Arizona – Ottawa 8:5 (kon.) | Florida – Detroit 6:2 (kon.) | Columbus – Boston 4:5 (0:1 po s.n.)
Washington – Seattle 5:2 (kon.) | Edmonton – Montreal 2:5 (kon.) | Toronto – Vancouver 4:6 (kon.)
San Jose – Nashville 0:8 (kon.) | Colorado – Calgary 3:4 (po pr.) | NJ Devils – St. Louis 3:2 (po pr.)
Buffalo – LA Kings 0:3 (kon.) | Minnesota – Dallas 3:6 (kon.)
koniec
Washington Capitals
5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Seattle Kraken
cz Nedeľa 06.03.2022, 01:10 • Capital One Arena, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:50 Conor SHEARY - 5:2
     
    57:50
    Washington právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Washington zvítězí! Vince Dunn nezachytil na pravé straně u modré čáry kotouč, který Seattle získal po vhazování. CONOR SHEARY se kolem beka Krakenů prohnal jako vítr a pohodlně zavezl puk do klece Seattleu. Dává tak svůj druhý gól a upravuje na 5:2 pro Capitals! Bez asistence.
    40:47 Alexandr OVEČKIN - 4:2
     
    40:47
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington využívá i druhou přesilovku a vede 4:2! A tohle je akce, kterou celá NHL už léta zná. John Carlson přenese hru křižně z pravé strany na vrchol levého kruhu. No a tam se do puku mocně opře ALEXANDR OVEČKIN, jenž propálil Chrise Driedgera, který se nestihl přesunout, na přední tyči. Asistence: John Carlson, Nicklas Bäckström.
    31:48 Conor SHEARY - 3:2
     
    31:48
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals využívají přesilovou hru a berou si vedení zpět! Alexandr Ovečkin vypálil z levého kruhu, jeho rána byla sražena do mezikruží, odkud střílel Tom Wilson. Tento pokus zvládl ještě Chris Driedger vyrazit před sebe, jenže proti pohotové dorážce z čepele CONORA SHEARYHO už nemohl dělat vůbec nic! Washington jde do vedení 3:2! Asistence: Tom Wilson, Alexandr Ovečkin.
    20:58 Colin BLACKWELL - 2:2
     
    20:58
    Seattle právě vstřelil branku!
    Krakeni na startu druhého dějství srovnávají krok! Nyní odvedl mizernou práci v obraně John Carlson, jenž nedokázal ubránit COLINA BLACKWELLA, před kterým jen bezmocně šmrdlal hokejkou. Útočník Seattleu se v akci dva na dva schoval za spoluhráčem, obhodil si beka Capitals a střelou do levého horního růžku brány překonal Vaněčka z bezprostřední blízkosti. Stav je 2:2, začínáme od začátku. Asistence: Mason Appleton, Adam Larsson.
    16:56 Joonas DONSKOI - 2:1
     
    16:56
    Seattle právě vstřelil branku!
    Capitals ubránili oslabení, ale krátce po něm dostávají přece jen gól, Krakeni snižují na 1:2. Jamie Oleksiak vypálil od modré čáry, jeho střela byla sražena, následně Riley Sheahan zakončoval před klecí Capitals zády k bráně bekhendem jen do betonu Vaněčka. Od něj se ale puk odrazil do strany a JOONAS DONSKOI už neměl problém kotouč z ostrého úhlu doklepnout za záda bezmocného gólmana Capitals. Asistence: Riley Sheahan, Jamie Oleksiak.
    12:05 Dmitrij ORLOV - 2:0
     
    12:05
    Washington právě vstřelil branku!
    Během pětatřiceti vteřin vede Washington 2:0! Nic Dowd se v rohu kluziště s kotoučem na čepeli neukvapil. Poslal ho na vrchol levého kruhu DMITRIJI ORLOVOVI, jenž přízemním projektilem propálil Driedgera mezi betony a Capitals tak během krátké chvilky zdvojnásobují svůj náskok! Asistence: Nic Dowd, Nick Jensen.
    11:30 Tom WILSON - 1:0
     
    11:30
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington otevírá skóre duelu a vede 1:0! Alexandr Ovečkin se efektivní otočkou na pravém kruhu zbavil obránců, puk po něm přebral TOM WILSON, jenž prošel až před klec Krakenů a Driedgerovi nasadil krásnou bekhendovou kličku, po níž zasunul touš za betonem gólmana Seattleu do sítě! Asistence: Alexandr Ovečkin, Jevgenij Kuzněcov.

    Petr Šatalík

    Góly a asistencie: 12. T. Wilson (Ovečkin, Kuzněcov), 13. D. Orlov (N. Dowd, Nick Jensen), 32. Sheary (T. Wilson, Ovečkin), 41. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 58. Sheary – 17. Donskoi (Sheahan, Oleksiak), 21. Blackwell (Appleton, A. Larsson)


    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Mantha – Sheary, Eller, McMichael – Hathaway, N. Dowd, Jonsson Fjällby.
    Tréner: Peter Laviolette.

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – Soucy, Giordano (C), A. Larsson, Oleksiak, Lauzon, Vince Dunn – Jordan Eberle (A), McCann, Schwartz – Blackwell, Gourde (A), Järnkrok – Donskoi, Wennberg, Marcus Johansson – Appleton, Geekie, Sheahan.
    Tréner: David Hakstol.

    Rozhodca: G. Dwyer, C. Syvret – J. Tobias, D. Berg.

    Diváci: 18 573