Ottawa – NY Rangers 1:2 (kon.) | Columbus – Buffalo 7:3 (kon.) | Arizona – Dallas 3:1 (kon.)
San Jose – Vegas 1:4 (kon.) | Edmonton – Minnesota 3:7 (kon.) | Boston – Colorado 5:1 (kon.)
Philadelphia – Carolina 3:4 (po pr.) | Calgary – Winnipeg 3:1 (kon.)
koniec
Boston Bruins
5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Colorado Avalanche
cz Pondelok 21.02.2022, 19:07 • TD Garden, Boston • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:07.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je ve velmi příznivém čase opět NHL a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Boston Bruins a Colorado Avalanche.
     
    Boston Bruins

    Hokejisté Bostonu Bruins jsou v tabulce ve Východní konferenci na osmém místě a dosud získali šedesát bodů a jsou tak na pozici, která by po konci základní části znamenala postup do vyřazovacích bojů. Medvědi však pomýšlejí určitě na lepší umístění ve své konferenci a chtějí ho vylepšit. Hráčům Bostonu se dvakrát nedařilo, když vydolovali pouze jeden bod. Naposledy ale uspěli na ledě ottawských Senátorů, kde zvítězili 3:2 po prodloužení. To rozhodl v jeho třetí minutě David Pastrňák. A v dnešním duelu s Coloradem by na tuto výhru chtěli navázat, ale nic lehkého je tedy nečeká.

    Nejproduktivnější hráči

    Brad Marchand 21+28
    David Pastrňák 25+21
    Patrice Bergeron 12+23
     
    Colorado Avalanche

    Hosté z Colorada totiž okupují v Západní konferenci nejvyšší pozici. Jsou tedy první se šestasedmdesáti body a patří tedy mezi TOP týmy zámořské NHL. V polovině února zaváhaly Laviny, když doma prohrály 1:4 s Dallasem. Pak ale přišly dvě výhry v řadě za sebou a hráči Colorada jsou opět na vítězné vlně. Nejprve 2:0 porazili Vegas a v posledním odehraném duelu pak uspěli znovu, 5:3 na ledě Buffala Sabres. Proti Bostonu by si hosté rádi šňůru prodloužili a uvidíme, zda naplní roli favorita nebo zda Bruins svému soupeři nějaký ten bod seberou.

    Nejproduktivnější hráči

    Nazem Kadri 21+42
    Mikko Rantanen 26+32
    Cake Makar 18+32
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba týmy utkaly zatím jednou, na konci ledna zvítězilo doma Colorado nad Bostonem 4:3 po prodloužení.
     
    Česká a slovenská stopa

    Jakub Zbořil (BOS)
    David Pastrňák (BOS)
    Tomáš Nosek (BOS)

    Pavel Francouz (COL)
    Martin Kaut (COL)
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, M. Reilly, Forbort, Vaakanainen – Pastrňák, Bergeron (C), T. Hall – Craig Smith, Coyle, Frederic – N. Foligno, Studnicka, Haula – Lazar, T. Nosek, DeBrusk.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Makar, D. Toews, Girard, J. Johnson, E. Johnson, MacDermid – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Ničuškin – Helm, Newhook, L. O'Connor – Aube-Kubel, Jost, Compher.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Rank – Cormier, Shewchyk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Bostonští Medvědi se hned po úvodním vhazování dostali do útočné akce, ale Craig Smith střelu švihem poslal jen vedle protější tyče.
     
    01:06
    Taylor Hall projel okolo zadního mantinelu, poté našel přihrávkou Patriceho Bergerona, ale i jeho pokus končí mimo tři tyče.
     
    01:46
    Erik Haula pronikl do útočného pásma, kde poté Bruins opět rozvinuli dobrou akci, ale po ní se opět skóre nemění. Po zisku puku jde na opačnou stranu soupeř.
     
    02:45
    Bostonští stále nepouštějí Laviny do svého pásma a nyní ve středním pásmu získali hráči Bostonu puk a opět s ním krouží před Kuemperem.
     
    03:33
    Gabriel Landeskog poslal puk na Nathana MacKinnona, ten poté z levé strany vystřelil, bylo to však z těžkého úhlu a akce končí neúspěchem.
     
    04:33
    David Pastrňák na levé straně obešel protihráče, natlačil se do těsné blízkosti Kuempera, ale jeho zasunutí kotouče končí jen na jeho betonu, který byl přilepen k zemi.
     
    04:57
    Teď se do přečíslení dostali hosté a zblízka střílel Nazem Kadri, Jeremy Swayman však jeho pokus zastavil holí a puk poslal do bezpečí.
     
    06:02
    Kuemper nyní zapsal hodně důležitý zákrok proti střele domácích a raději hru zastavuje. Vhazovat se bude v jeho těsné blízkosti. Ale až po první reklamní pauze, která následuje.
     
    06:21
    Z prostoru mezi kruhy, kam dostal rychlou přihrávku, střílel David Pastrňák. Bostonský snajpr ale svižnou ránu poslal jen do připraveného Darcyho Kuempera.
     
    06:56
    Na druhé straně se musel zase činit Jeremy Swayman, který se taktéž v akci Colorada nenudil.
     
    07:20
    A Jeremy Swayman opět vyráží pokus soupeře, na pravé straně z nápřahu pálil Cale Makar a gólmana Bostonu ohrozil.
     
    08:06
    Kurtis MacDermid chtěl pálit od modré čáry, ale tato akce mu nevyšla. Puk mu sjel z čepele a skončil u levého hrazení.
     
    08:58
    Hosté postupně ožili a čím dál více se tlačí před soupeřovou klec. Znovu pálil Makar, ale i tentokráte se střelecky neprosadil.
     
    09:34
    Patrice Bergeron číhal mezi kruhy, přihrávky se však nedočkal. Po chvilce zase hru na opačnou stranu otáčejí hráči Colorada Avalanche.
     
    09:58
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Gabriel Landeskog – 2 min., vysoká hůl).
     
    10:08
    Bergeron se hned po buly v pásmu Avalanche dostal ke střele, tu pohotově kryje Darcy Kuemper a raději zastavuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    10:47
    Charlie Coyle na levé straně u tyče nadvakrát posílal puk za Kuempera, ten pokaždé uspěl. A hned na to následoval další pokus Davida Pastrňáka a Kuemper opět kryje.
     
    11:10
    Bergeron na levé straně sklepl střelu Pastrňáka, ale beton Kuempera byl na místě. Následně pak se hosté osvobozují a posílají puk až před domácí klec.
     
    11:31
    Hosté opět vyhazují puk z pásma ven a doslova už odpočítávají poslední vteřiny ze svého oslabení.
     
    11:58
    Colorado je v plném počtu.
     
    12:14
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    12:21
    Charlie McAvoy napřáhl od modré čáry a jeho pokus zaletěl jen do připraveného Kuempera, který proti dotírajícím protihráčům opět zastavuje hru.
     
    12:56
    Cale Makar na pravé straně vyslal nebezpečný projektil, který ještě tečoval jeho spoluhráč, ale nakonec si Jeremy Swayman poradil a má puk ve své moci.
     
    13:48
    Jeremy Swayman se v posledních chvílích ve svém brankovišti nenudí, znovu na něho hosté vyslali další pokus, který domácí gólman kryje a také on nechává hru přerušit. Buly po jeho levé ruce.
     
    14:10
    Hosté se udrželi v útočném pásmu a opět zahrozili před Swaymanem, ten puk po pokusu Natthana MacKinnona kryje pod lapačkou a hra je přerušena. Následuje další komerční přestávka.
     
    14:23
    Bruins se vystavili ofsajdové pasti a hra se stěhovala zpět do středního pásma, kde se vhazovalo. K puku se však dostali hosté a hned si to namířili před domácí klec.
     
    15:51
    Hosté z vlastního obranného pásma mířili do další útočné akce, ale skrze precizní obranu Bostonu se nedostali k žádnému zakončení.
     
    16:11
    Cale Makar se okolo levého hrazení protlačil ke střele, ale byl v ofsajdové pasti, znovu se tedy dění na ledě stěhuje do středního pásma.
     
    17:05
    Craig Smith na levé straně tečoval pokus Charlieho Coyleho, ale neprocedil ho mezi betony brankáře Darcyho Kuempera.
     
    17:30
    Bruins právě vstřelili branku!
    V závěru první třetiny se domácí dostávají do vedení. Z nenápadné akce se nakonec dostal puk k brance hostů, kde se odrazil přímo na levý kruh, kam si sjížděl DAVID PASTRŇÁK a ten ho poté pohotovým švihem umístil k tyči Kuemperovy klece – 1:0. Asistence: Patrice Bergeron a Charlie McAvoy.
    17:30 David PASTRŇÁK - 1:0
     
    18:35
    Domácí se snažili najít rychlou odpověď, ale skrze obranu Bostonu se nedostali k zakončení. Nicméně stále drží útočnou třetinu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:24
    Nazem Kadri se dostal ke střele, tu ale zablokovala pozorná obrana Bostonu, následně pak jdou ještě do akce zase domácí hráči.
     
    19:44
    Závar před Kuemperem, ten nyní vychytal další pokus soupeře a zabránil tak dost možná druhému gólu domácích.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina mezi Bostonem a Coloradem je minulostí. V ní se dlouho skóre neměnilo a vypadalo, že se po první siréně půjde do kabin za bezbrankového stavu. Nakonec se v samotném závěru prosadil z dorážky David Pastrňák a poslal svůj Boston do vedení. Hosté se ještě snažili najít odpověď, ale nepovedlo se jim to. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně ve 20:00.
     
    Střely na branku: 21 – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:57
    Nazem Kadri pálil z levé strany a jeho pumelice se odrazila od betonu Swaymana a puk skončil mimo jeho bránu.
     
    22:03
    A hned na to se do akce opět dostali zase hráči Bostonu, ale Patrice Bergeron branku Kuempera pouze přestřelil.
     
    23:47
    Další akce domácích, ale obrana Colorada zastavila pronikajícího Brandona Carla a u zadního mantinelu pak dostali hosté puk k sobě a namířili si to s ním před Swaymana.
     
    24:59
    Nathan MacKinnon napřáhl na pravém kruhu, puk se odrazil na druhou stranu, kde ho ještě dorážel Cale Makar, ale i tahle nebezpečná akce Colorada končí pukem v moci Swamana.
     
    26:06
    Následuje další komerční přestávka.
     
    26:32
    Makar ztratil puk u modré čáry a málem šli Bostonští do rychlého protiútoku, ale nakonec vše jistil právě Makar, který hru vrátil zpět do útočné třetiny.
     
    27:05
    A znovu se hosté natlačili před domácí branku, kde však nepřesně střílel Valerij Ničuškin.
     
    28:01
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí Lavinám odskakují na rozdíl dvou branek. Taylor Hall našel pasem na levé straně PATRICEHO BERGERONA, který nejprve střílel do betonu Kuempera, následná jeho vlastní dorážka už ale skončila u protější tyče – 2:0. Asistence: Taylor Hall a Matt Grzelcyk.
    28:01 Patrice BERGERON - 2:0
     
    28:12
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Nicolas Aube-Kubel – 2 min., krosček).
     
    28:31
    Boston má šanci ještě své vedení navýšit, když hraje další přesilovou hru. A už se usadil v útočném pásmu, kde se snaží dostat ke střele.
     
    29:51
    Patrice Bergeron napřáhl ke střele mezi kruhy a do akce šel Darcy Kuemper, který pokus domácího hráče lapil a zastavil hru.
     
    30:12
    Colorado je v plném počtu.
     
    30:47
    Hosté se příliš dlouho v útočné třetině nezdrželi, dobře hrající obrana Bruins je vykázala ven.
     
    30:53
    Další komerční přestávka.
     
    31:06
    Cale Makar si klepl o přihrávku na modré čáře, ale nedočkal se. Po zisku puku pak šli do akce znovu hráči Bostonu.
     
    32:45
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Taylor Hall – 2 min., podrážení).
     
    32:58
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilová hra a hosté jdou Bostonu na dostřel jediné branky. Rantanen v kruhu přenechal puk NATHANU MACKINNONOVI a ten ho poté prudkou ranou umístil do domácí klece – 2:1. Asistence: Mikko Rantanen a Cale Makar.
    32:58 Nathan MACKINNON - 2:1
     
    34:35
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bostonští si své vedení o dva góly vrací zase zpátky. DAVID PASTRŇÁK na vrcholu pravého kruhu vyslal dělovku na Kuempera, která se zastavila až za jeho zády – 3:1. Asistence: Taylor Hall a Brandon Carlo.
    34:35 David PASTRŇÁK - 3:1
     
    35:42
    Bruins právě vstřelili branku!
    A během chvilky je to už o tři góly. U modré čáry zachytil puk Lazar, poslal ho JAKEU DEBRUSKOVI, který poté zblízka našel skulinku mezi betony Kuempera, kterému nakonec touš prošel mezi nohama a skončil těsně za čarou – 4:1. Asistence: Curtis Lazar a Charlie McAvoy.
    35:42 Jake DEBRUSK - 4:1
     
    37:33
    Domácí jsou při chuti a znovu se dostali do akce, ale tentokráte Pastrňák, který má zaděláno na hattrick, branku minul.
     
    38:40
    Blíží se konec druhé třetiny, domácí mají bezpečný náskok a už se nikam neženou.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    Ještě se za kotoučem dral Curtis Lazar, ale nakonec se těsně před Kuemperem k žádnému zakončení nedostal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm Boston navýšil svůj náskok, ale hosté v přesilové hře snížili na rozdíl jediného gólu. Pak ale dvěma slepenými góly odskočili Bostonští do vedení 4:1 a mají tak nakročeno k výhře, ale samozřejmě ještě hosté zbraně neskládají a pokusí se se zápasem něco udělat. David Pastrňák vzhledem k tomu, že vsítil dva góly, má zaděláno na hattrick.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 20:59.
     
    Střely na branku: 36 – 20
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Kuemper hned čelil další akci Bostonu, který je rozjetý a nemá dost. Z pravé strany ale Bergeron neposlal kotouč mezi tři tyče.
     
    41:10
    O rychlý přechod do útočného pásma se postaraly Laviny, ale před Swaymanem hosté neuspěli.
     
    41:57
    Boston má ponechanou výhodu a hraje se šesti hráči a bez brankáře. Pokud domácí neskórují, zahrají si další přesilovou hru.
     
    42:27
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Nicolas Aube-Kubel – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:16
    Od vlastní branky se vydávali do akce Medvědi, ovšem hosté byli v obraně velmi precizní a hned po zisku puku ho poslali až před Swaymana.
     
    43:45
    Boston se uhnízdil v pásmu soupeře a operoval před Kuemperem, ale v šanci neuspěl Patrice Bergeron.
     
    44:04
    Bruins právě vstřelili branku!
    Využitá přesilová hra a domácí vedou 5:1. Střela Davida Pastrňáka se odrazila od zadního mantinelu, na levé straně se pak puku zmocnil CHARLIE COYLE a šikovně z úhlu ho dostal i za pomoci odrazu o beton za záda Kuempera. Asistence: David Pastrňák a Taylor Hall.
    44:04 Charlie COYLE - 5:1
     
    45:12
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Derek Forbort – 2 min., držení).
     
    45:43
    Tentokráte hrají domácí v oslabení a zatím se jim daří velmi dobře, vyhazují puky do bezpečí a osvobozují se.
     
    46:20
    Nathan MacKinnon číhal na levém kruhu, ale přihrávka se k němu nedostala a puk končí v moci domácích, kteří ho opět vyhazují ven.
     
    47:12
    Boston je v plném počtu.
     
    47:13
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    47:43
    U pravého mantinelu svedly souboj o puk oba týmy, bylo to v pásmu Bostonu. Tam ho Medvědi vyšťourali a hned s ním namířili opět před Kuempera, ale zblízka ho nepřekonal Patrice Bergeron.
     
    48:40
    Posléze to zkusil z dálky Taylor Hall, ale i ten svůj pokus poslal jen vedle tyče hostující klece.
     
    49:25
    Hosté se marně snaží o další branku, Boston hraje velmi dobře v obraně a nepouští svého soupeře do nebezpečných akcí před gólmanem Swaymanem.
     
    50:05
    Jsme za polovinou třetí třetiny a hosté mají na to, aby se zápasem něco udělali, necelých deset minut.
     
    50:32
    Další komerční pauza.
     
    51:07
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jack Studnicka – 2 min., držení).
     
    51:29
    Boston se osvobodil, hosté bleskurychle pronikli do útočného pásma, ale nesehráli takovou kombinaci, která by znamenala snížení.
     
    52:01
    Další vyhození puku domácími až před Kuempera a ti šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    53:07
    Boston Bruins jsou v plném počtu.
     
    53:17
    Hosté sebrali domácím puk v obranném pásmu a hned spěchali na druhou stranu. O kotouč ale záhy zase přišli a čelili další akci Bostonu.
     
    54:32
    Taylor Hall chtěl v rohu útočné třetiny sebrat Girardovi puk, ale to se mu nepovedlo.
     
    54:51
    Po střele Nazema Kadriho zakročil Jeremy Swayman, který zakročil svojí lapačkou, pod kterou ukryl puk. Následně pak nechal hru zastavit a následuje komerční přestávka.
     
    56:13
    Domácí drží slibný náskok, nikam se neženou do bezhlavých útoku a snaží se držet puk co nejdále od své branky.
     
    56:49
    Hosté se ještě snaží o nějakou korekci skóre, ale sami už vědí, že jim moc času nezbývá a aby se dostali k vyrovnání, museli by během tří minut vsítit čtyři góly, což je už spíše nereálné.
     
    57:09
    Další útok Colorada, ale obrana Bostonu nepustila soupeře do přesnějšího zakončení. A hned na to domácí berou puk a ještě se tlačí před soupeřovu klec.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:44
    Zápas se už jen dohrává, puk mají ještě Bostonští Medvědi, ale svou akci do zdárného konce nedotáhli. Rozhodně je to ale mrzet nemusí.
     
    59:23
    Tyson Jost zblízka napřahoval ke střele, ale nedostal puk a pouze promáchl.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Boston nakonec vítězí s přehledem 5:1 a zapisuje dva body do tabulky, hosté dnes zůstanou bez zisku jediného bodu. Domácí byli lepším týmem a od úvodu zápasu šli za svým cílem, a sice Laviny porazit. To se nakonec povedlo a mají tak skalp vedoucího celku Západní konference.
     
    Střely na branku: 45 – 29
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jeremy Swayman (BOS) – 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6%, odchytal 59:41
    Darcy Kuemper (COL) – 40 zákroků, 5 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 59:43
     
    Česká a slovenská stopa

    David Pastrňák (BOS) – 2+1, +3 účast, 8 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 16:37
    Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 13:57
     
    Tři hvězdy utkání

    1. David Pastrňák (BOS) 2+1
    2. Patrice Bergeron (BOS) 1+1
    3. Taylor Hall (BOS) 0+3
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (21:49:24)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 18. Pastrňák (Bergeron, McAvoy), 29. Bergeron (T. Hall, Grzelcyk), 35. Pastrňák (T. Hall, Carlo), 36. DeBrusk (Lazar, McAvoy), 45. Coyle (Pastrňák, T. Hall) – 33. MacKinnon (Rantanen, Makar)


    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, M. Reilly, Forbort, Vaakanainen – Pastrňák, Bergeron (C), T. Hall – Craig Smith, Coyle, Frederic – N. Foligno, Studnicka, Haula – Lazar, T. Nosek, DeBrusk.
    Tréner: Bruce Cassidy

    Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Makar, D. Toews, Girard, J. Johnson, E. Johnson, MacDermid – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Ničuškin – Helm, Newhook, L. O'Connor – Aube-Kubel, Jost, Compher.
    Tréner: Jared Bednar

    Rozhodca: L'Ecuyer, Rank – Cormier, Shewchyk

    Diváci: 17850