Bayern – Fürth 4:1 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 6:0 (kon.) | Hertha – Lipsko 1:6 (kon.)
koniec
Hertha BSC
1:6 (0:1)
RB Lipsko
cz Nedeľa 20.02.2022, 19:30 • Olympiastadion, Berlín • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    88
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Myslím, že domácí si už jen přejí slyšet závěrečný hvizd. YUSSUF POULSEN po Olmově výborné přihrávce naběhl za obranu Herthy a obloučkem překonal vyběhnutého brankáře, který se už ani nějak moc nesnažil zasáhnout.
     
    81
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Hosté stále nemají dost a střílí výstavní gól. Adams přihrál před hranicí velkého vápna z levé strany po ose, následně k míči doběhl AMADOU HAIDARA a krásnou ranou na vzdálenější tyč nedal natahujícímu se brankáři Herthy žádnou šanci. Líp to trefit snad ani nešlo.
     
    74
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    André Silva v první šanci před brankářem ještě neuspěl, Schwolow jeho pokus dokázal vyrazit, avšak k balónu se dostal DANI OLMO a zamířil hezky pod břevno, kam domcáí gólman už dosáhnout nemohl.
     
    67
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Hosté vedou už o dva góly a jsou na nejlepší cestě za vítězstvím. Olmo přihrál z pravé strany podél malého vápna na střed, nepokrytý CHRISTOPHER NKUNKU se dostal k míči a snadno jej tečoval do prázdné brány.
     
    64
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    CHRISTOPHER NKUNKU poslal tvrdou střelou balón do levého dolního rohu brány, Alexander Schwolow sice směr vystihl, ale na balón nedosáhl.
     
    48
    Hertha právě vstřelila branku!
    V úvodu druhé půle máme srovnáno. STEVAN JOVETIĆ naběhl s míčem k pokutovému území, před jeho hranicí nasadil ke střele a i s pomocí protihráče, který rukou míč tečoval, zamířil do bližšího dolního rohu brány, kam se Péter Gulácsi marně natahoval.
     
    20
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Poulsen se na středu pokutového území k zakončení nedostal, ale balón udržel a přihrál jej na levou stranu, kde se už povedlo střílet BENJAMINOVI HENRICHSOVI. Jeho první střelu dokázal Alexander Schwolow bravurně vyrazit, ovšem dorážku tečoval Gechter nešťastně do vlastní sítě a to už byl brankář Herthy bezmocný.

    Petr Frömel

    Góly: 48. Jovetić (Ascacibar) – 20. Henrichs, 64. Nkunku (pen.), 67. Nkunku (Olmo), 74. Olmo, 81. A. Haidara (T. Adams), 88. Y. Poulsen (Olmo)

    Karty:   25. Richter (HER), 84. Ascacibar (HER) – 34. Gvardiol (RBL), 64. Nkunku (RBL), 84. A. Haidara (RBL)   62. Kempf (HER)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:11. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:8.
    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík (C), Gechter, Kempf, Björkan – Richter (76. Selke), Darida, Ascacibar, Tousart, Jovetić (70. Maolida) – Belfodil (76. Kade).
    Náhradníci: Lotka – Röcker, Kade, Atemona, Selke, Maolida, Ju. Albrecht.

    Tréner: T. Korkut.

    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Simakan (46. Klostermann), Orban, Gvardiol – A. Haidara – Mukiele, Forsberg (60. Laimer), Szoboszlai (60. Olmo), Henrichs (80. T. Adams) – Y. Poulsen, Nkunku (70. André Silva).
    Náhradníci: Tschauner, Martínez – Klostermann, T. Adams, Laimer, Kampl, Olmo, André Silva, Novoa.

    Tréner: D. Tedesco.

    Rozhodca: P. Ittrich – S. Thielert, G. Kleve