Bielefeld – Stuttgart 1:1 (kon.) | Frankfurt – Fürth 0:0 (kon.) | Freiburg – Bayern 1:4 (kon.)
Hoffenheim – Bochum 1:2 (kon.) | Leverkusen – Hertha 2:1 (kon.) | Dortmund – Lipsko 1:4 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
1:2 (0:1)
VfL Bochum
cz Sobota 02.04.2022, 15:30 • PreZero Arena (Sinsheim) • Nemecká Bundesliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    TSG Hoffenheim

    Hoffenheim v minulém zápase inkasoval tvrdou porážku, když nezvládl venkovní duel s Herthou Berlín. Berlíňané vyhráli jednoznačně 3:0, přestože do zápasu vstupoval jako favorit Hoffenheim. Aby také ne. Zatímco Hertha se drží téměř po celou sezónu ve spodních patrech tabulky, Hoffenheim se před dnešním kolem drží na 6. místě, které znamená kvalifikaci do Evropské konferenční ligy. Před nepovedeným utkáním v Berlíně ale hoffenheimští ukořistili bod za velmi cennou remízu 1:1 s Bayernem Mnichov.

    Hoffenheim je v domácích zápasech velmi silným týmem. Z posledních 11 domácích utkání odcházeli z utkání poražení jen jednou.
     
    VFL Bochum

    Bochum také v posledním kole prohrála. Hráči klubu ze Severního Porýní – Vestfálska nestačili na Borussii Mönchengladbach a prohráli 2:0. Zápas byl navíc po 71 minutách předčasně ukončen. Jeden z fanoušků Bochumi vhodil na hřiště plný kelímek s pivem a zasáhl čárového rozhodčího. Po domluvě obou týmů se tak zápas celý ani nedohrál.
    Bundesligový nováček je momentálně v tabulce nejvyšší německé soutěže na 12. místě. Na svého dnešního soupeře ztrácí 12 bodů.

    Hráči Vfl body z venkovních zápasů příliš nezískávají. Pouze dva bundesligové celky posbírali za venkovní duely méně bodů.
     
    Zajímavost:
    Soutěžní duely mezi Hoffenheimem a Bochumí ještě nikdy neskončily remízou. Třikrát se z vítězství radovali hráči Bochumi, dvakrát hráči TSG.
     
    Sebastian Hoeneß (Hoffenheim) před utkáním:
    "Bochum je silná v brejkových situacích a snaží se rychle přehrát soupeřův pressing s míčem. Také je silná v získávání odražených míčů po dlouhých nákopech. Tyto nápady jim často fungují a my na to musíme být připraveni."
     
    Thomas Reis (Bochum) před utkáním:
    „Víme, že TSG Hoffenheim je neuvěřitelně silný tým. Jsou velmi variabilní, silní na krajích i v přechodové hře. Musíme se dostat na 100 procent naší výkonnostní kapacity.“
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hráči Bochumi pronikli po levé straně rychlým úprkem Asana. Japonský útočník ale nedokázal míč přihrát do vápna nabíhajícím spoluhráčům.
     
    3
    Asano se znovu dostal k míči a znovu v blízkosti hoffenheimské branky. Tentokrát dokázal i vystřelit. Jeho střela byla ale sražená a hosté tak rozehrají první rohový kop v utkání.
     
    6
    Hráči Bochumi stále kontrolují míč. Po nepovedené rozehrávce po levém křídle byli u odraženého míč první a posílají hrací předmět do svých zadních řad, aby se stihli všichni hráči srovnat zpět do svých pozic.
     
    9
    Angelo Stiller (HOF), který je v Hoffenheimu na hostování z Bayernu Mnichov, poslal ideální balón na nabíhajícího Kramariče. Hvězdný útočník sice míč zvládl zkrotit, ale po dalších dvou krocích mu míč utekl do zámezí.
     
    11
    Danilo Soares se dostal k odraženému míči a ze vzdálenosti několika metrů za pokutovým územím se bez napřáhl a práskl do míče. Jeho střela byla velmi rychlá, míč ale o pár centimetrů přelétl břevno hoffenheimské branky.
     
    13
    Kramarič po autovém vhazování posunul míč na Baumgartnera. Ten si pohlídal ofsajdové postavení a chyběl mu jen kousek, aby svojí kopačkou dosáhl na dobrou spoluhráčovu nabídku.
     
    15
    Hra se konečně otevírá a vypadá tak jako typický zápas nejvyšší německé soutěže. Hra se přelévá ze strany na stranu a oba týmy rychle přechází na polovinu soupeře.
     
    17
    Japonský útočník Asano dnes zatím nejvíce zaměstnává defenzivu domácích. Tentokrát doběhl vysokou přihrávku a snažil se ze strany centrovat do předbrankového prostoru. Akpoguma byl ale pozorný a míč odráží na rohový kop.
     
    19
    Bochum vysoko napadá rozehru domácích. Až na pokutovém území se seřazují hráči Vfl. V akci byl i domácí brankář Baumann, který se nebál zariskovat a rychlým zaseknutím míče se zbavil dotírajícího útočníka.
     
    20
    Kramarič si připisuje skvělou ránu. Po sklepnutí na nic nečekal a z voleje vyprášil brankářské rukavice Manuela RIemanna.
     
    22
    Samassékou vylétl v hlavičkovém souboji výše než jeho soupeř a po vyhraném míči si pro něj i sám doběhl. Bohumští ho ale pozičně sevřeli a hoffenheimský hráč tak neměl dost prostoru a času na nebezpečnou střelu. Jistým a ne zas tak složitým zákrokem jistí situaci Riemann.
     
    26
    Baumgartner vybídl rychlého Samassékoua k rychlému útoku. Rychlonohý záložník po pár rychlých krocích adresoval vysoký míč do pokutového území. Po míči se nakonec natáhl aktivní Baumgartner, který zavíral prostor na zadní tyči. Míč ale z kopačky skáče vysoko nad branku soupeře.
     
    28
    Bochum získává vedení 1:0!
    Autorem branky je dnes už hodně zmiňovaný TAKUMA ASANO. Japonský útočník si po skvělém doteku na kraji hřiště navedl míč na střed a vytvořil prostor ke střele. Parádní rána z 20 metrů zapadla přesně do prostoru mezi třemi tyčemi. Asistenci si zapisuje brankář Riemann, který je tak druhým brankářem v aktuálním ročníku, který vytvořil gólovou přihrávku.
     
    33
    Nejrychlejší hráči po 30 minutách:
    Cristian Gamboa (Bochum) 33,78 km/h
    David Raum (Hoffenheim) 32,43 km/h
    Ihlas Bebou (Hoffenheim) 32,03 km/h
     
    34
    Stafylidisův dlouhý pokus o přenesení hry nevyšel. Hoffenheim se tak jednoduše dostává do držení.
     
    39
    Kadeřábek našel Kramariče, chorvatský snajpr se ale nedokázal propracovat ke střele a tak raději míč vrátil zpět až k zataženému záložníkovi.
     
    40
    Statistika:
    62 % všech dosavadních útoků Bochumi jde přes levou stranu, kde operuje dnes mnohokrát zmiňovaný Takuma Asano.
     
    42
    Hostující hráči se snaží poločas dohrát v poklidném tempu. Jsou si totiž vědomi toho, že Hoffenheimu se už mnohokrát v aktuálním ročníku podařilo utkání v druhé půli otočit.
     
    45
    Po nepovedené narážečce posledních dvou hráčů Hoffenheimu se k míči dostal Miloš Pantovič (Bochum). S míčem přeběhl celou polovinu a nikým nerušený se připravoval na střet s brankářem Baumannem. Na kličku si Pantovič netroufl a proto se rozhodl vystřeli. Míč ale prolétl těsně kolem tyče mimo branku.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Kevin Akpoguma (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Statistiky po prvním poločasu Hoffenheim – Bochum:

    Držení míče: (%)
    55,6:44,4
    Střely:
    6:12
    Střely na bránu:
    3:3
    Rohové kopy:
    1:4
     
    Hosté dnes do utkání vstoupili velmi aktivně a už po několika minutách poprvé zahrozil Japonec Takuma Asano. Ten se také později postaral o zatím jedinou branku v dnešním duelu, když po výkopu Manuela Riemanna parádně zpracoval míč a z 20 metrů ho poslal mimo dosah brankáře domácích. Další gól mohl přidat po stoprocentní šanci Miloš Pantovič, který běžel sám na brankáře Baumanna, nakonec jeho střela ale letěla mimo.
    Hoffenheim se dnes zatím nedostává do vyložených gólových šancí, jako hosté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Pavel Kadeřábek, přichází Georginio Rutter.
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Kevin Akpoguma, přichází Chris Richards.
     
    47
    Hráči Hoffenheimu jsou po poločasové pauze viditelně aktivnější. Zatím si ale nevypracovali žádnou šanci.
     
    48
    Ale šance domácích vzápětí přichází. Angelo Stiller našel přesným balónem hlavu Kramariče. Hlavička ale nebyla dostatečně přesná.
     
    51
    Žlutou kartu dostává David Raum (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    54
    Hoffenheim právě vstřelil branku a vyrovnává!
    Kramarič našel na středu na hranici šestnáctky nehlídaného DAVIDA RAUMA, který zamířil s milimetrovou přesností do odkrytého horního růžku bochumské branky. Asistence: Kramarič.
     
    59
    Bochum právě vstřelil branku!
    Po rychlém průniku do vápna zůstává v pokutovém území ležet Georginio Rutter. Rozhodčí Daniel Siebert ale jen zavrtěl hlavou a pokynul, aby hráč rychle vstal. Bochum tak otáčí hru a je z toho další branka TAKUMY ASANA. Japonský útočník se dokázal s míčem dostat přes poslední zbývající hráče a střelou dokázal podruhé překonat Baumanna.
     
    61
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Miloš Pantovič, přichází Gerrit Holtmann.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Konstantinos Stafylidis (VfL Bochum).
     
    66
    Rexhbecajovu (Bochum) střelu dokázal mladík Chris Richards zblokovat tak, aby neohrozila branku. Úplně zažehnat hrozící nebezpečí se ale podařilo až dobře postavenému Vogtovi.
     
    68
    Stiller nabil svému spoluhráčovi Rutterovi pár metrů před vápnem. Druhý jmenovaný sice vystřelil, ale přízemní pokus končí jen v náručí brankáře Riemanna.
     
    71
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Angelo Stiller, přichází Dennis Geiger.
     
    74
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Konstantinos Stafylidis, přichází Patrick Osterhage.
     
    78
    Po delší odmlce, kdy se toho na hřišti moc nedělo, přichází další závar! Takuma Asano unikl tentokrát po pravé straně a servíroval do vápna míč pro své spoluhráče. Nikdo z nich se ale míči nedostal dříve, než defenziva domácích. Hoffenheim tak získává míč, otáčí hru a zakládá protiútok.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Maxim Leitsch (VfL Bochum).
     
    80
    Přímého kopu po předchozí nedovolené situaci se ujímá střelec zatím jediné hoffenheimské branky David Raum. Tento pokus byl ale sražený a domácí z přímého kopu vytěžili jen rohový kop.
     
    83
    Chris Richards předal míč Rutterovi, kterému se až nadvakrát podařilo míč posunout dále na Samassékoua. Hoffenheim pokračuje v obléhání pokutového území soupeře.
     
    84
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Diadie Samassékou, přichází Sebastian Rudy.
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Ihlas Bebou, přichází Jacob Bruun Larsen.
     
    84
    Sebastian Rudy dnes nastupuje do svého 300. utkání.
     
    86
    Třetí branku vstřelil Takuma Asano po voleji ze středu pokutového území. Akci ale předcházel faul, gól tak japonskému střelci nemůže být uznán a z hattricku se tak nakonec radovat nemůže.
     
    88
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Takuma Asano, přichází Tarsis Bonga.
     
    90
    Rozhodčí Daniel Siebert nastavuje ještě 5 minut.
     
    90+2
    Průniková přihrávka Rudyho neprošla. Hostům se ale míč nepodařilo zachytit a domácí Hoffenheim tak bude po rozehrávce autového vhazování pokračovat v závěrečném náporu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Kevin Vogt (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    90+4
    Stále vysoko napadající hráči Bochumi komplikují domácím rozehru a dělají to nejlepší, aby si jednogólové vedení pohlídali ještě pár minut.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Zápas nakonec skončil překvapením. Hoffenheim prohrál z posledních 12 domácích zápasů teprve podruhé, a to navíc s Bochumí, které se ve venkovních zápasech vůbec nedaří. Ústřední postavou dnešního duelu byl japonský útočník Takuma Asano, kterému se podařilo skórovat celkem třikrát. Poslední branka mu sice kvůli faulu nebyla uznána, i tak ale zařídil svému týmu velmi důležité tři body.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:6.
    Střely mimo: 7:14.
    Rohy: 5:6.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 9:11.
     
    To je ode mě dnes vše, děkuji za pozornost a těším se zase příště na počtenou. (17:34:05)

    Michael Schuster

    Góly: 54. Raum (Kramarić) – 28. Asano (Riemann), 59. Asano

    Karty:   45+1. Akpoguma (HOF), 51. Raum (HOF), 90+2. Vogt (HOF) – 63. Stafylidis (BOC), 80. Leitsch (BOC)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 7:14. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:11.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Akpoguma (46. Ch. Richards), Grillitsch, Vogt – Samassékou (84. Rudy) – Kadeřábek (46. Rutter), Stiller (71. Geiger), Baumgartner, Raum – Kramarić, Bebou (84. Bruun Larsen).
    Náhradníci: Philipp – Che, Rudy, Bruun Larsen, Dabbur, Ch. Richards, Nordtveit, Geiger, Rutter.

    Tréner: Sebastian Hoeneß

    VfL Bochum: Riemann – Gamboa, Mašović, Leitsch, Soares – Rexhbecaj, Losilla, Stafylidis (74. Osterhage) – Pantovič (61. Holtmann), Polter, Asano (88. Bonga).
    Náhradníci: Esser – Bonga, Lampropoulos, Osterhage, Löwen, Antwi-Adjei, Holtmann, Bockhorn, Tesche.

    Tréner: Thomas Reis

    Rozhodca: Siebert – Koslowski, Seidel