     
    48:24
    Trevor van Riemsdyk vyhazuje kotouč obloukem kupředu, kde je Alexandr Ovečkin faulován a to v úniku. Nájezd to nakonec nebude, Joel Edmundson ale i tak dostane dvě trestné minuty za sekání.
     
    38:12
    Přesilovku si však Washington příliš neužil, protože za hákování putuje za katr T. J. Oshie, jenž si holí přitáhl v pásmu Habs Jeffa Petryho. Znovu uvidíme hru ve čtyřech. Ta poslední přinesla tři góly.
     
    37:42
    Asi se bude vylučovat, u střídačky Washingtonu je nyní solidní strkanice, v níž jsou nejaktivnější Josh Anderson a Tom Wilson, kteří na sebe štěkají nadávky. Jake Evans se nejprve šikovně vyhnul hitu Wilsona, jenže následně ho sekl svou hokejkou do jeho. Rozhodčí nakonec vylučují pouze Joshe Andersona na dvě minuty za hrubost. Capitals mají přesilovku.
     
    30:04
    A tohle bude pro Canadiens hodně nepříjemné, budou hrát více než minutu v oslabení tří proti pěti. Na ledě jich teď totiž bylo moc, trest odsedí Cole Caufield.
     
    29:18
    Washington bude hrát přesilovou hru, v obranném pásmu se hákováním provinil Mike Hoffman, jenž fasuje dvě trestné minuty.
     
    27:47
    Josh Anderson a po něm také Cole Caufield pálili na bránu Capitals z levého kruhu, Vítek Vaněček však první pokus vyrazil a druhý dokonce chytil! Cole Caufield svůj výpad neubrzdil a v brankovišti vrazil do českého brankáře, což vyvolalo pozdvižení a menší šermovačku, po níž jsou vyloučeni Josh Anderson a Nicklas Bäckström vyloučeni na dvě minuty za hrubost. Uvidíme hru ve čtyřech.
     
    13:04
    Početní výhodu si tentokrát zkusí Habs, když Johan Larsson před bránou Montrealu lehce zahákoval Coreyho Schuenemana a už sedí na trestné lavici.
     
    10:11
    Uvidíme první přesilovou hru, zahrají si ji hokejisté Washingtonu. Vyloučen je David Savard, který přidržel do úniku se prodírajícího T. J. Oshieho. Dostává za to menší trest na dvě minuty.

    Petr Šatalík

    Góly a asistencie: 22. Evans (Dvorak, D. Savard), 29. Poehling (Petry, M. Hoffman), 43. Poehling (T. Pitlick, A. Romanov), 55. Suzuki (Petry) – 13. N. Dowd (D. Orlov, Mantha), 29. Mantha (Eller, D. Orlov), 29. Mantha (Eller), 36. Ovečkin (Kuzněcov), 44. Hathaway (N. Dowd, Johan Larsson), 45. D. Orlov (Mantha), 50. J. Schultz (D. Orlov, Marcus Johansson), 57. Oshie (Kuzněcov, Carlson)


    Montreal Canadiens: Montembeault (Price) – D. Savard, A. Romanov, Petry, Edmundson (A), Ch. Wideman, Schueneman – Josh Anderson, Suzuki (A), Caufield – Armia, Evans, R. Pitlick – B. Gallagher (A), Dvorak, M. Hoffman – T. Pitlick, Poehling, Pezzetta.
    Tréner: Martin St. Louis.

    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Marcus Johansson – T. Wilson, Eller, Mantha – Hathaway, N. Dowd, Johan Larsson.
    Tréner: Peter Laviolette.

    Rozhodca: Syvret, Chmielewski – Apperson, Barton.

    Diváci: 21 105