Middlesbrough – Chelsea 0:2 (kon.)
koniec
Middlesbrough FC
0:2 (0:2)
Chelsea FC
cz Sobota 19.03.2022, 18:15FA Cup • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
    Chelsea FC

    Slavná londýnská Chelsea v posledních týdnech neprožívá nejlepší období své existence. Přesto je ve čtvrtfinále prestižního FA Cupu jasným favoritem. Chelsea na úvod přehrála 5:1 Chesterfield. Následně přehrála 2:1 Plymouth, aby v osmifinále vybojovala díky vítězství 3:2 postup přes Luton. V týdnu navíc ovládla odvetu osmifinále Ligy mistrů na půdě Lille a díky vítězství 2:1 si zajistila postup do čtvrtfinále, kde se utká s Realem Madrid.
     
    Middlesbrough

    Domácí Middlesbrough je aktuálně sedmým týmem tabulky druhé nejvyšší anglické soutěže. V FA Cupu na úvod vyřadilo Mansfield. Následně změřilo síly s Manchesterem United, na jehož stadionu zvítězilo 2:1. V osmifinále na něj čekal další těžký celek, ale přes Tottenham domácí postoupili díky vítězství 1:0 v prodloužení. V týdnu navíc Middlesbrough vyhrálo na půdě Birminghamu.
     
    Úvodní sestavy:

    Middlesbrough FC: Lumley – Dijksteel, McNair, Fry – Jones, Crooks, Howson, Tavernier, Taylor – Balogun, Connolly
    Náhradníci: Bamba, Bola, Boyd-Mounce, Coborn, Daniels, Olusanya, Peltier, Watmore

    Chelsea FC: Mendy – Azpilicueta, Silva, Rudiger, Sarr – Kovačič, Loftus-Cheek – Ziyech, Mount, Pulišič – Lukaku
    Náhradníci: Alonso, Barkley, Bettinelli, Havertz, Chalobah, Kante, Kenedy, Vale, Werner.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Middlesbrough se ihned vydalo do útoku, ale nákop propadl do autu.
     
    2
    Domácí kombinují v zadních řadách. Od úvodního výkopu panuje na stadionu parádní atmosféra.
     
    3
    Taylor dostal přihrávku na levou stranu, odkud odcentroval do vápna, ale jeho pobídka neoslovila nikoho v červeném dresu domácích.
     
    4
    Azpilicueta táhl akci Chelsea po pravé straně, ale jeho nadýchaný centr skončil v rukavicích pozoerného brankáře domácích.
     
    5
    Za dalším centrem z pravé strany se hnal Romelu Lukaku, ale pod tlakem napadajícího obránce míč neusměrnil mezi tři tyče.
     
    6
    Domácí se hnali vpřed s další akcí, ale Crooks si nepotykal se zpracováním míče a balón mu uskočil do zámezí. Rozehrávat budou hosté.
     
    8
    Domácí celek vstoupil do dnešního čtvrtfinále opravdu sympaticky a snaží se útočit. Naopak fotbalisté Chelsea mají s dobrým pohybem domácích problémy.
     
    9
    Chelsea kombinuje kolem velkého vápna, jenže nikdo v modrém se zatím ne a ne dostat do zakončení. Obrana domácích se skvěle pohybuje.
     
    10
    Pulišič si při sprintu po levém křídle pomohl zatažením za soupeřům dres a dopustil se nedovoleného zákroku. Rozehrávat tak budou domácí.
     
    11
    Jones prošel po pravém křídle do blízkosti velkého vápna, jenže jeho centr z pravé strany prolétl velkým vápnem bez jakékoliv teče.
     
    12
    Domácí se usadili kolem velkého vápna Chelsea, ale nikdo v červeném dresu Middlesbrough se zatím ne a ne dostat do střelecké pozice.
     
    13
    Balogun se hnal za prudkým nákopem z pravé strany, ale hostující obránce Silva před ním ve skluzu odkopl míč na rohový kop.
     
    14
    Azpilicueta dostal přihrávku na pravou stranu, potáhl míč na polovinu soupeře, ale jeho pobídka skončila mimo dosah někoho v modrém.
     
    15
    Domácí brankář uklidnil rozehrávku svého mužstva a nakopl míč na pravou stranu. Jeho pobídka skončila nákopem do zámezí.
     
    16
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Chelsea se ze své prakticky první šance dostává do vedení! Hosté předvedli akci po pravé straně, odkud přiletěla pobídka na malé vápno a dobíhající ROMELU LUKAKU už měl snadnou práci!
    16. Romelu LUKAKU - 0:1
     
    18
    Balogun se hnal za nákopem na polovinu Chelsea, ale pobídku si nedokázal optimálně zpracovat. Zadáci Chelsea balón vybojovali pro sebe.
     
    19
    Domácí brankář výborně přečetl přihrávku směřující za obranu a před rozběhnutým soupeřem odkopl míč na polovinu hostů.
     
    20
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale tam se k zakončení nedostal nikdo v modrém dresu.
     
    21
    Domácí brankář Lumley si dal pozor na sražený centr a bez problémů pohlídal cestu míče do zámezí. Middlesbrough bude rozehrávat.
     
    22
    Hosté nyní uklidňují hru a kombinují s míčem v zadních řadách. Naopak domácí fotbalisté lehce polevili s presinkem.
     
    24
    Pulišič dostal přihrávku na střed, krásně se otočil a přenesl těžiště hry na levou stranu. Jeho pobídka ale skončila v zámezí.
     
    25
    Domácí kombinovali na hranici velkého vápna, ale Howson dělovkou z voleje trefil jen prvního hráče v dresu londýnské Chelsea.
     
    26
    Fry podpořil ofenzivu domácího celku náběhem po pravé straně. Jeho následný centr skončil na bloku prvního hráče v červeném dresu.
     
    27
    Domácí zahrávali přímý kop v blízkosti velkého vápna. Defenzivě Chelsea nyní skvěle vypomohl Romelu Lukaku, který míč odehrál do zámezí.
     
    28
    Další centr z pravé strany si na malém vápně pohlídal Sarr a špičkou kopačky míč sklepl na rohový kop.
     
    29
    Domácí stoper McNair zbytečně váhal s rozehrávkou a hodně si zkomplikoval situaci. Nakonec míč přenesl na pravé křídlo.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme dramatické utkání. Hostující Chelsea se ale dostala do vedení a to si pozorně hlídá.
     
    31
    Silva poslal nákop na pravou stranu, jenže jeho pobídka skončila u dobře postaveného hráče v červeném. Middlesbrough ale útok nepodniklo.
     
    32
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Chelsea přidává druhou branku a pořádně se přibližuje k postupu do semifinále FA Cupu! Z pravé strany si míč na střelu navedl HAKIM ZIYECH a krásnou střelou poslal míč k zadní tyči!
    32. Hakim ZIYECH - 0:2
     
    34
    Chelsea pokračuje v aktivním výkonu a i po vstřelení druhé branky pokračuje v ofenzivním snažení. Domácím naopak nefunguje rozehrávka.
     
    35
    Ziyech tentokrát centroval z pravé strany na malé vápno, kam se dral Romelu Lukaku, ale tomu k zakončení scházel snad jediný krok.
     
    36
    Romelu Lukaku se po rohovém kopu opřel z voleje do padajícího míče, jenže jeho rána skončila na bloku prvního hráče v červeném.
     
    37
    Mendy poslal nákop na pravou stranu hrací plochy, jenže jeho pobídka byla příliš vysoká a zapadla mimo hrací plochu.
     
    38
    Lukaku si v pokutovém území parádně obhodil brankáře a snažil se umístit míč do branky, ale na brankové čáře na poslední chvíli zasáhl obránce!
     
    39
    Mason Mount se z levé strany hnal do pokutového území, jenže si míč předkopl před sebe a už nestačil adresně odcentrovat.
     
    40
    Stopeři Chelsea hrají s míčem na kopačkách na vlastní polovině a zatím se nikam neženou. Naopak domácí Middlesbrough opět zvýšilo presink.
     
    41
    Domácí celek přišel o míč v kombinaci na polovině Chelsea. Hosté už se v závěru prvního poločasu nikam neženou a snaží se hrát s míčem.
     
    42
    Ziyech si míč pokryl na polovině hřiště a dotírající Taylor jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Hosté mohou pokračovat v kombinaci.
     
    43
    Chelsea kombinovala na levé straně hrací plochy, jenže nikdo v modrém si netroufl na odcentrování do šestnáctky. Jeho pobídka skončila u obránce.
     
    44
    Pulišič dostal přihrávku na polovinu hřiště, pokryl si míč a byl faulován. Hostující hráč bude potřebovat ošetření.
     
    45
    Sarr si dal pozor na centr z pravé strany a z voleje odkopl míč mimo hrací plochu.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po první půli je na tom mnohem lépe hostující Chelsea. Londýnský celek se do vedení dostal v 17. minutě brankou Lukakua. Ve 32. minutě navíc přidal další zásah Ziyech. Hosté navíc mohli přidat třetí branku, ale Lukaku ve vyložené šanci trefil nohu obránce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Fry, přichází Bamba.
     
    47
    Pulišič fauloval v souboji na středovém kruhu a může být rád, že za svůj ostrý zákrok nevyfasoval žlutou kartu.
     
    48
    Chelsea hraje s míčem na kopačkách, nicméně nikdo v modrém dresu se nedostává do zakončení. Hosté v úvodu druhého poločasu nikam nespěchají.
     
    49
    Sarr táhl akci Chelsea po pravé straně, ale jeho následný centr skončil v rukavicích dobře postaveného brankáře.
     
    50
    Zadáci domácích kombinují na vlastní polovině a nikam se neženou. Naopak hráči Chelsea se v úvodu druhého poločasu pohybují skvěle.
     
    51
    Domácí celek se dostal vpřed po levé straně, ale centrovaný míč si ve vápně nenašel urostlý útočník Romelu Lukaku.
     
    52
    Střídající Bamba dostal nabito na hranici velkého vápna, odkud bez váhání pálil nártem, jenže jeho pokus se vznesl vysoko nad břevno.
     
    53
    Domácí brankář Lumley vyrazil na hranici velkého vápna, dobře si zpracoval míč a rozehrál nákopem na levou stranu hřiště.
     
    54
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává ležet na trávníku a potřebuje ošetření.
     
    55
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází McNair, přichází Peltier.
     
    56
    Rudiger se stáhl do pokutového území s rozběhnutým soupeřem, před nějž se natlačil tělem a pomohl si přihrávkou na brankáře.
     
    57
    Pulišič se otočil v pokutovém území, ale jeho rána levačkou skončila sražená mimo hrací plochu.
     
    58
    Mount se dral do pokutového území za centrem z pravé strany, ale domácí brankář vystartoval na malé vápno a ukryl míč do rukavic.
     
    59
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Connolly, přichází Watmore.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hostující Chelsea stále s přehledem kráčí za vítězstvím na horké půdě Middlesbrough.
     
    61
    Bamba dostal přihrávku na levou stranu, odkud přiletěl centr na malé vápno, ale vracející se Thiago Silva míč z voleje nakopl na tribunu.
     
    62
    Mendy si dal pozor na vysoký centr, vyrazil z brankové čáry mezi hlavičkáře a schoval balón do rukavic.
     
    63
    Middlebsrough se usadilo na polovině Chelsea, nicméně kombinace domácího celku je po změně stran hodně kostrbatá.
     
    64
    Po krátkém pobytu domácích na útočné polovině se míče znovu zmocnila Chelsea, která kombinuje a nikam se nežene.
     
    65
    Domácí fanoušci si dnešní duel se zvučným soupeřem opravdu užívají a hlasitým skandováním ženou Middlesbrough do ofenzivy.
     
    66
    Mason Mount táhl akci Chelsea středem hrací plochy, ale obětavý Crooks se mu položil pod nohy a skluzem vypíchl míč do zámezí.
     
    67
    Watmore si došel pro přihrávku na vlastní polovinu, otočil se a přenesl hru na polovinu soupeře. Domácí se ale na míči dlouho neudrželi.
     
    68
    Lukaku dostal přihrávku na hranici velkého vápna, sklepl míč pod sebe, jenže jeho spoluhráči v modrém už se do zakončení nedostali.
     
    69
    Watmore si připravil míč do zakončení, ale krásnou technickou střelou jen těsně minul horní tyč!
     
    70
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Pulišič, přichází Werner.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Kovačič, přichází Kanté.
     
    71
    Mendy si dal pozor na přízemní centr z pravé strany hrací plochy a bez problémů zalepil míč do rukavic. Gólman Chelsea je dnes jistotou.
     
    72
    Domácí už vrhají prakticky všechny síly do útoku ve snaze s utkáním ještě něco udělat. Obrana Chelsea je ale pevná jako skála.
     
    73
    Kanté ve středu pole vybojoval odražený míč a bez problémů jej sklepl na pravou stranu. Hosté pokračují v trpělivé kombinaci.
     
    74
    Timo Werner dostal přihrávku do běhu na levou stranu, obhodil si soupeře, ale nestačil míč poslat mezi tři tyče.
     
    75
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Balogun, přichází Coburn.
     
    76
    Střídající Coburn se snažil otočit kolem obránce, ale ten jej tělem nepustil do úniku a připsal si cenný zákrok na vlastní polovině hřiště.
     
    77
    Mendy opět vyběhl z branky v pravou chvíli a ve skluzu zalepil míč do rukavic. Góilman Chelsea následně rozehrál výhozem na levou stranu.
     
    78
    Kanté dostal jesličky, ale francouzský středopolař okamžitě zrychlil, natlačil se před soupeře a vybojoval míč pro hosty.
     
    79
    Timo Werner se výborně otočil na polovině soupeře, ale patičkou nesklepl míč na nikoho v modrém dresu. Domácí už vypadají hodně unaveně.
     
    81
    Werner se v pokutovém území dostal k centru z pravé strany, ale hlavou trefil prvního obránce.
     
    83
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Ziyech, přichází Kenedy.
     
    84
    Domácí si dali pozor na centr do pokutového území a bez problémů míč odkopli ven ze šestnáctky. Middlesbrough ale potřebuje hrát na opačné straně.
     
    85
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Lukaku, přichází Vale.
     
    86
    Coburn se dostal do obrovské šance, jenže v cestě mu opět stál skvělý Mendy, který pokus směřující k tyči vyrazil!
     
    88
    Žlutou kartu dostává Howson (Middlesbrough FC).
     
    89
    Jones se dostal po levé straně k odcentrování, ale jeho pobídka skončila v rukavicích připraveného Mendyho.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Peltier (Middlesbrough FC).
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Domácí fanoušci si závěrečné minuty dnešního souboje užívají a hlasitým skandováním odměňují své oblíbence za srdnatý výkon.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Chelsea zvládla čtvrtfinále FA Cupu na půdě Middlesbrough a vítězí 2:0. Londýnský celek se do vedení dostal v 17. minutě brankou Lukakua. Ve 32. minutě navíc přidal další zásah Ziyech. Hosté navíc mohli přidat třetí branku, ale Lukaku ve vyložené šanci trefil nohu obránce. Po změně stran už se Chelsea koncentroval spíše na bránění svého vedení a soupeře nepustil do šancí.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:11. (20:09:02)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 16. Lukaku, 32. Ziyech

    Karty:   88. Howson (MDD), 90. Peltier (MDD)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:11.
    Middlesbrough FC: Lumley – Dijksteel, McNair (55. Peltier), Fry (46. Bamba) – Jones, Crooks, Howson, Tavernier, Taylor – Balogun, Connolly (59. Watmore)
    Náhradníci: Bamba, Bola, Boyd-Mounce, Coborn, Daniels, Olusanya, Peltier, Watmore

    Chelsea FC: Mendy – Azpilicueta, Silva, Rudiger, Sarr – Kovačič (70. Kanté), Loftus-Cheek – Ziyech (83. Kenedy), Mount, Pulišič (70. Werner) – Lukaku (85. Vale)
    Náhradníci: Alonso, Barkley, Bettinelli, Havertz, Chalobah, Kante, Kenedy, Vale, Werner