Carolina – Columbus 4:0 (kon.) | St. Louis – Buffalo 5:3 (kon.) | Chicago – NJ Devils 8:5 (kon.)
Colorado – Winnipeg 6:3 (kon.) | Arizona – Vegas 3:1 (kon.) | Anaheim – LA Kings 1:4 (kon.)
Florida – Edmonton 3:4 (kon.) | Philadelphia – Washington 2:1 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 1:0 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
8:5 (1:2, 3:1, 4:2)
New Jersey Devils
cz Sobota 26.02.2022, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:32
    Subban na závěr zápasu obdržel 2+2 minuty za hrubost. Hagel a Dach vyfasovali po jednom menším trestu.
    59:32 Brandon HAGEL - 8:5
     
    59:32
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak to je menší kuriozita, protože během minuty se zkompletoval druhý hattrick domácího týmu, na který už divákům nezbyly čepice! Lafferty vyšťouchl puk od mantinelu na BRANDONA HAGELA. Subban ho cestou do prázdné branky nesportovně podrazil, ale útočník Chicaga i vpádu dopravil kotouč tam, kam potřeboval. Asistence: Sam Lafferty, Caleb Jones.
    58:37 Patrick KANE - 7:5
     
    58:37
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Na led dopadají desítky kšiltovek! Jack Hughes jako poslední hráč u středového kruhu doslova daroval kotouč PATRICKU KANEOVI a ten nemohl mít komfortnější cestu ha hattrickem. Bez asistence.
     
    58:10
    Chicago hraje proti prázdné brance.
    55:45 Jesper BRATT - 6:5
     
    55:45
    Devils právě vstřelili branku!
    Ještě není úplně hotovo! Regulou pronásledovaný Hughes si povyjel k modré čáře. Poté se puk ocitl v levém rohu u Seversona, jenž křížným pasem objevil JESPERA BRATTA a Lankinena už nemohl s rychlopalbou z pravého kruhu nic dělat. Asistence: Damon Severson, Jack Hughes.
    54:45 Ryan CARPENTER - 6:4
     
    54:45
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak tohle bude nejspíše rozhodující trhák! MacKenzie Entwistle v situaci dva na jednoho s drobným štěstím procedil přihrávku skrz lehajícího Siegenthalera mezi kruhy. RYAN CARPENTER se tam musel úplně zastavit, ale i tak dokázal bekhendem přehodit gólmana a zvýšit na 6:4. Asistence: MacKenzie Entwistle, Seth Jones.
    54:04 Kirby DACH - 5:4
     
    54:04
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou zase o gól napřed! Začalo to zablokovanou střelou Gravese, kolem kterého si vzápětí hodil kotouč KIRBY DACH a v samostatném protiútoku ho bekhendem poslal až za Jona Gilliese. Asistence: Connor Murphy, Caleb Jones.
    48:36 Jonas SIEGENTHALER - 4:4
     
    48:36
    Devils právě vstřelili branku!
    Dobré střídání New Jersey dirigoval od modré čáry JONAS SIEGENTHALER. Po jeho první střele Lankinen puk neudržel. Tatar zase narazil do Stromea, ale Siegenthaler přece jenom z levého mantinelu zakončil přesně k břevnu a zaznamenal první trefu v sezoně. Asistence: Tomáš Tatar, Dougie Hamilton.
     
    38:23
    Před New Jersey je rázem šance na vyrovnání. Za sekání totiž usedl na trestnou lavici Kirby Dach.
    37:43 Jesper BRATT - 4:3
     
    37:43
    Devils právě vstřelili branku!
    Je sníženo! Hischier vyhrál buly v obranném pásmu, kde Siegenthaler nechal rozehrávku na Seversonovi. Ten zpoza vlastní branky úchvatně vysunul JESPERA BRATTA. Švéd prosvištěl mezi Gustafssonem a Sethem Jonesem a v úniku zakončil mezi Lankinenovy betony. Asistence: Damon Severson, Jonas Siegenthaler.
    34:09 Brandon HAGEL - 4:2
     
    34:09
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Další přesilovková trefa Blackhawks! Hamilton si netroufl vystoupit proti míchajícímu Kaneovi, kterému dal čas na přihrávku na střed. BRANDON HAGEL vystřelil z jedničky a Gillies nenašel odpověď. Asistence: Patrick Kane, Alex DeBrincat.
     
    33:52
    Seth Jones neprostřelil bloky vystavěné mezi kruhy. Naopak se během pár minut zrodil druhý hostující únik, jenž Šarangovič ani nezakončil. Puk mu v klíčový moment utekl.
     
    32:16
    Takhle to ale nepůjde, protože New Jersey jde opět do čtyř. Ryan Graves ve středním pásmu podrazil Borgströma.
    31:24 Patrick KANE - 3:2
     
    31:24
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Z vrcholku kruhu se DeBrincat netrefil. Puk ale zůstal v moci Chicaga a to nyní může slavit otočku na 3:2. Střílenou přihrávku z pravého kruhu od Patricka Kanea totiž Seversonova hokejka nechytatelně zvedla k horní tyči. Asistence: Seth Jones, Alex DeBrincat.
     
    30:52
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Ty Smith – 2 min., hákování).
     
    30:31
    Galvas vinou špatné přihrávky propadl na útočné modré. Prosvištěl kolem něj Hischier, ale v úniku bekhendem nezasunul puk přes levý beton Lankinena.
     
    26:39
    Hughes propadl uprostřed hřiště. DeBrincat šel do protiútoku a řešil ho přihrávkou na Entwistlea. Ten nezakončil jen kvůli nedovolenému seknutí ze strany vyloučeného Bastiana.
     
    25:57
    Erik Gustafsson pyká za podražení Hughese. Poprvé bude prověřeno až 28. nejlepší oslabení Chicaga.
    21:34 Patrick KANE - 2:2
     
    21:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hawks využívají přesilovku! Jones rozdal puk doleva DeBrincatovi, který se tentokráte dokázal propojit s PATRICKEM KANEM. Ten byl v pravém kruhu sám a zvedl puk nad rameno klečícího Gilliese. Asistence: Alex DeBrincat, Seth Jones.
     
    20:30
    McLeod za dvě minuty dohrál na mantinelu Murphyho, který se trochu praštil do tvrzeného skla. Carpenter šel svého zkušeného obránce mstít a trestat se tak bude i za bitku.
    18:55 Jegor ŠARANGOVIČ - 1:2
     
    18:55
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté otáčí! Siegenthalerovo nahození si za brankou vzal Hughes. Bekhend zleva se neujal, nicméně dorážka JEGORA ŠARANGOVIČE už si cestu do sítě našla. Asistence: Jack Hughes, Jonas Siegenthaler.
     
    10:20
    Hughes trefil tyčku. Dach na druhé straně soupeřil se Smithem, přes kterého se dostal do koncovky a to musel zastavit až beton Gilliese.
    09:41 Jack HUGHES - 1:1
     
    09:41
    Devils právě vstřelili branku!
    Graves u levého mantinelu udržel akci New Jersey při životě. Posunul puk na JACKA HUGHESE, jenž v situaci dvou na jednoho neriskoval přihrávku přes padajícího Gustafssona a patnáctým gólem v sezoně srovnal na 1:1. Asistence: Ryan Graves.
    07:34 Brandon HAGEL - 1:0
     
    07:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hughes nebyl v obranném pásmu připraven na krátké posunutí od Smithe. Ztracený kotouč si s chutí převzal BRANDON HAGEL, posunul se mezi kruhy a švihem zavěsil ze svého pohledu k pravé tyči. Bez asistence.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 8. Hagel, 22. P. Kane (DeBrincat, S. Jones), 32. P. Kane (S. Jones, DeBrincat), 35. Hagel (P. Kane, DeBrincat), 55. Dach (C. Murphy, C. Jones), 55. R. Carpenter (Entwistle, S. Jones), 59. P. Kane, 60. Hagel (Lafferty, C. Jones) – 10. J. Hughes (Graves), 19. Šarangovič (J. Hughes, Siegenthaler), 38. Bratt (Severson, Siegenthaler), 49. Siegenthaler (Tatar, D. Hamilton), 56. Bratt (Severson, J. Hughes)


    Chicago Blackhawks: Lankinen (M.-A. Fleury) – S. Jones, E. Gustafsson, C. Murphy (A), C. Jones, Regula, J. Galvas – P. Kane (A), D. Strome, DeBrincat (A) – D. Kubalík, L. Reichel, Hagel – Kurashev, Dach, Borgström – Entwistle, R. Carpenter, Lafferty.
    Tréner: Derek King

    New Jersey Devils: J. Gillies (Daws) – D. Hamilton, Siegenthaler, Severson (A), Graves, P. K. Subban, Ty Smith – Mercer, J. Hughes (A), Šarangovič – Bratt, N. Hischier (C), Zacha – Tatar, J. Boqvist, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod, Vesey.
    Tréner: Lindy Ruff

    Rozhodca: Hebert, Schrader – Rody, Toomey

    Diváci: 19 343