Ústí n/L – Vrchlabí 3:2 (kon.) | Šumperk – Třebíč 0:1 (kon.) | Sokolov – Slavia 7:6 (po pr.)
Prostějov – Litoměřice 6:8 (kon.) | Havířov – Přerov 0:2 (kon.) | Frýdek-M. – Poruba 2011 1:0 (kon.)
Benátky n/J – Vsetín 2:8 (kon.) | Kolín – Jihlava 2:5 (kon.) | Šumperk – Kadaň 5:0 (kont.)
koniec
LHK Jestřábi Prostějov
6:8 (3:2, 2:3, 1:3)
HC Stadion Litoměřice
cz Sobota 26.02.2022, 17:00 • Zimní stadion Prostějov • Chance Liga (CZ) • 49. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den přeji všem příznivcům kvalitního hokeje. Chance liga dnes pokračuje dalšími sedmi zápasy. My se v detailním textovém přenosu zaměříme na souboj Prostějova s Litoměřicemi v rámci 49. kola.
     
    LHK Jestřábi Prostějov

    Jestřábi se aktuálně nachází na 7. příčce tabulky Chance ligy se ziskem třiasedmdesáti bodů. Patří tak do velké skupiny ve středu ligového pelotonu, kde se bojuje o čtvrtfinále play-off, jeho předkolo i případnou baráž. Hanáci tak nutně potřebují sbírat body, aby se v ideálním případě vtěsnali mezi šestku nejlepších, případně šli alespoň do osmifinále vyřazovacích bojů.

    Forma Prostějova je v posledních zápasech nevyrovnaná. Jestřábi ze čtyř předchozích duelů vyhráli dva. Nejprve padli na ledě Poruby, aniž by vstřelili gól (0:2), následně však před svými fandy v důležitém derby porazili Přerov 4:2 a stejným výsledkem ovládli i další klání v Benátkách nad Jizerou. Ve středu se však poměr obrátil, ve Vrchlabí Jestřábi svému protivníkovi 2:4 podlehli.
     
    HC Stadion Litoměřice

    Litoměřice se vyhřívají na 1. místě Chance ligy se ziskem rovných sta bodů. Pakliže dnes budou s Prostějovem bodovat, stanou se jistým vítězem základní části druhé nejvyšší soutěže v Čechách. Zároveň by si tak zajistily nejlepší výchozí pozici pro play-off. Jinak ale Stadionu stačí také čekat na to, zda Vsetín zvítězí v Benátkách nad Jizerou. Pokud by Valaši neuhráli tři body, spadne výhra základní části do klína Severočechů tak jako tak.

    Stadion má v poslední době opět vzestupnou formu. Nejprve totiž dvakrát prohrál, když padl hrůzostrašně 0:5 na ledě Šumperka a následně také před svými fandy 0:2 s pražskou Slavií. Poté však Litoměřice zabraly a porazily nejdřív fotbalovým výsledkem 1:0 Třebíč na jejím kluzišti a ve středu slavily úspěch také před vlastními tribunami, když v divoké přestřelce přehrály Sokolov 6:4.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Naposledy se oba celky utkaly na konci loňského kalendářního roku, kdy se hrálo na severu Čech. Stadion tehdy Jestřáby přehrál 5:3, když o svém vítězství rozhodl dvěma brankami v závěrečných deseti minutách. Pod dva góly Litoměřic se tehdy podepsal mladý David Routa.
     
    Úvodní sestavy:

    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (M. Altrichter) – Husák, Klimíček, Staněk, A. Havlík, M. Jáchym, Zajíc, Vala – P. Beránek, T. Jáchym, M. Švec – Jiránek (A), Janeček, Rudovský – Martin Novák (C), Račuk, Mrázek – Štefka, T. Koblížek, Š. Jelínek.
    Trenér: Aleš Totter.

    HC Stadion Litoměřice: Sklíba (Tomáš Král) – Jebavý (C), Martin Böhm, Kuboš, J. Holý (A), Černohorský, Klikorka – Válek, R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, Kracík, Martin Procházka – Křehlík, J. Jícha, Berka – Smola, Daniel, Tlačil.
    Trenér: David Bruk.

    Rozhodčí: T. Cabák, L. Pilný – H. Král, M. Hranoš..
     
    Oba celky jsou připraveny na hrací ploše, utkání může odstartovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Krátce po úvodním vhazování pálil z levé strany Lukáš Válek, Ondřej Bláha jeho pokus chytá do lapačky, následovat bude buly po jeho pravici.
     
    00:39
    Jiří Klimíček nahazoval kotouč na klec Litoměřic z levé strany od modré čáry, Šimon Sklíba toho moc přes clonu před sebou neviděl, přesto dokázal touš vytěsnit mimo prostor tří tyčí.
     
    01:16
    Jestřábi se schovávají s pukem za svou klec a nechají oba celky, aby poslaly na led čerstvé síly. Následně jde kupředu Šimon Jelínek, ale prudký pas Prostějova končí zakázaným uvolněním.
     
    01:49
    Vhazování před brankářem Bláhou vyhráli hokejisté Litoměřic, kteří se ale následně do palebné pozice nedostali. Za nastřeleným pukem Zajíce spěchá Šimon Jelínek.
     
    02:16
    Miloslav Jáchym vypálil z pravé strany od modré čáry, Šimon Sklíba musel jeho pokus vyrazit do rohu hrací plochy.
     
    02:37
    Lukáš Válek se nyní dostal do pozice na levém kruhu, kdy křižně přihrál doprava na Riku Sihvonena, jehož tvrdou pumelici vyrazil Ondřej Bláha nad sebe a následně si nebyl vůbec jistý, kde puk skončil. Naštěstí pro něj vyskákal z brankoviště vedle levé tyče svatyně Prostějova.
     
    03:11
    Bude se vylučovat, Litoměřice si zahrají první přesilovou hru. Za držení v obranném pásmu je vyloučen Robin Staněk.
     
    03:27
    Karel Klikorka a Jan Holý kombinovali na modré čáře, jejich přihrávky ale obrana Prostějova vystihla a posílá kotouč přes všechny čáry.
     
    03:47
    Následně se Stadion dostal do postavení mimo hru, když se útočnou modrou současně s pukem snažila překročit hned čtveřice hráčů.
     
    04:18
    Martin Procházka neprošel na levém hrazení přes Patrika Husáka, který jej dobře přitlačil na hrazení. Hrál více chlapa než puk.
     
    04:31
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion využívá přesilovku a otevírá skóre utkání! Martin Procházka přihrál z levého kruhu na osu hřiště, odkud vypálil nechytatelnou ránu na lapačku RIKU SIHVONEN, jehož ostrá střela končí v síti Jestřábů! Litoměřice vedou 1:0! Asistence: Martin Procházka, Jiří Jebavý.
    04:31 Riku SIHVONEN - 0:1
     
    05:18
    Jestřábi nyní neudrželi útočnou modrou, jenže Josef Jícha toho vůbec nedokázal využít, když jeho pas na Berku končí jen zakázaným uvolněním.
     
    05:38
    Jestřábi zakládají další akci v obranném pásmu. Následně Marek Švec vyslal střílený pas před klec Litoměřic, kde však žádný z jeho spoluhráčů nebyl, aby tečoval.
     
    06:10
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Máme bleskově srovnáno, Prostějov maže náskok svého soupeře! Petr Beránek vypálil na levé straně u modré čáry, TOMÁŠ JÁCHYM v předbrankovém prostoru střelu svou hokejkou srazil směrem k ledu a Šimon Sklíba neměl nejmenší šanci na tuto teč reagovat – 1:1! Asistence: Petr Beránek, Josef Zajíc.
    06:10 Tomáš JÁCHYM - 1:1
     
    06:58
    Jestřábi se tlačí nadále kupředu ránu Tomáše Jiránka však tentokrát Šimon Sklíba nemusel likvidovat, protože byla lehce nepřesná.
     
    07:17
    Robin Staněk sekl v rohu kluziště Jaroslava Kracíka, jenž následně padl na zadní mantinel a nyní se chvilku z ledové plochy nezvedal. Nakonec ale zvládá alespoň v předklonu odjet na střídačku.
     
    07:37
    Tomáš Křehlík se žene kupředu na ose hřiště, v mezikruží se rozhodl pro střelu, jenže trefil jen brusle bránícího Miloslava Jáchyma.
     
    08:14
    Prostějov zakládá další akci zpoza vlastní klece. Rozehrávka však byla nepřesná a Jan Holý mohl pálit od modré čáry. Jeho pokus ale neměl patřičné parametry.
     
    08:49
    Oba celky střídají, Severočeši schovali kotouč za svou klec. Nyní ho přebírá Jiří Jebavý, jenž se o chvíli později dostal k zakončení. Jeho sražený pokus ale končí jen v ochranné síti za klecí Hanáků.
     
    09:15
    Martin Böhm se krátce po vhazování dostal k ráně na pravém kruhu, jenže Ondřej Bláha dokázal předvést dobrý zákrok vyrážečkou!
     
    09:24
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jestřábi otáčí skóre utkání a ujímají se vedení! David Vala vypálil z levé strany od modré čáry, Šimon Sklíba vyrazil kotouč jen vedle sebe, kde byl s dorážkou připraven PETR MRÁZEK, jenž okamžitě bekhendem zametl kotouč do sítě a Hanáci tak vedou 2:1! Asistence: David Vala, Martin Novák.
    09:24 Petr MRÁZEK - 2:1
     
    10:27
    Josef Jícha se na pravé straně dostal do útočného pásma, jenže jeho rána byla sražena bránícím hráčem jen do ochranné sítě za klecí Jestřábů.
     
    10:48
    Vhazuje se ve středním pásmu, kotouč zde po buly získali hokejisté Prostějova, Patrik Husák nedokázal vyhodit touš z obranného pásma a navíc se provinil faulem.
     
    10:51
    Patrik Husák nyní u hrazení v obranném pásmu přidržel svého soupeře a tak už putuje zpytovat svědomí na trestnou lavici. Litoměřice mají k dispozici druhou přesilovku, z té první daly gól.
     
    11:17
    Ondřej Procházka se snažil zpracovat kotouč na levém kruhu, jenže ten mu v klíčovém okamžiku skočil přes hokejku, čímž se Hanáci osvobozují.
     
    11:39
    Jestřábi zatím hrají toto oslabení velice precizně, kotouč již potřetí letí přes všechny čáry až ke klecí gólmana Šimona Sklíby.
     
    12:08
    Roman Přikryl zaváží kotouč do útočného pásma na levém křídle, jenže s Ondřejem Procházkou si nerozuměl a Hanáci znovu vyhazují.
     
    12:42
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion využívá i druhou přesilovku a srovnává na 2:2! ONDŘEJ PROCHÁZKA stál na masce Bláhy. Dostal přihrávku do předbrankového prostoru, s pukem se bleskově otočil a forhendovou kličkou jej zasunul za beton gólmana Prostějova! Začínáme tak zase od začátku. Asistence: Roman Přikryl, Josef Jícha.
    12:42 Ondřej PROCHÁZKA - 2:2
     
    13:08
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jenže Prostějov si bere za 26 sekund vedení zpět! Ránu Martina Nováka z levého kruhu vyrazil Šimon Sklíba pouze před sebe, kde byl s dorážkou ihned k dispozici MAREK RAČUK, jenž bleskově vrátil touš do sítě Stadionu a Hanáci tak vedou 3:2! Asistence: Martin Novák, Josef Zajíc.
    13:08 Marek RAČUK - 3:2
     
    13:37
    Marek Švec se šikovně procpal po pravém hrazení kupředu, následně předal touš na Tomáše Jáchyma, který byl lehce přidržen soupeři, mohlo se vylučovat, ale sudí mlčí.
     
    14:17
    Sihvonen prohazuje kotouč o hrazení do středního pásma, tam však byli první hokejisté Jestřábů a Jan Rudovský už zpracovává kotouč v rohu hrací plochy za svatyní Litoměřic.
     
    14:38
    Šimon Sklíba vyrazil za svou klec, aby zastavil nahozený puk, který zvládl nakonec pouze přibrzdit. Následně Novákovi vypíchl kotouč Klikorka a Stadion se osvobozuje.
     
    14:58
    Petr Mrázek nyní vyjel kupředu po pravém křídle a ranou z kruhu dorážel vyražený puk, jenž Šimon Sklíba nadvakrát zkrotil ve své lapačce!
     
    15:18
    Tomáš Jáchym postupuje kupředu po levém křídle, nahazuje do rohu hrací plochy, kde bude v akci pokračovat Marek Švec.
     
    15:39
    Miloslav Jáchym pálil z levé strany od modré čáry, jeho ránu vyráží Šimon Sklíba pouze do rohu hrací plochy. Jestřábi pokračují v tlaku.
     
    16:05
    Tomáš Jiránek se šikovně protáhl na levém křídle do útočného pásma, kde puk předává na Jana Rudovského, jenž byl faulován.
     
    16:20
    Jan Holý přidržel za vlastní svatyní Jana Rudovského, kterého objal oběma pažemi. Jestřábi si za jeho faul zahrají první přesilovou hru.
     
    16:41
    Kotouč letěl krátce po vhazování přes všechny čáry, ale Petr Mrázek se s pukem rychle vrací do prostoru před Šimonem Sklíbou.
     
    17:04
    Martin Novák pálil kousek za útočnou modrou k vzdálenější tyči, Šimon Sklíba dokázal jeho pokus vykopnout špičkou betonu.
     
    17:38
    Jiří Klimíček dostal pas na vrchol kruhů a okamžitě vypálil, Šimon Sklíba však tentokrát dokázal ránu udržet ve své lapačce. Buly po jeho pravici.
     
    18:09
    Jan Rudovský pálil na levém křídle, jeho pokus se otřel o boční síť svatyně Stadionu. Litoměřice následně vyhodily puk přes všechny čáry.
     
    18:38
    Stadion už hraje v plném počtu. Roman Přikryl mezitím okamžitě startuje kupředu, na ose hřiště však vjel do dvojice soupeřů a ztratil to nejcennější, totiž puk.
     
    19:08
    Riku Sihvonen prováhal ideální čas ke střele kousek za útočnou modrou, Hanáci tak zvládli poslat kotouč až na útočnou modrou.
     
    19:26
    Ondřej Procházka předvedl na levém křídle své rychlé nohy, nakonec si vyjel na kruh a ranou na vzdálenější tyč protáhl Bláhu, jenž však chytá kotouč do lapačky!
     
    19:50
    Šimon Sklíba zastavuje nahození na svou klec, po něm hraje Jan Holý, jenž předává kotouč svému parťákovi Petru Kubošovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První divoké dějství souboje Prostějova s Litoměřicemi je za námi. Stadion šel již v 5. minutě v přesilovce do vedení, když se prosadil Riku Sihvonen. Za necelé dvě minuty však bylo srovnáno, když se šikovnou tečí prezentoval Tomáš Jáchym. Hanáci pak dokonali obrat, když v polovině dvacetiminutovky dorazil Petr Mrázek vyražený pokus Valy. Severočeši zvládli ještě jednou v početní výhodě srovnat, když se pěknou kličkou uvedl Ondřej Procházka. 26 sekund po něm však skóroval i Marek Račuk, jehož zásah zatím rozhoduje o tom, že domácí vedou po první třetině o jednu branku.
     
    Střely na bránu v 1. třetině

    LHK Jestřábi Prostějov – 14
    HC Stadion Litoměřice – 9
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:51.
     
    Oba celky se vrací na hrací plochu, utkání bude za malou chvilku pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Úvodní buly druhé třetiny vyhráli hokejisté Litoměřic, Martin Böhm o chvilku později pálil na ose hřiště od modré čáry. Jeho přízemní projektil chytá Ondřej Bláha do lapačky.
     
    20:38
    Roman Přikryl bojuje na zadním hrazení s protihráčem. Kotouč se o chvíli později dostal na čepel Jiřího Jebavého, jehož pokus od modré čáry vyráží Ondřej Bláha do rohu hrací plochy.
     
    21:07
    Tomáš Jáchym dostal přihrávku do dobré pozice mezi kruhy, byl nucen okamžitě pálit, protože byl tísněn obranou soupeře, Šimon Sklíba jeho pokus vyráží.
     
    21:49
    Jan Rudovský byl nyní tvrdě naražen na zadní hrazení Petrem Kubošem. Sudí ale pískat nebudou i přes protesty domácího publika.
     
    22:08
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion znovu srovnává skóre! Průnikovou přihrávku dostal do mezikruží MARTIN PROCHÁZKA, jenž šel na ose hřiště už sám na Bláhu, kterého přízemní ranou propálil mezi betony a dorovnává tak na 3:3! Znovu tak máme rozdíl ve skóre stejný, jako na začátku utkání. Asistence: Ondřej Procházka, Jaroslav Kracík.
    22:08 Martin PROCHÁZKA - 3:3
     
    22:58
    Severočeši vyhráli buly před svým gólmanem a ihned přenesli hru na druhý konec hrací plochy, kde bojuje o kotouč Jan Smola.
     
    23:27
    Marek Račuk nyní pálil na pravé straně, srazil ho Jiří Jebavý, jenž ránu koupil kamsi do helmy. Naštěstí to vypadá, že bude v pořádku.
     
    23:58
    Martin Novák nyní dobře vystřelil z pravého kruhu, Šimon Sklíba se musel pořádně natáhnout aby ránu útočníka Prostějova vyrazil lapačkou!
     
    24:18
    Jiří Klimíček rozehrává na levé straně u obranné čáry. Kotouč posunul na Petra Beránka, jenž nahazuje puk až na zadní hrazení.
     
    24:49
    Patrik Husák vysouvá po pravé straně kupředu Marka Švece, jenž zaváží touš přes útočnou modrou. Prostějov ale záhy ztrácí hrací předmět.
     
    25:05
    Jan Holý nahazuje kotouč do útočného pásma, tam je však první u kotouče Robin Staněk, který obrací hru na druhou stranu. O chvíli později tlumí Šimon Sklíba ve své náruči střelu Tomáše Jiránka.
     
    25:37
    David Vala se z pozice beka vydal po pravém křídle kupředu a bekhendem nahazuje kotouč na zadní hrazení, kde se oba celky přetahují o puk.
     
    26:08
    Jakub Černohorský si pohlídá vyhozený kotouč přes všechny čáry, Šimon Jelínek šlapal do bruslí nadarmo. Po zakázaném uvolnění uvidíme buly před Bláhou.
     
    26:28
    Jan Štefka startuje kupředu po levém hrazení, vyměňuje si přihrávku s Jelínkem, ale v rohu kluziště je hodně tísněný Markem Berkou.
     
    27:01
    Martin Böhm rozehrává na obranné modré, jenže pas se mu nepovedl. Následně šel kupředu Tomáš Koblížek, jeho první rána z levého kruhu vypadla z brankáře Sklíby a dorážka pak byla sražena nad břevno svatyně Litoměřic. Následovat bude krátká komerční pauza.
     
    27:15
    Jan Holý přetlačil v souboji u hrazení Martina Nováka a získal puk pro Litoměřice. Ty však touš z obranného pásma zatím dostat nedokázaly.
     
    27:39
    Petr Mrázek nepřešel přes Jana Tlačila, který následně kopl do vrtule a vystartoval po pravém křídle kupředu, jeho z vrcholu kruhu ale nebyla přesná.
     
    28:16
    Tomáš Jáchym už postupuje na opačnou stranu hrací plochy, jenže byl sám proti trojici bránících hráčů a pochopitelně neuspěl.
     
    28:54
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Litoměřice vytvořily před klecí Hanáků velký závar a nakonec dávají gól a znovu obrací vývoj duelu! Jakub Černohorský vypálil od modré čáry, kotouč se od zadního hrazení odrazil na hůl ROMANA PŘIKRYLA, jenž z ostrého úhlu na levé straně propálil Bláhu a Stadion vede 4:3! Asistence: Jakub Černohorský, Karel Klikorka.
    28:54 Roman PŘIKRYL - 3:4
     
    29:30
    Na opačném konci hrací plochy se Tomáš Jáchym vytočil na pravém kruhu do střely, jenže Šimon Sklíba tentokrát předvedl jistý zákrok.
     
    29:49
    Tomáš Křehlík společně s Josefem Jíchou bojovali o kotouč ve středu kluziště. Nakonec ale puk nezískali, kupředu mohou Jestřábi.
     
    30:24
    Tvrdý střet v obranném pásmu Prostějova! Petr Kuboš nyní doslova vletěl do Šimona Jelínka, kterého srazil k zemi, což Jestřábi následně mstili několika údery pěstí. Petr Kuboš dostává dvě trestné minuty za napadení. Ostatní tresty budou v rámci vendety odpuštěny, Prostějov bude hrát klasickou přesilovou hru. Myslím ale, že hráčů na trestné lavici nyní mělo být víc a to na obou stranách.
     
    30:38
    Josef Jícha a Tomáš Křehlík ihned po vyhraném buly startovali kupředu, první jmenovaný pak ale hodil po svém kolegovi přihrávku, kterou bychom označili spíš za basketbalovou.
     
    31:08
    Marek Račuk posunul kotouč z pravého kruhu do mezikruží, kde pálil Martin Novák, jemuž však v klíčovém okamžiku puk trochu sjel z čepele hole.
     
    31:40
    Tomáš Jiránek nyní pálil na levém kruhu, jenže jeho pokus na klec Litoměřic nakonec neprošel, Prostějov ale pokračuje ve svém tlaku dál.
     
    32:10
    Petr Mrázek nyní dvakrát pálil z levého kruhu, jenže oba jeho pokusy dokázal Šimon Sklíba vyrazit do bezpečí.
     
    32:25
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Současně s návratem vyloučeného Kuboše na ledovou plochu Prostějov srovnává na 4:4! Tomáš Jiránek narýsoval krásnou křižnou přihrávku z pravého kruhu na levý a PETR MRÁZEK se svou čtvrtou střelou v této akci konečně trefil dostatečně rychle k bližší tyči, čímž srovnává skóre duelu! Asistence: Tomáš Jiránek, Marek Račuk.
    32:25 Petr MRÁZEK - 4:4
     
    33:20
    Vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Šimona Sklíby. Buly vyhráli hokejisté Litoměřic, kteří okamžitě vyráží po levé straně kupředu, nahození Sihvonena schovává Bláha pod svou lapačku.
     
    33:31
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Tohle je strašný brankostroj! Něco málo přes minutu trval vyrovnaný stav. Pak Jaroslav Kracík vyhrál buly na pravém kruhu a MARTIN PROCHÁZKA napálil puk přesně mezi nohu a vyrážečku brankáře Bláhy. Rána na zadní tyč slaví úspěch, Litoměřice opět vedou, tentokrát 5:4! Asistence: Jaroslav Kracík.
    33:31 Martin PROCHÁZKA - 4:5
     
    34:15
    Šimon Sklíba zastavuje nahození na svou klec, následně je po nepřesné rozehrávce Stadionu u puku Marek Švec, jenž drží touš v rohu kluziště.
     
    34:29
    Stadion se následně okamžitě hnal do rychlého brejku, jenže útočnou modrou jeho hráči nepřešli v souladu s pravidly, píská se ofsajd.
     
    34:49
    Račuk vyhrál buly ve středním pásmu, Jestřábi dostali kotouč do útočného pásma, kde se ale dlouho nezdrželi a Jan Rudovský pak zastavil akci soupeře znovu na modré čáře, takže se píská další postavení mimo hru.
     
    35:15
    Jiří Klimíček rozehrává na obranné modré další akci Hanáků. Jan Rudovský o chvíli později pálil již na pravém kruhu, ale trefil jen hůl bránícího Jana Tlačila.
     
    35:37
    Patrik Husák vrací kotouč z modré čáry znovu za klec Litoměřic, kde byl na přihrávku připravený Jan Rudovský, jenž však byl vytlačen za modrou čáru.
     
    36:01
    Šimon Jelínek se nakonec na levé straně dostal k přízemnímu pokusu, který ale Šimon Sklíba v pohodě zastavuje betonem a vyráží kotouč do rohu kluziště.
     
    36:26
    Marek Račuk předává kotouč ve středu kluziště bekům. Robin Staněk jej následně rozehrál na pravé hrazení, ale tam byl důrazný Roman Přikryl, jenž otáčí hru na druhou stranu.
     
    37:05
    Marek Račuk svým projektilem netrefil bránu Litoměřic, které spěchají do útoku, Martin Novák se však poctivě vrátil a akci Stadionu zastavil.
     
    37:36
    Petr Beránek poslal kotouč na modrou čáru, odkud nahazoval Miloslav Jáchym. Následně se snažil dorážet Tomáš Jáchym, jenž ale byl faulován.
     
    37:57
    Petr Kuboš inkasuje dvě minuty za podrážení. Následně ale Miloslav Jáchym poslal krosčekem na led Martina Procházku. To však sudí přehlédli. Přesilovku tak hrají Jestřábi.
     
    38:17
    Petr Mrázek zachytává kotouč až za útočnou modrou, takže Jestřábi musí na začátku početní výhody vyklidit prostor před Sklíbou.
     
    38:38
    Jakub Černohorský nedokázal vyhodit kotouč z obranného pásma. Jiří Klimíček tak může rozehrávat na ose hřiště u modré čáry.
     
    39:03
    Marek Račuk pálil z pravého kruhu, Martin Novák se snažil v předbrankovém prostoru tečovat, ale touš poslal jen do rohu hrací plochy.
     
    39:19
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jestřábi využívají početní výhodu a srovnávají na 5:5! JIŘÍ KLIMÍČEK obdržel přihrávku na vrchol kruhů a ostrou ranou propálil všechno před sebou, včetně brankáře Šimona Sklíby, kterému dobře clonil Martin Novák. Začínáme tak zase od začátku, posunuli jsme se jen o deset gólů. Asistence: Marek Račuk, Petr Mrázek.
    39:19 Jiří KLIMÍČEK - 5:5
     
    39:58
    Martin Böhm zaváží kotouč za klec Litoměřic, kde uklidňuje hru, druhá třetina pomalu končí a rozhodnutí bude muset přinést minimálně ta třetí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství tohoto duelu odstartovalo za stavu 3:2 pro Jestřáby. Úvod dvacetiminutovky však patřil Stadionu, jenž góly Martin Procházky a Romana Přikryla otočil vývoj duel ve svůj prospěch. Následně sice srovnal čtvrtou ranou v jediné akci Petr Mrázek, jenže nerozhodný stav trval zase jen něco málo přes minutu. Pak se po vyhraném buly Kracíka druhou trefou v utkání prosadil opět Martin Procházka, jenž vrátil Litoměřicím nejtěsnější náskok. V čase 39:19 však další početní výhodu Prostějova zužitkoval ostrou ranou z vrcholu kruhů Jiří Klimíček, jenž zajistil to, že do třetí části hry vstoupí znovu za nerozhodného stavu – 5:5. Fandové z obou táborů už nyní mohou skandovat: "Dostali jste bůra!"
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    LHK Jestřábi Prostějov – 19 (33)
    HC Stadion Litoměřice – 8 (17)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Jiří Jebavý bude rozehrávat úvodní akci třetí třetiny, protože Litoměřice uspěly na úvodním buly a obránce Stadionu má kotouč za vlastní klecí.
     
    40:47
    Jaroslav Kracík vyhrál buly před klecí Prostějova a Martin Procházka posílal z levé strany střílenou přihrávku do předbrankového prostoru, kde však žádný z jeho spoluhráčů nebyl, aby pas tečoval na klec Jestřábů.
     
    41:20
    Jan Holý rozehrává z obranné modré, kombinuje s Karlem Klikorkou, kterého však obral o touš Marek Švec, jenž míří kupředu.
     
    41:50
    Marek Švec se nyní nestihl vrátit z útočného pásma do středu kluziště, takže se Jestřábům píská postavení mimo hru.
     
    42:08
    Patrik Husák a Tomáš Křehlík se střetli na útočné modré Litoměřic, z čehož nakonec pramení další ofsajd a buly ve středním pásmu.
     
    42:28
    Patrik Husák nahazoval kotouč z pravé strany od modré čáry před klec Stadionu. Kotouč po teči jednoho z hráčů končí v ochranné síti. Buly před Sklíbou.
     
    42:49
    Miloslav Jáchym pálil z pravé strany a jeho pokus nemířil příliš daleko od zařízení, které stráží brankář Šimon Sklíba.
     
    43:15
    Petr Beránek nyní šikovně prohodil kotouč do útočného pásma, Marek Račuk následně hledal najíždějícího Husáka, ale tomu k zakončení scházel krok.
     
    43:48
    Tomáš Koblížek měl nyní solidní šanci na levém kruhu, ale bekhendovým pokusem si na Šimona Sklíbu nepřišel, nerozhodné skóre platí dál.
     
    44:18
    Patrik Husák dostal od Jiránka pas na pravý kruh, jeho rána na přední tyč však nebyla dostatečně přesná, takže Sklíba zasahovat nemusel.
     
    44:49
    Hanáci tlačí, Stadion se pouze brání, Jan Rudovský se vytočil zpoza brány Litoměřic a snažil se procpat puk za Sklíbu, jenž se ale na brankové čáře dobře roztáhl a touš před čárou udržel.
     
    45:16
    Kotouč se nyní dostal na tribunu zimního stadionu v Prostějově, vhazovat se bude po levé ruce brankáře Ondřeje Bláhy. Buly vyhráli Jestřábi, kteří ale nedokázali kotouč vyhodit přes obrannou modrou.
     
    45:49
    Jaroslav Kracík se držel na puku za útočnou modrou, jeho pas na jednoho z Procházků však obrana Prostějova sráží k hrazení.
     
    46:14
    Šimon Sklíba zasahuje proti ráně snad Šimona Jelínka od modré čáry. Kotouč vyráží do ochranné sítě. Následovat bude komerční přestávka.
     
    46:38
    O kotouč se nyní bojuje v rohu hrací plochy za klecí Litoměřic. Nakonec to mohl od modré zkusit Patrik Husák, Šimon Sklíba jeho nahození schovává ve své náruči.
     
    46:49
    Buly před klecí Stadionu vyhráli hokejisté Prostějova, Petr Mrázek nahazuje touš z pravého hrazení za klec Litoměřic.
     
    47:05
    Jan Tlačil se hnal z pravého křídla na klec Prostějova, ránu na zadní tyč však Ondřej Bláha zachytil mezi rukou a tělem! Důležitý zákrok gólmana Jestřábů!
     
    47:11
    Marek Švec byl zase jednou příliš brzy v útočném pásmu, takže se Hanákům píská další postavení mimo hru.
     
    47:37
    Tomáš Koblížek vybojoval kotouč v rohu kluziště za bránou Litoměřic pro Prostějov, jenže následně dobře zasáhl Karel Klikorka, který posílá touš na půli Jestřábů.
     
    47:57
    Po menší roztržce v obranném pásmu Hanáků se bude pokračovat ve hře. Roman Přikryl byl úspěšný na buly ve středním pásmu. O chvilku později nahazuje Jan Rudovský kotouč za klec Stadionu.
     
    48:02
    Jan Rudovský si vyjel s pukem na pravý kruh a jeho pokus musel Šimon Sklíba vyrážet do rohu hrací plochy.
     
    48:18
    Martin Procházka se hnal po levé straně kupředu, jenže nepropálil před sebou stojícího Patrika Husáka, jenž scvakl brusle k sobě.
     
    48:49
    Jaroslav Kracík si šikovně nechal odklouzat obránce od sebe a přihrávkou chtěl hledat Ondřeje Procházku, jenže skvěle zasáhl obranným zákrokem Jiří Klimíček, jenž soupeři sebral puk.
     
    49:12
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Litoměřice jdou v třetí třetině do vedení! Ondřej Procházka si najel s pukem na pravý kruh, pěknou žabkou našel před klecí najetého MARKA BERKU, jenž z bezprostřední blízkosti poslal kotouč do sítě Prostějova! Stadion vede 6:5! Asistence: Ondřej Procházka, Karel Klikorka.
    49:12 Marek BERKA - 5:6
     
    49:58
    Josef Jícha se nyní protáhl po pravé straně a ostrou ranou prověřil Bláhu, jenž vyráží jeho střelu před sebe, o zbytek se postarali jeho beci.
     
    50:30
    Marek Račuk se prošťouchl kotouč do obranného pásma Stadionu, bránícího Jana Holého ale přeskočit nedokázal, Litoměřice se osvobozují z tlaku soupeře.
     
    50:58
    Beránek a Švec nyní dostali kotouč až na modrou čáru, kde se ke střele dostal Adam Havlík, jeho pokus tlumí Šimon Sklíba ve své lapačce.
     
    51:25
    Tomáš Jiránek se chtěl hezky z pravého křídla dostat na osu hřiště, odkud by měl lepší střelecký úhel, Karel Klikorka mu však kotouč včas vypíchl.
     
    51:52
    Jestřábi drží kotouč za svou klecí. Následně vyráží po pravém hrazení kupředu, Ondřej Procházka zastavuje jejich akci a za cenu zakázaného uvolnění posílá touš přes všechny čáry.
     
    52:19
    Buly před Sklíbou vyhráli hokejisté Prostějova. Zajíc nahazoval od modré na zadní hrazení, kde může hrát Martin Novák.
     
    52:42
    David Vala zabojoval na pravém hrazení, následně Martin Procházka sestřelil tvrdým hitem k ledu Josefa Zajíce, sudí pískat nebudou.
     
    53:18
    Tomáš Křehlík se nyní musel akrobatickou otočkou vyhnout Jiřímu Klimíčkovi, jenž jej málem sestřelil dalším tvrdým hitem.
     
    53:54
    Pořádný závar před klecí Stadionu vyústil v ránu Patrika Husáka od modré čáry, Šimon Sklíba však jeho pokus udržel ve své náruči. Následně se strhla bitka a bude se vylučovat. Marek Švec a Martin Böhm, kteří svedli krátký souboj, fasují dvě minuty za hrubost. Jistou převahu v měl v tomto střetu hokejista Prostějova, jenž přetáhl dres soupeři přes hlavu a strhl jej k ledu.
     
    54:09
    Jakub Černohorský zvítězil v duelu o kotouč za klecí Stadionu a vyváží touš po pravém hrazení. Následně mu ho ale šikovně odebral Miloslav Jáchym.
     
    54:45
    Při hře ve čtyřech jsou zatím aktivnější hokejisté Prostějova, který touží po vyrovnání. Martin Novák však nyní kotouč získat nedokázal.
     
    55:19
    Josef Zajíc nyní hezky vybruslil od pravého hrazení, ale kotouč nakonec na klec Stadionu ve vysoké rychlosti nasměrovat nedokázal.
     
    55:35
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jestřábi srovnávají na 6:6 a my začínáme zase od začátku! Josef Zajíc vypálil od modré čáry, Šimon Sklíba vyrazil kotouč jen před sebe, kde byl s pohotovou dorážkou připraven MARTIN NOVÁK, jenž opět maže náskok Stadionu a nás čeká dramatická koncovka duelu! Asistence: Josef Zajíc, David Vala.
    55:35 Martin NOVÁK - 6:6
     
    56:04
    Petr Beránek nahazuje kotouč po hrazení do pásma Stadionu. Tam se však Jestřábi dlouho nezdrželi, na druhou stranu spěchá Josef Jícha.
     
    56:36
    Miloslav Jáchym nastřeluje hrací předmět za klec Litoměřic, tam bude první u kotouč Jan Holý, jehož presuje Tomáš Jiránek.
     
    57:13
    Jakub Černohorský sbírá touš u své svatyně, čeká na to, aby předal puk Holému. Litoměřice se snaží co nejrychleji vystřídat, Prostějov činí totéž.
     
    57:37
    Kupředu nyní mířil na ose hřiště Petr Mrázek, jenž ale ve středu kluziště záhadně upadl a kupředu může Martin Procházka.
     
    58:01
    Martin Procházka se na pravém křídle dostal do skvělé pozice, z kruhu pálil na klec Prostějova, vzdálenější tyč však o pár čísel minul!
     
    58:15
    Martina Procházku nyní zalehl bránící hráč Prostějova v brankovišti Jestřábů. Nechápu, že sudí odpískali Procházkovi postavení útočícího hráče v brankovišti. Přesně to se ale stalo.
     
    58:48
    Riku Sihvonen se hnal po pravém křídle rychle kupředu jako blesk. Jeho pokus na bližší tyč rozvlnil jen boční síť.
     
    59:24
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion jde znovu do vedení, tentokrát je stav 7:6 a to 36 sekund před třetí sirénou. Riku Sihvonen vyslal na levém křídle kupředu LUKÁŠE VÁLKA a ten nádhernou ránou do vzdálenějšího horního vinglu vymetl všechny pavouky z klece Ondřeje Bláhy! Litoměřice tak znovu třímají nejtěsnější náskok! Asistence: Riku Sihvonen.
    59:24 Lukáš VÁLEK - 6:7
     
    59:24
    Jestřábi si berou oddechový čas, Ondřej Bláha už zůstává na střídačce. Prostějov bude hrát v šesti bruslařích v poli. Tomáš Jáchym zvládl vyhrát buly nad Kracíkem.
     
    59:40
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion přidává gól do prázdné klece a dává tak razítko na své vítězství! MARTIN PROCHÁZKA obdržel puk do mezikruží a velice pohodlným gólem tak kompletuje svůj dnešní hattrick, za nějž po něm letělo několik lahví z ochozů stadionu v Prostějově. Litoměřice zvítězí 8:6! Asistence: Ondřej Procházka.
    59:40 Martin PROCHÁZKA - 6:8
     
    59:58
    Kotouč sice ještě letí za klec Stadionu, jenže tam ho mají pod kontrolou hokejisté Litoměřic, konkrétně Jakub Černohorský.
     
    Konec zápasu.
     
    Napínavý duel mezi Prostějovem a Litoměřicemi tak viděl parádních čtrnáct branek a nezaujatému divákovi se určitě musel líbit. Do třetího dějství jsme vstoupili za krásně kulatého stavu 5:5. Následně jsme viděli gól až po devíti minutách hry, kdy poslal Stadion do vedení Marek Berka. Poslední vzedmutí Jestřábů přišlo v čase 55:35, kdy na 6:6 srovnal Martin Novák a zápas spěl do prodloužení. To však 36 sekund před třetí sirénou odmítl výstavní trefou a rozhodujícím zásahem večera Lukáš Válek. Gólem do prázdné klece a dokončením hattricku pak uzavřel dnešní bohatý střelecký účet Martin Procházka. Litoměřice tak vítězí na Hané 8:6 a definitivně se stávají vítězem základní části Chance ligy!
     
    HC Stadion Litoměřice – vítěz základní části Chance ligy v sezóně 2021/22
     
    Střely na bránu v 3. třetině (celkem)

    LHK Jestřábi Prostějov – 11 (44)
    HC Stadion Litoměřice – 7 (24)
     
    Dnešní utkání sledovalo 890 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek už vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (19:40:41)

    Petr Šatalík

    Góly a asistencie: 7. T. Jáchym (P. Beránek, Zajíc), 10. Mrázek (Vala, Martin Novák), 14. Račuk (Martin Novák, Zajíc), 33. Mrázek (Jiránek, Račuk), 40. Klimíček (Račuk, Mrázek), 56. Martin Novák (Zajíc, Vala) – 5. Sihvonen (Martin Procházka, Jebavý), 13. O. Procházka (R. Přikryl, J. Jícha), 23. Martin Procházka (O. Procházka, Kracík), 29. R. Přikryl (Černohorský, Klikorka), 34. Martin Procházka (Kracík), 50. Berka (O. Procházka, Klikorka), 60. Válek (Sihvonen), 60. Martin Procházka (O. Procházka)


    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (M. Altrichter) – Husák, Klimíček, Staněk, A. Havlík, M. Jáchym, Zajíc, Vala – P. Beránek, T. Jáchym, M. Švec – Jiránek (A), Janeček, Rudovský – Martin Novák (C), Račuk, Mrázek – Štefka, T. Koblížek, Š. Jelínek.
    Tréner: Aleš Totter.

    HC Stadion Litoměřice: Sklíba (Tomáš Král) – Jebavý (C), Martin Böhm, Kuboš, J. Holý (A), Černohorský, Klikorka – Válek, R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, Kracík, Martin Procházka – Křehlík, J. Jícha, Berka – Smola, Daniel, Tlačil.
    Tréner: David Bruk.

    Rozhodca: T. Cabák, L. Pilný – H. Král, M. Hranoš.

    Diváci: 890