Carolina – Nashville 5:3 (kon.) | Minnesota – Florida 2:6 (kon.) | Chicago – Dallas 0:1 (1:2 po s.n.)
Vegas – LA Kings 3:4 (po pr.) | Buffalo – Colorado 3:5 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 2:4 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
Nashville Predators
cz Sobota 19.02.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:19 Andrej SVEČNIKOV - 5:3
     
    59:19
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tentokrát už to ale hostům nevyšlo. Jaccob Slavin v obranném pásmu nabral puk na bekhend, poslal oblouček rozjetému ANDREJI SVEČNIKOVOVI, jenž do prázdné přidává svůj druhý dnešní gól a rozhoduje o osudu tohoto utkání. Asistence: Jaccob Slavin.
     
    58:45
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Roman Josi – 2 min., sekání).
     
    58:15
    Juuse Saros potřetí odjíždí na střídačku.
    57:49 Tanner JEANNOT - 4:3
     
    57:49
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak ještě opravdu není rozhodnuto! Aho od mantinelu nedokázal vyhodit kotouč, protože ho na modré zastavil Josi. Okamžitě si všiml TANNERA JEANNOTA, kterému poslal puk přesně na nechytatelnou teč. Asistence: Roman Josi.
     
    56:40
    Josi drží puk v útočném pásmu, Saros spěchá na střídačku!
    54:37 Filip FORSBERG - 4:2
     
    54:37
    Nashville právě vstřelil branku!
    Velký risk v podobě odvolaného gólmana se rychle vyplácí, ještě to bude zajímavé! FILIP FORSBERG zpracoval výbornou křižnou přihrávku od Romana Josiho a z levé strany stihl přesně zakončit. Asistence: Roman Josi a Matt Duchene.
     
    54:13
    Nashville odvolává brankáře a bude hrát v šesti.
    52:30 Šance – Colton SISSONS
     
    52:30
    Po komerční přestávce měli obří šanci hosté: Colton Sissons zůstal nehlídaný před Andersenem, kterého chtěl objet doprava a zasunout puk forhendem za levý gólmanův beton. Andersen však nohu natáhl dostatečně.
    52:13 Šance – Sebastian AHO
     
    52:13
    Sebastian Aho teď ujel do samostatného úniku, neměl ale moc velkou rychlost, a tak míchání s pukem a forhendové zakončení Juuseho Sarose nijak nepřekvapilo.
     
    47:57
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Sebastian Aho – 2 min., hákování).
    46:43 Andrej SVEČNIKOV - 4:1
     
    46:43
    Carolina právě vstřelila branku!
    DeAngelovu ránu od modré Saros vyrazil před Teräväinena, v jehož pozici by nejspíš většina hráčů bezmyšlenkovitě dorážela. Teräväinen si ale perfektně všiml na druhé straně ANDREJE SVEČNIKOVA, který měl postavení mnohem lepší. Asistence: Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho.
     
    46:18
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Michael McCarron – 2 min., podrážení).
    39:59 Jaccob SLAVIN - 3:1
     
    39:59
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hostující hráči už si mysleli, že čas druhé třetiny vyprší, když vtom se za jejich zády zjevil JACCOB SLAVIN, který díky jednoduché přihrávce od Svečnikova neměl problém zavěsit za zaskočeného Sarose. Asistence: Andrej Svečnikov, Sebastian Aho.
    38:38 Luke KUNIN - 2:1
     
    38:38
    Nashville právě vstřelil branku!
    Po jednoduchém přechodu modré čáry převzal puk od Johansena LUKE KUNIN, posunul na střed a fantasticky švihnul zápěstím. Puk zamířil přesně pod horní tyčku. Asistence: Ryan Johansen, Roman Josi.
     
    36:07
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Ryan Johansen – 2 min., krosček).
     
    27:38
    Filip Forsberg u levého mantinelu na nic nečekal, střílel zápěstím a trefil tyčku!
    25:14 Jesperi KOTKANIEMI - 2:0
     
    25:14
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak to je návrat na led, jak se patří! Nečas v útočném pásmu krásným křižným pasem našel volného JESPERIHO KOTKANIEMIHO, jehož první střela z mezikruží na branku neprošla, ale odrazila se zpět před něj. Finský útočník proto okamžitě pokus opakoval, tentokrát už puk prošel až do branky. Asistence: Martin Nečas, Brady Skjei.
    23:33 Šance – Nino NIEDERREITER
     
    23:33
    Pesceho střela se odrazila k volnému Niederreiterovi, Saros proti němu ale skvěla vyjel a donutil ho zajet za branku. Roman Josi potom zablokoval přihrávku na Sebastiana Aha, na nějž by jinak zívala prázdná klec.
     
    18:20
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Andrej Svečnikov – 2 min., faul loktem).
     
    13:54
    Nashville hrál chviličku přesilovou hru, jenže naprosto zbytečná podrážděnost jeho hráčů ji rychle ukončuje. Ryan Johansen po přerušení nenechal na pokoji ve středním pásmu Trochecka, za což dostává 2 minuty za hrubost.
     
    13:38
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Sebastian Aho – 2 min., hrubost + 2 min., vysoká hůl). Trest odpyká Nino Niederreiter.
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Filip Forsberg – 2 min., hrubost).
    10:24 Brady SKJEI - 1:0
     
    10:24
    Carolina právě vstřelila branku!
    Trocheck vyhrál buly v útočném pásmu na obránce BRADYHO SKJEIE. Spoluhráči mu vyčistili cestu k brance, a tak Skjei překvapivě sjel až před ni, odkud bekhendem zakončil o tyčku nad Sarosův levý beton. Asistence: Martin Nečas, Vincent Trocheck.

    Ondřej Mikušek

    Góly a asistencie: 11. Skjei (M. Nečas, Trocheck), 26. Kotkaniemi (M. Nečas, Skjei), 40. Slavin (A. Svečnikov, Aho), 47. A. Svečnikov (T. Teräväinen, Aho), 60. A. Svečnikov (Slavin) – 39. Kunin (Johansen, Josi), 55. F. Forsberg (Josi, Duchene), 58. Jeannot (Josi)


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Brendan Smith, Cole – A. Svečnikov, Aho (A), T. Teräväinen – M. Nečas, Trocheck, Lorentz – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Jarvis, Kotkaniemi, Martinook.
    Tréner: Rod Brind'Amour.

    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Borowiecki – Duchene, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Kunin, Johansen, Tolvanen – Jeannot, Sissons, Trenin – Tomasino, McCarron, Cole Smith.
    Tréner: John Hynes.

    Rozhodca: McIsaac, Luxmore – Pancich, Johnson.

    Diváci: 18 911.