CFC Janov – Lazio 1:4 (kon.) | Neapol – Fiorentina 2:3 (kon.) | Sassuolo – Bergamo 2:1 (kon.)
Venezia – Udinese 1:2 (kon.) | AS Rím – Salernitana 2:1 (kon.) | Turín – AC Miláno 0:0 (kon.)
koniec
CFC Janov
1:4 (0:2)
Lazio Rím
cz Nedeľa 10.04.2022, 12:30Talianska Seria A • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:8. (14:21:56)
     
    Je konec! Lazio zvítězilo na půdě Janova vysoko 4:1. Domácí nejprve přišli o možnost kopat penaltu a prakticky z následné akce poslal Lazio do vedení Adam Marušič. V nastavení se pak navíc prosadil Ciro Immobile. Krátce po změně stran navíc přidal Immobile svůj druhý zásah. Domácí se dočkali dvacet minut před koncem, kdy si Amiriho centr srazil do branky Patric. V závěru pak ještě Ciro Immobile dovršil hattrick.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Hostující brankář Strakoša rozhodně nespěchal s rozehrávkou. Domácí si už ani nestěžovali. Fotbalisté Janova by se nejraději viděli v šatně.
     
    88
    Yeboah se krásnou kličkou z levé strany prosmýkl do pokutového území, jenže jeho technické zakončení srazil dobře postavený Patric na roh.
     
    87
    Střídající Hysaj táhl akci hostujícího celku po levé straně, ale nedokázal obejít ani prvního hráče v červenomodrém dresu domácího Janova.
     
    86
    Lazio se dostalo na polovinu soupeře vysokým nákopem, jenže pobídka skončila v moci zadáků Janova.
     
    84
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Manuel Lazzari, přichází Elseid Hysaj.
     
    83
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Nadiem Amiri, přichází Albert Gudmundsson.
     
    82
    Domenico Criscito vybojoval míč na levé straně, ale centr skončil v moci brankář hostující Lazia.
     
    81
    Lazio se dostalo na polovinu soupeře, kde se hosté usadili s míčem a nikam se zatím neženou. Celek z italské metropole bez problémů kráčí za vítězstvím.
     
    80
    Yeboah se dostal do pokutového území, kde si míč přehodil na levačku a vypálil. Jeho ránu však zablokoval hned první zadák.
    78. Ciro IMMOBILE - 1:4
     
    78
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Hostující Lazio přidává další branku! Do pokutového území se dostal CIRO IMMOBILE, který si míč chytře přehodil na pravačku a technickou střelou překonal brankáře!
     
    77
    Ciro Immobile se z pravé strany dostal k odcentrování do pokutového území, jenže ani jeho přízemní pobídka nenašla nikoho v bílém.
     
    76
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Milan Badelj, přichází Morten Frendrup.
     
    75
    Lazio zahrávalo další rohový kop. Cataldi poslal centr na zadní tyč, ale Bašičovo zakončení se vzneslo vysoko nad břevno.
     
    74
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Toma Bašić.
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Mattia Zaccagni, přichází Pedro.
     
    73
    Obrana Lazia si znovu dala pozor na akci soupeře a bez větších problémů se dokázala zbavit rozběhnutého Yeboaha.
     
    72
    Lazio zahrávalo další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde bez problémů zakročila defenziva domácího mužstva.
     
    71
    Hosté po obdržené brance podnikli výpad po pravé straně hrací plochy. Vysoký centr ale sklepl domácí stoper na rohový kop.
    69. PATRIC - 1:3
     
    69
    Janov právě vstřelil branku!
    Domácí Janov se nakonec dočkal vytoužené branky! Nadiem Amiri předvedl zajímavý průnik do pokutového území, při kterém obešel dva soupeře. Následně odcentroval na malé vápno a PATRIC si jeho pobídku nešťastně uklidil do vlastní branky!
     
    68
    Yeboah se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do akce Janova. Akce domácího mužstva ale skončila centrem na hruď obránce.
     
    67
    Ciro Immobile se po levém křídle dostal do pozice pro odcentrování do šestnáctky, ale jeho pobídka skončila v rukavicích brankáře.
     
    66
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Johan Vásquez, přichází Domenico Criscito.
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Filippo Melegoni, přichází Kelvin Yeboah.
    64. Ciro IMMOBILE - 0:3
     
    64
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Hostující celek přidává třetí branku a prakticky rozhoduje o svém triumfu! Na přihrávku za obranu si naběhl kanonýr CIRO IMMOBILE, který nejprve trefil brankáře, ale pokračoval v důrazu a hlavou doklepl míč do sítě!
     
    63
    Ekuban si chtěl pádem na hranici velkého vápna vymodlit další standardní situaci, jenže podle rozhodčího se o faul tentokrát nejednalo.
     
    61
    Ekuban upadl po souboji v blízkosti velkého vápna, ale podle rozhodčího nešlo o faul na žlutou kartu. Janov tak získal pouze přímý kop.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím sledujeme jednoznačné utkání. Lazio si v úvodu druhého poločasu naprosto bez problémů hlídá své vedení.
     
    59
    Ekuban se hnal za přihrávkou na hranici velkého vápna, ale opět neměl podporu svých spoluhráčů. Defenziva Lazia dnes nemá moc práce.
     
    58
    Johan Vásquez vhazoval na levé straně hrací plochy. Jeho pobídka směřovala do pokutového území, kde zasáhli zadáci soupeře.
     
    56
    Ciro Immobile dostal přihrávku na polovinu soupeře, jenže si nepotykal se zpracováním a hned první soupeř v červenomodrém jej odstavil.
     
    55
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Lucas Leiva, přichází Danilo Cataldi.
     
    54
    Hostující brankář musel znovu zasahovat. Zpoza vápna vypálil Roberto Piccoli, ale jeho dělovka skončila v rukavicích brankáře.
     
    53
    Amiri dostal přihrávku do běhu na levou stranu hřiště, ale jeho průniková pobídka mezi obránce skončila až u Strakoši.
     
    51
    Lazio zahrávalo další rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na přední tyč, ale pozorný brankář míč vyboxoval do bezpečí.
     
    50
    Hosté mohli krátce po změně stran udeřit potřetí! Dělovku zpoza velkého vápna vyslal Felipe Anderson, jehož ránu Sirigu výborně vyrazil!
     
    49
    Strakoša si dal pozor na přihrávku za obranu Lazia, v pravou chvíli vystartoval ven z branky a hravě si došel pro míč.
     
    48
    Střídající Ekuban se ihned tlačil do ofenzivy, nicméně proti přesile obránců Lazia neměl sebemenší šanci prosadit se.
     
    47
    Roberto Piccoli dostal přihrávku na hranici velkého vápna, ale důrazný stoper Patric mu čistým zákrokem vypíchl míč do bezpečí.
     
    46
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Manolo Portanova, přichází Caleb Ekuban.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce je na tom mnohem lépe hostující Lazio Řím. Domácí nejprve přišli o možnost kopat penaltu a prakticky z následné akce poslal Lazio do vedení Adam Marušič. V nastavení se pak navíc prosadil Ciro Immobile.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Ciro IMMOBILE - 0:2
     
    45+1
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Lazio v samotném závěru nastavení přidává druhou branku a přibližuje se k triumfu! Na přihrávku z pravé strany si počkal CIRO IMMOBILE a pohotovou střelou poslal míč do sítě!
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Janov se po pravé straně dostal do blízkosti velkého vápna, ale v pravou chvíli se vrátil Lucas Leiva, který odehrál míč do bezpečí.
     
    44
    Salvatore Sirigu nakopl míč na levou stranu hrací plochy, nicméně nikdo v červenomodrém dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    42
    Stopeři hostujícího celku uklidňují hru kombinací na hranici vlastní šestnáctky. Janov po obdržení úvodní branky úplně přestal napadat soupeřovu rozehrávku.
     
    41
    Lazio se dostalo středem do blízkosti velkého vápna, nicméně Immobile si pod tlakem dotírajících soupeřů netroufl na zakončení.
     
    40
    Badelj uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště, ale posunul balón jen k nohám prvního soupeře.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Lucas Leiva (S. S. Lazio).
     
    38
    Filippo Melegoni se kličkou do středu hřiště zbavil obránce a dostal se do zakončení. Jeho rána ale skončila na bloku prvního hráče Janova.
     
    37
    Hostující stoper Patric poslal nákop na levou stranu hrací plochy, ale rozběhnutý Ciro Immobile si nepotykal se zpracováním a balón mu uskočil do autu.
     
    36
    Janov se usadil na polovině Lazia, ale kombinace domácího celku se zatím odehrává daleko od branky soupeře.
     
    35
    Janov už se znovu dostal do pokutového území. Amiri centroval z levé strany do vápna a hostující zadák Patric musel míč odkopnout akrobatickým způsobem.
     
    34
    Hostující brankář Strakoša dlouho otálel s rozehrávkou z vlastního vápna, což se vůbec nelíbilo fanouškům domácího Janova.
    32. Adam MARUŠIĆ - 0:1
     
    32
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Lazio se dostává do vedení! Tak tohle je pro domácí celek velká rána! Janov nejprve doufal v penaltu a následně inkasoval. Do vápna se parádně prosmýkl ADAM MARUŠIČ a krásně obstřelil brankáře na zadní tyč!
     
    31
    Penalta se kopat nebude! Roberto Piccoli sice upadl vevnitř pokutového území, ale svému pádu podle všeho pořádně přidal.
     
    30
    Celou situaci aktuálně zkoumá VAR.
     
    29
    Domácí stoper Nikola Maksimović potáhl míč na polovinu soupeře a hledal Piccoliho. Tomu se pod nohy položil Acerbi a podle všeho míč zasáhl čistě.
     
    28
    Felipe Anderson se po pravém křídle tlačil do ofenzivy, nicméně okatou kličkou se nechal odstavit od balónu. Obrana Janova zatím působí pevným dojmem.
     
    27
    Maksimovič poslal nákop na polovinu Lazia Řím, nicméně jeho pobídka skončila v moci obránců římského mužstva.
     
    26
    Lazio zahrávalo přímý kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, ale defenziva domácího celku byla na místech. K odraženému míči se ještě dostal Luis Alberto, ale Sirigu byl připraven.
     
    25
    Lazio se po pravé straně hnalo do ofenzivy, nicméně akce římského celku neměla dlouhého trvání. Defenziva Janova se rychle stáhla.
     
    24
    Na stadionu zatím panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci si jsou vědomi důležitosti utkání a ženou Janov do ofenzivy.
     
    23
    Do rozehrávky domácího Janova se musel zapojit domácí brankář Salvatore Sirigu, který stačil míč odkopnout do bezpečí na poslední chvíli.
     
    22
    Felipe Anderson šlapákem dohrál jednoho ze soupeřů a může být rád, že za svůj prohřešek nedostal žlutou kartu.
     
    21
    Nadiem Amiri prošel po levé straně do blízkosti velkého vápna, nicméně jeho přízemní pobídka skončila na noze prvního obránce.
     
    20
    Lazzari dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže si nepotykal se zpracováním a míč mu pod kopačkou utekl do zámezí.
     
    19
    Lazio se dostalo na polovinu soupeře, nicméně hosté mají problémy s přesností přihrávek. Defenziva Janova se výborně přesouvá.
     
    18
    Domácí si také vypracovali velkou šanci! Na prudký centr si ve vápně naskočil Leo Östigard, ale jeho kladivo brankář Strakoša skvěle vyrazil!
     
    16
    Filippo Melegoni táhl útok Janova po pravé straně hrací plochy. Jeho pobídka směřovala na hranici šestnáctky, kde dokonce fauloval Lucas Leiva.
     
    15
    Stopeři Lazia kombinují na vlastní polovině a uklidňují hru. Domácí útočník Roberto Piccoli kombinaci soupeře sice napadal, ale nedostal se k míči.
     
    14
    Hosté kombinují na vlastní polovině a nikam se neženou. Lazio přestálo dobrý vstup Janova do utkání a nyní postupně přebírá žezlo.
     
    13
    Lazio se dostalo na polovinu soupeře, ale přihrávka mezi obránce Janova byla tentokrát o něco delší než bylo potřeba.
    12. Acerbiho možnost
     
    12
    Lazio zahodilo vyloženou šanci! Na povedený centr z pravé strany si na malém vápně naskočil Acerbi, jehož hlavička skončila nad břevnem!
     
    11
    Lazio podniklo rychlý přechod do útoku. Lazzari centroval z pravé strany na malé vápno, ale Leo Östigard míč ve skluzu přizvedl na roh.
     
    10
    Nadiem Amiri dloubl míč za obranu Lazia, nicméně hostující obránce Lazzari si dal na skákavý míč dobrý pozor a odehrál balón mimo nebezpečí.
     
    9
    Johan Vásquez poslal prudkou přihrávku na polovinu soupeře, nicméně tam neměl nikoho v modročerveném dresu domácího Janova.
     
    8
    Hosté znovu kombinují s míčem na polovině hřiště a nikam se neženou. Fotbalisté domácího Janova se naopak postupně tlačí dopředu.
     
    7
    Ciro Immobile poslal dloubáček do velkého vápna, kam sprintoval Sergej Milinković-Savić, jenže ten si nepotykal se zpracováním.
     
    6
    Obránci hostujícího mužstva kombinují s míčem na vlastní polovině a zatím se nikam neženou. Naopak hráči Janova rozehrávku Lazia napadají vysoko.
     
    5
    Lazio má v úvodních minutách dnešního souboje obrovské problémy s přechodem do ofenzivy. Pobídka na pravou stranu tentokrát propadla do autu.
     
    4
    Filippo Melegoni poslal do pokutového území další vysoký centr, nicméně ani jeho pobídka nesměřovala na nikoho v dresu Janova.
     
    3
    Filippo Melegoni si chytře posunul míč do pokutového území, ale pod tlakem napadajícího soupeře už jej nedokázal udržet na trávníku.
     
    2
    Domácí Janov obstaral výkop do prvního poločasu utkání a ihned se vydal do ofenzivy. Nákop za obranu Lazia ale skončil v rukavicích brankáře soupeře.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na trávníku. Janov bude hrát v tmavých dresech, zatímco Lazio oblékne bílou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Janov CFC: Sirigu – Hefti, Östigard, Nikola Maksimović, Vásquez – Badelj, Galdames – Melegoni, Amiri, Portanova – Piccoli.
    Náhradníci: Marchetti, Šemper – Bani, Criscito, Destro, Ekuban, Frendrup, Ghiglione, A. Gudmundsson, Hernani, A. Masiello, Yeboah.

    S. S. Lazio: Strakoša – Lazzari, Patric, Acerbi, Marušić – S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Luis Alberto – Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni.
    Náhradníci: Adamonis, Reina – Akpa-Akpro, Bašić, Cabral, Cataldi, Hysaj, Kamenović, Luiz Felipe, Pedro, S. Radu, Romero..
     
    Janov CFC

    Domácí Janov je na tom mnohem hůře. Celek z Janova odehrál v letošním ročníku třicet jedna zápasů a získal jen dvacet dva bodů. S tímto ziskem patří Janovu až devatenáctá pozice. Na záchranu aktuálně ztrácí čtyři body. V závěru soutěže tak Janov potřebuje pořádně zabrat. Naposledy prohrál 0:1 ve Veroně.
     
    S. S. Lazio

    Hostující celek z italské metropole v letošním ročníku odehrál třicet jedna zápasů a vybojoval v nich padesát dva bodů. S tímto ziskem patří Laziu šestá pozice. Na městského rivala AS ztrácí dva body. Páté místo přitom zajišťuje postup do Evropské ligy. Boj mezi celky z Říma tak bude velmi napjatý. Lazio navíc hraje ofenzivní fotbal. Soupeřům dosud nasázelo šedesát branek. Naposledy doma zvítězilo 2:1 se Sassuolem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 69. Patric (vla.) – 32. Marušić (Lucas Leiva), 45+1. Immobile (Lazzari), 64. Immobile (Luis Alberto), 78. Immobile

    Karty:   39. Lucas Leiva (LAZ)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:8.
    CFC Janov: Sirigu – Hefti, Östigard, Nikola Maksimović, Vásquez (66. Criscito) – Badelj (76. Frendrup), Galdames – Melegoni (66. Yeboah), Amiri (83. A. Gudmundsson), Portanova (46. Ekuban) – Piccoli.
    Náhradníci: Marchetti, Šemper – Bani, Criscito, Destro, Ekuban, Frendrup, Ghiglione, A. Gudmundsson, Hernani, A. Masiello, Yeboah.

    Lazio Rím: Strakoša – Lazzari (84. Hysaj), Patric, Acerbi, Marušić – S. Milinković-Savić, Lucas Leiva (55. Cataldi), Luis Alberto (74. Bašić) – Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni (74. Pedro).
    Náhradníci: Adamonis, Reina – Akpa-Akpro, Bašić, Cabral, Cataldi, Hysaj, Kamenović, Luiz Felipe, Pedro, S. Radu, Romero.