Cagliari – Neapol 1:1 (kon.) | Bologna – Spezia 2:1 (kon.)
koniec
Cagliari Calcio
1:1 (0:0)
SSC Neapol
cz Pondelok 21.02.2022, 19:00Talianska Seria A • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům Serie A! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Cagliari CalcioSSC Neapol.
     
    SSC Neapol

    Hostující Neapol letos prožívá povedený ročník nejvyšší italské soutěže. Po dvaceti pěti odehraných zápasech má Neapol na kontě padesát tři bodů a drží třetí pozici italské ligy. Na druhý Inter ztrácí bod a na vedoucí AC Milán pouze body tři. Ze zadních pozic se ale tlačí Juventus a Atalanta Bergamo. V posledním kole Neapol doma remizoval 1:1 s Interem. Stejným výsledkem skončil také její duel v rámci Evropské ligy na Camp Nou.
     
    Cagliari Calcio

    Domácí Cagliari je na tom mnohem hůře. Po dvaceti pěti odehraných zápasech má ostrovní celek na kontě jen dvacet jedna bodů a patří mu osmnáctá pozice ligové tabulky. Hůře jsou na tom jen Janov a Salernitana. Na záchranu ale Cagliari ztrácí bod. Ve hře o sestup je ale namočeno dalších pět týmů. V posledních duelu Cagliari remizovalo na půdě Empoli.
     
    Úvodní sestavy:

    Cagliari Calcio: Cragno – Goldaniga, Lovato, Altare – Bellanova, Baselli, Grassi, Deiola, Dalbert – Pereiro – João Pedro.
    Náhradníci: S. Aresti, B. Radunović – Carboni, K. Baldé, Ceppitelli, Lykogiannis, Marin, Obert, Gagliano, Pavoletti, Zappa.

    SSC Neapol: Ospina – Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Juan Jesus – Demme, P. Zieliński – Elmas, D. Mertens, Rui – Petagna.
    Náhradníci: Marfella, Meret – Ghoulam, Malcuit, Osimhen, Únás, Zanoli, Ruiz..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Neapol se hned v úvodu vydala na polovinu soupeře. Kombinace hostujícího celku však vyústila příliš dlouhou přihrávkou.
     
    3
    Hostující útočník Andrea Petagna si naběhl na vysokou přihrávku na polovinu soupeře, jenže si nepotykal se zpracováním a míč mu utekl k soupeři.
     
    5
    Cagliari se usadilo na polovině Neapole, ale kombinace domácích skončila přihrávkou až do rukavic hostujícího brankáře.
     
    6
    Domácí fanoušci si dnešní duel užívají a od úvodních minut rozjeli na tribunách pořádnou atmosféru.
     
    7
    Petagna se hnal za přihrávkou na hranici velkého vápna, jenže si nepotykal s převzetím míče a balón mu utekl do zámezí.
     
    8
    Hosté se hnali vpřed se snahou o bleskový protiútok, ale přenesení hry na levé křídlo skončila až v zámezí. Vhazovat bude domácí Cagliari.
     
    9
    Domácí celek kombinuje kolem velkého vápna, ale nikdo v tmavě modrém dresu se zatím nedostal k zakončení. Neapol brání v bloku.
     
    10
    Giorgio Altare dostal prostor na levé straně, odkud odcentroval do pokutového území, ale jeho nadýchaná pobídka skončila v rukavicích brankáře.
     
    11
    Neapol se dostala do první šance dnešního souboje! Z hranice velkého vápna pálil levačkou Di Lorenzo, jehož rána se vznesla těsně nad břevno!
     
    12
    Hosté zahrávali rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, kde bez problémů zasáhla defenziva Cagliari.
     
    13
    Po rohovém kopu se do zakončení hlavou probil hostující stoper Rrahmani, jehož pokus také nemířil mezi tři tyče domácí svatyně.
     
    14
    Neapol se dostala na polovinu soupeře, nicméně kombinace hostů skončila přihrávkou na nohu prvního obránce.
     
    15
    Hlavní rozhodčí odpustil domácím nedovolený zákrok na polovině hrací plochy a nechal hráče Cagliari pokračovat ve hře. Domácí však nezakončili.
     
    16
    Neapol se dostala na polovinu soupeře, nicméně přihrávka z pravé strany skončila na noze hráče domácího Cagliari.
     
    17
    Také Cagliari zahodilo obrovskou šanci! Do zakončení se po rohu dostal Lovato, ale jeho hlavička ze záklonu minula levou tyč.
     
    18
    Po předchozí akci ještě zůstává na trávníku ležet brankář Ospina. Gólman Neapol schytal tvrdou ránu a potřebuje ošetření.
     
    19
    Další obrovská šance Cagliari! V pokutovém území se od obránce odpoutal Joao Pedro, ale skákavou střelu umístil mimo tři tyče!
     
    20
    Neapol vhazovala na levé straně hrací plochy. Rrahmani poslal pobídku na hranici velkého vápna, ale nikdo v modrém si pro míč nedoběhl.
     
    21
    Hra je znovu přerušena! Na trávníku opět zůstává ležet jeden z hráčů Neapole.
     
    23
    Po přerušení se znovu pokračuje ve hře. Za vysokým nákopem spěchal Andrea Petagna, ale přes soupeřem si míč nedokázal zpracovat.
     
    24
    Domácím fanouškům se v první půli rozhodně nepozdává výkon hlavního rozhodčího, který odpískal několik přímých kopů pro Neapol.
     
    25
    Další zranění na straně hostů! Dění na trávníku během prvního poločasu připomíná spíše MMA.
     
    26
    Dalbert dostal přihrávku do běhu na levou stranu, přehodil si míč na levačku a odcentroval. Jeho pobídka ale skončila v moci hráčů Neapole.
     
    27
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Giovanni Di Lorenzo, přichází Kévin Malcuit.
     
    28
    Stopeři domácího celku kombinují na vlastní polovině a zatím se nikam neženou. Ani Neapol při napadání soupeře není moc aktivní.
     
    29
    Dalbert sice sprintoval vpřed po levé straně, jenže v klíčovou chvíli si míč předkopl daleko před sebe a už jej nedohnal na hrací ploše.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme vyrovnanou bitvu. Cagliari hraje s favoritem rovnou partii.
     
    31
    Joao Pedro se dostal do pokutového území, nicméně jeho pobídka skončila v místech, kam se stačil stáhnout důrazný obránce.
     
    32
    Andrea Petagna to při průniku do pokutového území přehnal s agresivitou a doslova složil domácího stopera k zemi.
     
    34
    Domácí brankář vyrazil ze své svatyně a levou nohou nakopl míč na polovinu soupeře. K jeho pobídce se nikdo v modrém nedostal.
     
    35
    Mertens si krásně navedl míč do blízkosti velkého vápna, odkud zakončil pravou nohou. Jeho pokus domácí brankář vyškrábl nad břevno!
     
    36
    Neapol se usadila na polovině Cagliari, nicméně kombinace hostujícího celku skončila jen vysokou přihrávkou do zámezí. Vhazovat bude Cagliari.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Daniele Baselli (Cagliari Calcio).
     
    38
    Petagna si při dalším náběhu nepohlídal své postavení a nechal se lapit v ofsajdové pasti. Rozehrávat bude domácí celek.
     
    39
    Dalším ostrým zákrokem na polovině hřiště se provinil domácí Baselli, který už jednu žlutou kartu má a na podobné zákroky by si měl dávat pozor.
     
    40
    Neapol v závěru prvního poločasu zvyšuje svůj tlak. Hostující celek zahrával rohový kop. Na povedený centr si naskočil Malcuit, ale hlavou netrefil branku.
     
    41
    Altare dostal přihrávku na levou stranu, ale míč mu pod nohou utekl do zámezí. Vhazovat na polovině soupeře bude Neapol.
     
    42
    Joao Pedro se tlačil na polovinu hostujícího celku, ale v souboji si přidržel za dres Koulibalyho, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího.
     
    43
    Joao Pedro dostal přihrávku na polovinu hrací plochy, ale střídající Malcuit k němu okamžitě přistoupil a nenechal domácího hráče projít do střelecké pozice.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Kévin Malcuit (SSC Neapol).
     
    44
    Domácí zahrávali přímý kop v blízkosti velkého vápna. Nadýchaný centr sice směřoval ke vzdálenější tyči, ale brankář Ospina byl připraven.
     
    45
    Hostující celek se vydal na polovinu soupeře, nicméně nákop na pravou stranu skončil v moci obránce domácího Cagliari.
     
    45+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    45+2
    Hosté se hned v úvodu nastavení zbavili možnosti kombinovat na polovině Cagliari. Faulem na pravé straně se provinil Malcuit.
     
    45+2
    Hosté výborně napadali rozehrávku domácích stoperů, ale Mertens si podle rozhodčího pomohl v souboji rukou. Cagliari má čas na poslední útok.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme branku neviděli. Neapol vlétla do utkání aktivně a už v 11. minutě zahrozil Di Lorenzo. Na opačné straně mohl otevřít skóre Lovato, ale také netrefil branku. Deset minut před přestávkou napřáhl z dálky Mertens, který nechal vyniknout brankáře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Cagliari se dostalo po výkopu na polovinu soupeře, ale nikdo v tmavě modrém dresu se k nákopu nedostal. Hráči rychle získali míč pro sebe.
     
    48
    Edoardo Goldaniga na pravé straně získal odražený míč, posunul si jej před sebe a odcentroval. Jeho pobídka přiletěl do rukavic brankáře Ospiny.
     
    50
    Gastón Pereiro zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho rána nártem prolétla kolem zdi a skončila vysoko nad brankou soupeře.
     
    51
    Dries Mertens byl faulován na vlastní polovině a drží se za pravý kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    53
    Neapol se dostala po levé straně na polovinu soupeře, nicméně přihrávka za obranu Cagliari propadla až do rukavic brankáře.
     
    54
    Alessandro Deiola si po rychlé kombinaci naběhl na přihrávku z levé strany a zakončil placírkou. Jeho rána prolétla těsně vedle pravé tyčky.
     
    55
    Na opačnou stranu sprintoval s míčem u nohy Andrea Petagna, který si míč předkopl před sebe a vyběhnutý brankář mu míč ukopl.
     
    56
    Cagliari se dostalo do pokutového území, nicméně nikdo v tmavém dresu se k odcentrování nedostal. Míč doplachtil do rukavic Ospiny.
     
    57
    Eljif Elmas dostal přihrávku na pravou stranu, ale následnou pobídkou za obranu daroval míč fotbalistům Cagliari.
     
    58
    Koulibaly uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy, ale loktem trefil prvního soupeře. Cagliari zatím drží s favoritem krok.
     
    59
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se z nenápadné akce dostává do vedení! GASTON PEREIRO dostal přihrávku do blízkosti velkého vápna, přehodil si míč na levačku a zakroutil střelu přesně k zadní tyči.
    59. Gastón PEREIRO - 1:0
     
    61
    Grassi nakopl míč na levou stranu, nicméně jeho nákop propadl do zámezí. Vhazovat budou fotbalisté Neapole.
     
    62
    Mertens poslal nákop na polovinu soupeře, ale domácí hráči nepřesnou přihrávku vystihli a vydali se vpřed. Joao Pedro následným zakončením trefil prvního obránce.
     
    63
    Eljif Elmas se v pokutovém území rovnal ke střele, ale padající míč z voleje nezasáhl. Obrana Cagliari před ním míč odkopla do autu.
     
    64
    Kévin Malcuit se na pravé straně zbavil obránce a odcentroval. Jeho pobídka skončila mimo velké vápno.
     
    65
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů Neapole zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za hlavu. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Kalidou Koulibaly (SSC Neapol).
     
    67
    Koulibaly nakopl míč z vlastní poloviny na polovinu soupeře, jenže k jeho pobídce se nikdo v modrém dresu Neapole nedostal. Hosté ale zařadili vyšší rychlost.
     
    68
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Juan Jesus, přichází Fabián Ruiz.
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Andrea Petagna, přichází Victor Osimhen.
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Diego Demme, přichází Adam Únás.
     
    69
    Koulibaly uspěl v hlavičkovém souboji a poslal míč na pravou stranu. Neapol má ale velké problémy s přechodem do útoku.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a domácí Cagliari zatím drží těsné vedení, které by pro něj znamenalo tři body s cenou zlata.
     
    71
    Daniele Baselli poslal přihrávku na levou stranu, ale tam bylo doslova modré moře hostujících fotbalistů. Neapol se nedostává do ofenzivy.
     
    72
    Střídající Osimhem se tlačil za centrem z kopačky Ruize, nicméně jeho pobídka skončila v moci domácích brankáře.
     
    73
    Edoardo Goldaniga se ujal rozehrávky přímého kopu na polovině soupeře, nicméně jeho nákop přiletěl jen do rukavic brankáře.
     
    74
    Koulibaly uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště a hlavou poslal míč ke spoluhráčům. Jeden z domácích útočníků jej navíc nedovoleným způsobem dohrál.
     
    75
    Cagliari zahrávalo rohový kop. Nadýchaný centr sice přiletěl na malé vápno, nicméně rozhodčí viděl nedovolený zákrok Pereira.
     
    76
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Alberto Grassi, přichází Răzvan Marin.
     
    77
    Neapol kombinuje kolem velkého vápna, nicméně nikdo v modrém dresu se stále ne a ne dostat do zakončení.
     
    78
    Cagliari vhazovalo na levé straně. Domácí se snaží hlavně držet míč na kopačkách a nikam se neženou.
     
    79
    Joao Pedro využil mezírku v obraně soupeře a vlétl s míčem do vápna. Jeho projektil levou nohou skončil vedle levé tyčky.
     
    80
    Domácí fanoušci už pomalu začínají oslavovat. Za stadionem ozářil oblohu parádní ohňostroj. Do konce utkání ale ještě zbývá deset minut.
     
    82
    Hosté reklamovali ruku jednoho z domácích hráčů v pokutovém území, ale penalta se zatím pískat nebude.
     
    83
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Leonardo Pavoletti.
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Daniele Baselli, přichází Gabriele Zappa.
     
    84
    Mertens si v souboji s Altarem pomohl faulem, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. Rozehrávat bude domácí Cagliari.
     
    85
    Centr z přímého kopu přiletěl na malé vápno, kam se hnal Joao Pedro, ale v tísni přizvedl míč hlavou jen vedle vzdálenější tyčky. Neapol stále žije.
     
    86
    Zappa poslal přihrávku za obranu soupeře, nicméně jeho nákop nikdo v tmavém dresu nepochopil. Obrana Neapole získala míč zadarmo.
     
    87
    Neapol právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Neapol v závěru utkání dotahuje krok! Na centr z levé strany si u zadní tyče na malém vápně naskočil VICTOR OSIMHEN, jehož hlavička zapadla do sítě!
    87. Victor OSIMHEN - 1:1
     
    89
    Stopeři domácího celku si dali pozor na akci Neapole a raději míč odkopli daleko od vlastní šestnáctky.
     
    90
    Brankář domácího mužstva si dal pozor na průnikovou přihrávku a před rozběhnutým soupeřem raději odkopl míč na polovinu Neapole.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Cagliari v nastavení zahrávalo přímý kop. Domácí útočník Joao Pedro se však přímo před očima rozhodčího dopustil nedovoleného zákroku.
     
    90+3
    Cagliari mohlo v nastavení rozhodnout o svém triumfu! Do odraženého míče se ve vápně opřel levačkou Pavoletti, ale jeho rána skončila sražená nad břevnem!
     
    90+4
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Dalbert, přichází Babis Lykogiannis.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Cagliari nakonec uhrálo s Neapolí remízu 1:1. Neapol vlétla do utkání aktivně a už v 11. minutě zahrozil Di Lorenzo. Na opačné straně mohl otevřít skóre Lovato, ale také netrefil branku. Deset minut před přestávkou napřáhl z dálky Mertens, který nechal vyniknout brankáře. Do vedení se po hodině hry překvapivě dostalo Cagliari krásnou trefou Gastona Pereira. Neapol se dlouho nemohla dostat do šancí, ale v 87. minutě vystřelil hostům bod Victor Osimhen.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 17:22. (20:56:22)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 59. Pereiro – 87. Osimhen (Rui)

    Karty:   37. Baselli (CAG) – 43. Malcuit (NEA), 66. Koulibaly (NEA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 17:22.
    Cagliari Calcio: Cragno – Goldaniga, Lovato, Altare – Bellanova, Baselli (83. Zappa), Grassi (76. Marin), Deiola, Dalbert (90+4. Lykogiannis) – Pereiro (83. Pavoletti) – João Pedro.
    Náhradníci: S. Aresti, B. Radunović – Carboni, K. Baldé, Ceppitelli, Lykogiannis, Marin, Obert, Gagliano, Pavoletti, Zappa.

    SSC Neapol: Ospina – Di Lorenzo (27. Malcuit), Rrahmani, Koulibaly, Juan Jesus (68. Ruiz) – Demme (68. Ounas), P. Zieliński – Elmas, D. Mertens, Rui – Petagna (68. Osimhen).
    Náhradníci: Marfella, Meret – Ghoulam, Malcuit, Osimhen, Ounas, Zanoli, Ruiz.