NHL - Posledný prestupový deň (kon.)
koniec udalosti
NHL - Posledný prestupový deň

cz Pondelok 21.03.2022, 16:00Hokej
     
    Z tohoto přenosu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:16:37)
     
    Mezi největší jména, která dnes změnila působiště, se jako první zařadil Marc-Andre Fleury, který dochytá sezonu v Minnesotě. Už tak kvalitní mužstvo ještě více posílilo Colorado. Po Joshi Mansonovi přivábilo Artturiho Lekonena a Andrew Cogliana. Vytouženou posilu na střed útoku získali Rangers, kteří si z Winnipegu převzali Andrew Coppa. Dlouho se čekalo, kde zakotví Rickard Rakell. Z Anaheimu nakonec míří do Pittsburghu. Tento trejd měl jako jediný i českou stopu – k Ducks míří Dominik Simon.
     
    22:00
    Výměna! Na úplný konec ještě jeden trejd, který se jen okrajově týká NHL. Obránce Markus Phillips mění organizaci LA Kings za Winnipeg, kde nahrazuje Nelsona Nogiera.
     
    21:30
    Výměna! Hodinu a půl po ukončení přestupového okna se objevila informace o přesunu ruského útočníka Jevgenije Dadonova z Vegas do Aanaheimu. Protihodnota dosud nebyla zveřejněna.
    Brzy osmdesátiletý GM Lou Lamoriello nehodlá měnit strategii. U Isanders prodloužil smlouvy s veterány Parisem a Clutterbuckem.
     
    20:45
    Výměna! Do týmu Ottawy přibyl gólman Michael McNiven, který má v NHL odchytáno pouze dvacet minut. Montreal souhlasil s budoucí kompenzací.
     
    20:45
    Výměna! Třetí trejd v jedné sezóně potkal bezgólového centra Rileyho Nashe. Bez náhrady se z Arizony po dvou měsících vrací do Tampy Bay.
     
    20:32
    Výměna! Doplněk do ofenzivy si pořídil Dallas. Jde o ruského útočníka Vladislava Naměstnikova. Rudá křídla za něj obdržela čtvrté kolo draftu.
     
    20:17
    Výměna! O Maxi Domim se šuškalo všelicos. Columbus dlouho mlžil, ale nakonec ho pustil do Caroliny, která doteď nevyvinula žádnou přestupovou aktivitu. Jedinou protihodnotou je prospekt Aidan Hreschuk.
     
    20:14
    Výměna! Poprvé se dnes o slovo přihlásilo Calgary. Do svých řad získalo z Chicaga Ryana Carpentera. Druhý tým Západní konference obětoval 5. kolo draftu 2024.
     
    20:12
    Výměna! Trochu překvapivě končí případ týkající se žádaného útočníka Rickarda Rakella. Z dlouholetého kačera se stává tučňák z Pittsburghu! Pens zaplatili Dominikem Simonem, Zachem Astonem-Reesem a draftovým druhým kolem.
     
    20:10
    Výměna! Deváté stěhování za působení v NHL čeká na Dericka Brassarda. Čtyřiatřicetiletý útočník se z Philadelphie přesouvá do kanadského Edmontonu. Ten se vzdal pouze 4. kola draftu.
    Několik dní staré spekulace byly potvrzeny. Jesperi Kotkaniemi podepsal s Carolinou osmiletý kontrakt.
     
    20:01
    Čas oficiálně vypršel, ale některé domluvené příchody teprve budou zveřejněny.
     
    20:00
    Přestupový termín skončil.
     
    19:59
    Výměna! A ještě jeden nový přírůstek u newyorských Rangers. Vancouver jim za 4. kolo draftu 2023 poskytl útočníka Tylera Motteho.
     
    19:52
    Výměna! Jeden z nejzásadnějších trejdů dne společně zorganizovali Jets a Rangers. Newyorčany posílí druhý nebo třetí centr Andrew Copp! Do Manitoby míří útočník Morgan Barron a dvě podmíněné volby ve 2. kole.
     
    19:49
    Výměna! Třiadvacetiletý útočník Nate Scharr opouští organizaci Devils, aniž by si v prvním týmu zahrál byť jediný zápas. Stal se součástí výměny za rezervního brankáře Montrealu Andrew Hammonda.
     
    19:46
    Výměna! San Jose si prohodilo s New Yorkem Rangers dvojici obránců. Do slunné Kalifornie se stěhuje Anthony Bitetto. Opačná cesta čeká na Nicka Merkleyho.
     
    19:32
    Výměna! Poměrně velkou proměnou dnes prochází Ottawa. Součástí několik let trvající přestavby již nebude útočník Zachary Sanford, za kterého dal Winnipeg páté kolo letošního draftu.
    Na příchozí hovor u zabalených tašek čeká Rickard Rakell. Jednání Dudcks by měna probíhat s Bostonem, Vegas a Rangers.
     
    19:21
    Výměna! Laviny z Denveru nemají dost. Po Lehkonenovi se do jejich útočných formací přidá také Andrew Cogliano. Čtyřiatřicetiletý mazák se letos prezentoval dobrými výkony za San Jose, které za něj obdrží páté kolo draftu 2024.
     
    19:17
    Výměna! Další změna na straně Arizony. Netýká se Chychruna nebo Kessela, nýbrž defenzivního centra Johana Larssona. Jako posilu pro play-off si jej vyhlídl Washington. Coyotes si ponechají půlku platu a do bohaté sbírky draftů přiberou třetí kolo pro příští rok.
     
    19:14
    Maple Leafs se včera dohodli s brankářem Harrim Säterim, který předčasně skončil v KHL. Podle pravidel ale musel jít na waivers a z něj si ho právě teď stáhla Arizona! Stejným způsobem se do Vancouveru vrací velezkušený forward Brad Richardson.
     
    19:08
    Výměna! Nabušené Colorado nepřestává posilovat! Bodově nejlepší tým současné sezóny vítá ve svém středu šikovného Fina Artturiho Lehkonena z Montrealu. Do Kanady se stěhuje zadák Justin Barron a jedno druhé kolo draftu.
     
    19:03
    Výměna! Těsně před vypršením smlouvy se s Red Wings předčasně loučí zkušený obránce Nick Leddy. Společně s Lukem Witkowskim se může těšit na bitvy v play-off v dresu St. Louis. Do Detroitu za ně poputuje obránce Jake Walman se spolehlivým útočníkem Oskarem Sundqvistem.
     
    18:55
    Další odchody se dají čekat u Blackhawks. Vyloučen není v případě Dominika Kubalíka, nicméně nejblíže trejdu by v současné chvíli měl být útočník Ryan Carpenter. Zájem má Nashville.
     
    18:50
    Výměna! Další přírůstek do defenzivy Bostonu. Do TD Garden se z Ottawy přesouvá Josh Brown. Opačným směrem míří útočník Zachary Senyshyn, jenž se za pět let v organizaci Bruins nikdy pořádně neprobojoval do hlavního týmu.
     
    18:23
    Jednotlivým klubům zbývá posledních sto minut obchodování. Stále se čeká, co bude například s obráncem Jacobem Chychrunem nebo žádaným útočníkem Rakellem z Anaheimu.
     
    18:06
    Po čtyřech letech strávených na univerzitě v Connecticutu se smlouvy v NHL dočkal český útočník Jáchym Kondelík. Nashville se s téměř dvoumetrovým obrem domluvil na dvouletém nováčkovském kontraktu se začátkem od příští sezony.
     
    17:44
    Výměna! Nová tvář se bude hlásit v kabině New Yorku Rangers. Výměnou za třetí kolo draftu 2023 z Philadelphie přichází obránce Justin Braun.
     
    17:43
    Výměna! Zkušený bek Alex Biega se nedokázal prosadit v Torontu a po pouhých dvou odehraných zápasech míří rozšířit zadní řady Nashvillu.
     
    17:35
    Výměna! Generální manažer Ken Holland domluvil potřebné posílení obrany Edmontonu! Hvězdným útočníkům McDavidovi s Draisaitlem bude krýt záda Brett Kulak z Montrealu. Habs za něj dostanou 2: kolo draftu 2023 a obránce Williama Lagessona.
     
    17:24
    Pár hodin se na waivers ještě zdrží brankáři Toronta Mrázek a Säteri. Na výběr jsou i obránci Pouliot s Jarošem či zkušení útočníci Clifford, Turris, Richardson a Riley Nash.
     
    17:04
    Českých hokejistů se uzávěrka přestupů do této chvíle nedotkla. Po podpisu nové smlouvy Tomáše Hertla v u Sharks se nejvíce spekuluje o osudu Pavla Zachy. Služebně nejstarší útočník Devils by měl být ostatním klubům k dispozici.
     
    16:50
    Zveřejněny byly podrobnosti o trejdu brankáře Fleuryho. Chicagu nadále zůstane 50 % jeho sedmimiliónové smlouvy. To samé platí i v případě Seattlu a již zmiňovaného odchodu Marcuse Johanssona.
     
    16:47
    Výměna! Vypadá to na hotovou věc. Kaapo Kähkönen se stává novou posilou San Jose, které se vzdalo služeb šestadvacetiletého obránce Jacoba Middletona. Sharks zároveň berou páté kolo draftu.
     
    16:38
    Zdá se, že Fleury ve svém novém působišti Kaapa Kähkönena nepotká. Finský brankář je spojován s trejdem do San Jose Sharks.
     
    16:23
    Výměna! Talbot s Kähkönenem získali do brankoviště Minnesoty silného konkurenta. Po nepovedené štaci v Chicagu k nim přichází sedmatřicetiletý Marc-Andre Fleury. Pokud letos Wild postoupí do finále konference, získají Hawks první kolo draftu. Další podmínkou je, že Fleury vychytá v prvních dvou kolech alespoň čtyři výhry. V opačném případě to bude kolo druhé.
     
    16:16
    Výměna! Do Washingtonu se vrací švédský útočník Marcus Johansson, který v hlavním městě USA působil do roku 2017. Seattle za něj obdrží útočníka Daniela Spronga a další drafty.
     
    16:12
    Výměna! Arizona se opět rozhodla pomáhat ostatním klubům s uvolňováním prostoru pod platovými stropy. Od Winnipegu si převzala pětimiliónovou smlouvu nehrajícího Bryana Littlea. Vzala si k němu i člena amerického olympijského týmu Nathana Smithe, jenž dosud působil v NCAA. Jets berou jednu volbu ve čtvrtém kole draftu.
     
    16:04
    Pondělní aktivita na hokejovém trhu odstartovala prodlužováním smluv. Ottawa si na tři roky pojistila brankáře Antona Forsberga. Překvapivější novinka přišla z Bostonu, který si na dva roky plácl s Jakem DeBruskem. Křídelní útočník se přitom netají tím, že u Bruins není spokojen. Zdaleka tak není vyloučeno, že se dnes ještě bude stěhovat.
     
    Do konce přestupového okna zbývají čtyři hodiny!
    Karel Vejmelka si vychytal novou tříletou smlouvu!
     
    První sezónu u trápících se Krakenů nedokončí ani Jérémy Lauzon. Čtyřiadvacetiletého obránce si vyhlédl Nashville. Opačným směrem jde druhé kolo letošního draftu. Další pick Seattle dostal za útočníka Masona Appletona, který hlásí návrat do Winnipegu. Z Manitoby do Pittsburghu naopak přechází obránce Nathan Beaulieu.
     
    Scott Wedgewood vytvořil s Karlem Vejmelkou u Coyotes silný brankářský tandem. Pár minut po prohře v San Jose si přesto balí kufry a míří do Dallasu. Texasané nabídli podmíněné čtvrté kolo draftu 2023, které se v případě letošního postupu do play-off změní ve třetí kolo.
     
    Nechtěného Travise Hamonica se zbavil Vancouver. Zkušený bek se pokusí oživit kariéru v Ottawě. Podobný osud potkal i Troye Stechera, který se za sedmé kolo draftu přesouvá z Detroitu do Los Angeles.
     
    Výprodej Arizony se zatím nekoná. V Glendale naopak vítají kanadského olympionika Jacka McBaina, za kterého Minnesota obdržela druhé kolo letošního draftu. Dvaadvacetiletý útočník si v NHL ještě nezahrál, až do konce této sezóny byla jeho domovem bostonská univerzita.
     
    Do částečného přebudování obrany se pustil Boston, který poslal do Anaheimu Urha Vaakanainena, Johna Moorea a tři vysoké drafty. Opačným směrem putuje farmář Kodie Curran a především Hampus Lindholm. S rodákem z Helsingborgu Bruins okamžitě podepsali štědrou smlouvu do konce sezony 2029/30! Kačery opustil také útočník Nicolas Deslauriers, jehož novým působištěm bude Minnesota.
     
    Po nepovedené nováčkovské sezóně se na lov draftových picků vydal Seattle. V rámci dvou obchodů jich získal hned šest, když Calle Järnkrok nabral směr Calgary a kapitán Mark Giordano s útočníkem Colinem Blackwellem zamířili do Toronta, odkud se do Vancouveru stěhuje obránce Travis Dermott.

    U Maple Leafs proběhla i rošáda v brankovišti. Kvůli nepřesvědčivým výkonům byl na waivers zapsán Petr Mrázek. Novou šanci za mořem místo něj dostane dvaatřicetiletý Fin Harri Säteri, jenž předčasně opustil Novosibirsk.
     
    V cestě za třetím Staney Cupem v řadě posílila také Tampa Bay. V Chicagu si vyhlédla produktivního křídelníka Brandona Hagela, který vyšel generálního manažera Bolts docela draho. Musel totiž obětovat 1. kola draftu v letech 2023 i 2024 i mladé útočníky Borise Katchouka s Taylorem Raddyshem. Jejich bývalý spoluhráč Mathieu Joseph se zase stěhuje do Ottawy za Nicka Paula.
     
    Nejvíce pozornosti na sebe strhla Florida, jež rozšířila obranné šiky o Bena Chiarota z Montrealu a Roberta Hägga z Buffala. Tou největší posilou do play-off se ale stal čtyřiatřicetiletý centr Claude Giroux, jenž se symbolicky rozloučil s Philadelphií ve svém tisícím zápase za Flyers. Jako Kompenzaci Panthers poslali do Pensylvánie Owena Tippetta. V rámci jiného trejdu odešel k Rangers Frank Vatrano.
     
    Přestupový kolotoč se začal roztáčet už na začátku minulého týdne. První trejdy provedli lídři Západní konference z Colorada, kteří pustili útočníka Tysona Josta do Minnesoty výměnou za Němce Nica Sturma. Kromě toho dostal kouč Bednar i jednu posilu do zadních řad. Z Anaheimu dorazil za Drewa Hellesona zkušený Josh Manson. Světlo světa spatřila i nová dvouletá smlouva pro českého gólmana Pavla Francouze.
     
    Hokejová sezóna se i za mořem řítí ke svému konci a k tomu neodmyslitelně patří ostře sledovaný poslední den přestupů. Ten je na programu právě dnes a my se společně podíváme na to, co si pro nás generální manažeři všech dvaatřiceti klubů připraví.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:00.

    Michal Břuchanský

    Přehled (od 14. 3.)
    • Colorado získalo z Anaheimu obránce Joshe Mansona výměnou za obránce Drewa Hellesona a 2. kolo draftu 2023
    • Colorado získalo z Minnesoty útočníka Nica Sturma výměnou za útočníka Tysona Josta.
    • NY Rangers získali z Floridy útočníka Franka Vatrana výměnou za 4. kolo draftu 2022.
    • Florida získala z Montrealu obránce Bena Chiarota výměnou za útočníka Tylera Smilanica, 1. kolo draftu 2022 a 4. kolo draftu 2022.
    • Calgary získalo ze Seattlu útočníka Calleho Järnkroka výměnou za 2. kolo draftu 2022, 3. kolo draftu 2023 a 7. kolo draftu 2024.
    • Tampa Bay získala z Chicaga útočníka Brandona Hagela, 4. kolo draftu 2022 a 4. kolo draftu 2024 výměnou za útočníka Borise Katchouka, útočníka Taylora Raddyshe, 1. kolo draftu 2023 a 1. kolo draftu 2024.
    • Minnesota získala z Anaheimu útočníka Nicolase Deslaurierse výměnou za 3. kolo draftu 2023.
    • Boston získal z Anaheimu obránce Hampuse Lindholma a obránce Kodieho Currana výměnou za obránce Urha Vaakanainena, obránce Johna Moorea, 1. kolo draftu 2022, 2. kolo draftu 2023 a 2. kolo draftu 2024.
    • Florida získala z Philadelphie útočníka Claudea Girouxe, útočníka Connora Bunnamana, útočníka Germana Rubcova a 5. kolo draftu 2025 výměnou za útočníka Owena Tippetta, 1. kolo draftu 2024 a 3. kolo draftu 2023.
    • Florida získala z Buffala obránce Roberta Hägga výměnou za 6. kolo draftu 2022.
    • Los Angeles získalo z Detroitu obránce Troye Stechera výměnou za 7. kolo draftu 2022.
    • Vancouver získal z Toronta obránce Travise Dermotta výměnou za 3. kolo draftu 2022
    • Toronto získalo ze Seattlu obránce Marka Giordana a útočníka Colina Blackwella výměnou za 2. kolo draftu 2022, 2. kolo draftu 2023 a 3. kolo draftu 2024.
    • Tampa Bay získala z Ottawy útočníka Nicka Paula výměnou za útočníka Mathieu Josepha a 4. kolo draftu 2024.
    • Arizona získala z Minnesoty útočníka Jacka McBaina výměnou za 2. kolo draftu 2022.
    • Dallas získal z Arizony brankáře Scotta Wedgewooda výměnou za podmíněné 4. kolo draftu 2023.
    • Nashville získal ze Seattlu obránce Jérémyho Lauzona výměnou za 2. kolo draftu 2022.
    • Winnipeg získal ze Seattlu útočníka Masona Appletona výměnou za 4. kolo draftu 2023.
    • Pittsburgh získal z Winnipegu obránce Nathana Beaulieu výměnou za podmíněné 7. kolo draftu 2022.
    • Arizona získala z Winnipegu útočníka Bryana Littlea a útočníka Nathana Smithe výměnou za čtvrté kolo draftu 2022.
    • Washington získal ze Seattlu útočníka Marcuse Johanssona výměnou za útočníka Daniela Spronga, 4. kolo draftu 2022 a 6. kolo draftu 2023.
    • Minnesota získala z Chicaga brankáře Marca-Andre Fleuryho výměnou za podmíněné druhé kolo draftu 2022.
    • San Jose získalo brankáře Kaapa Kähkönena a 5. kolo draftu 2022 výměnou za obránce Jacoba Middletona.
    • Edmonton získal z Montrealu obránce Bretta Kulaka výměnou za 2. kolo draftu 2023.
    • Nashville získal z Toronta obránce Alexe Biegu výměnou za budoucí kompenzaci.
    • NY Rangers získali z Philadelphie obránce Justina Brauna výměnou za 3. kolo draftu 2023.
    • Boston získal z Ottawy obránce Joshe Browna a podmíněné 7. kolo draftu 2022 výměnou za útočníka Zacharyho Senyshyna a 5. kolo draftu 2022.
    • St. Louis získalo z Detroitu obránce Nicka Leddyho a obránce Lukea Witkowskiho výměnou za obránce Jakea Walmana, útočníka Oskara Sundqvista a 2. kolo draftu 2023.
    • Colorado získalo z Montrealu útočníka Artturiho Lehkonena výměnou za obránce Justina Barrona a 2. kolo draftu 2024.
    • Washington získal z Arizony útočníka Johana Larssona výměnou za 3. kolo draftu 2023.
    • Colorado získalo ze San Jose útočníka Andrew Cogliana výměnou za 5. kolo draftu 2024.
    • Winnipeg získal z Ottawy útočníka Zacharyho Sanforda výměnou za 5. kolo draftu 2022.
    • NY Rangers získali ze San Jose obránce Nicka Merkleyho výměnou za obránce Anthonyho Bitetta.
    • New Jersey získalo z Montrealu brankáře Andrew Hammonda výměnou za útočníka Natea Scharra.
    • NY Rangers získali z Winnipegu útočníka Andrew Coppa a 6. kolo draftu 2023 výměnou za útočníka Morgana Barrona, podmíněné 2. kolo draftu 2022, podmíněné 2. kolo draftu 2023 a 5. kolo draftu 2023.
    • NY Rangers získali z Vancouveru útočníka Tylera Motteho výměnou za 4. kolo draftu 2023.
    • Edmonton získal z Philadelphie útočníka Dericka Brassarda výměnou za 4. kolo draftu 2023.
    • Piitsburgh získal z Anaheimu útočníka Rickarda Rakella výměnou za brankáře Calleho Clanga, útočníka Zacha Astona-Reese, útočníka Dominika Simona a 2. kolo draftu 2022.
    • Calgary získalo z Chicaga útočníka Ryana Carpentera výměnou za 5. kolo draftu 2024.
    • Carolina získala z Columbusu útočníka Maxe Domiho výměnou za obránce Aidana Hreschuka.
    • Dallas získal z Detroitu útočníka Vladislava Naměstnikova výměnou za 4. kolo draftu 2024.
    • Ottawa získala z Calgary brankáře Michaela McNivena výměnou za budoucí kompenzaci.
    • Tampa Bay získala z Arizony útočníka Rileyho Nashe výměnou za budoucí kompenzaci.
    • Anaheim získal z Vegas útočníka Jevgenije Dadonova.
    • Los Angeles získalo obránce Nelsona Nogiera výměnou za obránce Markuse Philipse.