Pittsburgh – NJ Devils 1:6 (kon.) | Florida – Columbus 3:6 (kon.) | NY Rangers – Washington 4:1 (kon.)
Toronto – Minnesota 3:1 (kon.) | Nashville – Dallas 2:1 (1:0 po s.n.) | Seattle – Boston 2:3 (po pr.)
Vancouver – Calgary 7:1 (kon.) | San Jose – NY Islanders 4:3 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Nashville Predators
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Dallas Stars
cz Piatok 25.02.2022, 02:38 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Nashvillem a Dallasem.
     
    Nashville Predators

    Hokejisté Nashvillu se v Západní konferenci nacházejí na páté příčce, mají tedy velmi dobře zaděláno na postup do play-off. Na vedoucí Colorado ztrácí 16 bodů, zatímco na devátý Anaheim disponují pouze tříbodovým náskokem, tabulka je opravdu pořádně našlapaná. Svěřenci kouče Hynese ještě nedávno drželi sérii čtyř porážek v řadě, kterou přerušili snad v tu nejméně vhodnou chvíli, vítězstvím 6:4 na ledě rozjetých Panterů z Floridy. Týmové produktivitě mužstva vévodí švýcarský obránce Roman Josi s 53 body.
     
    Dallas Stars

    Dallas ještě musí zabojovat, pokud chce zabojovat o účast ve vyřazovací části. V tabulce Západní konferenci okupuje desátou příčku, leč není nic ztraceno, na osmý Edmonton ztrácí jediný bod, přičemž odehrál o jedno utkání méně. Bownessova družina hraje v posledních dnech velmi dobře, když z předešlých čtyř střetnutí našla přemožitele jen v Arizoně, naposledy zvítězila výsledkem 3:2 po prodloužení na domácím ledě nad Winnipegem. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Joe Pavelski s 53 body.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), Benning, Ekholm (A), P. Myers, A. Carrier – Duchene, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Tomasino, Johansen, Kunin – Jeannot, Sissons, Trenin – Luff, McCarron, Tolvanen.
    Trenér: John Hynes

    Dallas Stars: Oettinger (Holtby) – M. Heiskanen, R. Suter, J. Klingberg, Lindell (A), Hakanpää, Harley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Seguin (A), Jamie Benn (C) – A. Radulov, Peterson, Kiviranta – Glendening, Faksa, M. Raffl.
    Trenér: Rick Bowness

    Rozhodčí: Halkidis, St. Pierre – Alphonso, Marquis.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Nashvillem a Dallasem odstartoval! Úvodní buly dopadlo vítězně pro domácího Mikaela Granlunda, útočit tedy mohou Predátoři.
     
    00:47
    Hned v první minutě nám Tanner Jeannot s Radkem Faksou nabídli bitku! Nejednalo se o příliš vzrušující podívanou. Hráči si vyměnili pár nepříliš nebezpečně vypadajících ran, načež to byl český útočník, kdo soka nesurově stáhl k zemi. Oba hráči vyfasovali tradiční pětiminutový trest.
    00:47 Bitka mezi Jeannotem a Faksou
     
    01:06
    Pokud by Roope Hintz vstřelil gól, bezpochyby by se ukázal o trefu měsíce, ne-li roku. Před Sarosem si stáhl kotouč mezi nohy a zakončoval do horní poloviny brány, finský gólman ovšem krajana vychytal vyrážečkou!
    01:06 Hintz útočil na gól měsíce, Saros zakročil vyrážečkou
     
    01:45
    Tlak Stars pokračuje. Od levého mantinelu nahazoval kotouč před bránu Esa Lindell, Jamie Benn tečoval těsně vedle levé tyčky.
     
    02:24
    Na druhé straně rozjel zajímavě vypadající akci Eeli Tolvanen. Místo očekávaného zakončení střílel od pravého mantinelu, Jake Oettinger se zaskočit nenechal.
     
    02:49
    Po levém mantinelu projel do útočné třetiny Matt Duchene. Následně po zadním mantinelu přenesl hru doprava, zpětný pas Forsberga zpět k Ducheneovi neprošel.
     
    03:21
    Kousek za modrou čárou nebezpečně pálil Ryan Suter. Juuse Saros byl v pozoru, leč zasahovat nemusel, protihráč poměrně vysoko přestřelil.
     
    03:50
    Nebezpečí i na druhé straně. Luke Glendening nastartoval středem Michaela Raffla, Rakušana v poslední chvíli skřípli do kleští Benning s Ekholmem.
     
    04:33
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončit až Saros. Při přečíslení soupeře správně očekával Bennovu nahrávku na Harleyho, jehož pokus udržel mezi betony.
     
    04:57
    Vysokým obloučkem zkusil Jani Hakanpää vyslat do úniku Tylera Seguina. Zkušený kanadský forvard zpracování nezvládl, touš přenechal Sissonsovi.
     
    05:29
    Souboj v rohu kluziště obranného pásma Roman Josi zvládl. Následně ovšem po tlakem lehce zazmatkoval a vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    05:40
    Jason Robertson vhazování v útočné třetině nezvládl. Mikael Granlund posunul puk za sebe na Benninga, ten přenesl hru do středního pásma.
     
    06:18
    Krátce po přejetí do útočného pásma pálil Jakov Trenin. Jake Oettinger zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil blokující Miro Heiskanen.
     
    06:54
    První přesilovou hru si zahraje domácí Nashville. Menší dvouminutový trest si vykoledoval John Klingberg, jenž zastavil Duchenea jen za cenu hákování.
     
    07:07
    Matt Duchene chtěl potrestat faul na svou osobu. Vytvořil si prostor v pravém kruhu, načež vyslal křižnou ránu o pár čísel nad břevno.
     
    07:36
    Další nebezpečí zatím defenziva Stars nepřipustila. Dobrou práci odvedl Miro Heiskanen, který čistě obral Tomasina a vyhodil až za Sarosovu svatyni.
     
    08:29
    Alexandre Carrier zastavil na modré čáře vyhození Pavelskiho, jenže pak nepřesně rozehrál na Kunina, takže domácí stejně útočné pásmo museli opustit.
     
    08:42
    Pochvalu zaslouží Jake Oettinger. Výborně zmenšil střelecký úhel Josimu, ten jej neměl kudy prostřelit. Americký gólman zastavil puk ve výstroji.
     
    09:11
    Už při hře pět na pět si od modré čáry popojel blíže bráně Mattias Ekholm. Střílel ze zápěstí, avšak brankáře k zákroku nepřinutil, zasáhl totiž chrániče Pavelskiho.
     
    09:59
    Thomas Harley si pod tlakem poradil tak na půl. Proti dvěma protihráčům hrál naslepo za sebe, od brusle Tomasina se puk odrazil pod lapačku Oettingera. Nashville zůstane v útočném pásmu.
     
    10:19
    Philippe Myers naznačil střelu, aby nakonec ještě posunul kotouč po modré čáře na Ekholma. Švédský zadák už střílel, prostor mezi třemi tyčemi minul.
     
    10:46
    Predátoři začínají získávat herně navrch. Byl to Carrier, kdo vrátil hru do útočného pásma, nicméně Mikael Granlund vzápětí v souboji jeden na jednoho prohrál s Klingbergem.
     
    11:12
    Mezi dvěma protihráči zkoušel zakončit Tanner Jeannot. Sice získal kontrolu nad pukem, ale z bezprostřední blízkosti trefil pouze chrániče Heiskanena.
     
    11:56
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté jsou za zvýšenou aktivitu odměněni vedoucím gólem! Fabbro přenesl křižnou nahrávkou hru k levému mantinelu na PHILIPA TOMASINA. Dvacetiletý Kanaďan najel do útočného pásma, načež udělal úspěšnou kličku Hakanpääovi na osu hřiště, svižná střelu k pravé tyčce následně Oettingerovi proletěla do sítě pod pravou rukou. Asistence: Dante Fabbro.
    11:56 Philip TOMASINO - 1:0
     
    12:30
    Bude zajímavé sledovat, jak hosté na nepříznivě se vyvíjející utkání zareagují. Momentálně si určitě jsou vědomi, že více ze hry má soupeř.
     
    13:24
    Šanci vyrovnat budou mít hokejisté Stars v početní převaze. Na lavici hanby je rozhodčími poslán Alexandre Carrier, ten sekl přes hokejku Petersona.
     
    13:50
    Úvod přesilové hry má k ideálu hodně daleko. Domácí okázali v krátkém časovém sledu vyhodit hned dvakrát, Klingberg začíná od vlastní brány.
     
    14:22
    Ani napotřetí se nepoštěstilo. Zodpovědnost na sebe vzal Joe Pavelski, avšak v souboji jeden na jednoho nepřešel přes Romana Josiho.
     
    14:49
    Jusse Saros mohl zůstat ledově klidným i po průniku Jamieho Benna. Hostujícímu kapitánovi se postavil do cesty Mattias Ekholm a kotouč vybojoval.
     
    15:26
    Těsně po návratu Carriera na ledovou plochu zaútočil jeho kolega z obrany Roman Josi. Zakončoval nečekaně bekhendem, Oettinger v poslední chvíli vytasil vyrážečku.
     
    15:57
    A další zákrok pro amerického gólmana ve službách Dallasu. Tentokráte si poradil s projektilem Trenina, černou gumu podržel ve výstroji a zařídil přerušení hry.
     
    16:14
    Hra ještě minimálně pár vteřin zůstane v útočné třetině Predators. Od levého mantinelu pálil Matt Luff, obětavě padající Jani Hakanpää srazil touš do ochranné sítě.
     
    16:48
    Denis Gurjanov už mohl střílet sám, ale všiml si ještě lépe postaveného Glendeninga. Poslal mu nahrávku mezi kruhy, rána z první proletěla nad břevnem.
     
    17:06
    Tlak Dallasu pokračoval. Do přehuštěného prostoru nahazoval od modré Ryan Suter a Jusse Sars měl spíše štěstí, že jej puk trefil do pravého betonu.
     
    17:39
    Střelou okamžitě z vhazování zkusil domácího gólmana zaskočit Joe Pavelski. Neuspěl, vystřelil totiž bekhendem o kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    18:20
    Za Nashville ohrozil soupeřovu svatyni Philip Tomasino. Autor zatím jediného gólu další zářez nepřidal, slabou střelu po ledě Oettinger vykopl pravým betonem.
     
    18:46
    Jamie Benn zvedl hlavu a od levého mantinelu nahrál za sebe, z druhé vlny útok podpořil Denis Gurjanov. Rusovi zezadu klepl do hokejky Sissons, takže k zakončení vůbec nedošlo.
     
    19:01
    Zakázané uvolnění vrací hru před Jusse Sarose. Roman Josi nejprve zblokoval zakončení Heiskanena, načež raději vyhodil přes všechny čáry.
     
    19:32
    Svižnou střelu Matta Duchenea zřejmě ještě lehce tečoval bránící Thomas Harley. Jake Oettinger skvěle zareagoval a připsal si úspěšný zákrok vyrážečkou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 8.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla jediný gól, o který se postaral domácí Nashville. Stalo se tak na sklonku 12. minuty, kdy si Philip Tomasino od levého mantinelu nabruslil na osu hřiště a svižnou střelou zápěstím prostřelil Oettingera pod pravou rukou. Vedení Predátorů je zasloužené, po vlažných úvodních minutách získali nad hrou kontrolu. Právě krátce po startu měli svou největší šanci úvodního dějství hosté, Hintzovo stažení kotouče mezi nohy a následné zakončení pod horní tyč ovšem Saros zastavil vyrážečkou.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:32.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Na vhazování uspěl Roope Hintz, hru okamžitě přenesl do útočného pásma, kde začíná kombinace.
     
    20:42
    Dlouho hokejisté v zeleno-bílých dresech na puku nevydrželi. Joe Pavelski zkusil po mantinelu přenést hru doprava na Hintze, za bránou ovšem zastavil černou gumu Ekholm.
     
    21:21
    Dallas právě vstřelil branku!
    Predátoři jsou za vlažnější vstup do prostřední části potrestáni vyrovnávacím gólem! Pavelski vymyslel zpoza brány nahrávku na JASONA ROBERTSONA, jenž neváhal a vystřelil z první, Sarosovi kotouč smolně propadl mezerou mezi betony. Asistence: Joe Pavelski a Ryan Suter.
    21:21 Jason ROBERTSON - 1:1
     
    22:29
    Hokejisté Stars okamžitě zabojovali o obrat. Luke Glendening vybídl k zakončení Klingberga, jeho rána kousek za modrou proletěla vedle levé tyče.
     
    22:49
    Pod tlakem Matt Luff udržel přehled o hře a bekhendem posunul puk na Coltona Sissonse. Tomu rána z první nevyšla, dokonce úplně promáchl naprázdno.
     
    23:24
    Kličkovaná Lukeho Kunina skončila nahrávkou o předbrankového prostoru. Ve změti hokejek se nejlépe orientoval Jani Hakanpää, ten vyhodil touš do středního pásma.
     
    23:55
    Pokračuje zvýšená aktivita domácího mužstva. Mikael Granlund středem nastartoval Matta Luffa, ten ztroskotal na posledním protihráči v podobě Heiskanena.
     
    24:30
    V utkání nedochází k přerušením příliš často. Nezpůsobil jej ani Jusse Saros, jenž zasáhl proti Bennovi, černou gumu posléze stihl vyklepat pro Josiho.
     
    24:59
    Po dalším zákroku už finský gólman Nashvillu hru přerušil. Výborně se přesunul k levé tyčce a pokus Denise Gurjanova udržel mezi pravou rukou a tělem.
     
    25:15
    Faul z kategorie zbytečných předvedl Jamie Benn, když za bránou soupeře trefil vysokou holí do obličeje Myerse. Faulovanému se navíc spustila krev z nosu, takže trest má hodnotu čtyř minut.
     
    25:50
    Zatím hosté zvládají oslabení bez větších problémů. Jani Hakanpää místo očekávaného vyhození ještě nahrál volnému Pavelskimu, čímž pošetřil další cenné vteřinky navrch.
     
    26:23
    Ani na druhý pokus domácí nezískali pevné postavení v útočné třetině. Mattias Ekholm si troufl na kličku proti Johnu Klingbergovi, leč neuspěl.
     
    26:57
    Tak až Luke Kunin nakoukl do útočné třetiny, nicméně jen na pár vteřin. Byl okamžitě zdvojen a pod tlakem vymyslel nepřesnou nahrávku.
     
    27:28
    Fanoušci se dočkali, Nashville konečně získal kontrolu nad útočným pásmem. Po pár přihrávkách střílel z levého kruhu Roman Josi, Luke Glendening kromě úspěšného bloku zvládl na dlouhou hokejkou znovu vyhoit.
     
    27:57
    Ne, tuto přesilovku rozhodně nelze hodnotit jako povedenou. Hosté vyhazují za Sarosovu svatyni jeden puk za druhým, tentokráte Stars osvobodil Miro Heiskanen.
     
    28:31
    Oba celky vystřídaly, na ledě jsou čerstvé síly. Filip Forsberg svedl v rohu kluziště souboj s Johnem Klingbergem, přičemž tahal za kratší konec provazu.
     
    28:44
    Luke Glendening vystihl nahrávku Granlunda mezi kruhy, kam si najížděl Matt Duchene. Černou gumu nabral na čepel hole a poslal jej do útočného pásma.
     
    29:19
    Čtyřminutový trest Jamieho Benna je minulostí. Avšak pokračuje tlak domácích, kteří se dostali do útočného pásma pořádně až těsně před návratem soupeřova kapitána.
     
    29:41
    Výsledkem domácí aktivity je další faul z hostujících řad. Za katr usedl člen elitní obranné dvojice Ryan Suter, když krosčekem poslal k ledu Benninga.
     
    30:04
    Opět je to Luke Glendening, kdo osvobodil Dallas, tento útočník dnes v oslabení odvedl už velké penzum užitečně práce. Josi začíná od Sarose.
     
    30:47
    V pravém kruhu si stáhl kotouč pod sebe Matt Duchene, načež vypálil ze zápěstí. Jake Oettinger měl otevřený výhled, pravým betonem puk vyrazil za bránu.
     
    31:15
    Hosté znovu vyhodili. Právě za bránou Jani Hakanpää podstoupil souboj s Granlundem, v němž uspěl a po mantinelu poslal černou gumu mimo dosah Fabbra.
     
    31:54
    Jestli Nashvillu něco speciálně nefunguje, jsou to přesilové hry. Philip Tomasino pouštěl hrací předmět na Trenina, jenže si vůbec nevšiml Pavelskiho.
     
    32:27
    Také další oslabení přestáli hosté bez větších problémů. Ryan Suter je zpět na ledě a okamžitě se zapojuje do plnění defenzivních povinností.
     
    32:51
    A byl to zrovna Ryan Suter, kdo obtěžoval Philipa Tomasina tak dlouho, až jej přiměl k nepřesné nahrávce. Do střední třetiny pak přenesl hru Hintz.
     
    33:22
    Domácí fanoušci se pískotem dožadovali vyloučení Harleyho, leč píšťalka rozhodčích zůstaly v tomto případě němé. Místo toho nahrál Duchene Ekholmovi až za útočnou modrou.
     
    33:49
    Po levém mantinelu zkusil proniknout zpět do útočné třetiny. Narazil ovšem na Denise Gurjanova, jenž sokovi uštědřil nepříjemný hit.
     
    34:15
    Matt Duchene se vydal ruskému protihráči pomstít, výsledkem je dvouminutový trest pro jeho osobu. Po přerušení hry ke Gurjanovi zbytečně dojel a uštědřil mu ránu, čímž předvedl ukázkový přečin hrubosti.
     
    34:26
    Finský útočník Mikael Granlund vyhrál buly pro Matta Benninga. Zadák dlouho neotálel a vyhodil po mantinelu tak, aby Miro Heiskanen nemohl udržet útočnou třetinu.
     
    35:02
    Do svého oblíbeného prostoru v levém kruhu dostal nabito Tyler Seguin. Střílel z první na vzdálenější tyčku, Jusse Saros však včas máchl lapačkou a puk v ní schoval!
    35:02 Seguinův křižný pokus schoval Saros do lapačky
     
    35:44
    Přes Seguina a Benna kotouč získal u levého mantinelu Denis Gurjanov. Posunul hru za sebe na Sutera, jehož ránu obětavě zblokoval Jeannot.
     
    36:05
    Za potlesku fanoušků vyhodil hrací předmět do bezpečí Philippe Myers. John Klingberg vyskočil hodně vysoko, ani tak na touš nedosáhl.
     
    36:33
    Už při hře pět na pět střílel z vrcholku levého kruhu Alexandr Radulov. Na střeleckou listinu se nezapsal, golfákem vypálil vysoko nad břevno.
     
    37:13
    Další vyloučení, tentokráte na hostující straně. Pykat odjíždí dnes podruhé Ryan Suter, v tomto případě podrazil do šance směřujícího Forsberga.
     
    37:43
    Akci domácího mužstva zastavil hvizd čárového rozhodčího. Roman Josi sice zabojoval, ale kotouč hrál už kousek za útočnou modrou, což pozornosti muže v pruhovaném neuniklo.
     
    38:19
    Za bránou soupeře operoval s pukem na hokejce Mikael Granlund. Volil přihrávku k pravé tyčce na Philipa Tomasina, kanadský útočník v nadějné pozici promáchl.
     
    38:51
    Jake Oettinger na malou chvíli ztratil pojem o kotouči, což jej ve finále nemuselo mrzet, protože John Klingberg zblokoval ránu Josiho za bránu.
     
    39:12
    Při dalším zakončení domácího hráče již byl americký gólman Oettinger v pohotovosti. Forsbergovi navíc chytře zmenšil střelecký úhel a střelu udržel mezi betony.
     
    39:43
    Za vlastní bránu vyrazil vypomoci spoluhráčům s rozehrávkou Juuse Saros. Poradil si na jedničku, když po odkrytém pravém mantinelu nahrál volnému Sissonsovi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 14 – 17.
     
    Prostřední dějství nabídlo rovněž jediný gól, tentokráte však padl do brány domácího mužstva. O vyrovnání se zasloužil Jason Robertson, jenž ve 22. minutě využil pobídky Pavelskiho, Sarose prostřelil střelou z první mezi betony. Obrat mohl dokonat ve 36. minutě Tyler Seguin, jeho pokus ovšem domácí gólman ukryl v lapačce. Predátoři měli v průběhu druhé třetiny hned tři přesilovky, z toho jednu čtyřminutovou, jenže příležitosti nevyužili a početní převahy nesehráli vůbec dobře, Oettingera během tohoto časového úseku prakticky neohrozili.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:25.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Domácí hokejisté bleskově obsadili útočné pásmo, ale jen na chvíli, Mikael Granlund totiž nahrál na hokejku Klingbergovi.
     
    40:47
    Zaútočili i hosté. Joe Pavelski udržel na zádech Fabbra, avšak nahrávka naslepo do prostoru mezi kruhy nevyšla, v tomto prostoru byli jen dva protihráči.
     
    41:21
    Za dlouhou nahrávkou Romana Josiho startoval Filip Forsberg. Ani na dlouhou hokejku na touš nedosáhl, v poklidu může hrát Jani Hakanpää.
     
    41:52
    Slibnou příležitost měl Alexandr Radulov. Do levého kruhu dostal pobídku ke střele od Esy Lindella, Jusse Saros zasáhl levým betonem.
     
    42:11
    Esa Lindell vzápětí skvěle zabral do defenzivy, když nabral rychlost vyvinutou Lukem Kuninem a čistým způsobem jej přimáčkl na mantinel.
     
    42:48
    Český útočník Radek Faksa zvedl hlavu a nahrál k levému mantinelu Lukemu Glendeningovi. Střela švihem na zadní tyč proletěla o pár decimetrů vedle brány.
     
    43:03
    Matt Duchene vysokým forčekinkem rozhodil Mira Heiskanena. Finskému obránci ujel puk až k brankáři Oettingerovi, ten hrací předmět raději skryl pod lapačkou.
     
    43:39
    Na modré čáře si Roman Josi hledal ideální prostor ke střele. Přestože jej nenašel, tak vypálil, přičemž trefil prvního clonícího protihráče Pavelskiho.
     
    44:15
    Za bránu vyjel Jusse Saros. Určitě tušil o blížícím se Jacobu Petersonovi, proto rychle prodloužil puk po mantinelu na Coltona Sissonse.
     
    44:44
    Joel Kiviranta při napadání poslal k ledu Matta Benninga, píšťalka rozhodčího se neozvala. Následně hostující forvard zkusil kličku na Tomasina, leč neuspěl.
     
    45:29
    U hostující střídačky došlo k rozmíšce mezi Jeannotem a Rafflem. Rozhodčí obě horké hlavy oddělili včas, nebylo třeba sáhnout k vyloučení.
     
    45:49
    Hokejisté Dallasu požadovali odpískání zakázaného uvolnění, avšak Matt Luff lehce tečoval Tolvanenov vyhození, takže Jani Hakanpää musel hrát a poradil si, zadovkou uvolnil Benna.
     
    46:03
    O dvouminutový trest si říkal Filip Forsberg, když Oettingera po zákroku sekl přes lapačku. Rozhodčím nicméně tento moment nejspíše utekl, hra pokračuje v pěti na obou stranách.
     
    46:51
    Od modré čáry vypálil zajímavý projektil Dante Fabbro. Jake Oettinger na kotouč dobře viděl a pravým betonem ho odkopl do rohu kluziště.
     
    47:09
    Zakázané uvolnění, hra putuje před Sarose. Philip Tomasino startoval Matta Luffa, který se ale zničehonic zastavil a vydal se směr střídačka.
     
    47:33
    Hosté mají příležitost strhnout vedení na svou stranu v přesilové hře. Rozhodčí vyloučili domácího centra elitní formace Ryana Johansena za sekání.
     
    48:08
    Dallas dělily od vedoucího gólu centimetry! Od modré čáry nahazoval Klingberg a byl to Joe Pavelski, kdo tečoval puk do horní tyčky. Následnou nepřehlednou situaci ukončil Saros, který kotouč schoval do lapačky.
     
    48:47
    Na Sarose nevyzrál ani Tyler Seguin. Vypálil z levého kruhu z první, finský gólman Nashvillu vyrazil puk výstrojí příhodně pro Josiho.
     
    49:14
    Hosté sice poměrně rychle vrátili dění do útočné třetiny, ale jen na pár vteřin. Alexandr Radulov nechal touš za sebou, opět tak mohl vyhodit Roman Josi.
     
    49:50
    Ryan Johansen strávil na ledě kompletní dvě minuty, během nichž se musel zapotit hlavně při teči Joea Pavelskiho. Nyní spěchá s výpomocí do defenzivy.
     
    50:12
    V době, kdy se rozběhla závěrečná desetiminutovka základní hrací doby, střílel z vrcholku pravého kruhu Filip Forsberg. Jake Oettinger jeho ránu vyrazil levým ramenem.
     
    50:43
    Pod tlakem si Dante Fabbro poradil bezchybně. Věděl o blížícím se Gurjanovovi, nahrávkou o mantinel poslal touš mimo jeho dosah a přímo do hokejky kolegy Ekholma.
     
    51:18
    Sám proti dvěma Ryan Johansen za bránou soupeře neuspěl. Zkusil nahrát do předbrankového prostoru Granlundovi, ale zasáhl levou brusli Klingberga.
     
    51:55
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Denis Gurjanov. Ve finále akce sáhl ke svižnému projektilu na zadní tyč, Saros schoval černou gumu v lapačce.
     
    52:23
    Dallas má ve třetí třetině více ze hry, o tom není pochyb. Druhý gól ovšem nevstřelil ani Miro Heiskanen, od modré čáry mířil příliš vysoko.
     
    52:46
    Philip Tomasino si na svůj druhý zásah v zápas ještě musí počkat. Pěknou kličkou sice vyřadil ze hry Lindella, avšak zakončit mu znemožnil jiný Fin Jani Hakanpää.
     
    53:30
    K přerušení dochází minimálně, utkání je tedy čím dál tím blíže prodloužení. Na ledě skončil Jamie Benn, a to po čistém hite Romana Josiho.
     
    53:45
    Švýcarský zadák následně rozjel po levém mantinelu Filipa Forsberga. Švéda zradilo zpracování, hrací předmět jenom prodloužil k protihráči Lindellovi.
     
    54:06
    Od pravého mantinelu zkusil gólmana zaskočit Jason Robertson. Jusse Saros byl v pozoru, udržel puk ve výstroji a způsobil přerušení hry.
     
    54:39
    Na modré čáře zaváhal Miro Heiskanen. Málem pustil do úniku Eeliho Tolvanena, nakonec však finského krajana v souboji tělo na tělo přetlačil.
     
    55:20
    Postavení mimo hru a v něm přichycen Luke Glendening. Po odpískání zlostně rozhodil rukama, nicméně je fakt, že puk převzal až za útočnou modrou.
     
    55:55
    Roope Hintz mohl střílet, ale ještě voli zbytečně nahrávku na obsazeného Jamieho Benna. Do bezpečí puk odpálil Mattias Ekholm tak, aby se nejednalo o icing.
     
    56:11
    Pořádně je na sebe Roman Josi nazlobený. Měl dostatek času, přesto švýcarský zadák a kapitán Nashvillu vyhodil po levém mantinelu až na zakázané uvolnění.
     
    56:42
    Michael McCarron přebruslil Glendeninga, leč za bránou soupeře toho sám příliš nezmohl, a nakonec proti přesile o černou gumu přišel.
     
    57:22
    Ofenzivu Stars podpořil Esa Lindell. S pukem dojel až do pravého kruhu, odkud mířil Sarosovi mezi betony. V souboji Finů uspěl brankář.
     
    57:50
    Od modré vyprodukoval zajímavou střelu Thomas Harley. Jusse Saros reagoval na poslední chvíli a měl velké štěstí, že puk proletěl vedle jeho pravé tyčky.
     
    58:08
    Parádní hit předvedl u červené čáry Luke Glendening. Počkal si na Jakova Trenina, jehož složil k ledu. V hledišti to jen zahučelo.
     
    58:36
    Rozhodnutí měl na holi Radek Faksa! Na pravé straně se dostal k zajímavé dorážce, ale kotouč za záda Sarose nepropasíroval!
     
    59:24
    Po pravém mantinelu nastartoval motory Roope Hintz. Po levé ruce nahrál Denisovi Gurjanovovi, forhendová rána z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    59:54
    Ryan Suter ujel před forčekujícím Johansenem za bránu a zdá se, že v tomto prostoru stráví i poslední vteřiny třetí dějství, poslední útok nezkusí.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina skončila bez branek, utkání tak směřuje do prodloužení. Více ze hry měli hosté, ale Pavelskiho teč Klingbergovy střely skončila na brankové konstrukci, Radek Faksa zase v závěru neprostřelil Sarose. Střelecky chudý zápas však ve výsledku asi odpovídá průběhu střetnutí, ani jeden z celků si vyloženě nezasloužil odejít s prázdnou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Rozhodne hra ve třech na obou stranách? Roman Josi začíná opatrně, po Granlundem vyhraném buly odcouval až za Sarosovu svatyni.
     
    60:42
    Už to vypadalo, že se Roman Josi vydá na útočný výlet, ale volbu si rozmyslel a zklidnil hru pasem na Duchenea, ten alespoň najel do útočné třetiny.
     
    61:06
    Mattias Ekholm obral o puk Robertsona a fanoušci jej vybízeli, ať zkusí vyslat do úniku Ryana Johansena. Prosby nebyly vyslyšeny, švédský zadák hrál na jistotu na Kunina.
     
    61:24
    Dallas si zahraje přesilovou hru! Vyloučeným hokejistou je Mikael Granlund, finský forvard za cenu podrážení zastavil startujícího Johna Klingberga.
     
    61:24
    Oddechový čas pro hosty.
     
    61:48
    John Klingberg si několikrát vyměnil puk s Roopem Hintzem. Následoval pas do levého kruhu na Pavelskiho, Američan forhendovou ránou z první minul.
     
    62:21
    Znovu kombinoval Klingberg s Hintzem a Pavelskim. Finální nahrávka opět mířila na útočníka z USA, těsně před ním tečoval nahrávku Ekholm, takže nemohlo dojít k přímému zakončení.
     
    62:47
    Joe Pavelski nabruslil do pravého kruhu, kde už se k zakončení dostal. Nezacílil ovšem ideálně, ránu do horních pater brány Saros schoval v lapačce a puk ještě odvážně vyklepal pro Josiho.
     
    63:14
    Švýcarský obránce Josi nevyhodil, hosté pokračovali v útočném pásmu. Z vrcholku pravého kruhu pálil Jason Robertson těsně vedle pravé tyče.
     
    63:38
    Domácí jsou v plném počtu! Tlak Dallasu ještě pokračovat a vyvrcholil ránou Klingberga od modré čáry, ta měla k přesnosti poměrně daleko.
     
    64:13
    Útočný výlet podnikl Tanner Jeannot. Obkroužil bránu a nahrál do levého kruhu Mattiasi Ekholmovi, jeho křižná rána zamířila nad horní tyčku.
     
    64:22
    Oddechový čas pro domácí.
     
    64:46
    Ve středním pásmu nabral velkou rychlost Matt Duchene. Podíval se i do útočného pásma, ale přes Heiskanena vystřelit nedokázal.
     
    64:53
    Hosté ještě ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Jamie Benn vzal zodpovědnost na sebe, střelou zápěstím ovšem na Sarose nevyzrál! Neuspěl ani dorážkou z velkého úhlu.
    64:53 Benn nerozhodl, v přečíslení mířil jen do Sarose
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Matt Duchene se rozjel jako první. Oettingera chtěl rozhodit, ale to se mu nepovedlo, forhendový blafák pokryl americký gólman pravým betonem.
    Matt DUCHENE
     
    1. séria
    0:0
    Za Dallas se rozjel Jason Robertson. Nevymýšlel nic složitého a zkusil Sarose propálit mezi betony, což se mu nepodařilo.
    Jason ROBERTSON
     
    2. séria
    0:0
    Neuspěl ani Filip Forsberg. Svůj nájezd provedl v rychlém tempu a Oettingera lehce rozhodil, leč nezvládl přehodit jeho levý beton.
    Filip FORSBERG
     
    2. séria
    0:0
    Joe Pavelski volil zakončení forhendem na vyrážečku. Jusse Saros reagoval včas a černou gumu odpálil do bezpečí.
    Joe PAVELSKI
     
    3. séria
    0:0
    Ve vlastních kličkách se zamotal Roman Josi. Těsně před Oettingerem upadl, takže k zakončení vůbec nedošlo.
    Roman JOSI
     
    3. séria
    0:0
    Zápas pokračuje! Taktéž třetí exekutor za Stars volil zakončení bez blafáku, Tyler Seguin napálil finského gólmana domácích do betonu.
    Tyler SEGUIN
     
    4. séria
    1:0
    Mečbol pro Nashville! Mikael Granlund se rozjel z levé strany. Následovala rychlá klička do bekhendu a posunutí kotouče mezi Oettingerovy betony.
    Mikael GRANLUND
     
    4. séria
    1:0
    Je konec! Jacob Peterson si na blafák nevěřil a volil střelu k pravé tyči. Neumístil ji ovšem dostatečně dobře a Sarose napálil do pravého betonu.
    Jacob PETERSON
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Nashville Predators.
    Autorem vítězné branky je MIKAEL GRANLUND.
    65:00 Mikael GRANLUND - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi Nashvillem a Dallasem dospěl za stavu 1:1 až do samostatných nájezdů, v nichž se nakonec z bonusového bodu radovali domácí.

    Skóre střetnutí otevřel ve 12. minutě Philip Tomasino, za hosty dokázal odpovědět krátce po startu prostředního dějství Jason Robertson. Ve zbytku základní hrací doby měli mírně navrch hosté, ale podruhé Sarose prostřelit nedokázali. Gól nepadl ani v prodloužení a šlo se do nájezdů. Rozhodnutí přišlo ve čtvrté sérii, kdy jako první z exekutorů uspěl Mikael Granlund. Za Dallas musel skórovat Peterson, ale branku nedal, střelu nasměroval jen do Sarosova pravého betonu.

    Svěřenci kouče Hynese zvítězili podruhé v řadě a v tabulce Západní konference se přiblížili čtvrté Minnesotě na rozdíl jediného bodu. Dallas prohrál, přesto se zásluhou zisku bodu posunul ve vyrovnané tabulce na postupovou osmou příčku před Edmonton a Anaheim.
     
    Utkání přihlíželo 17 869 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 20 – 28 | Přesilová hra: 0/5 – 0/4 | Trestné minuty: 13 – 15

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jusse Saros (NSH) – 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4%, odchytal 65:00
    Jake Oettinger (DAL) – 19 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,0%, odchytal 65:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 5, čas na ledě 15:46

    Tři hvězdy utkání

    1. Mikael Granlund (NSH) – 0+0
    2. Juuse Saros (NSH) – 27 zákroků
    3. Philip Tomasino (NSH) – 1+0
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:30:12)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 12. Tomasino (Fabbro), rozh. náj. Mikael Granlund – 22. J. Robertson (Pavelski, R. Suter)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Matt Duchene (NSH)
    0:0   Jason Robertson (DAL)
    2. séria:
    0:0   Filip Forsberg (NSH)
    0:0   Joe Pavelski (DAL)
    3. séria:
    0:0   Roman Josi (NSH)
    0:0   Tyler Seguin (DAL)
    4. séria:
    1:0   Mikael Granlund (NSH)
    1:0   Jacob Peterson (DAL)


    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), Benning, Ekholm (A), P. Myers, A. Carrier – Duchene, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Tomasino, Johansen, Kunin – Jeannot, Sissons, Trenin – Luff, McCarron, Tolvanen.
    Tréner: John Hynes

    Dallas Stars: Oettinger (Holtby) – M. Heiskanen, R. Suter, J. Klingberg, Lindell (A), Hakanpää, Harley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Gurianov, Seguin (A), Jamie Benn (C) – A. Radulov, Peterson, Tufte – Glendening, Faksa, M. Raffl.
    Tréner: Rick Bowness

    Rozhodca: Halkidis, St. Pierre – Alphonso, Marquis

    Diváci: 17 869