Osasuna – Villarreal 1:0 (kon.) | Espanyol – Getafe 2:0 (kon.) | Valencia – Granada 3:1 (kon.)
Real Madrid – Sociedad 4:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
4:1 (2:1)
Real Sociedad San Sebastian
Sobota 05.03.2022, 21:00Španielska LaLiga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Real Madrid CF sa nachádza na prvej priečke La Ligy so ziskom 60 bodov a má náskok šiestich pred druhou Sevillou. "Biely balet" vyhral už 18 stretnutí, šesť remizoval a dva prehral so skóre 52:20, čo sú prakticky najlepšie čísla v súťaži. Karim Benzema sa postaral už o 19 ligových zásahov.

    Real Sociedad San Sebastian klesol tabuľkou na siedme miesto, kde vlastní 41 bodov. Vyhral 11 zápasov, osem remizoval a šesťkrát prehral pri vyrovnanom skóre 25:25. Z posledných siedmich duelov prehral iba jediný raz. Osemgólový Mikel Oyarzabal je najlepším strelcom tímu.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, F. Mendy – Modrić, Casemiro, Camavinga – Rodrygo, Benzema, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Lunin – J. Vallejo, Asensio, Nacho Fernández, M. Díaz, L. Vázquez, Marcelo, Isco, E. Hazard, Jović, D. Ceballos, Bale.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – J. Pacheco, Le Normand, Zubeldia – Zaldúa, Illarramendi (C), Merino, Gorosabel – D. Silva, Oyarzabal – Isak.
    Náhradníci: Ryan – Guevara, Djouahra, Sola, Guridi, A. Martín, Portu, A. Elustondo, Zubimendi, Rafinha Alcântara, Lobete, Sörloth..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci Real Madrid nastupuje v tradičných bielych dresoch ako jasný favorit stretnutia, ale Real Sociedad vie byť nebezpečný a v bordovom prevedení sa pokúsi prekvapiť Santiago Bernábeu.
     
    2
    Hostia pri lopte, akciu začína Álex Remiro, ale dáva si na čas. Rozbehol sa proti nemu Rodrygo, loptu nezískal.
     
    3
    Real Madrid získal loptu a zakladá akciu z vlastnej polovice ihriska. Zatiaľ je to v úvode zápasu opatrné.
     
    4
    Luka Modrić chcel preniesť hru z vlastnej polovice na ľavé krídlo, kde boli dvaja spoluhráči. Loptu zachytil Jon Pacheco.
     
    5
    Rodrygo a Karim Benzema sa kombináciou do zakončenia nedostali. Real Madrid sa usadil na útočnej časti hracej plochy.
     
    6
    Mikel Oyarzabal skončil na ihrisku po zásahu na jeho, ktorý predviedol Éder Militao. Líder baskického tímu sa ťažko dvíha hore.
     
    7
    Eduardo Camavinga získal loptu vedľa šestnástky hosťujúceho tímu, prihral dozadu. Real Madrid pokračuje v kombinácii.
     
    8
    Igor Zubeldia nepustil dlhý pas za seba, vyhral hlavičkový súboj s Camavingom a jeho spoluhráči môžu prejsť vpred.
     
    9
    Mikel Oyarzabal síce bol v streleckej pozícii, jeho pokus bol zablokovaný. Avšak, v následnom súboji fauloval Dani Carvajal a David Silva získal pre svoj tím pokutový kop.
     
    10
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Thibaut Courtois sa síce hodil po svojej ľavej ruke, kde aj išlo zakončenie, no MIKEL OYARZABAL to poslal veľmi dobre k žrdi a premenil pokutový kop.
     
    11
    Vinícius Júnior síce spadol v pokutovom území, ďalšia penalta z toho nebude. Hostia získali loptu a mieria znova dopredu.
     
    12
    Real Sociedad San Sebastian síce na pravom krídle získal priamy kop, lenže centrovanú loptu si poľahky stiahol zo vzduchu Thibaut Courtois.
     
    13
    Rodrygo centrom sprava nenašiel spoluhráčov, možné nebezpečenstvo odvrátil Robin Le Normand. Real Madrid napriek tomu pokračuje na útočnej polovici.
     
    15
    Hostia sú výborne zatiahnutí na vlastnej polovici ihriska, pre futbalistov "Los Blancos" sa nečrtajú žiadne možnosti ako prejsť pred bránku Remira.
     
    16
    Joseba Zaldúa navyše loptu získal a vypýtal si faul od Camavingu. Baskičania sa teda môžu presunúť dopredu.
     
    17
    Vinícius Júnior z ľavej strany pokutového územia prihral na jeho os, kde mohol mať dobrú šancu Rodrygo. Chcel si ešte zaseknúť súpera, ale pošmykol sa a nezakončil.
     
    18
    Eduardo Camavinga na pravom krídle proti dvojici súperov dlho držal loptu, nakoniec o ňu prišiel. Andoni Gorosabel sa snaží prejsť po ľavej strane na súperovu polovicu.
     
    19
    Dani Carvajal faulovaný, hostia o loptu prichádzajú. Real Madrid sa každopádne zatiaľ nevie presadiť cez dobre sformovanú defenzívu protivníka.
     
    20
    Alexander Isak individuálnou akciou stroskotal na prvej prekážke. To po prechode dopredu využil na strelu z diaľky Casemiro, nemieril presne.
     
    21
    Luka Modrić vonkajškom hľadal spoluhráčov v šestnástke, vo vzduchu útočným faulom ukončil aktivitu Éder Militao.
     
    23
    Éder Militao poslal dlhý pas do pokutového územia, Karim Benzema sa k lopte nedostal. Súboj s ním zvládol Igor Zubeldia.
     
    24
    Rodrygo sa snažil vystreliť spred pokutového územia, dobre postavený Robin Le Normand loptu na svoju bránku nepustil.
     
    25
    Éder Militao sa ocitol na pravom krídle, kde bol zastavený faulom. Sklzom ho zasiahol Asier Illarramendi. Real Madrid získal priamy kop.
     
    26
    Center z priameho kopu defenzíva hostí odvrátila a Mikel Oyarzabal potiahol rýchlu kontru. Tú aj za cenu rohu zastavil Dani Carvajal.
     
    27
    Hráči baskického tímu zaváhali v rozohrávke, čo chcel na prihrávku do šestnástky na voľného Karima Benzemu využiť Dani Carvajal. Francúzskeho útočníka nenašiel.
     
    28
    Eduardo Camavinga svojou aktivitou získal tesne pred šestnástkou súpera výbornú pozíciu na strelu z priameho kopu. Sklzom ho fauloval Asier Illarramendi.
     
    29
    Rozohrávku priameho kopu si zobral na starosť David Alaba, bola to ideálna pozícia pre jeho ľavačku. Trafil však múr.
     
    30
    Rodrygo centrom z rohového kopu nenašiel spoluhráčov a neujal sa ani ďalší center sprava, ktorý poslal Dani Carvajal. Postrážil si to Álex Remiro.
     
    31
    Ďalšia chyba v rozohrávke Realu Sociedad, začínajú sa kopiť, no Real Madrid ich nevie potrestať. Rodrygo vyslal kolmicu do vápna, pred Benzemom v poslednej chvíli sklzom zasiahol Asier Illarramendi.
     
    32
    Znova prišla lopta do pokutového územia, opäť sa k nej Karim Benzema nedostal. V poslednej chvíli tentoraz zasahoval Robin Le Normand.
     
    33
    Vinícius Júnior sa zľava dostal k centrovanej lopte, na prvej žrdi zasiahol okamžite Robin Le Normand a odvrátil možné nebezpečenstvo.
     
    34
    Casemiro skončil na hracej ploche, nepríjemne ho tam došliapol Alexander Isak. Trestu žltej karty sa vyhol.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký gólový moment na jednej či druhej strane?
     
    36
    Luka Modrić sa na ľavom krídle dostal k lopte a poslal dobrý pas do päťky, kde mal možnosť Casemiro. V poslednej chvíli mu sťažil pozíciu Robin Le Normand, inak by Brazílčan takmer určite napol sieť.
     
    37
    Alexander Isak pressoval rozohrávku Realu Madrid, Éder Militao si pomohol prihrávkou na Courtoisa, čím to domáci vyriešili.
     
    39
    Dani Carvajal dostal skvelý pas vedľa malého vápna. Chcel to posúvať pred bránku, zradil ho prvý dotyk, a tak zakončil ľavačkou. Veľmi slabo, iba do Remira.
     
    40
    Vinícius Júnior sa na krídle neprebil, telom ho odstavil Joseba Zaldúa. Nakoniec fauloval práve mladý Brazílčan.
     
    40
    Real Madrid dal gól!
    EDUARDO CAMAVINGA sa oprel do lopty ľavačkou asi 22 metrov od bránky Remira a zakončil skvele nechytateľne k žrdi. Bol tam ešte dotyk jedného zo súperov, čo gólmanovi určite nepomohlo.
     
    41
    Karim Benzema strieľa gól a Real Madrid mohol otočiť skóre, lenže tento zásah neplatí. Po zlej rozohrávke hostí mu poslal loptu medzi stopérov Luka Modrić, kapitán "Los Blancos" sa nachádzal v milimetrovom ofsajde.
     
    42
    Ofsajd Karima Benzemu, aj keď naozaj milimetrový, potvrdil aj VAR.
     
    43
    Tentoraz sa Karim Benzema ocitol v pozícii prihrávajúceho, sprava dostal loptu na päťku a Rodrygo sa natlačil cez Le Normanda do zakončenia. Álex Remiro si skvele pokryl bližšiu žrď.
     
    43
    Real Madrid dal gól!
    Aj keď sa domáci dlho nevedeli presadiť cez pozornú defenzívu Baskičanov, tak záver úvodného dejstva patrí im. Po roho sa lopta dostala pred šestnástku a LUKA MODRIĆ svojou slabšou ľavačkou napriahol z necelých 20 metrov nádherne do vzdialenejšieho rohu. Druhý gól "bieleho baletu", druhý výstavný kúsok. Aj tentoraz bol Álex Remiro bez šance.
     
    45
    Strely: 8 – 1
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Nais Djouahra.
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Jon Pacheco, prichádza Rafinha Alcântara.
     
    47
    Dnešné stretnutie sleduje 52 410 divákov.
     
    48
    Rodrygo centroval do pokutového územia, Karim Benzema sa k hlavičke spomedzi dvoch obrancov nedostal.
     
    49
    Mikel Oyarzabal centroval zľava do pokutového územia, loptu okamžite odvrátil do bezpečia obranca Ferland Mendy.
     
    50
    Na pravej strane pokutového územia sa Rodrygo síce uvoľnil, ale nemal komu prihrať pred bránkou, a tak zakončil. Mieril do bočnej siete.
     
    51
    Nais Djouahra naštartoval svoje motory na pravom krídle, vošiel až do pokutového územia, kde si dal loptu ďaleko od nohy a zobral mu ju Thibaut Courtois.
     
    52
    Eduardo Camavinga sa síce z ľavého krídla dostal k šestnástke, potom mu lopta ušla až k Remirovi.
     
    53
    Karim Benzema sa na hranici pokutového územia uvoľnil k strele, mieril na zadnú žrď. Álex Remiro loptu vytesnil na rohový kop pre Real Madrid.
     
    54
    Rodrygo faulovaný, domáci získali priamy kop asi 25 metrov od bránky. Casemiro poslal prudký projektil, lenže do miest, kde sa nachádzal Álex Remiro.
     
    55
    Strely na bránku: 5 – 1
     
    56
    Rodrygo sa v strede ihriska pošmykol a prišiel o loptu. Dobre vyzerajúcu kontru hostí prestrihol defenzívnym zákrokom Éder Militao.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Joseba Zaldúa (Real Sociedad San Sebastian).
     
    59
    Alexander Isak sa dostal k lopte pred šestnástkou Realu Madrid, lenže v dobrej pozícii to spravil zle. Éder Militao mu loptu vypichol a švédsky útočník navyše Brazílčana fauloval.
     
    60
    Luka Modrić vystrelil z diaľky, trafil jedného z hráčov súpera. Bol to Mikel Merino, ktorý ostal otrasený, no bude v poriadku.
     
    61
    Karim Benzema sa pred päťkou zvrtol a prudko vystrelil k bližšej žrdi. Álex Remiro bol pripravený a reflexívne zasiahol.
     
    62
    Vinícius Júnior strieľal a aj keď mu pokus nesadol ideálne, tak Rafinha loptu nešťastne zrazil tak, že išla do protipohybu Remira a iba tesne vedľa bránky hostí.
     
    63
    Nais Djouahra na krídle vedľa svojej šestnástky fauloval, nepríjemný sklz schytal Vinícius Júnior. Domáci majú k dispozícii priamy kop.
     
    64
    Luka Modrić centroval z priameho kopu, Karim Benzema zakončoval cez hlavu vysoko nad bránku Remira.
     
    65
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Asier Illarramendi, prichádza Martín Zubimendi.
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Joseba Zaldúa, prichádza Aritz Elustondo.
     
    66
    Aritz Elustondo dostal nezavinený úder do zátylku, ostal na trávniku. Po ošetrení bude v poriadku a môže pokračovať v hre.
     
    69
    Real Madrid dal gól! Rodrygo a Vinícius Júnior zakombinovali v šestnástke, pred päťkou sa lopta odrazila a Karim Benzema ju rezolútne napálil pod brvno. Remiro nemal šancu, lenže gól neplatí, nakoľko sa Vinícius nachádzal v ofsajde.
     
    70
    Karim Benzema si teda na svoj 20. ligový zásah v tejto sezóne bude musieť počkať. Dnes mu neuznali pre ofsajd už druhý gól.
     
    71
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Dokáže Real Sociedad s výsledkom ešte niečo urobiť alebo sa bude favorit tešiť z troch bodov?
     
    72
    Po neuznanom góle tempo stretnutia trochu upadlo, ale v závere sa to rozhodne ešte znova rozbehne.
     
    73
    Vinícius Júnior faulovaný tesne vedľa šestnástky hostí, previnil sa Aritz Elustondo. Penalta to teda nebude, iba priamy kop.
     
    74
    Kontakt bol naozaj veľmi tesne vedľa šestnástky, možno to dokonca bolo na čiare, čo by znamenalo penaltu. Preto to detailne rieši VAR.
     
    75
    VAR a hlavný rozhodca zmenili stanovisko, Real Madrid bude mať k dispozícii pokutový kop.
     
    76
    Real Madrid dal gól!
    Dva góly síce KARIM BENZEMA nemohol mať uznané, ale do tretice to vyšlo. Francúz kopol penaltu po svojej pravej ruke, Álex Remiro si vybral opačnú stranu. Kapitán "Los Blancos" zaknihoval svoj 20. ligový zásah v tomto ročníku.
     
    77
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Rodrygo, prichádza Marco Asensio.
     
    79
    Real Madrid dal gól!
    Dani Carvajal dostal od Alabu krásnu loptu na pravé krídlo, vošiel do šestnástky, prihral pod seba na päťku a MARCO ASENSIO pri gólovej strele ešte nasadil jasle Zubeldiovi.
     
    80
    Aj keď sa Real Madrid v prvom polčase dlho trápil s defenzívou súpera, tak v závere dejstva to zlomil dvomi krásnymi gólmi a po zmene strán rozhodol o jasnej výhre.
     
    80
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Alexander Isak, prichádza Alexander Sörloth.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Mikel Merino (Real Sociedad San Sebastian).
     
    82
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Dani Ceballos.
     
    83
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Vinícius Júnior, prichádza Marcelo.
     
    84
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Mariano Díaz.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Dani Carvajal, prichádza Lucas Vázquez.
     
    85
    Real Madrid drží loptu a snaží sa nekomplikovať si záver stretnutia, ktoré dnes privedie k trom bodom.
     
    88
    Pokračuje rovnaký obrázok, domáci si užívajú záverečné minúty a bez problémov kombinujú na útočnej polovici ihriska.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    Marcelo po príchode na ihrisko srší aktivitou, dostal ako keby voľnosť na ľavej strane. Jeho akcia po krídle tentoraz nevyšla.
     
    90+2
    Znova Marcelo. Najskôr si pekne poradil s dvojicou súperov, potom mu loptu zobral čistým spôsobom Rafinha.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid potvrdil úlohu favorita a získal tri body. Na čele tabuľky má pred Sevillou náskok už ôsmich bodov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:54:22)

    Matej Kubove

    Góly: 40. Camavinga, 43. Modrić, 76. Benzema (pen.), 79. Asensio – 10. Oyarzabal (pen.)

    Karty:   58. Zaldúa (RSC), 81. Merino (RSC)


    Real Madrid: Courtois – Carvajal (84. L. Vázquez), Militao, Alaba, F. Mendy – Modrić (82. D. Ceballos), Casemiro, Camavinga – Rodrygo (77. Asensio), Benzema (C) (84. M. Díaz), Vinícius Júnior (83. Marcelo).
    Náhradníci: Lunin – J. Vallejo, Asensio, Nacho Fernández, M. Díaz, L. Vázquez, Marcelo, Isco, E. Hazard, Jović, D. Ceballos, Bale.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – J. Pacheco (46. Rafinha Alcântara), Le Normand, Zubeldia – Zaldúa (65. A. Elustondo), Illarramendi (C) (65. Zubimendi), Merino, Gorosabel – D. Silva (46. Djouahra), Oyarzabal – Isak (80. Sörloth).
    Náhradníci: Ryan – Guevara, Djouahra, Sola, Guridi, A. Martín, Portu, A. Elustondo, Zubimendi, Rafinha Alcântara, Lobete, Sörloth.

    Diváci: 52 410