Bordeaux – Metz 3:1 (kon.) | Angers – Lille 1:1 (kon.) | Brest – Nantes 1:1 (kon.)
Monaco – Troyes 2:1 (kon.) | Lens – Nice 3:0 (kon.) | Štrasburg – Lyon 1:1 (kon.)
Marseille – Montpellier 2:0 (kon.)
koniec
Angers SCO
1:1 (0:0)
Lille OSC
cz Nedeľa 10.04.2022, 15:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • Ligue 1 Uber Eats • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Nešťastný Tiago Djaló si vstřelil po bezbrankovém prvním poločase zápasu vlastní gól a s Lille to vypadalo špatně, střídající Edon Žegrova ale dokázal necelých deset minut na to vyrovnat a vystřelit Lille alespoň bod. Angers bylo lepší a nebezpečnější, Sufján Búfál ovšem žádnou ze slibných šancí nevyužil. Pro domácí je možná bod málo. Konečný výsledek utkání. Angers 1 Lille 1. (16:53:02)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    87
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Gabriel Gudmundsson, přichází Domagoj Bradarić.
     
    87
    Lille se dostalo k další střele, která byla sražena na rohový kop. Po následném centru se pískal ofsajd a útočná snaha hostujícího Lille definitivně ztroskotala.
     
    85
    Zeki Çelik se opřel na pravé straně hřiště do míče a z velké vzdálenosti napřáhl k přízemní střele, která nabrala opačnou faleš a minula vzdálenější levou tyč.
     
    84
    Mohamed-Ali Cho se mohl řítit na ose hřiště sám na bránu, jenže byl dobře pokryt a jeden z hostujících obránců si poté pomohl dlouhou zpětnou přihrávkou.
     
    83
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Pierrick Capelle, přichází Angelo Fulgini.
     
    82
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Batista Mendy, přichází Azzáedín Únáhí.
     
    80
    José Fonte se dostal po centru z rohového kopu k hlavičce, jenže zakončoval z poměrně velké dálky a Anthony Mandrea si snadno poradil, když míč stáhl.
     
    79
    Pierrick Capelle se ostře střetl se zakončujícím Renatem Sanchesem a musí být vzápětí ošetřován. Skóre je 1:1.
     
    78
    Renato Sanches si naběhl na pravé straně šestnáctky na krátkou zpětnou přihrávku a bez přípravy napřáhl k prudké přízemní střele, jež byla sražena na rohový kop.
     
    76
    Batista Mendy se pokusil vrátit Angers rychle vedení, když na ose hřiště vypálil z hranice šestnáctky. Zamířil však doprostřed brány, kde byl připraven Léo Jardim.
    74. Edon ŽEGROVA - 1:1
     
    74
    Lille právě vstřelilo branku!
    Střídající EDON ŽEGROVA si navedl míč na pravé straně na levačku a krásnou technickou střelou z téměř hranice šestnáctky vymetl vzdálenější levý horní roh brány! Stav 1:1. Asistence: Zeki Çelik.
     
    73
    Lille sáhlo ihned po inkasování branky k dvojité změně, ani ta ale k výrazné změně zatím nevedla. Renato Sanches vypálil z dálky a jeho rána byla zablokována.
     
    72
    Na stadionu Angers panuje fantastická atmosféra a domácí navíc na pravém křídle rozehrávali standardní situaci. Střela po odvráceném míči minula pravou tyč.
     
    69
    Souleyman Doumbia předvedl hodně ostrý šlapák, který odnesl Gabriel Gudmundsson, a viděl žlutou kartu.
     
    68
    Mohamed-Ali Cho dostal krásnou přihrávku na pravou stranu šestnáctky, kde se pokusil o technickou střelu levačkou, jeho pokus ale zamířil vysoko nad bránu.
     
    66
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan David, přichází Edon Žegrova.
     
    66
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Benjamin André, přichází Amadou Onana.
    65. Tiago DJALÓ - 1:0
     
    65
    Angers právě vstřelilo branku!
    Domácí Souleyman Doumbia byl na levé straně šestnáctky úplně sám a ještě posílal přihrávku na vzdálenější pravou tyč, tam ale neprošla, protože vracející se TIAGO DJALÓ si vstřelil vlastní gól!
     
    64
    Lille jednoznačně zvýšilo obrátky a na levém křídle se dostal k centru Gabriel Gudmundsson. Hostující obránce byl ale odstaven čistým skluzem. Pouze domácí odkop.
     
    62
    Renato Sanches dobře odcentroval z pravého křídla a uprostřed šestnáctky hlavičkoval Jonathan David, jeho pokus ale zamířil vysoko nad a snesl se na horní síť.
     
    61
    Benjamin André se v blízkosti pravého rohového praporku otočil s míčem, jenže rozhodčí mu přísně odpískal nezaviněný šlapák na Romaina Thomase.
     
    59
    Lille si vytvořilo tlak a Renato Sanches se dostal na pravém křídle v rychlém sledu k dvěma centrům, jenže první přízemní byl odvrácen na přední tyči a druhý poté na vzdálenější. Hostům se příliš nedaří a jsou horší.
     
    57
    Také následný centr po rozehrání rohového kopu byl nebezpečný, jenže na přední tyči byl připravený brankář Léo Jardim a vyboxoval míč oběma rukama do bezpečí.
     
    56
    Sufján Búfál se na levém křídle mezi dvěma protihráči krásně prodral do šestnáctky a jeho střela z téměř nulového úhlu byla sražena na rohový kop. Pěkná akce.
     
    55
    Standardní situace Lille nic kloudného nepřinesla a Nabíll bin Tálib byl vzápětí faulován, když do něj hodně nepříjemně zajel Gabriel Gudmundsson. Kartě unikl.
     
    53
    Benjamin André se snažil pláchnout pro změnu na pravém křídle, kde ho sestřelil Romain Thomas. Karta.
     
    52
    Burak Yılmaz pláchl na levé straně šestnáctky dvojici pronásledovatelů, jenže poté pálil levačkou a střela o pořádný kus minula bližší levý horní roh brány Angers.
     
    51
    Na hřišti se začíná přiostřovat. Zatím jsme ale nebyli svědky žádného kriminálního faulu. Stále hrajeme 0:0.
    48. Búfál rozvlnil po rozehrání standardní situace boční síť!
     
    48
    Sufján Búfál rozehrál standardní situaci a rozhodl se poté pro přímou střelu na bránu, která těsně minula bližší horní roh a skončila na boční síti!
     
    46
    Angers vstoupilo do druhého poločasu velice aktivně a na levém křídle vybojovalo těsně před šestnáctkou standardní situaci. Fauloval hostující Renato Sanches.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    Sufján Búfál odehrál fantastický první poločas a měl prsty ve všech třech slibných šancích domácího týmu, přičemž poslední dvě zakončoval sám a vždy pálil těsně nad. V nastavení prvního poločasu mohl jako blesk z čistého nebe udeřit Burak Yılmaz, Anthony Mandrea ale vytáhl proti jeho hlavičce fantastický reflexivní zákrok. Skóre po prvním poločase střetnutí. Angers 0 Lille 0.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Burak Yılmaz viděl žlutou kartu poté, co se ocitl v ofsajdu a prudce vystartoval na rozhodčího. Slovně.
    45+2. Mandrea vytáhl po hlavičce Yilmaze fantastický zákrok!
     
    45+2
    Jonathan Bamba rozehrál standardní situaci a Burak Yılmaz hlavičkoval ke vzdálenější pravé tyči, Anthony Mandrea ale vytáhl parádní reflexivní zákrok, když rukou vytáhl míč na rohový kop! První velká šance hráčů Lille.
     
    45+1
    Renato Sanches prokázal na ose hřiště velkou rychlost a Nabíll bin Tálib ho zezadu objal rukama. Žlutá karta.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 3 minuty.
    44. Sufján Búfál se uvolnil a s drobnou tečí poslal míč nad!
     
    44
    Sufján Búfál hraje fantastický zápas, nyní si na pravé straně šestnáctky Lille zpracoval míč po autovém vhazování a mezi dvěma protihráči napřáhl k technické střele, která byla tečována a zamířila těsně nad bránu! Další šance Angers.
     
    44
    A jelikož ze hry zatím odstupují pouze ofenzivně ladění hráči, na defenzivní činnosti Angers to nemá vůbec žádný vliv a navíc směrem dopředu dokáže zazlobit.
     
    43
    V polovině prvního poločasu odstoupil ze hry vinou zranění Mathias Pereira Lage a krátce před přestávkou také Stéphane Bahoken. Štěstí, že jsou to útočníci.
     
    42
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Stéphane Bahoken, přichází Mohamed-Ali Cho.
     
    41
    Stéphane Bahoken zůstal sedět na hřišti ve středovém kruhu a vypadá to na zranění. Angers doufá, že v dnešním zápase nepřijde o dalšího hráče, ale už se chystá změna. Fyzioterapeutka signalizovala střídání.
     
    40
    Souleyman Doumbia byl na levém křídle úplně sám a měl spoustu času na to, aby do šestnáctky poslal pěkný centr, jenže se unáhlil a následoval tak další odkop.
     
    39
    Stéphane Bahoken se dobře zorientoval na pravé straně šestnáctky, když si pokryl míč před protihráčem a z otočky vypálil, střela mu ale vůbec nesedla. Odkop.
    36. Sufján Búfál si naběhl na parádní pas a pálil těsně nad!
     
    36
    Abdoulaye Bamba poslal na pravém křídle míč pod sebe a na bližší tyči pálil těsně nad bránu nabíhající Sufján Búfál! V hledišti to zahučelo.
     
    35
    Lille nelze upřít snaha, jenže tým Angers je skvěle připraven a zatím brání bezchybně. Když už to vypadá na nějakou šanci hostí, tak domácí nebezpečí uhasí.
     
    34
    Ani se nedivím, že zápas mezi Lille a Bordeaux skončil bezbrankovou remízou. Utkání jsem sice nesledoval, ale pokud hosté hráli jako dnes, tak se nedivím. Stále 0:0.
     
    32
    Lille poměrně dlouho obléhalo pokutové území Angers a na pravé straně vápna se málem dostalo ke střele, nakonec na ni ale nedošlo a Angers se ubránilo.
     
    29
    Batista Mendy si naběhl na ose hřiště na odražený míč a podruhé v zápase se pokusil o pohotový volej, tentokrát mu ale střela nesedla a zamířil vysoko nad bránu Lille.
     
    27
    Renato Sanches si pokryl na levém křídle míč skvěle tělem a vybojoval pro Lille standardní situaci. Následný centr ale zamířil do území nikoho a brankář míč lapil.
     
    25
    Do šestnáctky Lille létal centr z levé strany a poté pravé strany, hosté si ale poradili a poslední přízemní střílený centr z levé strany šestnáctky byl zablokován – 0:0.
     
    24
    Mathias Pereira Lage nebyl kvůli zranění schopen pokračovat ve hře a Angers muselo v úvodu střídat.
     
    23
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Mathias Pereira Lage, přichází Abdoulaye Bamba.
     
    23
    Gabriel Gudmundsson se ocitl na levé straně šestnáctky v šanci, jenže už byl ze střeleckého úhlu a brankář Anthony Mandrea se mu navíc skvěle vrhl pod nohy.
     
    22
    Několik okamžiků se nehrálo, protože Mathias Pereira Lage musel být ošetřován. Domácí útočník už je ale zpět na nohou a Angers vrátilo míč svému soupeři.
     
    21
    Hosté se vzápětí dostali na pravém křídle k přízemnímu střílenému centru, který uprostřed šestnáctky sebral Anthony Mandrea a Mathias Pereira Lage zůstal ležet.
     
    20
    Lille by rádo bojovalo o účast v evropských pohárech, jenže na pátý Štrasburk ztrácí šest bodů a potřebuje akutně vyhrávat, pokud chce ztrátu na něj smazat.
     
    18
    Jonathan Bamba rozehrál na pravé straně hřiště další rohový kop a tentokrát přetáhl míč na vzdálenější levou tyč. Hosté z Lille se ale k ničemu nedostali. Ofsajd.
     
    17
    Hosté otočili hru z pravé strany doleva, jenže opět neměli cestu do šestnáctky nikterak volnou. Naopak, byli donuceni ke zpětné přihrávce na půlící čáru.
     
    16
    Lille kombinovalo na pravé straně hřiště a vypadalo to, že se dostane k centru do šestnáctky, místo nějakého centru ale přišel útočný faul a přerušení hry. Stav 0:0.
     
    14
    Sufján Búfál zatím hraje skvěle a nyní se na ose hřiště dostal k přízemní střele zpoza šestnáctky, jeho pokus byl ale zablokován a domácí poté zbytečně faulovali.
    12. Batista Mendy málem otevřel skóre po pohotovém voleji!
     
    12
    Sufján Búfál na levé straně odcentroval na čáře a do odvráceného míče se pohotově opřel Batista Mendy, jehož přízemní střela mířila k přední tyči, Léo Jardim ale vytáhl vkleče volejbalový zákrok a vyrazil míč na rohový kop! Angers mohlo vést!
     
    11
    Z dnešního utkání uplynulo úvodních deset minut a zatím čekáme na první šanci, po které by míč mířil na bránu. Jednu šanci měl Jonathan David, ale pálil nad.
     
    10
    Rozehrávky rohového kopu se ujal na pravé straně hřiště Jonathan Bamba a do šestnáctky posílal vysoký centr, který domácí fotbalisté odvrátili za postranní čáru.
     
    9
    Renato Sanches si nabíhal na vzdálenější pravé tyči na parádní centr z levého křídla a ve skluzu se po něm natahoval, domácí ho ale odvrátili na rohový kop.
    8. Jonathan David v obrovské šanci málem překopl stadion
     
    8
    Jonathan David se ocitl v blízkosti levé tyče po krátké zpětné přihrávce v šanci, pohotová střela z voleje mu ale nesedla a málem překopl stadion!
     
    7
    Jonathan Bamba se konečně dostal na levém křídle alespoň k centru do šestnáctky, který byl na přední tyči odhlavičkován do bezpečí. Hosté vzápětí vhazovali.
     
    6
    Angers brání opravdu velice dobře a Lille se prostě nemůže dostat k šestnáctce. Hosté nemají kudy a poté přichází ztráty míče nebo nepřesné přihrávky.
     
    5
    Jeden z domácích hráčů Angers se málem řítil sám na bránu, jenže na prudkou kolmou přihrávku za obranu nedosáhl a Léo Jardim měl čas na rozehrávku.
     
    5
    Fotbalisté domácího týmu velice dobře napadají rozehrávku Lille a hosté se nemohou dostat k pokutovému území soupeře. Hraje se ve středu.
     
    4
    Angers vstoupilo do dnešního zápasu velice dobře a od úvodních minut je zatím překvapivě lepším týmem. Lille se snaží uklidnit hru a kombinuje na své polovině.
     
    3
    Sufján Búfál se na levém křídle pomazlil s míčem a do ohně poslal parádní zpětný centr, po kterém se pokusil o volej Mathias Pereira Lage, střela mu ale nesedla.
     
    2
    Burak Yılmaz skvěle zabojoval na levém křídle a vybojoval pro svůj tým rohový kop. Centr na přední tyč byl velmi nebezpečný, Léo Jardim ale míč vyboxoval.
     
    1
    Výkop dnešního utkání obstaralo Lille a ihned se vrhlo směrem kupředu. Obrana domácího týmu nebyla úplně jistá, ale alespoň odkopla míč za postranní čáru.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Angers SCO: Mandrea – Ebosse, I. Traoré (C), Thomas – Pereira Lage, Capelle, bin Tálib, Mendy, Doumbia – Búfál – Bahoken.
    Náhradníci: Petković – Bamba, Manceau, Mangani, Fulgini, Únáhí, Ninga, Cho, M. Jakoliš.

    Lille OSC: Jardim – Çelik, J. Fonte (C), Djaló, G. Gudmundsson – B. André, Xeka – Sanches, Bamba – David, Burak Yılmaz.
    Náhradníci: Jakubech – Pied, D. Bradarić, Žegrova, A. Onana, Baleba, Lihadji, Gomes.

    Rozhodčí: Thomas Leonard. Asistenti: Gilles Lang, Benjamin Pages. Čtvrtý rozhodčí: William Toulliou. VAR: François Letexier. AVAR: Hicham Zakrani.
     
    Lille OSC

    V Lille se zabývali během posledních dnů věcmi, které jsou hodně nepříjemné. Tým remizoval bez branek s Bordeaux a Hatem Ben Arfa se pak údajně pohádal s realizačním týmem, což mělo za následek jeho vyřazení z týmu. Možná do konce letošní sezóny. Špatné zprávy.
     
    Angers SCO

    Fotbalisté Angers dokázali z posledních devíti utkání vyhrát pouze jednou a během špatné série výsledků navíc prohráli sedmkrát za sebou. Útěchou pro domácí může být fakt, že se stále nachází mimo sestupové pásmo, na které aktuálně mají náskok jen pěti bodů.
     
    Lille se představí v neděli odpoledne na hřišti Angers a bude se snažit potvrdit své pohárové ambice. Hosté by se rádi dostali na příčky zajišťující účast v pohárové Evropě, zatímco domácí budou chtít vylepšit tragickou bilanci. Angers má na sestupové pásmo náskok 5 bodů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Tomáš Reiner

    Góly: 65. Djaló (vla.) – 74. Žegrova (Çelik)

    Karty:   45+1. bin Tálib (AGR), 53. Thomas (AGR), 69. Doumbia (AGR) – 45+3. Burak Yılmaz (LIL)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:6. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 10:12.
    Angers SCO: Mandrea – Ebosse, I. Traoré (C), Thomas – Pereira Lage (23. Bamba), Capelle (83. Fulgini), bin Tálib, Mendy (82. Ounahi), Doumbia – Boufal – Bahoken (42. Cho).
    Náhradníci: Petković – Bamba, Manceau, Mangani, Fulgini, Ounahi, Ninga, Cho, M. Jakoliš.

    Lille OSC: Jardim – Çelik, J. Fonte (C), Djaló, G. Gudmundsson (87. D. Bradarić) – B. André (66. A. Onana), Xeka – Sanches, Bamba – David (66. Žegrova), Burak Yılmaz.
    Náhradníci: Jakubech – Pied, D. Bradarić, Žegrova, A. Onana, Baleba, Lihadji, Gomes.

    Rozhodca: Thomas Leonard. Asistenti: Gilles Lang, Benjamin Pages. Čtvrtý rozhodčí: William Toulliou. VAR: François Letexier. AVAR: Hicham Zakrani