Lens – Clermont Foot 3:1 (kon.) | Nantes – Lille 0:1 (kon.)
koniec
Racing Lens
3:1 (2:1)
Clermont Foot
cz Sobota 19.03.2022, 17:00 • Stade Bollaert-Delelis, Lens • Ligue 1 Uber Eats • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Racing Club potvrdil papírové předpoklady a zvítězil, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (19:00:21)
     
    Po závěrečném hvizdu propukla na Stade Bollaert-Delelis ještě větší radost a Lens zaslouženě připisuje do tabulky tři body. Domácí celek působil lepším dojmem, a i když prohrával, tak měl více ze hry. Troufám si říct, že Clermont Foot srazila obrovská minela brankáře v závěru prvního poločasu. Ve druhé části hostující mužstvo mohlo snížit, jenže vyloženou příležitost zahodil Sajfeddín Cháwí, a tak duel skončil za výsledku 3:1!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na levé straně se rozeběhl Deiver Machado, kterého čistým skluzem odzbrojil Cédric Hountondji. Útočící hráč sice avizuje, že inkasoval ránu, ale rozhodčí do kapsičky tentokrát sahat nebude.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který avizuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty. Kamery si na střídačce vybírají Jonathana Clausse, který si leduje spánkovou kost.
     
    90
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Alidu Seidu, přichází Arial Mendy.
     
    90
    Deiver Machado si u postranní lajny obhodil soupeře, ale další ho už zastavil. Následně hra byla přerušená a bude se opět střídat.
     
    89
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Florian Sotoca, přichází Deiver Machado.
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Jonathan Clauss, přichází Wesley Saïd.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Jodel Dossou (Clermont Foot).
     
    87
    Racing Club už nikam za každou cenu spěchat nebude, fanoušci se baví každou úspěšnou přihrávkou. Lens po chvíli chtělo přenést hru nalevo, což nevyšlo.
     
    86
    Domácí fanoušci jsou ve varu a jejich dnešní výkon byl na výbornou. Už dobrých deset minut oslavují a je vidět, že výkon jejich hráčů je uspokojuje.
     
    84
    Nováček soutěže se znovu nacházel před brankou soupeře a zakončením se pomohl prezentovat Jodel Dossou. Jenomže balon v těžké pozici vůbec netrefil.
     
    83
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Elba Rašani, přichází Pierre-Yves Hamel.
     
    82
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je až ve dvaaosmdesáté minutě Massadio Haidara (RC Lens), který se položil do skluzu a trefil do placírky soupeře.
     
    81
    Další nákop domácího celku mířil za obranu soupeře. Jenomže skvěle se vrátil Cédric Hountondji, který hlavou našel rukavice brankáře. Clermont Foot tak znovu otáčí kormidlem hry.
     
    80
    Lens se vykombinovalo na vlastní polovině a následně mířila kolmice za obranu, kam spěchal Gaël Kakuta. Jenomže z branky vystartoval Ouparine Djoco, který to měl k míči blíže.
     
    78
    Hráči ve světla modrých dresech kontrolují závěr zápasu a nutno říct, že ještě mají dvoubrankové vedení v zádech. Clermont Foot sice před malou chvíli mohl snížit, leč marná snaha.
     
    77
    Massadio Haidara vystoupil a za ním se v náběhu nacházel soupeř. Po jeho centru vrátil míč před branku Elba Rašani, avšak v jasné příležitosti selhal Sajfeddín Cháwí. Jeho pokus od země mířil do horní poloviny branky a Wuilker Faríñez se stihl vrátit do správné pozice a míč vyrazit!
     
    76
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází David Costa, přichází Gaël Kakuta.
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Seko Fofana, přichází Patrick Berg.
     
    74
    Hlavní rozhodčí ukazuje, že pokutový kop se zahrávat nebude. Zřejmě usoudil, že Jonathan Gradit si chránil obličej!
     
    73
    Jérémy Stinat od sebe odhání všechny hráče a sám se poběží podívat na video!
     
    72
    Centr hostujícího celku mířil k penaltovému puntíku, odkud se zakončením do soupeře prezentoval Grejonh Kyei. Clermont Foot se snaží ještě o snížení a navíc se bude kontrolovat video! Budou hosté zahrávat pokutový kop?
     
    71
    Jodel Dossou se u postranní čáry protáhl kolem soupeře, ale u středové čáry byl zatažen za rameno. 6adá po rozhodčím udělení první žluté karty, avšak marně.
     
    70
    Do konce normální hrací doby schází už pouze dvacet minut! Domácí mužstvo je znovu u balonu a navíc na útočné polovině, kde Florian Sotoca přenesl hru. Jenomže Jonathan Clauss napravo neuspěl.
     
    69
    Tábor fanoušků domácího mužstva už oslavuje a krouží šálami nad hlavou. Racing Club De Lens kontroluje hru a míří za vítězstvím.
     
    68
    Centr od rohového praporku mířil na první tyčku, kde si do správného prostoru naběhl Florian Sotoca. Jeho hlavička ale zamířila jen do rukavic hostujícího gólmana.
     
    67
    Domácí celek nikam už nespěchá a snaží se vylákat soupeře z hlubokého bloku. Po chvíli přišel nákop na útočníka, který ale hlavičkový souboj prohrál. Odraženého míče se ale znovu chopilo Lens, které vybojovalo rohový kop.
     
    65
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Igniatius Ganago, přichází Arnaud Kalimuendo.
     
    64
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Jason Berthomier, přichází Sajfeddín Cháwí.
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Yohann Magnin, přichází Grejonh Kyei.
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Lucas Da Cunha, přichází Jodel Dossou.
     
    63
    Dlouhý pas mířil na pravou stranu, kde se nacházel Lucas Da Cunha. Ovšem před něho si dal tělo Massadio Haidara, který situaci ohlídal a zajistil odkop od branky.
     
    62
    Clermont Foot vyslal centr před branku z pravé strany, kde se balonu chopil ve vzduchu Wuilker Faríñez. Domácí brankář neměl situaci lehkou, jelikož podstupoval souboj s hostujícím útočníkem.
     
    61
    Na zeleném pažitu zůstal sedět Cheick Doucouré, který navíc potřeboval lékařskou pomoc. Domácí hráč odešel za postranní čáru po svých, a tak můžeme pokračovat v utkání.
     
    60
    Hodina hry je minulostí a favorit zápasu před malou chvíli znovu potvrdil papírové předpoklady. Racing Club De Lens je ve vedení o dvě trefy a míří za důležitým vítězstvím, který jej znovu přiblíží příčkám, které by znamenaly evropské poháry.
    58. Massadio HAIDARA - 3:1
     
    58
    Lens právě vstřelilo branku!
    Standardní situaci rozehrál Jonathan Clauss, jehož snažení zastavil obránce a následně míč nepřesvědčivě vyboxoval Ouparine Djoco. Balonu se chopil stejný hráč, který orazítkoval levou tyčku a následně mezi nohama brankáře zakončil po zemi ještě MASSADIO HAIDARA.
     
    57
    Po rozehrání rohového kopu nakrátko byl faulován před pokutovým územím Przemysław Frankowski. Racing Club De Lens bude rozehrávat zajímavou standardní situaci.
     
    56
    Na levé straně dostal hodně prostoru Seko Fofana, který pak patou oklamal soupeře. Jenomže jeho pokus byl zablokovaný a po chvíli stejně dopadl také další domácí hráč.
     
    55
    Hráči v černých dresech kombinovali na útočné polovině a po chvíli přišla přihrávka, která mířila na hranici šestnáctky. Jenomže Yohann Magnin neustál osobní souboj.
     
    53
    Clermont Foot se snaží zklidnit hru na vlastní polovině a vypadalo to, že se to opravdu vydaří. Jenomže domácí celek se chopil míč a hnal se znovu před vápno.
     
    52
    Domácí celek znovu mířil do otevřené obrany a krásnou přihrávku před vápno dával Seko Fofana. Balonu se zmocnil Florian Sotoca, jenž nechal proběhnout soupeře a až poté vystřelil. Jenomže Alidu Seidu se vrátil do správné pozice a pokus zablokoval. Následně ještě musel zasahovat Ouparine Djoco.
     
    51
    Krásnou akci předvedlo Lens na pravé straně, kdy Florian Sotoca patičkou dával míč pod sebe. Avšak následně se stejný hráč nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    50
    Divácká kulisa je v tomto střetnutí opravdu parádní a především domácí hráči musejí cítit, jak je jejich příznivci ženou za třemi body. Akce Lens pokračovala po levé straně, ale Seko Fofana balon nezpracoval.
     
    49
    V posledním momentu zastavil nebezpečně vypadající akci hostujícího celku Kevin Danso, který navíc vybojoval nedovolený zákrok.
     
    48
    Domácí Przemysław Frankowski se pokoušel projít od postranní lajny do středu, což se mu nepovedlo, a tak bude Racing Club pouze vhazovat.
     
    47
    Vypadá to, že obě mužstva nastupují do druhé části hry v základní sestavách. Uvidíme, kdy se dočkáme dalšího gólu.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, v němž vedení bude hájit jednobrankové Lens. Právě domácí celek rozehrával, ale jeho úvodní akce nevyšla.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    K čemu Clermontu je, že hraje dobré utkání, když v závěru poločasu přijde nepochopitelná chyba. Hostující celek potřebuje nutně bodovat, nehraje vůbec špatně, ale v přestávce duelu prohrává. Nutno podotknout, že Lens působí lepším dojmem a možná i zaslouženě vede.
     
    45+5
    První poločas skončil.
    45+4. Florian SOTOCA - 2:1
     
    45+4
    Lens právě vstřelilo branku!
    Pokud patříte mezi fanoušky hostujícího celku, tak tento gól nechcete ani vidět! Brankář Ouparine Djoco se vůbec nepodíval a položil si míč na trávním. V tom se zpoza něho vynořil FLORIAN SOTOCA, jenž se balonu zmocnil a z pravé strany zamířil do opuštěné branky – 2:1.
     
    45+2
    Seko Fofana měl na zádech soupeře, který mu balon ukopl jen za postranní lajnu. Poté Lens rychle míč vhodilo do hry a středem pokračuje v útočné akci.
     
    45+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli avizuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty.
     
    45
    Clermont Foot táhl další akci po pravé straně, kde si obrana situaci pohlídala. Bude se kopat pouze od branky Lens.
     
    44
    Zpoza vápna se chytře napřáhl David Costa, jehož zakončení rychle padalo dolů a mířilo pod břevno. Ovšem Ouparine Djoco udělal dva rychlé kroky a vyrazil míč nad branku. Po rohovém kopu přišel pokus, jenž mířil jen vysoko nad bránu.
     
    43
    V souboji dvou hráčů s číslem sedm byl úspěšnější Yohann Magnin, který zastavil středem pronikajícího Floriana Sotocu.
     
    42
    Jdeme do závěrečných minut prvního poločasu, znovu za vyrovnaného stavu. Domácí celek je stále při chuti a opět kombinuje na útočné polovině hrací plochy.
    39. Kevin DANSO - 1:1
     
    39
    Lens právě vstřelilo branku!
    V závěru prvního poločasu je vyrovnáno! Po centru zprava se k hlavičce dostal David Costa, jehož pokus byl zablokovaný. Po míči se pravou nohou natáhl KEVIN DANSO, jehož snažení zapadlo ke vzdálenější tyči – 1:1!
     
    39
    Lens vyslalo další zakončení z levé strany vápna, avšak jejich snažení bylo znovu zablokované. Clermont Foot vymyslel pouze odkop a musel se znovu bránit.
     
    38
    Přízemní pas před branku posílal Jonathan Clauss, jehož snažení srazil na rohový kop Florent Ogier. Na centr od praporku si naskočil Kevin Danso, jehož hlavička mířila vysoko nad branku.
     
    37
    Domácí mužstvo znovu trpělivě kombinuje na útočné polovině, ale zatím těžce hledá cestičku přes dobře pracující obranu soupeře.
     
    36
    Za vápnem se nacházel Seko Fofana, který poslal krásnou přihrávku na levou stranu šestnáctky. Przemysław Frankowski se pokoušel přihrávat před brankou, kde situaci zneškodnil Cédric Hountondji.
     
    33
    Z pravé strany před branku mířil David Costa, jehož překvapivý pokus z úhlu mířil na branku. Ovšem Ouparine Djoco byl připravený a ránu vyrazil ke spoluhráčům.
     
    32
    Jeden z náhradníku Lens se zvedá a běží se rozcvičovat. Zřejmě budeme svědky prvního střídání, které by mohlo přijít nejpozději o poločase.
     
    31
    Hostující celek mířil do otevřené obrany a celou akci táhl Lucas Da Cunha. Jeho zakončení zablokoval Massadio Haidara, který na penaltovém puntíku skvěle vytasil nohu.
     
    30
    Třicet minut hry je minulostí a Clermont Foot je stále v těsném vedení. Tentokrát se pokusil o pas za obranu, který byl příliš dlouhý, a tak si jej pohlídal Wuilker Faríñez.
     
    29
    Jenomže situaci si pohlídal Massadio Haidara, jenž navíc vybojoval autové vhazování. Dá se říct, že v posledních minutách se hra začíná vyrovnávat.
     
    28
    Jason Berthomier se pokoušel posunout balon k útočníkům, jenomže obrana Racing Clubu si znovu poradila. Avšak nováček soutěže se k balonu znovu probojoval a zkouší to po ptavé straně.
     
    27
    Oba ošetřovaní hráči jsou v pořádku a už se vracejí na zelený pažit. Pokud se budeme znovu věnovat hře, tak aktuálně se hraje na domácí polovině, kde míč drží Clermont Foot.
     
    26
    Jonathan Clauss a Alidu Seidu jsou otřesení a hůře vypadá domácí záložník. Oba hráči putují za postranní čáru a doufejme, že budou schopni pokračovat v duelu.
     
    24
    Další centr mířil před hostující bránu, tentokrát z levé strany. Jenomže Jonathan Clauss se dostal k hlavičce nedovoleným způsobem. Oba aktéři souboje potřebují znovu lékařskou pomoc.
     
    23
    Před domácím mužstvem se trochu otevřel prostor na pravé straně, odkud poslal centr před branku Jonathan Clauss. Zakončením se tak prezentoval Przemysław Frankowski, jehož halfvolej mířil asi dva metry nad břevno.
     
    22
    Clermont Foot z další útočné akce vybojoval rohový kop, který rozehrál Jason Berthomier. Jeho centr se kroutil na zadní tyčku, kam vyběhl Wuilker Faríñez. Vyražený balon si našel Elba Rašani, jehož pokus přes hlavu postrádal přesnost.
     
    21
    Další přihrávka z hloubi pole mířila mezi stopery, za které si nabíhal Seko Fofana. Jenomže skvěle proti míči vystoupil Florent Ogier, jenž akci zastavil.
     
    20
    Dvacet minut hry je minulostí a celkem překvapivě vede nováček francouzské nejvyšší soutěže. Ovšem úvod z herního hlediska patří Racing Clubu, který je o mnoho aktivnější.
     
    19
    Na pravé straně si balon pokryl Jonathan Clauss, jemuž nedovoleně sebral balon Alidu Seidu. Rozhodčí si nejprve volá viníka zákroku a následně si něco vysvětluje s trenérem domácího celku.
     
    18
    Yohann Magnin společně s lékařem odchází mimo hrací plochu, a tak se může pokračovat. Hostující hráč bude za malou chvíli schopen znovu zasáhnout do zápasu.
     
    16
    Cheick Doucouré sáhl ve středovém kruhu k nedovolenému zákroku, po němž rozhodčí hru na chvíli pustil. Avšak výhoda nebyla výhodou, tak hru raději přerušil. Yohann Magnin navíc potřebuje lékařskou pomoc.
     
    15
    Pas z vlastní poloviny mířil za obranu, kam si nabíhal Seko Fofana, jenž udělal dva kroky k míči a zastavil. V tom okamžiku vyletěl praporek pomezního rozhodčího nad hlavu, a tak se Lens zbytečně zlobí – situace byla správně vyhodnocena.
     
    14
    Domácí fanoušci na tribunách se dál baví fotbalem, jejich hráči se snaží o vyrovnání. Další akci ale začnou z vlastní poloviny hrací plochy.
     
    13
    Racing Club De Lens musí pokračovat ve výkonu před inkasovanou brankou, jelikož v té době soupeře jasně přehrával. Zleva odcentroval Seko Fofana, jehož pas si našel Jonathan Clauss, ale balon netrefil. A tak to zpoza vápna vyzkoušel Cheick Doucouré, jenže mířil pouze doprostřed branky.
     
    11
    A mohlo být vyrovnáno, když další centr mířil před branku z pravé strany. Na první tyči se totiž nacházel osamocený Florian Sotoca, ale zradilo jej zpracování prsy.
    9. Elba RAŠANI - 0:1
     
    9
    Clermont Foot právě vstřelil branku!
    Z první akce se outsider zápasu dočkává gólu! Zprava odcentroval Lucas Da Cunha Lucas Da Cunha, jehož snažení našel Mohamed Bayo, který byl sice zády k brance, ale skvěle se otočil a poslal balon na lépe postaveného spoluhráče. Situaci totiž na zadní tyči zavíral osamocený ELBA RAŠANI, jenž už měl snadnou úlohu. Asistence: Mohamed Bayo.
     
    8
    Z hloubi pole se k centru od pravé postranní lajny odhodlal Jonathan Clauss, jehož snažení zastavila hostující obrana. Následně Clermont Foot vyrazil do akce, ale faulem byl zastaven ještě na vlastní polovině.
     
    7
    Pas míří na po pravé straně zachytil hostující obrana, která balon poslala mimo hrací plochu. Znovu tak sledujeme nápor Racing Clubu De Lens.
     
    6
    Zakončení z levé strany vápna bylo sražené na rohový kop. Ovšem s prací obránců není spokojen brankář Ouparine Djoco, který si na paškál povolal kapitána Florenta Ogiera.
     
    5
    Fanoušci na tribunách jsou od úvodního hvizdu ve varu a dost tomu pomáhají domácí hráči, kteří se tlačí před branku soupeře.
     
    4
    Lens znovu přešlo na útočnou polovinu, kde se snaží přehrál obrannou hráz soupeře. O přihrávku do vápna se pokusil Florian Sotoca, avšak hosté odkopávají znovu k soupeři.
     
    3
    Clermont Foot vymýšlel přihrávku z pravé strany za obranu, jenomže Racing Club si situaci pohlídal. Wuilker Faríñez balon sebral a ještě se sluší říct, že ten je oblečen přesně obráceně, nežli jeho spoluhráči z pole.
     
    2
    Domácí celek dobře kombinoval ve středu pole a už se nacházel kousek za šestnáctkou. Jenomže Yohann Magnin vymyslel těžkou přihrávku, kterou zastavil Massadio Haidara
     
    1
    Za skvělé divácké kulisy bylo rozehráno další utkání devětadvacátého kola Ligue 1 Uber Eats. Domácí celek připomíná ukrajinskou vlajku, jelikož hráči oblékli světle modré dresy a žluté kraťasy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Racing Club De Lens: Faríñez – Gradit, Danso, Frankowski – Clauss, Ch. Doucouré, Fofana (C), M. Haidara – Costa – Sotoca, Ganago.
    Náhradníci: Leca – P. Berg, Cahuzac, G. Kakuta, Kalimuendo, Machado, Pereira, Saïd, Wooh.
    Trenér: Franck Haise

    Clermont Foot: Djoco – Zedadka, Hountondji, Ogier (C), Seidu – Gastien – Da Cunha, Magnin, Berthomier, Rašani – Bayo.
    Náhradníci: Desmas – Billong, O. Busquets, Dossou, Hamel, Cháwí, Kyei, Mendy, Phojo.
    Trenér: Pascal Gastien

    Rozhodčí: Jérémy Stinat – Chrustophe Mouysset, Erwan Finjean.
     
    Ještě jednou vás vít u dnešního střetnutí, které odstartuje zhruba za pětadvacet minut. Snad se dočkáme i několika gólů, ale nejprve si pojďme představit sestavy obou soupeřů.
     
    Souboj mezi oběma soupeři začíná v sobotu od 17 hodin. Ze střetnutí je pro vás přepravený podrobný textový přenos a doufejme, že nás čeká velmi zajímavá podívaná. Dokáží domácí splnit roli favorita? Nebo se Clermont Foot zvedne a přiblíží se záchraně?
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že Lens bude plnit roli favorita. Domácí mužstvo se aktuálně nachází na devátém místě, ale jeho poslední výsledky jsou jako na houpačce. Racing Club má na svém kontě jednačtyřicet bodů, avšak potřeboval by zlepšit hru do obrany. Vždyť už inkasoval osmatřicet gólů. Naopak Clermont Foot se po dobrém začátku namočil do boje o záchranu. Nováček soutěže zaznamenal osmadvacet bodů a nachází se pouze bod od barážového místa. Také Clermont Foot by potřeboval zlepšit hru směrem dozadu, jelikož inkasoval ještě o deset gólů více než zmíněné Lens.
     
    Vítám všechny fanoušky francouzské nejvyšší soutěže u devětadvacátého kola Ligue 1 Uber Eats, v němž na sebe narazí Racing Club De Lens a Clermont Foot.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Luxa

    Góly: 39. Danso, 45+4. Sotoca, 58. M. Haidara – 9. Rašani (Bayo)

    Karty:   82. M. Haidara (LNS) – 89. Dossou (CFT)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:12.
    Racing Lens: Faríñez – Gradit, Danso, Frankowski – Clauss (89. Saïd), Ch. Doucouré, Fofana (C) (76. P. Berg), M. Haidara – Costa (76. G. Kakuta) – Sotoca (89. Machado), Ganago (65. Kalimuendo).
    Náhradníci: Leca – P. Berg, Cahuzac, G. Kakuta, Kalimuendo, Machado, Pereira, Saïd, Wooh.

    Tréner: Franck Haise

    Clermont Foot: Djoco – Zedadka, Hountondji, Ogier (C), Seidu (90. Mendy) – Gastien – Da Cunha (64. Dossou), Magnin (64. Kyei), Berthomier (64. Khaoui), Rašani (83. Hamel) – Bayo.
    Náhradníci: Desmas – Billong, O. Busquets, Dossou, Hamel, Khaoui, Kyei, Mendy, Phojo.

    Tréner: Pascal Gastien

    Rozhodca: Jérémy Stinat – Chrustophe Mouysset, Erwan Finjean