Tisková konference českého daviscupového týmu (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference českého daviscupového týmu

cz Piatok 25.02.2022, 13:30Tlačové konferencie
     
    Tisková konference byla ukončena. (13:51:42)
     
    „Když vidíme, že Jirka Veselý porazí prvního hráče světa Djokoviće, naši kluci hrají vyrovnané zápasy s Tsitsipasem, Shapovalovem a dalšími, tak proč bychom nemohli porazit Schwartzmana,“ klade řečnickou otázku Jaroslav Navrátil.
     
    „Mně osobně zápasy v Innsbrucku hodně pomohly. I teď v Rotterdamu, kde jsem v utkáních se světovou špičkou věděl, že není nic nereálného porazit hráče jako Norrie, i když mi to v Davis Cupu bohužel těsně nevyšlo,“ uvedl Jiří Lehečka.
     
    „Díval jsem se v televizi a fandil, jak říká Jirka, také si nedovedu představit, že bych tam jednou letěl. Byl to neskutečný zážitek, co tehdy kluci předváděli,“ pokračuje ve vzpomínkách na deset let staré slavné tažení Berdycha, Štěpánka a spol. Vít Kopřiva.
     
    „Před deseti lety jsem byl nalepený u televize a vůbec by mě nenapadlo, že tam odcestuji jako hráč, o toho víc si té šance vážím,“ vzpomíná Jiří Lehečka.
     
    „Žádná specifika jihoamerická antuka nemá. Já ji mám osobně docela rád, počasí je tam přívětivé a kurty bývají dobře připravené, skáče to lépe než jinde. Prozatím jsem měl podniky v Jižní Americe rád a Argentina je tam Mekka antukových turnajů,“ pokračuje Vít Kopřiva.
     
    „Jirka, Tomáš i Zdeněk mají na antuce dobré výsledky. Dalo se očekávat, že soupeř antuku zvolí, ale my se o to porveme, hrajeme na ní polovinu každého roku,“ potvrzuje Vít Kopřiva.
     
    „Já osobně už na antuce trénuji, zvykám si na odlišné pohyby na pomalém povrchu a i na místě bude dost času na další trénink, toho se neobávám,“ dodává Jiří Lehečka.
     
    „Samozřejmě Argentinci hrají na antuce s dobrými výsledky už tři týdny, na povrch se nás ale nikdo neptá a musíme se přizpůsobit. Všichni kluci na antuce vyrůstali,“ tvrdí Jaroslav Navrátil.
     
    „Budu opakovat slova spoluhráčů. Favoritem budou domácí Argentinci, ale šance na úspěch na naší straně určitě je. Myslím si, že roli Jirky Veselého zastoupíme a všichni čtyři předvedeme dobré výkony,“ prohlásil Jiří Lehečka.
     
    Do tiskové konference se neustále připojuje štáb Branek, bodů, vteřin, který si nevypnul zvuk a ruší řeč jejích aktérů, kteří už se neubránili po pátém marném upozornění do České televize smíchu.
     
    Z Forli zdraví také prostřednictvím telefonu Tomáš Macháč: „Jsem akorát na odchodu z pokoje na oběd, odpoledne hraju zápas, ale těším se za kluky do Argentiny. Forma je dobrá, netrápí mě žádné zranění, vyhrál jsem tu dva zápasy, zahrál jsem dobře i v Innsbrucku.“
     
    „Argentina bude těžký soupeř, ale věřím, že máme dobrý tým, všichni hrajeme docela slušně a můžeme uspět. Premiéru jsem si v Davis Cupu odbyl a teď věřím, že nějakou pozici mít budu a moc se tam těším,“ řekl Vít Kopřiva.
     
    „Jirka Veselý po Austrálii před třemi týdny netušil, že dojde k takovým úspěchům v Dubaji a domluvili jsme se, že si dá pauzu, nicméně ostatní kluci jsou kvalitní a měli by ho nahradit,“ spoléhá Jaroslav Navrátil.
     
    „Schwartzman a Delbonis jsou výborní hráči, navíc se hraje v jejich prostřední a na jejich oblíbené antuce, ale určitě tam po posledních výsledcích našich hráčů nejedeme odevzdaní a pokusím se zvítězit,“ pokračuje nehrající kapitán daviscupového mužstva.
     
    Jaroslav Navrátil: „V poslední době máme z mužského tenisu radost. závěrem roku jsme odehráli vynikající utkání s těžkými soupeři, kde zazářil zejména Tomáš Macháč. Do Argentiny se po 10 letech těšíme, nebyli jsme favority ani tehdy, protože do té doby domácí na své půdě neprohráli.“
     
    „Do hráčů investujeme milionové částky, tenisový svaz se podílí na organizaci 24 profesionálních turnajů, kde mají hráči podporu domácího prostředí a mohou si lépe plánovat svůj kalendář,“ pokračuje Jan Stočes.
     
    Jan Stočes: „Je fantastické, že po letech máme zase dva hráče ve světové stovce, že se tam dokázal prodrat i mladý Jirka Lehečka, je to inspirace pro ostatní mladé hráče.“
     
    Tiskové konference před odletem české reprezentace ke kvalifikačnímu utkání do Argentiny se účastní nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, hráči Jiří Lehečka a Vít Kopřiva a sportovní ředitel ČTS Jan Stočes.

    Karel Jedlička