Bayern – Leverkusen 1:1 (kon.) | Bochum – Fürth 2:1 (kon.) | Hertha – Frankfurt 1:4 (kon.)
Lipsko – Freiburg 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Union Berlín 1:0 (kon.) | Stuttgart – Mönchengladbach 3:2 (kon.)
koniec
VfL Bochum
2:1 (1:0)
Greuther Fürth
cz Sobota 05.03.2022, 15:30 • Rewirpowerstadion, Bochum • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (17:39:59)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 16:14.
     
    Utkání mezi Bochumí a Fürthem tak končí očekávanou výhrou Neodstranitelných v poměru 2:1. Zejména v druhém poločase celek ze Severního Porýní-Vestfálska dominoval na trávníku a vítězství si tak v tomto duelu zasloužil. Po první půli vedl 1:0. V 64. minutě si však sám zkomplikoval cestu za úspěchem, když si míč do vlastní sítě srazil Armel Bella-Kotchap. Domácí tak museli po srovnání opět zabrat. Naštěstí pro ně má Anthony Losilla nervy z ocele, což předvedl v 71. minutě, kdy vlastně celkem v klidu propálil celou defenzivu Greutheru a stanovil tak konečný výsledek na 2:1 pro Bochum.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Afimico Pululu předvedl ještě na levém křídle hezkou akci, když si obhodil obránce, ale jeho zakončení bylo naopak katastrofální.
     
    90+3
    Manuel Riemann vykopává balon od vlastní šestnáctky až před pokutové území Fürthu a z utkání už zbývají poslední vteřiny.
     
    90+3
    Andreas Linde ještě honem vykopává balon z vlastní poloviny trávníku až na velké vápno Bochumi. Tam se však Julian Green provinil ostrým skluzem, když sestřelil Miloše Pantoviče.
     
    90+2
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Elvis Rexhbecaj, přichází Erhan Mašović.
     
    90+2
    Hrát se bude tři minuty nad rámec základní hrací doby. V té druhé byl ve vápně Bochumi k vidění mlýn, na jaký jsme spíš zvyklí z rugby. Obrana domácích situaci ustála.
     
    90+1
    Andreas Linde nyní vystoupil až za své beky téměř až u středového kruhu. A dobře udělal. Pas za jeho obranu by možná ukořistil Takuma Asano, takhle hraje gólman Fürth.
     
    90
    Manuel Riemann rozehrává od vlastní klece. Zvládl si míč narazit s obránci a následně ho posílá až za levou krajní čáru, fotbalisté Greutheru mají ještě k dispozici autové vhazování.
     
    90
    Jetro Willems se hodně snaží, je ho plné hřiště. Nyní bude vhazovat u levé postranní čáry míč zpět do hry. Jeho celku už ale dochází čas na srovnání.
     
    89
    Bochum zatím kontroluje závěr utkání. Zahrává standardku z poloviny hřiště. Centrovaný míč však stahuje ze vzduchu Jetro Willems, jenž zakládá protiútok.
     
    88
    Danilo Soares nyní dostal míč na osu hřiště a vypálil asi ze třiceti metrů. Jeho přízemní rána nebyla umístěná, zato tvrdá, Andreas Linde ji zvládl jen vyrazit. Jeho obránci se postarali o zbytek.
     
    87
    Do šestnáctky Greutheru centroval z levého křídla Danilo Soares, jenže jeho pas byl přetažený a mičuda je znovu mimo hrací plochu.
     
    86
    Fürthu se zatím nedaří najít cesta skrz defenzivu Bochumi a na zteč po pravém křídle vyráží Takuma Asano, jenž získává aut na pravé straně u šestnáctky Fürthu.
     
    85
    Greuther se nechce smířit s porážkou, jeho fotbalisté se i nadále snaží na soupeře tlačit. Nyní obehrávají polovinu protivníka jako v házené, míč má Marco Meyerhöfer.
     
    84
    Rohový kop zahrávají z pravé strany hráči Fürthu, balon si postavil Julian Green, který jej zahrál na přední tyč. Tam hrála prim defenziva Neodstranitelných.
     
    83
    Miloš Pantovič stáhl ve středu hřiště za dres k zemi nově příchozího Juliana Greena, za což vidí od sudího Daniela Schlagera žlutou kartu.
     
    82
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Max Christiansen, přichází Afimico Pululu.
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Timothy Tillman, přichází Julian Green.
     
    82
    Jetro Willems a Branimir Hrgota se snažili zakombinovat na levém křídle, jenže balon jim utíká do zámezí, brankář Manuel Riemann bude moci vykopávat od své klece.
     
    81
    Greuther se tlačí za vyrovnáním. Další akci rozjíždí na ose hřiště Marco Meyerhöfer, jenž přihrává doleva na Dicksona Abiamu.
     
    80
    Bochum se snaží rozjet další akci postupným útokem, jenže soupeř napadá vysoko. Balon proto musí jít zpět do pokutového území domácích, kde je připraven i brankář Manuel Riemann.
     
    79
    Timothy Tillman poslal centr na malé vápno ke vzdálenější tyči, tam včak dobře zasáhla defenziva celku ze Severního Porýní-Vestfálska. Manuel Riemann bude rozehrávat od své klece.
     
    78
    Sudí Daniel Schlager přerušuje hru, protože na trávníku zůstal ležet po faulu Dannyho Bluma Marco Meyerhöfer. Timothy Tillman bude zahrávat standardku z dobré pozice.
     
    78
    Danilo Soares vybojoval na levé straně trávníku rohový kop. Miloš Pantovič jej rozehrál, ale míč zakroutil do brány, kde jej ze vzduchu stáhl gólman Andreas Linde.
     
    77
    Takuma Asano hezky zaútočil po pravém křídle, jeho přízemní střílený centr však prošel šestnáctkou Fürthu bez toho, aby ho někdo tečoval.
     
    76
    Centr šel z levé strany od rohového praporku na malé vápno, kde si pro míč vyskočil gólman Manuel Riemann, jenž ho čapl do rukavic.
     
    75
    Greuther se opět rychle vysouval po levém křídle kupředu, jenže pas na Jetra Willemse posílá defenziva Bochumi jen na rohový kop.
     
    74
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Cristian Gamboa, přichází Konstantinos Stafylidis.
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Christopher Antwi-Adjei, přichází Danny Blum.
     
    73
    Takuma Asano se musel nechat ošetřit, protože to s jeho nohou nevypadalo zrovna růžově. Vypadá to však, že bude schopen pokračovat v utkání.
     
    72
    Fürth ale ještě neskládá zbraně, nyní se vydal kupředu po pravé straně, přetažený centr ale vystihl Takuma Asano a Jetro Willems mu následně přišlápl kotník svou těžkou nohou. Za to vidí žlutou kartu.
     
    71
    Bochum právě vstřelil branku!
    Bochum si bere své vedení zpět! Centr od pravého rohového praporku srazila obrana Fürthu na penaltu, kde ANTHONY LOSILLA přechytračil a následně propálil čtveřici bránících hráčů, přičemž svou ránu o jednoho z nich lehce otřel a Andreas Linde neměl šanci na změnu směru letu míče zareagovat, balon mu zapadl do sítě u pravé tyče, Neodstranitelní vedou 2:1!
     
    71
    Bochum tlačí na svého protivníka, rozhodně si chce vzít vedení zpět. Roh z pravé strany bude zahrávat Elvis Rexhbecaj.
     
    70
    Christopher Antwi-Adjei se nakonec odhodlal k centru na zadní tyč, jenže tam nebyl žádný z jeho spoluhráčů a defenziva Greutheru posílá merunu do bezpečí.
     
    69
    Takuma Asano táhne akci Bochumi po levé straně, vrací balon pod sebe, kde hraje Danilo Soares, před nímž je ale hodně zhuštěný prostor.
     
    68
    Bochum zahrávala volný přímý kop kousek za středovým kruhem. Jeho rozehrávka však pro Andreasa Lindeho, který si mezitím sehnal kšiltovku proti slunci, neznamenala žádné potíže.
     
    67
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Jamie Leweling, přichází Dickson Abiama.
     
    66
    Takuma Asano se na hřišti ihned uvedl pěknou akcí, když šel po ose hřiště kupředu a na hranici velkého vápna se rozhodl pro střelu přes beka. Brankář Andreas Linde však byl na zemi včas a jeho pokus chytá.
     
    65
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Gerrit Holtmann, přichází Takuma Asano.
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Eduard Löwen, přichází Miloš Pantovič.
     
    64
    Fürth právě vstřelil branku!
    Fürth v podstatě z ničeho srovnává na 1:1! Rohový kop z pravé strany se neujal. Následně ale přišel ještě jeden centr na zadní tyč, který před bránu Bochumi vracel Branimir Hrgota. ARMEL BELLA-KOTCHAP se špatně zorientoval, nechal se prudkou přihrávkou od Hrgoty trefit do stehna a srazil tak mičudu nechytatelně do vlastní sítě! Začínáme tedy od začátku.
     
    63
    Jamie Leweling zakončoval na pravé straně z hodně ostrého úhlu, brankář Manuel Riemann vyráží jeho pokus na rohový kop.
     
    63
    Sebastian Polter měl nyní hodně času vymyslet, co s míče, Bochum šla do přečíslení, nakonec se rozhodl pro přihrávku snad na Eduarda Löwena, jehož přízemní ránu však Andreas Linde chytá.
     
    63
    Opět sledujeme méně interesantní pasáž utkání, další aut bude mít na svědomí Danilo Soares, který bude vhazovat u půlící čáry.
     
    62
    Eduard Löwen nezachytil přihrávku na levou lajnu hrací plochy, Marco Meyerhöfer tak smí balon uvést zpět na trávník autovým hodem.
     
    62
    Gerrit Holtmann se snažil ve vápně soupeře dostat k míči, stopku mu ale vystavil Nick Viergever, který si balon dobře pokryl vlastním tělem.
     
    61
    Timothy Tillman utíkal po levé lajně kupředu až moc rychle, čároví sudí ho usvědčili z ofsajdu. Akce Fürthu je tak v zárodku zastavena.
     
    60
    Paul Seguin poslal centr na hranici velkého vápna Bochumi, kde šel ven z brány Manuel Riemann, jenž málem šlápl na nohu Branimira Hrgoty, jenž se následně pádem snažil získat pokutový kop. Marně.
     
    59
    Manuel Riemann posílá dlouhý výkop od klece VfL. Celek ze Severního Porýní-Vestfálsko se rychle dostal až k vápnu protivníka, tam však balon ztratil.
     
    58
    Danilo Soares vrací balon do hry autovým vhazováním, přes Maxima Leitsche jde mičuda až k brankáři Bochumi Manuelu Riemannovi.
     
    57
    Timothy Tillman poslal dlouhý vysoký centr na zadní tyč, kde se vyšrouboval do vzduchu Nick Viergever, jeho hlavička však na klec Bochumi nemířila.
     
    57
    Faulován byl na pravé straně hrací plochy Paul Seguin. Timothy Tillman už si postavil balon k zahrání volného přímého kopu.
     
    56
    Fotbalisté Bochumi zvládli poslat míč z autového vhazování až do šestnáctky protivníka. Tam jim ale chyběl důraz. Nick Viergever odkopává balon do bezpečí.
     
    55
    Danilo Soares se nyní pěkně prodral po levé lajně kupředu a předal doprava na Eduarda Löwena. Jeho centr sráží obrana Greutheru do zámezí.
     
    54
    Bochum se chtěla dostat kupředu dlouhým nákopem. Jenže pas na Poltera byl nakonec tak dlouhý, že jej do rukavic mohl v poklidu sebrat Andreas Linde.
     
    53
    Jasný faul na kartu. A ano, sudí Daniel Schlager je tentokrát stejného názoru. Branimir Hrgota zezadu přišlápl patu Christophera Antwi-Adjeie a po zásluze vidí žlutý kartonek.
     
    53
    Na druhé straně se k zakončení dostal na hranici velkého vápna Sebastian Polter. Jeho pokus však byl opravdu hodně nešikovný.
     
    52
    Jamie Leweling se dere kupředu po pravém křídle, předává míč na Paula Seguina, jenž ovšem přes soupeře odcentrovat nedokázal.
     
    52
    Branimir Hrgota se snažil prosadit na levém křídle proti bránící přesile soupeřů. Danilo Soares mu však balon čistým způsobem sebral.
     
    51
    Hezká akce Bochumi! Cristian Gamboa se prohnal po pravém křídle a nacentroval do vápna Fürthu. Tam se k hlavičce dostal Christopher Antwi-Adjei a jeho pokus musel Andreas Linde krotit ve svých rukavicích.
     
    50
    Gólman Greutheru Andreas Linde si raději došel pro balon až na hranici velkého vápna a dalekým odkopem jej posílá k pravé postranní lajně.
     
    49
    V akci opět gólman Bochumi Manuel Riemann, jehož výkop šel nynína levou stranu hrací plochy. O chvíli později leží na trávníku po hlavičkovém souboji s Gerritem Holtmannem Paul Seguin a sudí Daniel Schlager raději přeruší hru.
     
    48
    Neodstranitelní tak mohli vhazovat míč do hry u šestnáctky Fürthu, jenže o chvilku později se musí stáhnout k vlastní kleci. Zahraje si brankář Manuel Riemann.
     
    47
    Bochum se vysouvá po levém křídle, kde Gerrit Holtmann dobře zatlačil na Nicka Viergevera, který se s balonem dostal do zámezí.
     
    46
    Fürth vstupuje do druhého poločasu s dvěma novými tvářemi na hrací ploše a rozehrává. O chvíli později bude Marco Meyerhöfer házet aut na pravé straně hrací plochy.
     
    46
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Gian-Luca Itter, přichází Jetro Willems.
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Jeremy Dudziak, přichází Haavard Nielsen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Fotbalisté obou mužstev se vrací na hrací plochu, druhá půle začne za malou chvilku.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
     
    První půle souboje Bochumi s Fürthem je u konce. Reklamu na fotbal jsme nesledovali. Domácí příznivci přesto mohou být spokojení. V 35. minutě zahrál standardní situaci excelentně Eduard Löwen. Gólman Andreas Linde jeho ránu vyrazil s veškerou námahou do tyče, jenže proti dorážce Maxima Leitsche už byl zcela bezmocný. Greuther tak bude na startu druhé pětačtyřicítky ztrácet na svého soupeře jednu trefu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    V plánu byla jen jedna nastavená minuta, ale sudí Daniel Schlager ještě nechá rozehrát Fürth rohový kop z levé strany. Centr však chytá Manuel Riemann do rukavic a nyní už se skutečně píská konec.
     
    45+1
    Na druhé straně se ke střele z velké vzdálenosti odhodlal Elvis Rexhbecaj a jeho projektil proletěl těsně vedle pravé tyče svatyně Fürthu.
     
    45
    Sám postižený Timothy Tillman zahrával standardní situaci z hranice pokutového území na levé straně hřiště. Rozhodl se pro střelu, kterou jeden z obránců Bochumi srazil rukou, kterou měl před tělem.
     
    44
    Timothy Tillman se složil na levé straně u šestnáctky Bochumi. Sudí Daniel Schlager odpískal faul Gamboy, jenž si následně neodpustil několik ostrých komentářů na adresu arbitra utkání, za což vidí žlutou kartu.
     
    44
    Hráči z Bavorska jdou kupředu na ose hřiště. Přihrávku do levého křídla od Jeremyho Dudziaka vystihl Cristian Gamboa.
     
    43
    Manuel Riemann vykopává od vlastní svatyně na levé křídlo, kde však odražený balon sbírají hráči Fürthu, kteří by ještě do poločasu rádi srovnali krok se soupeřem.
     
    42
    Anthony Losilla vystřelil z hodně velké dálky. Jeho zakončení ale nestojí za podrobný komentář. Gólman Andreas Linde si s ním hlavu lámat nemusel.
     
    41
    Paul Seguin se marně dožaduje balonu od protihráčů. Bude to zase trochu trvat, než budou moci fotbalisté Greutheru hodit míč zpět do hry u vlastní šestnáctky.
     
    40
    Fürth se hnal po levé straně kupředu, jenže finální přihrávka byla nepřesná a Nick Viergever na druhé straně musel hasit skluzem kontr Sebastiana Poltera. Skvělý defenzivní zákrok.
     
    39
    Z větší vzdálenosti vypálil nad klec Fürthu snad Elvis Rexhbecaj, jeho pokus šel ale hodně vysoko na tribunu stadionu.
     
    38
    Gian-Luca Itter nyní chytil zezadu Christophera Antwi-Adjeie za ruku a zatáhl ho za ni. Sudí Daniel Schlager to viděl a ukazuje obránci Fürthu žlutou kartu.
     
    37
    Sebastian Griesbeck následně rozehrává na vlastní polovině volný přímý kop, když se fotbalisté Bochumi provinili proti pravidlům. Greuther rozdmýchává postupný útok.
     
    36
    Fürth se snaží vzpamatovat z inkasovaného úderu, ale musí se bránit dalšímu výpadu soupeře, Sebastian Griesbeck tentokrát zvládl odehrát míč včas do zámezí.
     
    35
    Bochum právě vstřelil branku!
    Bochum dává gól po standardní situaci a dostává se do vedení! Eduard Löwen vystřelil z hranice velkého vápna na levé straně nádherně. Andreas Linde s obrovskými potížemi jeho ránu vyrazil do tyče, od níž se míč odrazil před branku, kde byl nejdůraznější MAXIM LEITSCH, jenž svým prvním bundesligovým zásahem posílá Neodstranitelné do vedení 1:0!
     
    34
    Na hranici velkého vápna nyní fauloval Sebastian Griesbeck Sebastiana Poltera, který dopadl už do šestnáctky. Sudí Daniel Schlager ale nařizuje volný přímý kop z hranice pokutového území. Sebastian Griesbeck navíc vidí žlutou kartu.
     
    34
    Fotbalisté se znakem Jetele opět tlačí na svého soupeře, v posledních minutách jsou lepším celkem, minimálně jejich presink je podstatně vyšší než ten protivníka.
     
    33
    Manuel Riemann rozehrává na krátko od vlastní klece. Jeho obránci poslali mičudu dlouhým nákopem přes půlící čáru, ale Jamie Leweling už zase táhne protiútok na druhou stranu.
     
    33
    Cristian Gamboa odkopává míč od šestnáctky VfL podél krajní čáry. Tam jej ale brzy získali fotbalisté Greutheru.
     
    32
    Fürht zahrává rohový kop od levého praporku. Mičudu si postavil Timothy Tillman, jehož centr na malé vápno odvrátila defenziva Bochumi do bezpečí.
     
    31
    Max Christiansen se ocitl na zemi po souboji ve středu hrací plochy. Sudí Daniel Schlager nařizuje volný přímý kop proti kleci Bochumi.
     
    30
    Půlhodina zápasu za námi a my musíme konstatovat, že na zajímavé situace sledujeme zatím hodně skoupé utkání. Manuel Riemann mezitím zase rozehrává od své klece.
     
    29
    Fürth se marně snažil probít na ose hřiště kupředu, na druhé straně jde kupředu Gerrit Holtmann, jehož prostrkávačku na Sebastiana Poltera zachytila obrana hostí.
     
    28
    Anthony Losilla nyní ostře sestřelil ve středu hřiště Timothyho Tillmana, kterého v plné rychlosti kopl do kotníku a může být rád, že nevidí kartu. Sudí ale viděl souboj přesně opačně a píská faul proti bráně Fürthu.
     
    27
    Manuel Riemann nyní vyrobil chybu, když se snažil předvést divákům parádičku u vlastní klece, nakonec může být rád, že je míč jenom v zámezí.
     
    26
    Bochum postupně získává v utkání drobnou převahu. Cristian Gamboa nyní vhazuje na pravé straně u šestnáctky Fürthu.
     
    26
    Andreas Linde znovu posílá dalekým výkopem balon přes půlící čáru. Odražený mí však získává Gerrit Holtmann, jenž ho táhne k levé lajně.
     
    25
    Branimir Hrgota se na ose hřiště cpal kupředu, jenže si naběhl do čtveřice bránících soupeřů, kteří byli v souboji pochopitelně úspěšnější.
     
    24
    Greuther zahrával rohový kop z levé strany. Centr na přední tyč však k bráně Bochumi ani nedolétl, obrana domácích ho rychle uklidila do bezpečí.
     
    23
    Timothy Tillman se hezky prohnal po levém křídle, kde ho marně naháněl Armel Bella-Kotchap, skluzem musel zasáhnout Christopher Antwi-Adjei.
     
    22
    Fürth vrací merunu až do vlastní šestnáctky, odkud bude vykopávat brankář Andreas Linde, který posílá balon k pravé krajní čáře.
     
    21
    Sudí Schlager si k sobě na kobereček zve Paula Seguina a důrazně mu říká, že pokud bude faulovat ještě jednou, uvidí žlutou kartu. Bochum rozehraje standardku z půlky hřiště.
     
    20
    Fotbalisté Neodstranitelných zahrávali rohový kop na levé straně. Jejich centr však pro defenzivu Greutheru neznamenal žádné nebezpečí.
     
    19
    Gian-Luca Itter nyní nacentroval z levého křídla na přední tyč, jenže Jamie Leweling nedokázal dát hlavičce pořádnou razanci. Balon ani nedoletí k bráně Bochumi.
     
    19
    Gerrit Holtmann obcházel na levém křídle dva protivníky, jenže se s mičudou dostal až do zámezí, takže fotbalisté Greutheru mohou vhazovat.
     
    18
    Bochum začíná s kombinací ve vlastní šestnáctce, na pravé straně byl Christopher Antwi-Adjei faulován Gian-Lucou Itterem.
     
    17
    Danilo Soares hází na levé straně aut. Balon z jeho rukou šel až do velkého vápna Fürthu. Tam ho ale Andreas Linde po chvilce chytil do rukavic.
     
    16
    Eduard Löwen to ze standardní situace zkusil rovnou na bránu! Jeho ránu pod horní tyč ale brankář Andreas Linde zvládl vyboxovat až na hranici pokutového území. Následný pokus Christophera Antwi-Adjeie byl již nepřesný.
     
    15
    Bochum odpovídá výpadem po levém křídle, tam ale Paul Seguin přišlápl nohu Danilu Soaresovi. Celek ze Severního Porýní-Vestfálska bude zahrávat standardku na levé straně velkého vápna Fürthu.
     
    14
    Fürth vhazuje merunu zpět do hry na půlící čáře. Fotbalisté s Jetelem ve znaku se dostaly do velkého vápna, Branimir Hrgota centroval na velké vápno, odkud přišly dvě zblokované střely. Finální zakončení měl na svědomí Jamie Leweling, Manuel Riemann míč v pohodě chytá.
     
    13
    Cristian Gamboa se po pravém křídle hnal rychle kupředu, skvěle ale zapracoval Gian-Luca Itter, jenž mu excelentním skluzem míč sebral.
     
    12
    Andreas Linde může v klidu vykopávat od své klece. Standardka Bochumi byla zahrána špatně, přetažený centr Eduarda Löwena na zadní tyč nikoho z domácích nenašel.
     
    11
    Několik hlavičkových soubojů ve středu hrací plochy se nyní odehrálo v rychlém sledu. Následně Timothy Tillman fauloval Anthonyho Losillu a Bochum dostává zajímavou možnost standardní situace.
     
    10
    Neodstranitelní se tlačí kupředu po levém křídle, Gerrit Holtmann vyslal kupředu Elvise Rexhbecaje, jehož centr na přední tyč si obrana Fürthu pohlídala.
     
    10
    Cristian Gamboa hází míč zpět do hry. Fotbalisté Bochumi se snaží prosadit kombinací ve středu hřiště, kde je ale hodně přehuštěný prostor.
     
    9
    Christopher Antwi-Adjei obral o balon Gian-Lucu Ittera a centroval z pravého křídla do šestnáctky Fürthu, tam však měla defenziva Greutheru značnou početní převahu.
     
    8
    Branimir Hrgota se snažil z pravé strany proniknout k šestnáctce soupeře, to mu znemožnil Maxim Leitsch, jenž mu podrazil nohu. Píská se faul.
     
    7
    Mužstvo ze Severního Porýní-Vestfálska zahrálo mičudu až k brankáři Manuelu Riemannovi, který vykopává na pravou stranu.
     
    6
    Gian-Luca Itter se dral kupředu podél levé krajní čáry, dobře jej ale dostoupil Christopher Antwi-Adjei, jenž mu dal lehký hokejový hit ramenem a fotbalista Fürthu se ocitá mimo hrací plochu.
     
    5
    Jeremy Dudziak hezky motal obránce Neodstranitelných na levém křídle. Nakonec si pádem u brankové čáry říkal o faul, sudí Schlager však pískat nehodlá.
     
    5
    Branimir Hrgota se cpal kupředu po pravém křídle, jenže proti němu stála přesila soupeřů. Fotbalisté Bochumi balon zvládli zahrát do zámezí.
     
    4
    Cristian Gamboa hází balon zpět do hry na pravé straně u půlící čáře. Jen o chvíli později se k němu míč vrátil. Jeho centr kupředu však obrana Greutheru projít nenechala.
     
    3
    Andreas Linde, brankář mužstva z Bavorska, má merunu u své nohy. Následně rozehrává k pravé krajní lajně, kde hraje Paul Seguin.
     
    2
    Fürth vrací mičudu před vlastní pokutové území, kde opět hraje Gian-Luca Itter. Ten vrací balon do hry autovým vhazováním.
     
    2
    Greuther vrací balon autovým vhazováním na hrací plochu, Armel Bella-Kotchap dobře zastavil průnik Gian-Luccy Ittera po pravém křídle, když mu míč ukopl do zámezí.
     
    1
    Bochum rozehrála ze středového kruhu a vrací balon až do vlastní šestnáctky, brankář Manuel Riemann rozehrává doprava na Cristiana Gambou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Proběhl los před zápasem, úvodní výkop budou mít fotbalisté Bochumi.
     
    Ještě jednou vítám všechny příznivce fotbalu u sledování duelu Bundesligy mezi Bochumí a Fürthem, oba celky právě vstupují na hrací plochu, zápas začne během malé chvilky.
     
    Úvodní sestavy:

    VfL Bochum: Riemann – Gamboa, Bella-Kotchap, Leitsch, Soares – Löwen, Losilla, Rexhbecaj – Antwi-Adjei, Polter, Holtmann.

    Náhradníci: Esser – Bockhorn, Stafylidis, Lampropoulos, Mašović, Osterhage, Blum, Asano, Pantovič.
    Trenér: Thomas Reis.

    SpVgg Greuther Fürth: Linde – Meyerhöfer, Griesbeck, Viergever, Itter – Seguin, Christiansen, Tillman – Dudziak – Hrgota (C), Leweling.

    Náhradníci: Burchert – Bauer, Asta, Willems, Pululu, Green, Raschl, Abiama, Nielsen.
    Trenér: Stefan Leitl.

    Rozhodčí: Daniel Schlager.
     
    Poslední vzájemný zápas

    16.10.21 SpVgg Greuther Fürth – VfL Bochum 0:1

    Branky: 80. Losilla (Löwen)

    SpVgg Greuther Fürth: Funk – Meyerhöfer, Sarpei, Viergever, Willems (83. Itter) – Tillman (72. Leweling), Seguin, Griesbeck, Dudziak (67. Green) – Hrgota (C), Itten (72. Abiama).

    VfL Bochum: Riemann – Gamboa, Mašović, Lampropoulos, Soares – Losilla (C), Löwen (88. Stafylidis), Rexhbecaj – Pantovič (62. Asano), Polter (90+3. Novothny), Holtmann (62. Blum).
     
    SpVgg Greuther Fürth

    Jeteli aktuálně náleží poslední, 18. příčka Bundesligy, když na své konto zatím nastřádal pouhých čtrnáct bodíků. Fürth zatím marně sní o tom, že si příslušnost mezi německou smetánkou zachová i pro příští rok. Na 16. Herthu, jejíž pozice by znamenala boj v baráží, ztrácí už znatelných devět bodů. Za 24 kol Greuther inkasoval neskutečných 62 branek!
    Mužstvo z Bavorska má k alespoň průměrné formě stále hodně daleko, ačkoliv z posledních pěti zápasů zvládl dva vyhrát. My se ale podíváme na poslední čtyři výsledky. Fürth nejdřív prohrál ve Wolfsburgu 1:4, následně ale doma porazil Herthu těsně 2:1. Poté ale opět jasně podlehl 1:4 v Mnichově Bayernu. Před týdnem zaplichtil na domácí půdě s Kolínem nad Rýnem 1:1.
     
    VfL Bochum

    Neodstranitelní aktuálně okupují 11. pozici Bundesligy se ziskem devětadvaceti bodů. Bochum je tak celkem pohodlně usazená ve středu ligového pelotonu, na pásmo boje o záchranu má šestibodový polštář, který bude chtít minimálně poctivě udržovat.
    Celek ze Severního Porýní-Vestfálska má v podstatě takovou nerozhodnou formu, která klesá a stoupá s tím, jak přicházejí jednotlivé zápasy. Poslední čtyři výsledky svěřenců Thomase Reise vypadají následovně. Bochum nejprve remizovala v Berlíně s Herthou 1:1. Následně před domácími fandy překvapivě porazila Bayern Mnichov 4:2. Poté dokázala uhrát další plichtu na trávníku Stuttgartu (1:1). Minulou neděli však na vlastním hřišti podlehla Lipsku 0:1.
     
    Krásné dobré sobotní odpoledne přeji všem příznivcům toho nejlepšího německého fotbalu. Bundesliga dnes pokračuje dalšími šesti zápasy 25. kola. My se v textovém přenosu zaměříme na duel, ve kterém VfL Bochum přivítá na svém trávníku Greuther Fürth.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Petr Šatalík

    Góly: 35. Leitsch, 71. Losilla – 64. Bella-Kotchap (vla.)

    Karty:   44. Gamboa (BOC), 83. Pantovič (BOC) – 34. Griesbeck (FRT), 38. Itter (FRT), 53. Hrgota (FRT), 72. Willems (FRT)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 16:14.
    VfL Bochum: Riemann – Gamboa (74. Stafylidis), Bella-Kotchap, Leitsch, Soares – Löwen (65. Pantovič), Losilla, Rexhbecaj (90+2. Mašović) – Antwi-Adjei (74. Blum), Polter, Holtmann (65. Asano).
    Náhradníci: Esser – Bockhorn, Stafylidis, Lampropoulos, Mašović, Osterhage, Blum, Asano, Pantovič.

    Tréner: Thomas Reis.

    Greuther Fürth: Linde – Meyerhöfer, Griesbeck, Viergever, Itter (46. Willems) – Seguin, Christiansen (82. Pululu), Tillman (82. Green) – Dudziak (46. Nielsen) – Hrgota (C), Leweling (67. Abiama).
    Náhradníci: Burchert – Bauer, Asta, Willems, Pululu, Green, Raschl, Abiama, Nielsen.

    Tréner: Stefan Leitl.

    Rozhodca: Daniel Schlager.