CFC Janov – Lazio 1:4 (kon.) | Neapol – Fiorentina 2:3 (kon.) | Sassuolo – Bergamo 2:1 (kon.)
Venezia – Udinese 1:2 (kon.) | AS Rím – Salernitana 2:1 (kon.) | Turín – AC Miláno 0:0 (kon.)
koniec
Venezia FC
1:2 (0:1)
Udinese Calcio
cz Nedeľa 10.04.2022, 15:00 • Stadio Pierluigi Penzo, Benátky • Talianska Seria A • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne. Italská Serie A má dnes na programu celkem šest střetnutí 32. kola. V tomto textovém přenosu se zaměříme na souboj mezi celky ze spodní poloviny tabulky. Tápající Venezia FC přivátá na Stadio Pierluigi Penzo Udinese Calcio. Mírnými papírovými favority na vítězství jsou dle kurzů sázkových společností hosté.
     
    Venezia, nebo chcete-li Benátky, se nebývale trápí. V lize vyhrály naposledy 12. února a momentálně táhnou nelichotivou sérii pěti porážek v řadě. Minulý týden odjely Benátky s prázdnou ze hřiště Spezie, kde prohrály 0:1. V tabulce postupně klesly na současnou 18. pozici, která je zároveň první sestupovou. Hůře už jsou na tom pouze Janov, který má stejně bodů (22), ale horší skóre, a šestnáctibodová Salernitana. Nejlepšími střelci Benátek jsou dva šestigóloví fotbalisté – sedmadvacetiletý francouzský útočník Thomas Henry a jeho o tři roky mladší nigerijský parťák z ofenzivy David Okereke.
     
    Udinese se nachází na 14. pozici, oproti Benátkám má ale na kontě hned o jedenáct bodů více. Navíc má k dispozici rovněž jeden neodehraný zápas k dobru. V posledních pěti kolech dokázalo Udinese hned čtyřikrát bodovat. Naposledy slavil tým vysokou domácí výhru 5:1 nad Cagliari. Hattrickem se během střetnutí blýskl portugalský útočník Beto, jenž je s jedenácti letošními zásahy vůbec nejlepším klubovým kanonýrem.
     
    První vzájemné střetnutí v rámci letošní sezony se ve 2. kole stalo jasnou záležitostí Udinese. To tehdy doma zvítězilo rozdílem třídy jasně 3:0. Dokáží Benátky soupeři porážku oplatit a odrazit se za vytouženou záchranou? Sledujte náš textový on-line přenos a budete u všeho podstatného.
     
    Úvodní sestavy:

    Venezia FC: Mäenpää – Ebuehi, Modolo, Ceccaroni (C), Haps – Cuisance, Ampadu, Busio – Črnigoj, Johnsen – Henry.
    Náhradníci: Bertinato – Aramu, Caldara, Fiordilino, Kiyine, Nani, Nsamé, Okereke, Svoboda, Tessmann, Ullmann, Vacca.
    Trenér: Paolo Zanetti

    Udinese Calcio: Silvestri (C) – Becao, Marí, N. Pérez – N. Molina, T. Arslan, Walace, Makengo, Udogie – Beto, Deulofeu.
    Náhradníci: Gasparini, D. Padelli – Benković, Jajalo, Nestorovski, Nuytinck, Pussetto, Samardžič, Soppy, Success, Zeegelaar.
    Trenér: Gabriele Cioffi

    Rozhodčí: M. Guida – M. Bresmes, F. Schirru.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Benátky, které aktuálně vhazují de facto z půlící čáry, nastoupily do utkání v černých dresech. Udinese hraje v kombinaci světlé a tmavé modré.
     
    2
    Tak to bylo rychlé. Gianluca Busio sestřelil na okraji středového kruhu zezadu skluzem rozběhnutého Jeana-Victora Makengu a vidí už zkraje 2. minuty žlutou kartu.
     
    3
    Udinese se usadilo na útočné polovině, kde má v krátkém sledu k dispozici druhé autové vhazování.
     
    4
    Postupná kombinace Udinese vedla jen k dalekonosné střele vysoko nad branku. Míč si staví k odkopu Niki Mäenpää.
     
    5
    Dlouhý nákop na Gerarda Deulofeua byl nepřesný. Míč dohopsal až k brankáři Mäenpääovi. Ten bude v krátkém sledu znovu rozehrávat.
     
    6
    Udinese je od úvodních minut aktivnější a častěji na míči. Zatím je to ale směrem dopředu hodně nepřesné. Většina balonů končí až u domácího brankáře.
     
    7
    Benátky rozjely kombinaci po levé straně. Z té pramenil dlouhý centr na zadní tyč, kam si naběhl Mickaël Cuisance. Míč ale v pádu netrefil čistě a poslal ho jen přímo do míst, v nichž číhal připravený Marco Silvestri.
    7. Cuisance v první vážnější šanci.
     
    8
    Další domácí akci zastavil hvizd rozhodčího, který spatřil hraní rukou v podání Thomase Henryho. Benátky nicméně v posledních desítkách vteřin přidaly.
     
    10
    Nehuén Pérez vlétl důrazně do souboje s Mickaëlem Cuisancem a poslal ho k zemi. Míč pro Benátky.
     
    12
    Hra se v posledních okamžicích vyrovnala. Aktuálně se balon pohybuje nejčastěji v okolí středového kruhu.
     
    13
    Benátky si kopnou první roh. Johnsenův centr z levé strany byl obráncem na přední tyči vyhlavičkován právě do zámezí.
     
    14
    Po dalším zásahu hostující obrany se rohový kop Benátek opakoval. I tentokrát si Udinese se vzdušným pasem z kopačky Busia poradilo.
     
    15
    A do třetice roh Benátek z levé strany hřiště. Hosté jej odvrátili za hranici šestnáctky, kde se do balonu opřel z první Ridgeciano Haps. Zařízení ale citelně přestřelil.
     
    16
    Po úvodní čtvrthodině registrujeme poměrně vyrovnané držení míče, a sice 51 ku 49 procentům ve prospěch Benátek.
     
    18
    Úder loktem utržil Domen Črnigoj, který se jen stěží sbírá na nohy. Nevybíravě do něj vlétl Tolgay Arslan, jenž vidí žlutou kartu.
     
    18
    Hodně aktivní směrem k rozhodčímu byl po zmíněné situaci rovněž domácí Mickaël Cuisance. Také on si nakonec vykoledoval žluté napomenutí.
     
    20
    Na půlící čáře leží Tolgay Arslan. Ethan Ampadu mu sportovně pomáhá na nohy. Tentokrát se vše obejde bez karetního trestu. Balon má Udinese.
     
    21
    Duel se hraje v parádní fotbalové kulise. Dalo by se říci, že v posledních minutách se toho děje více v hledišti než na hřišti. Po slibném začátku upadla hra do podprůměru.
     
    22
    Beto nabral rychlost na pravém křídle, kde přesprintoval protihráče a vtrhl s balonem až do pokutového území. Tam jej nakonec za cenu rohového kopu odzbrojil Ethan Ampadu.
     
    23
    Udinese rozehrálo svůj první roh z pravé strany nakrátko, což se neukázalo jako správná varianta. K ohrožení domácí svatyně se fotbalisté v modrých dresech ani náhodou nedostali.
     
    24
    Tentokrát měli hosté k dispozici autové vhazování nedaleko rohového praporku. Po dlouhém hodu do šestnáctky hlavičkoval Beto nepřesně vedle levé tyče.
     
    25
    Teď je to zase pasáž, v níž je aktivnější Udinese. Centr z levé strany nicméně doskákal jen k brankáři Mäenpääovi.
     
    26
    Na centr za obranu si nabíhal Dennis Johnsen. Při pokusu o zpracování míče si ho ale příliš předkopl, a tak k němu měl ve finále blíže Marco Silvestri.
     
    28
    Ridgeciano Haps se rukama pověsil na rozběhnutého Tolgaye Arslana a poté ho ještě sundal skluzem. Zasloužená žlutá karta.
     
    29
    Po nepřesném zakončení Iyenoma Destinyho Udogiea rozehrává Niki Mäenpää nakrátko.
     
    30
    Dennis Johnsen dostal dlouhou přihrávku do běhu. Z levé strany se snažil s míčem prodrat před branku, v souboji jeden na jednoho ale neuspěl. Udinese bude vhazovat.
     
    31
    Je za námi půlhodina utkání a zatím nám toho oba celky směrem dopředu příliš nepředvedly. Brankáři si dnes o příplatek asi neřeknou.
     
    32
    Přeci jen zajímavý moment v podání Udinese. Na přízemní centr z pravé strany si ve vápně naběhl Beto. Ranou z první ovšem mířil výrazně vedle bližší tyče, což jej dle gest hodně štve.
     
    33
    Uvidíme, zda-li se Udinese podaří ohrozit domácí branku nyní. Hosté mají k dispozici svůj druhý roh – tentokrát z levé strany.
     
    34
    Centr na přední tyč obrana Benátek odhlavičkovala ven. Následně se ale zleva vřítil s míčem do šestnáctky Gerard Deulofeu a po kontaktu s protihráčem upadl. Rozhodčí Guida ukazuje na penaltový puntík!
     
    36
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Exekuce pokutového kopu se zhostil sám faulovaný GERARD DEULOFEU a počínal si na výbornou. Přízemní ránu poslal přesně k pravé tyči. Niki Mäenpää se vrhl na opačnou stranu.
    36. Gerard DEULOFEU - 0:1
     
    37
    Pakliže nechtějí Benátky odejít pošesté v řadě ze hřiště s prázdnou, budou muset na inkasovanou branku reagovat. V kabině to asi o pauze nebude zrovna čajový dýchánek...
     
    38
    Na polovině hřiště se drobným faulem provinil Walace. S míčem budou nadále hrát Benátky, které ovšem cestu směrem vpřed nalézají jen velmi těžce.
     
    39
    Benátky jsou po inkasované brance neustále na polovině soupeře. Ze své snahy ale vytěžily zatím jen centrovaný balon Ampadua z pravé strany, který si stáhl do rukavic Marco Silvestri.
     
    41
    Udinese si může na chvíli odpočinout od bránění. K dispozici má standardní situaci z levé strany. Na přímou střelu to není, pravděpodobnou variantou je dlouhý centr.
     
    42
    Ten také přišel, leč zakončit se po něm hostům nepodařilo. Udinese nicméně kombinuje s míčem na levém křídle.
     
    43
    Walace si ublížil ve vzdušném souboji s Thomasem Henrym. Rozhodčí přisoudil balon Udinese.
     
    44
    Benátky se ocitají pod menším tlakem. Teď se bránily jen za cenu odkopu míče za autovou čáru.
     
    45
    Jean-Victor Makengo dostal zpětnou přihrávkou proti noze nabito těsně před hranici šestnáctky. Svou pumelici poslal vysoko nad branku. Tohle se nepovedlo.
     
    45+1
    Gianluca Busio poslal z levé strany do šestnáctky dlouhatánský centr. Meruna doplachtila do rukavic Marca Silvestriho. Následně zapískal hlavní arbitr do píšťalky a první poločas ukončil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas zápasu mezi Benátkami a Udinese příliš zajímavých momentů nenabídl. Jedinou šanci domácích měl v 7. minutě Cuisance, který ale po centru z levé strany mířil v pádu přesně do rukou brankáře Silvestriho. Skóre se tak měnilo až na druhé straně. Ve 34. minutě byl ve vápně faulován Deulofeu, jenž vzápětí střelou do brankářova protipohybu bezpečně proměnil pokutový kop. Šťastnějším celkem je tak zatím Udinese, které vede nejtěsnějším rozdílem 1:0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Zadáci Benátek si poradili s dlouhým vhazováním do šestnáctky a okamžitě míč odkopli do bezpečí.
     
    48
    Domácí ale před svou brankou zůstanou. Udinese jen chvíli poté vybojovalo rohový kop z pravé strany.
     
    49
    Benátky se zmocnily lehce přetaženého centru a nadechly se k protiútoku. Ten byl zhruba na polovině hřiště zbrzděn.
     
    49
    Beto vyhrál souboj s Ethanem Ampaduem a běžel sám na brankáře. Niki Mäenpää vyběhl mimo šestnáctku a skluzem míč zblokoval. Po vysokém obloučku se prvně jmenovaný snažil trefit opuštěnou klec, leč včas se vrátil Ampadu a odvracel na roh.
    49. Velká šance Beta.
     
    51
    Rohové kopy mělo nakonec Udinese v krátkém sledu rovnou tři. Ani po jednom se ale hostům domácí branku ohrozit nepodařilo. Definitivně se Benátky podařilo odkopem osvobodit až Dennisu Johnsenovi.
     
    52
    Napadání z řad domácích hráčů vyřešili obránci Udinese zpětnou přihrávkou na Marca Silvestriho. Ten následně poslal balon až k půlící čáře.
     
    53
    Střídání v týmu Venezia FC: ze hřiště odchází Gianluca Busio, přichází Antonio Junior Vacca.
     
    53
    Střídání v týmu Venezia FC: ze hřiště odchází Mickaël Cuisance, přichází Mattia Aramu.
     
    54
    V akci znovu aktivní Beto. Tentokrát si naběhl na centrovaný balon, z malého vápna ale zakončoval hlavou vysoko nad břevno.
     
    56
    Nějaký zdravotní problém má Tyronne Ebuehi, který sedí na trávníku. Vzhledem ke skóre ho ze zdržování hry rozhodně vinit nelze. Už k němu zamířili lékaři.
     
    57
    Střídání v týmu Venezia FC: ze hřiště odchází Tyronne Ebuehi, přichází Sofian Kiyine.
     
    58
    Střídání v týmu Venezia FC: ze hřiště odchází Dennis Johnsen, přichází David Okereke.
     
    59
    Thomas Henry přišlápl uprostřed hřiště kopačkou nárt Nehuénu Pérezovi a rozšířil řady karetně napomínaných hříšníků.
     
    60
    Naplnila se hodina hry. Benátkám se nedaří dostat na dostřel hostující branky. Častěji se hraje na domácí polovině.
     
    61
    Další žlutá karta. Pietro Ceccaroni div že neroztrhl Betovi dres. Standardka pro Udinese.
     
    62
    Rovněž tentokrát si domácí obrana s centrem do šestnáctky poradila. Benátky rozjíždí rychlý protiútok...
     
    62
    Iyenoma Destiny Udogie ho zastavil za cenu žlutého faulu na Ridgeciana Hapse. Kartami se teď rozhodně nešetří.
     
    63
    Udinese rozjelo rychlou akci po levém křídle. Ta ztroskotala na nepřesné přihrávce na střed šestnáctky. Následně bylo i pískáno – zřejmě všemu předcházel ofsajd.
     
    64
    Slibná šance Benátek! Thomas Henry si zpracoval míč na pravé straně pokutového území a vyslal prudkou křižnou přízemní střelu, kterou Marco Silvestri vyrážel kopačkou!
    64. Henry nebyl daleko od srovnání stavu.
     
    65
    Udinese kontrovalo další rychlou akcí po levé straně. Dopadla ale jako ta předchozí – mizernou přihrávkou na střed šestnáctky. Po chvíli byl faulován Thomas Henry. Rozehrávat budou Benátky.
     
    67
    V krátkém sledu dva rohové kopy Benátek. Nebezpečnější byl ten druhý. Na centr z pravé strany si naskočil Marco Modolo. Jak už je dnes ale častým jevem, hlavičkoval výrazně nad branku.
     
    68
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Gerard Deulofeu, přichází Isaac Success.
     
    68
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Tolgay Arslan, přichází Lazar Samardžič.
     
    69
    Zadáci Udinese kombinují s balonem na vlastní polovině. Hosté se snaží logicky co nejvíce držet míč.
     
    70
    Beto obdržel oblouček zhruba na penaltový puntík, jeho zakončení ale scházela větší razance. Niki Mäenpää balon nadvakrát zkrotil.
     
    71
    Iyenoma Destiny Udogie sedí na zemi a potřebuje ošetřit. Aktuálně se tak nehraje.
     
    72
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Iyenoma Destiny Udogie, přichází Marvin Zeegelaar.
     
    73
    Střídání v týmu Venezia FC: ze hřiště odchází Domen Črnigoj, přichází Nani.
     
    74
    Jean-Victor Makengo faulován na útočné polovině Marcem Modolem. Benátkám se zoufale nedaří dostat na dostřel hostující branky.
     
    75
    Ethan Ampadu fauloval na levém křídle. Je z toho další žlutá karta a standardní situace pro Udinese.
     
    75
    Niki Mäenpää si se stříleným centrem na přední tyč poradil. Benátky rozehrávají útočnou kombinaci.
     
    76
    A byla z ní střela na branku. Z ofsajdové linie vybíhal na přihrávku za obranu David Okereke. Z nějakých dvaadvaceti metrů pálil přímo do náruče Marca Silvestriho.
     
    77
    Na hřišti se strhla menší mela poté, co se Rodrigo Becao po drobném kontaktu teatrálně svalil před hranicí šestnáctky. Tohle si jistě mohl odpustit.
     
    79
    Udinese má k dispozici přímý kop z hodně nadějné pozice. Míč si na střelu z nějakých dvaceti metrů staví Nahuel Molina.
     
    80
    Nahuel Molina poslal hezkou padající střelu přes zeď až ke vzdálenější pravé tyči. Niki Mäenpää se ale blýskl fantastickým zákrokem a vyrazil míč na rohový kop!
    80. Molinův přímý kop.
     
    82
    Benátkám se rychle krátí čas. A zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se měly zhostit nějakého závěrečného náporu.
     
    83
    Mattia Aramu faulován na útočné polovině. Benátky budou rozehrávat standardku z pravé strany.
     
    83
    Po Aramuově centru na malé vápno naběhl do brankáře Silvestriho Thomas Henry. Pískán je útočný faul.
     
    84
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Jean-Victor Makengo, přichází Mato Jajalo.
     
    84
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Nahuel Molina, přichází Brandon Soppy.
     
    85
    Po sérii odrazů uvnitř domácí šestnáctky přišla zblokovaná střela Marvina Zeegelaara. Obrana Benátek je v závěru zápasu dost rozhozená.
     
    86
    Nani neuspěl na pravém okraji hřiště v souboji jeden na jednoho. Po zákroku Pabla Marího ale budou Benátky vhazovat.
     
    86
    Venezia právě vstřelila branku!
    Benátkám se krátce před koncem řádné hrací doby daří vyrovnat! Ridgeciano Haps přiťukl v šestnáctce míč napravo a THOMAS HENRY jej ze vzduchu poslal nártem hezky mimo ruce Silvestriho pod břevno.
    86. Thomas HENRY - 1:1
     
    87
    David Okereke přihrával z pravé strany na zadní tyč Thomasovi Henrimu, jehož zakončení skluzem bylo sraženo na rohový kop. Benátky nebyly daleko od obratu!
     
    88
    Beto je v péči lékařů. Momentálně se tak nehraje.
     
    90
    Duel pokračuje. Benátky jsou vyrovnáním pořádně namlsány a znovu operují s míčem na polovině Udinese.
     
    90+1
    Sudí Guida nastaví nad rámec řádné hrací doby pět minut. Dost času pro oba týmy strhnout ještě vítězství na svou stranu.
     
    90+2
    Hladovější po třech bodech se zdají být Benátky. Udinese se v závěru soustředí na zabezpečenou defenzivu.
     
    90+3
    Teď ale hosté přeci jen vytěžili z teče Ridgeciana Hapse rohový kop z pravé strany.
     
    90+4
    Celá situace se vzápětí opakovala. Udinese rozehrálo nakrátko. Výsledkem je v krátkém sledu již třetí roh.
     
    90+4
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro domácí hodně kruté! Po Samardžičově centru od rohového praporku hlavičkoval RODRIGO BECAO zády k brance podél levé ruky Hapse až do sítě. Udinese je nesmírně blízko třem bodům.
    90+4. Rodrigo BECAO - 1:2
     
    90+5
    Benátky mají zřejmě poslední šanci na vyrovnání. Domácí budou kopat standardku ze zhruba třiadvaceti metrů.
     
    90+6
    Zodpovědnost vzal na sebe Mattia Aramu. Spolu se zdí ale přestřelil svou kroucenou ranou i horní tyč Silvestriho svatyně.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:7. Rohy: 7:11. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:11.
     
    Benátky byly v utkání 32. kola Serie A nesmírně blízko ukončení své pětizápasové série porážek, nakonec ale ze souboje s Udinese znovu odešly bez jediného bodu. Hosty poslal v nezáživné první půli do vedení z pokutového kopu Deulofeu. Druhý poločas nabídl o něco atraktivnější podívanou, to hlavní se ale odehrálo až v samotném závěru. Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby se z pravé strany velkého vápna prosadil nekompromisním volejem pod břevno Henry a Benátky byly rázem jako pokropené živou vodou. V závěru nastaveného času ale Udinese kopalo v krátkém sledu hned tři rohy z pravé strany. A po tom posledním urvalo výhru pro sebe. Samardžič našel centrem Becaa a ten hlavičkoval zády k brance se štěstím až do sítě.
     
    Benátky zůstaly po porážce na osmnácté, resp. první sestupové pozici. Na záchranu ztrácejí tři body. Udinese si polepšilo na dvanáctý flek a může dohrávat sezonu v relativním poklidu.
     
    V příštím kole pojedou Benátky na horkou půdu Florencie, která ze sedmého místa stále usiluje o účast v evropských pohárech. Udinese bude hostit tabulkového souseda z Empoli.
     
    Z tohoto klání je to vše. Děkujeme, že jste ho sledovali spolu s námi, a užijte si zbytek víkendu. Na viděnou. (17:09:38)

    Filip Lefenda

    Góly: 86. Henry (Haps) – 36. Deulofeu (pen.), 90+4. Becao (Samardžič)

    Karty:   2. Busio (VEN), 18. Cuisance (VEN), 28. Haps (VEN), 59. Henry (VEN), 61. Ceccaroni (VEN), 75. Ampadu (VEN) – 18. T. Arslan (UDI), 62. Udogie (UDI)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:7. Rohy: 7:11. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:11.
    Venezia FC: Mäenpää – Ebuehi (57. Kiyine), Modolo, Ceccaroni (C), Haps – Cuisance (53. Aramu), Ampadu, Busio (53. Vacca) – Črnigoj (73. Nani), Johnsen (58. Okereke) – Henry.
    Náhradníci: Bertinato – Aramu, Caldara, Fiordilino, Kiyine, Nani, Nsamé, Okereke, Svoboda, Tessmann, Ullmann, Vacca.

    Tréner: Paolo Zanetti

    Udinese Calcio: Silvestri (C) – Becao, Marí, N. Pérez – N. Molina (84. Soppy), T. Arslan (68. Samardžič), Walace, Makengo (84. Jajalo), Udogie (72. Zeegelaar) – Beto, Deulofeu (68. Success).
    Náhradníci: Gasparini, D. Padelli – Benković, Jajalo, Nestorovski, Nuytinck, Pussetto, Samardžič, Soppy, Success, Zeegelaar.

    Tréner: Gabriele Cioffi

    Rozhodca: M. Guida – M. Bresmes, F. Schirru