Boston – Ottawa 2:3 (kon.) | Buffalo – St. Louis 2:6 (kon.) | Tampa Bay – Anaheim 4:3 (po pr.)
Pittsburgh – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Detroit 0:3 (kon.) | Toronto – Washington 7:3 (kon.)
Nashville – Edmonton 0:4 (kon.) | Dallas – Minnesota 2:3 (po pr.) | Chicago – San Jose 5:4 (1:0 po s.n.)
Colorado – NJ Devils 3:1 (kon.) | Calgary – Vegas 1:6 (kon.) | Vancouver – Arizona 7:1 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
6:3 (2:0, 1:1, 3:2)
New York Islanders
cz Piatok 15.04.2022, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Jake GUENTZEL - 6:3
     
    59:51
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Noah Dobson při pokusu o střelu promáchl puk. Toho využil JAKE GUENTZEL, který ujel na prázdnou branku hostí a přidal svůj druhý gól v utkání. Bez asistence.
    58:52 Zdeno CHÁRA - 5:3
     
    58:52
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté ještě snižují! Svůj první gól v sezóně dává ZDENO CHÁRA. Slovenský veterán se dostal u levého mantinelu ke kotouči po vyhraném buly Nelsona, napřáhl a puk zapadl ke vzdálenější tyčce Jarryho svatyně – 5:3. Asistence: Brock Nelson.
    57:59 Brock MCGINN - 5:2
     
    57:59
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté odvolali brankáře, ovšem Tučňáci je rychle trestají! Teddy Blueger našel křížnou přihrávkou Jeffa Cartera. Ten posunul puk do jízdy BROCKOVI MCGINNOVI, jenž ho zavezl až do opuštěné branky soupeře. Asistence: Jeff Carter a Teddy Blueger.
    57:23 Anders LEE - 4:2
     
    57:23
    Islanders právě vstřelili branku!
    Že by ještě zápletka! Brock Nelson našel po obkroužení klece ANDERSE LEEA, který zblízka poslal kotouč za záda Jarryho – 4:2. Asistence: Brock Nelson.
    50:44 Sidney CROSBY - 4:1
     
    50:44
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté teď nechali svého brankáře zcela napospas! V klidu si odešli střídat a na Sorokina najížděli naprosto osamoceni Jake Guentzel a SIDNEY CROSBY. Oba si několikrát vyměnili kotouč a zakončení vyšlo na Crosbyho. Sorokin dělal, co mohl, téměř situaci zachránil, ale Crosby přesto našel mezírku mezi gólmanem a jeho levou tyčkou – 4:1. Asistence: Jake Guentzel a Michael Matheson.
    32:10 Jake GUENTZEL - 3:1
     
    32:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí opět vedou o dva góly! Zasloužila se o to dvojice jejich nejproduktivnějších hráčů. Přečíslení 2 na 1 táhl na levém křídle Sidney Crosby. Ten našel přesným pasem na druhé straně najíždějícího JAKEA GUENTZELA, který svou střelu nasměroval mezi nohama bránícího Cháry ke vzdálenější tyčce Sorokinovy svatyně. Asistence: Sidney Crosby.
    25:51 Zach PARISE - 2:1
     
    25:51
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediného zásahu! Skvěle to udělal Mathew Barzal, který se dostal k puku na levé straně útočného pásma. Vybruslil si mezi kruhy a Jarry si povyjel proti domnělé střele. Místo ní však Barzal posunul kotouč na pravý kruh, kde byl ZACH PARISE a ten trefil odkrytý prostor u pravé tyčky, kam se už gólman Pens nestačil včas přemístit – 2:1. Asistence: Mathew Barzal.
    08:52 Danton HEINEN - 2:0
     
    08:52
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté si nepohlídali naskočení DANTONA HEINENA z trestné lavice na led a jsou za to náležitě potrestáni! Brian Boyle našel Heinena krásným pasem a ten najížděl zcela sám na Sorokina. Situaci vyřešil svižnou střelou k levé tyčce – 2:0. Asistence: Brian Boyle a Teddy Blueger.
    04:59 Kris LETANG - 1:0
     
    04:59
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Jake Guentzel byl u puku za brankou soupeře. Tam ho udržel a poslal na modrou čáru, kde se nacházel KRIS LETANG. Ten si vybruslil více na osu a střelou k bližší tyčce překvapil Sorokina, který měl zřejmě zakrytý výhled. Asistence: Jake Guentzel a Sidney Crosby.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 5. Letang (Guentzel, Crosby), 9. D. Heinen (Boyle, Blueger), 33. Guentzel (Crosby), 51. Crosby (Guentzel, Matheson), 58. B. McGinn (J. Carter, Blueger), 60. Guentzel – 26. Parise (Barzal), 58. A. Lee (Nelson), 59. Chára (Nelson)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Matheson, Marino, Dumoulin (A), Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, J. Carter, Zucker – Rodrigues, Blueger, B. McGinn – Kasperi Kapanen, Boyle, D. Heinen.
    Tréner: Sullivan

    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Dobson, Chára, Greene, G. Hutton – Beauvillier, Nelson (A), A. Lee (C) – Palmieri, Pageau, Bailey (A) – Bellows, Barzal, Parise – Ross Johnston, Cizikas, M. Martin.
    Tréner: Trotz

    Rozhodca: Rehman, Kozari – Smith, Kelly

    Diváci: 18 236