Pittsburgh – Vegas 5:2 (kon.) | Columbus – Minnesota 3:2 (1:0 po s.n.) | NY Islanders – Winnipeg 5:2 (kon.)
Vancouver – Washington 3:4 (po pr.) | Nashville – St. Louis 4:7 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:1 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Philadelphia Flyers
cz Sobota 12.03.2022, 21:15 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný sobotní večer. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Philadelphií.
     
    Carolina Hurricanes

    Letošní sezóna Caroliny je parádní. Hurikáni v dosavadním ročníku nasbírali 85 bodů, což znamená vedoucí postavení ve Východní konferenci před Floridou, která je druhá z důvodu menšího počtu vítězství. Svěřenci kouče Brind'Amoura udržují sérii tří vítězství v řadě, naposledy na domácím stadiónu porazili nejlepší celek soutěže Colorado Avalanche 2:0, když rozhodující gól vstřelil Ethan Bear až v 55. minutě. Nejproduktivnějším hráčem týmu je finský forvard Sebastian Aho s 59 body.
     
    Philadelphia Flyers

    S hokejisty Philadelphie to na postup nevypadá příliš dobře. Ve Východní konferenci jsou až čtrnáctí, hůře na tom jsou pouze Buffalo a Montreal. Šance Letců na proniknutí do play-off je minimální, ve zbývajícím průběhu základní části by museli stáhnout na Washington propastných šestadvacet bodů a kromě něj by za záda museli odsunout dalších pět soupeřů. V doposud posledním střetnutí Yeova družina sehrála zápas na půdě Floridy, kde padla vysoko 3:6. Týmové produktivitě vévodí Cam Atkinson se 43 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Cole – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Martinook (A) – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Jarvis, Kotkaniemi, Lorentz.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Philadelphia Flyers: M. Jones (Hart) – Braun, Provorov, Ristolainen, Sanheim, York, Yandle – Atkinson, Brassard, Giroux (C) – J. van Riemsdyk, K. Hayes, Farabee – Konecny, Frost, Lindblom – MacEwen, P. Brown, Mayhew.
    Trenér: Mike Yeo

    Rozhodčí: St. Laurent, McCauley – MacPherson, Pancich.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Carolinou a Philadelphií odstartoval! Na buly uspěl domácí forvard Sebastian Aho, za hlasitého skandování fanoušků najel do útočné třetiny Teuvo Teräväinen.
     
    00:42
    Od modré čáry zkoušel štěstí Jalen Chatfield. Martin Jones, který dnes dostal důvěru mezi třemi tyčemi Letců, včas vykopl pravý beton.
     
    01:21
    Po zranění se vrátil do brány Caroliny Frederik Andersen. Také zkušený dánský gólman si může odškrtnout první úspěšný zákrok, vychytal hostujícího kapitána Girouxe.
     
    01:56
    Jordan Staal pod tlakem dlouho nevěděl, komu nahrát. Nakonec mu k levému mantinelu sjel obránce Brady Skjei, jeho křižné nahození minulo prostor brány.
     
    02:20
    Výbornou práci odvedl Ian Cole. Středem kluziště projel až do útočného pásma, načež nezvládl přesně nahrát, našel jenom hokejku Sanheima.
     
    02:56
    Přerušení hry způsobil Andersen. Nahození Jamese van Riemsdyka směřoval nad bránu, ale gólman nechtěl nechat nic náhodě a touš odpálil do ochranné sítě.
     
    03:23
    Sebastian Aho vyhrál v obranné třetině, do té střední pak kotouč vyhodil Ethan Bear. Domácí mohou vystřídat, této možnosti využila celá pětka.
     
    03:44
    Nebezpečné křižné zakončení vyprodukoval Kevin Hayes. Frederik Andersen vykopl puk levým betonem před sebe, následně zvládl i dorážku Brassarda.
     
    04:14
    Obtočení soupeřovy svatyně a zasunutí puku k bližší tyčce, takovou možnost vyzkoušel Travis Konecny. Znovu úřadoval domácí gólman, konkrétně jeho pravý beton.
     
    04:38
    Ofenzivu podpořil Justin Braun. Naznačil střelu, čímž zmátl i spoluhráče Dericka Brassarda, tomu pas od spoluhráče podjel pod hokejkou.
     
    05:17
    Zajímavou možnost ke skórování měl Martin Nečas. Do levého kruhu obdržel parádní nahrávku od Sebastiana Aha, křižná rána skončila na betonu Jonese.
     
    05:55
    Do pravého kruhu nabruslil Rasmus Ristolainen, nicméně pas Zacka MacEwena byl příliš prudký, navíc mu šel hodně přes hokejku. Zadák raději zacouval, za bránu soupeře si netroufl.
     
    06:22
    Velkou šanci neproměnil v důležitý první gól Derek Stepan. Po nahození Lorentze zprava si kanadský útočník přikopl kotouč bruslí na forhend. Napoprvé poskakující puk minul, na druhý pokus orazítkoval levou část brankové konstrukce!
    06:22 Derek Stepan nejprve promáchl, následně trefil levou tyč
     
    06:50
    Na jistotu hrál Cam Atkinson. Nejproduktivnější hráč Flyers v sezóně si nevěřil na Beara, kus černé gumy nahodil za bránu Hurricanes.
     
    07:21
    Kousek za pravým kruhem napřáhl k dělové ráně Rasmus Ristolainen. Fredrik Andersen mohl zůstat klidným, puk skončil v boční síti.
     
    07:56
    Také na druhé straně zakončoval obránce. Jednalo se o Jaccoba Slavina, jenž mířil nejspíše k levé tyčce, tu o pár decimetrů minul.
     
    08:13
    Ravisi Konecnymu vyhození po levém mantinelu nevyšlo. Brett Pesce neváhal a od pravého mantinelu okamžitě nahodil na bránu, Jones touš skryl ve výstroji.
     
    08:37
    Tlak Hurikánů pokračoval. Jesper Fast vybojoval po buly kotouč na Braddyho Skjeie, jehož prudká rána rozezvučela mantinel za bránou.
     
    09:02
    Další střelecký pokus zapsal do statistik Brett Pesce. Ani v tomto případě nemusel Martin Jones řešit nic moc složitého, puk uschoval v lapačce.
     
    09:43
    Levou stranou zahrozil Andrej Svečnikov. Z levého kruhu vypálil přes obránce Rasmuse Ristolainena, právě ten střelu soka zblokoval.
     
    10:30
    Letci mířili do situace dvou proti dvěma. Derick Brassard zkusil prostrčit touš k Zacku MacEwenovi, pas na jeho osobu vystihl pozorný Ian Cole.
     
    10:58
    Brejk domácího mužstva neměl dlouhého trvání. Jaccob Slavin vyzkoušel na žabičku na Vincenta Trochecka, tomu vůbec nevyšlo zpracování.
     
    11:31
    Opět útočili domácí, jejich snahu zastavil hvizd čárového rozhodčího. Netrpělivý Andrej Svečnikov vystavil do ofsajdu Jordana Staala.
     
    11:57
    Tlak favorita pokračuje. Martin Nečas zvládl zpracování Teräväinenova pasu, aby následně vypálil ze zápěstí příliš vysoko.
     
    12:20
    Po nahození Jaccoba Slavina od modré Martin Jones vůbec nic neviděl. Nakonec k němu puk doputoval pomalu mezi bruslemi Ristolainena, přikryl ho lapačkou.
     
    12:45
    Zničehonic mohlo udeřit na druhé straně. Travis Konecny vystartoval do protiútoku a z pravého kruhu střílel švihem přes obránce, Andersena trefil puk do betonu.
     
    13:11
    První přesilovou hru si zahrají Hurikáni. Proti pravidlům hrál na hraně vlastního brankoviště Patrick Brown, po přerušení hry zbytečně krosčekoval k ledu Svečnikova.
     
    13:40
    Hokejistům v červených dresech se nepodařilo udržet kus černé gumy v útočném pásmu. Po mantinelu vyhodil Konecny, Slavin zpracovával až za modrou.
     
    14:24
    Netrvalo dlouho, rychle se Canes vrátili zpět do útočného pásma. Jaccob Slavin tentokráte při zpracování nechyboval a svižnou ránou ze zápěstí prověřil Jonese, ten zasáhl koncem pravého betonu.
     
    14:46
    Jesperi Kotkaniemi chtěl hrát dopředu, jenže neměl na koho. Zapojil do hry Beara, jenž rozjel po pravé straně Nečase, po kličce těsně před morou vystavil českého útočníka do ofsajdu Trocheck.
     
    15:22
    Hosté v plném počtu. Patrick Brown po návratu okamžitě podpořil ofenzivní složku týmu. Do pravého kruhu nabil Braunovi, jeho střelu vyrazil Andersen koncem vyrážečky.
     
    15:57
    Jaccob Slavin měl velké štěstí, že ztratil stabilitu až poté, co vyhodil alespoň do středního pásma. Jinak by Claude Giroux postupoval sám na gólmana.
     
    16:29
    Jordan Martinook zabojoval a kousek za útočnou modrou obral o puk Ristolainena. Daleko ovšem nedojel, stopku mu vystavil Ivan Provorov.
     
    16:44
    Početní převahu si vyzkoušejí rovněž hokejisté Flyers. Menší dvouminutový trest vyfasoval Jalen Chatfield, ve střední třetině krosčekem atakoval Mayhewa.
     
    17:06
    Keith Yandle má snad oči i vzadu. Čelem mantinelu totiž vymyslel parádní zadovku na Cama Atkinsona, ten ve velké příležitosti trestuhodně promáchl.
     
    17:43
    Polovina přesilovky je minulostí. Philadelphia pokračuje v útočné třetině a unavená čtveřice Caroliny má co dělat, aby zvládla vykrývat prostor k možnému zakončení.
     
    18:20
    Obrovské štěstí na straně Caroliny! Od modré čáry nejprve pálil Cam York, Andersen zřejmě vůbec nevěděl, jak vyrazil puk do pravé tyče, bylo to výstrojí. Vzápětí dorážel James van Riemsdyk, i on napálil jen pravou tyč!
     
    18:49
    S velkými problémy, ale přece domácí přestáli oslabení bez inkasovaného gólu. S koncem Chatfieldova trestu vyhodil do bezpečí Slavin.
     
    19:20
    Hráči v bílých dresech pokračují v aktivním pojetí hry. Do přehuštěného předbrankového prostoru nahodil Gerald Mayhew, touš si ve spleti hokejek našel Andersen.
     
    19:54
    Claude Giroux si rozmyslel útok. Do dvojice protihráčů si najet netroufl, takže jen nahodil za bránu konkurenta, v tomto prostoru probíhají poslední vteřiny úvodního dějství.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 15 – 10.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Carolinou a Philadelphií gól nepřinesla. O zajímavé situace však nebylo nouze. Zpočátku hrozili převážně domácí, nejprve Nečas nevyzrál na Jonese, Stepan o chvíli později mířil jen do levé tyče. Philadelphia zahrozila ve své doposud jediné přesilové hře, v níž Atkinson minul perfektní přihrávku od Yandlea, v pokračujícím tlaku pak hned po sobě orazítkovali pravou část brankové konstrukce York s van Riemsdykem.
     
    Další třetina začne přibližně v 22:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Na buly uspěl Kevin Hayes, ale příliš daleko hosté nedojeli, van Riemsdyka obral Ethan Bear.
     
    20:46
    První střelecký na bránu v rámci prostřední dvacetiminutovky vyprodukoval Martin Nečas. Na svého jmenovce Jonese nepřišel, gólman Letců zakročil lapačkou.
     
    21:11
    Jesper Fast lehce zahákoval Ivana Provorova při rozehrávce. Švédský útočník ovšem rychle stáhl hokejku od protihráče, rozhodčí tedy nechali hru pokračovat.
     
    21:37
    Andrej Svečnikov nechal puk za sebou, musel tedy skoro až zastavit, aby ho získal zpět. Pak nahodil za bránu Jonese, kde kraloval Ristolainen.
     
    22:18
    Obránce Jalen Chatfield chtěl nahodit na bránu, jenže už se díval na ni a nebyl si vědom skutečnosti, že mu puk sjel z čepele hole. Takže vystřelil naprázdno.
     
    22:46
    Vincent Trocheck jenom nahodil a odjel vystřídat. Travis Sanheim udržel na zádech Dereka Stepana, zvládl puk vyhodit aspoň do střední třetiny.
     
    23:21
    Hurikáni hrají ve velkém tempu. Jesperi Kotkaniemi u levého mantinelu zvedl hlavu a mezi kruhy hledal Stevena Lorentze, ten vypálil z první příliš vysoko.
     
    23:47
    Finský forvard Teuvo Teräväinen mohl střílet sám, viděl však v lepší pozici postaveného krajana Aha. Těsně před ním touš nastavenou hokejkou zastavil MacEwen.
     
    24:09
    Dlouhou pasáž bez přerušení utnul až Martin Jones. Lapačkou sáhl pro hodně vysokou střelu Jaccoba Slavina, která šla určitě nad horní tyč.
     
    24:45
    Do útočné akce Nino Niederreiter zapojil kapitána Jordana Staala. Kanaďan chtěl vrátit puk švýcarskému spoluhráči, toho na jedničku pokryl Braun.
     
    25:12
    Za podrážení odjíždí pykat Jordan Martinook. Pravé křídlo druhé formace Canes bude doufat, že po zákroku na Konecnyho pobyde na lavici hanby kompletní dvě minuty.
     
    25:22
    Dlouho si Philadelphia druhé početní převahu neužila. Až moc to se snahou získat puk v předbrankovém prostoru přehnal Kevin Hayes, zahákoval Colea.
     
    26:01
    Od modré si sjel blíže bráně Ethan Bear. Po přiťuknutí od Svečnikova vypálil z voleje, Martin Jones měl volný výhled a kus černé gumy ukryl v lapačce.
     
    26:37
    Hodně střelecky produktivní je dnes Ethan Bear. Vystřelil podruhé v krátkém časovém sledu, i s křižným pokusem zprava si ovšem Jones věděl rady.
     
    27:00
    Úplně osamocený zůstal za obranou Flyers Andrej Svečnikov. Ruský forvard volil střelu forhendem ze zápěstí, Jones pokus soka vyrazil vedle pravé tyče.
     
    27:52
    Čekání na první gól pokračuje. A to po akci Sebastiana Aha, jenž si od pravého mantinelu najel před bránu, ale už bez puku na holi.
     
    28:13
    Ani jiný finský útočník Jesperi Kotkaniemi neuspěl. Po přejetí útočné modré čáry se ozval hvizd rozhodčího, ofsajd způsobil Steven Lorentz.
     
    28:34
    Carolina právě vstřelila branku!
    Bezbrankové skóre prolomeno, vedení se ujímá favorizovaná Carolina! Po nepřesné střele Chatfielda zastavil puk za bránou Stepan a parádní zadovkou uvolnil u levé tyče STEVENA LORENTZE. Na zakončovatele již čekala snadná práce, protože dezorientovaný Jones byl u druhé tyčky, pas Stepana jej dokonale zmátl. Derek Stepan zároveň skvělou přípravou gólu zaznamenal 500. bod v NHL. Asistence: Derek Stepan a Jalen Chatfield.
    28:34 Steven LORENTZ - 1:0
     
    29:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Kevin Hayes. Věřil si na dva protihráče, mezi nimiž chtěl proskočit. To se mu podařilo, ale už bez kotouče.
     
    30:10
    Zápas se přehoupl do své druhé poloviny. Hokejisté Canes vstřelili důležitý první gól a určitě se jim teď bude dýchat výrazně lépe, naopak Philadelphia je pod větším tlakem.
     
    30:57
    Hráči v červených dresech jsou výrazně lepším týmem. Navýšit náskok chtěl Martin Nečas, ze souboje jeden na jednoho proti Sanheimovi však vyšel jako poražený.
     
    31:20
    Po nahození Andreje Svečnikova měl Martin Jones kotouč mezi betony, aniž by o tom sám věděl. Dal na pokřikování spoluhráčů a šel do pokleku, rozhodčí vzápětí hru přerušil.
     
    31:52
    Od levého mantinelu zkusil gólmana překvapit zakončením na přední tyč Jesperi Kotkaniemu. Nejspíše by uspěl, protože Jones měl namířeno na druhou stranu, ale puk proletěl vedle brány.
     
    32:27
    Nino Niederreiter přecenil rychlostní schopnosti Jordana Staala. Kapitánovi poslal příliš prudkou nahrávku křížem od levého mantinelu, výsledkem je icing.
     
    32:50
    Dobře Ivan Provorov viděl mezi kruhy najetého Travise Konecnyho, jenže nahrávku nezrealizoval vůbec dobře, kanadskému spoluhráči puk poslal na levou brusli.
     
    33:21
    Martin Jones zatím drží šance na bodový zisk Letců. Do poslední chvíle počkal na řešení situace od Aha, střelu k pravé tyči udržel ve výstroji.
     
    33:46
    A další zákrok pro kanadského gólmana. Tentokráte jej poměrně z velkého úhlu prověřil Teuvo Teräväinen, střelu zápěstím vytěsnil nad břevno pravým ramenem.
     
    34:28
    Pěkné individuální akci Kevina Hayese chybělo jediné, gól. Stahovačkou vyřadil ze hry Aha a pálil přes obránce Chatfielda, úřadovala Andersenova vyrážečka.
     
    34:39
    Obrovský tlak Canes pokračuje. Martin Jones působí velmi jistě, za záda nepustil ani pokus Niederreitera. Puk vyrazil pravým betonem, posléze ho okamžitě přikryl lapačkou.
     
    35:12
    Ojedinělý útok Philadelphie táhl po pravém mantinelu Oskar Lindblom. Mezi kruhy hledal Jamese van Riemsdyka, Američan proti dvěma protihráčům kotouč nezískal.
     
    35:39
    Hokejisté Philadelphie se radovali z vyrovnávacího gólu jen chvilku. Derick Brassard naskočil do Andersena, kterého posadil na zadek. Cam Atkinson bekhendem dorazil puk do sítě, rozhodčí však okamžitě rozpažil.
    35:39 Gól Atkinsona neplatil pro postavení Brassarda v brankovišti
     
    36:06
    Každopádně Flyers vstřelili gól, byť neregulérní, i tato skutečnost by jim mohla dodat sebevědomí. Frederik Andersen není neprůstřelný a rozdíl ve skóre stále pouze jednobrankový.
     
    36:50
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Andersen si vybral slabší chvilku, hosté ji beze zbytku potrestali! Dánský gólman si neporadil s lehkou žabičkou Atkinsona ze středního pásma, hrací předmět pouze vyrazil před sebe. Překvapení obránci za sebe pustili DERRICKA BRASSARDA, ten zakončil neomylně nad pravé rameno brankáře. Asistence: Cam Atkinson a Rasmus Ristolainen.
    36:50 Derick BRASSARD - 1:1
     
    37:32
    Hráči v bílých dresech pokračují v útočení. Od pravého mantinelu pálil Gerald Mayhew, tečující Patrick Brown nasměroval touš mimo tři tyče.
     
    37:57
    Hru za vlastní bránou zklidnil Jaccob Slavin. Počkal na vystřídání spoluhráčů, předal puk Pescemu a sám si odjel odpočinout.
     
    38:22
    Ethan Bear vymyslel pěknou kolmici na Vincenta Trochecka. Americký útočník zkusil proniknout pravou stranou, čistým hitem jej zastavil Cameron York.
     
    38:41
    Všude možně nes pálí Andrej Svečnikov, jen ne mezi tři tyče. K prudké střele natáhl z pravého kruhu, kus černé gumy poslal výrazně nad břevno.
     
    39:09
    Chyba v domácí rozehrávce, trestat chtěl Travis Sanheim. Po obětavém bloku Colea neměl Andersen pojem o puku, ten proskákal vedle pravé tyčky.
     
    39:37
    Letci chtěl dokonat obrat ještě před odchodem do kabin. Zack MacEwen zkusil natlačení od levého mantinelu před bránu, v souboji tělo na tělo ovšem nepřetlačil Chatfielda.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 27 – 24.
     
    Vyrovnaný stav platí i po druhé třetině, nicméně jedna věc se změnila, začaly padat góly. Vedení na svou stranu vybojovala ve 29. minutě domácí Carolina, po pěkné zadovce Stepana se prosadil Steven Lorentz. Hosty viditelně inkasovaný gól rozhodil, ale postupně se vrátili do hry a chvíli se radovali z vyrovnávací trefy ve 36. minutě, branka Atkinsona však neplatila pro hru Brassarda v brankovišti. Derrick Brassard provinění vykompenzoval hned o minutu později, kdy využil chyby Andersena, a poté, co gólman neudržel lehké nahození ve výstroji, Kanaďan zakončil nechytatelně nad jeho pravé rameno.
     
    Další třetina začne přibližně v 23:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    První třetina má za sebou první vteřiny. Do útočného pásma chtěl proniknout Martin Nečas, českého útočníka zastavil ještě před modrou čárou Ivan Provorov.
     
    40:48
    Napodruhé elitní formace Canes útočné pásmo vybojovala. Sebastian Aho si chtěl vyměnit puk s Nečasem, zpětný pas před bránu zastavil pozorný Sanheim. Hra ve středním pásmu.
     
    41:21
    Premiérový útok závěrečné dvacetiminutovky za sebou mají i hosté. Kapitán Claude Giroux nahrál od levého mantinelu mezi kruhy Atkinsonovi, ten vystřelil bekhendem do Andersenova betonu.
     
    41:56
    Travis Sanheim vyhodil takovým způsobem, aby muži v pruhovaném nemohli odpískat zakázané uvolnění. Ethan Bear musel zabrat, Hayese udržel na zádech.
     
    42:20
    Domácí bleskově otočili hru. Po přiťuknutí Iana Colea na Andreje Svečnikova pálil Rus do středu brány, připravený Martin Jones skryl kus černé gumy ve výstroji.
     
    42:47
    Jesperi Kotkaniemi zvedl hlavu a na modrou nabil Brettu Pescemu. Tomu rána z první nevyšla, napálil prvního blokujícího protihráče.
     
    43:16
    Zadák Cameron York schytal tvrdý, leč čistý hit od Dereka Stepana. Ještě předtím se však stihl zbavit puku, navíc jej nahrál kolegovi Hayesovi.
     
    43:45
    V rohu puku Nino Niederreiter bojoval o kotouč proti přesile neúspěšně. Vítězně ze souboje vyšel Travis Konecny, kotouč vyvezl mimo obrannou třetinu.
     
    44:14
    Střela Pesceho z velkého úhlu Jonese nezaskočila. Brankář nicméně neudržel kotouč ve výstroji, čehož litovat nemusel, nebezpečí ihned zažehnal Sanheim odpalem do bezpečí.
     
    44:44
    Martin Nečas zkusil dobře myšlenou žabičkou vyslat do úniku Teuva Teräväinena. Finovi nevyšel krok, puk mu navíc proskočil mezi bruslemi.
     
    45:23
    Už to vypadalo, že Andrej Svečnikov bude střílet, aby ještě nahrával k levé tyči Niederreiterovi, před ním puk Ristolainen srazil bruslí vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    45:57
    Protože Brady Skjei nahazoval ještě z vlastní poloviny, odpískal rozhodčí zakázané uvolnění. Philadelphia zadarmo získává útočné pásmo.
     
    46:18
    Nechybělo moc, aby pas Claudeho Girouxe doputoval až ke Camu Atkinsonovi, na nějž by zívala poloprázdná brána. Těsně před ním puk sebral do své moci Pesce.
     
    46:47
    Brett Pesce vzápětí rozjel do brejku Jesperiho Kotkaniemiho. Finský forvard sám proti dvěma neuspěl, narazil do zpevněného Provorova.
     
    47:30
    Krátce po přejeté útočné modré střílel Jesper Fast po ledě k pravé tyči. Martin Jones bleskurychle zareagoval, pravým betonem touš vyrazil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    47:58
    Kanadský gólman ve službách Flyers má na kontě další úspěšný zákrok. Chytře zmenšil střelecký úhel Ahovi, jehož pokus udržel v lapačce.
     
    48:12
    Ivan Provorov musel zacouvat, jeho kolega Sanheim nezvládl těžké zpracování. Ruský obránce zareagoval včas, na Teräväinena si udržel komfortní náskok.
     
    48:45
    Oblouk si ve vlastním pásmu udělal Kevin Hayes. Mezitím se mu spoluhráči srovnali, následoval pas po pravém mantinelu na van Riemsdyka. Hosté v útočné třetině.
     
    49:13
    Dlouho v ní nezůstali. Do brejku vyrazil Andrej Svečnikov, jenž proskočil mezi dvěma soupeři a vystřelil švihem jenom do míst, kde by připravený brankář.
     
    49:47
    Blízko bráně si jakožto obránce najel Jaccob Slavin. Dostal ideální nahrávku do levého kruhu, načež mířil na přední tyč, bránu ovšem vysoko přestřelil.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Martin Nečas vzal zodpovědnost sám na sebe, kolem Provorova neproskočil.
     
    50:36
    Claudemu Girouxovi moc nechybělo. Vytvořil si prostor pro zakončení v pravém kruhu a střílel na bližší tyčku, trefil pouze boční oblouk brány.
     
    51:00
    Švýcarský útočník Nino Niederreiter zapojil do hry Jordana Staala, který sice dojel do útočného pásma, ale pak v obležení dvou protihráčů posunul puk pouze na hokejku Yorka.
     
    51:33
    Kolegům vypomohl s rozehrávkou Martin Jones. Poměrně pozdě zaznamenal blížícího se Nečase, což však tolik nerozhodilo, protože volil nahrávku druhou stranou na volného Yandlea.
     
    52:06
    Znovu o sobě dal vědět Martin Nečas. V přečíslení čtyř proti dvěma přenesl hru doprava na Jaccoba Slavina, na jeho střílený pas Sebastian Aho nedosáhl.
     
    52:52
    Frederik Andersen tušil, že by Joel Farabee mohl zkoušet štěstí z velkého úhlu. Stalo se a dánský gólman puk vyrážečkou odrazil do ochranné sítě.
     
    53:16
    Překvapivě na modré čáře se zjevil Jesper Fast. Z tohoto prostoru si troufl na zakončení, Martinu Jonesovi hrací předmět z výstroje nevypadl.
     
    53:49
    Od levého mantinelu Ian Cole posunul kotouč za bránu na Teuva Teräväinena. Tomu obtočení kolem brány nevyšlo, narazil na strom jménem Morgan Frost.
     
    54:26
    Ve středném pásmu připravený Derick Brassard zastavil pas Kotkaniemiho na Lorentze. Pod tlakem musel jednat rychle, volil vysoké nahození do útočného pásma.
     
    55:03
    Carolina obsadila útočné pásmo, vedoucího gólu se nedočkala. Andrej Svečnikov vypálil z velkého úhlu, cílové zařízení o poměrně velký kus minul.
     
    55:55
    Skrytou střelu Bretta Pesceho Martin Jones zpozoroval v poslední chvíli. Stihl vytasit vyrážečku, skóre tak i nadále zůstává nerozhodné.
     
    56:10
    Carolina právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Brind'Amoura střílí gól v době, kdy už příliš mnoho času do konce základní hrací doby nezbývá! Ristolainenovi se po mantinelu vyhodit nepodařilo. Trocheck dlouho neváhal, nahodil puk na bránu a byl to JORDAN MARTINOOK, kdo tečí zvedl puk pod břevno, Jones vyrážečkou reagoval pozdě. Asistence: Vincent Trocheck a Ian Cole.
    56:10 Jordan MARTINOOK - 2:1
     
    57:23
    Hostující trenér Mike Yeo na nic nečeká a v momentě, kdy hokejisté Philadelphie získali pevné postavení v útočném pásmu, odvolal Jonese na střídačku!
     
    57:59
    Kombinace probíhala dlouho, ale dobře dostupující hráči Canes nedovolili zakončení. Nakonec se o něj hosté připravili sami, Provorovovi na modré přeskočil touš přes čepel hole.
     
    58:22
    Po přejeté červené čáry mířil do odkryté svatyně soupeř Andrej Svečnikov. Mířil přesně, ale Rasmus Ristolainen zabojoval a zabránil puku v cestě za brankovou čáru.
     
    58:42
    Skvělou práci odvedl v útočné třetině Nino Niederreiter. V rohu kluziště puk zašlápl a udržel jej v tomto prostoru dobrých patnáct vteřin, dokud neztratil stabilitu po kontaktu se Sanheimem.
     
    59:39
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Na obranné modré získal kus černé gumy Svečnikov a posunul ho na SEBASTIANA AHA. Nejproduktivnější hráč Caroliny v sezóně dojel do útočné třetiny a s ledový klidem zacílil do opuštěné klece, obránce padl do střely příliš pozdě. Asistence: Andrej Svečnikov.
    59:39 Sebastian AHO - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    Carolina potvrdila roli favorita a v domácí PNC Areně porazila Letce z Philadelphie výsledkem 3:1.

    Týmy vstupovaly do závěrečné dvacetiminutovky za vyrovnaného stavu 1:1. Rozhodující moment střetnutí přišel v 57. minutě, kdy po nepovedeném vyhození Ristolainena nahodil Trocheck a Jordan Martinook tečoval puk mimo dosah Jonese. Hosté rychle reagovali a vrátit stav do vyrovnané podoby zkusili v powerplay. Neuspěli, naopak inkasovali třetí gól z hokejky Sebastiana Aha.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura zvítězili počtvrté v řadě a v čele Východní konference odskočili Floridě na rozdíl dvou bodů. Philadelphia zůstává čtrnáctá s velkým odstupem na příčky zajišťující postup do play-off.
     
    Utkání přihlíželo 18 680 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 36 – 29 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (CAR) – 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6%, odchytal 60:00
    Martin Jones (PHI) – 33 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,3%, odchytal 57:39

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:19

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Martinook (CAR) – 1+0
    2. Derek Stepan (CAR) – 0+1
    3. Frederik Andersen (CAR) – 28 zákroků
    Byly to nervy, ale fanoušci si nakonec s hráči mohli užít tradiční děkovačku
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:57:47)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 29. Lorentz (Stepan, Chatfield), 57. Martinook (Trocheck, Cole), 60. Aho (A. Svečnikov) – 37. Brassard (Atkinson, Ristolainen)


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Cole – M. Nečas, Aho, T. Teräväinen – Martinook (A), Trocheck, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Stepan, Kotkaniemi, Lorentz.
    Tréner: Rod Brind'Amour

    Philadelphia Flyers: M. Jones (Hart) – Braun, Provorov, Ristolainen, Sanheim, York, Yandle – Atkinson, Brassard, Giroux (C) – J. van Riemsdyk, K. Hayes, Farabee – Konecny, Frost, Lindblom – MacEwen, P. Brown, Mayhew.
    Tréner: Mike Yeo

    Rozhodca: St. Laurent, McCauley – MacPherson, Pancich

    Diváci: 18 680