Mainz – Leverkusen 3:2 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
3:2 (0:1)
Bayer Leverkusen
cz Piatok 18.02.2022, 20:30 • OPEL ARENA, Mohuč • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:46:26)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 5 – 6
    Střely mimo: 12 – 2
    Držení míče: 43 % – 57 %
    Rohové kopy: 6 – 2
    Ofsajdy: 3 – 0
    Fauly: 15 – 13
    Žluté karty: 2 – 2.
     
    Leverkusen sérii čtyř vítězství nenatáhl, ale o své třetí místo se v bundesligové tabulce bát nemusí. Na své pronásledovatele má před víkendem solidní náskok sedmi bodů.

    Zamotanější je situace od 4. do 8. místa. Všechny tyto pozice patří týmům, které mají na kontě 34 bodů. Dnešní výhrou se mezi ně přiradila i sedmá Mohuč.
     
    Páteční předehrávka 23. kola Bundesligy měla nervydrásající průběh. Mohuč vypadala lépe, ale fotbalový osud jí cestu za třemi body notně komplikoval. První smolný moment si domácí vybrali v 35. minutě, kdy Niakhatého noha pomohla do sítě střele Patrika Schicka. Bylo to jen chvíli poté, co Burkardt s Onisiwem promarnili lukrativní brejk dvou na gólmana.

    Patrik Schick na svůj 20. gól v sezóně už nenavázal. Krátce po změně stran ho ze hry vyřadilo svalové zranění a na hřiště za něj musel Alario.

    Ve druhé půli jinak byla k vidění převaha Mohuče, kterou z přímého kopu proměnil ve vyrovnávající gól Aaron Martín. Hned vzápětí inkasoval Hrádecký podruhé, nicméně Onisiwovi vzal gólovou radost dodatečně posouzený ofsajd spoluhráče Niakhatého.

    Domácí smutek prohloubila situace z 74. minuty, kdy hostům z ojedinělé šance vrátil vedení střídající Lucas Alario. To nejlepší si však Mohuč nechala na úplný konec. Jako správný žolík se díky perfektnímu voleji ukázal Jean-Paul Boëtius a za další čtyři minuty se deset tisíc diváků na stadionu radovalo ještě více, když z trmy vrmy vsítil vítězný gól další náhradník Marcus Ingvartsen.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Se standardkou Aránguize neměla bránící jedenáctka žádný problém. Odkop k Hrádeckému přichází v době, kdy do konce nastavení chybí patnáct sekund.
     
    90+5
    Marcus Ingvartsen je odměněn za taktický faul na Paulinha žlutou kartou. Ta je pro něj teprve druhou v probíjající sezóně.
     
    90+3
    Piero Hincapié zjednodušil hru nákopem, který měl k dokonalosti hodně daleko. Balon byl moc vysoko a proletěl celé pokutové území.
     
    90+2
    Bayer je logicky ochromen a v nervózní koncovce se mu nedaří rozvinout kloudnější útočnou akci. S míčem se teď musel vrátit až k Hrádeckému.
     
    90+1
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Anton Stach, přichází Leonardo Barreiro.
     
    90
    Druhá půle se bude hrát ještě pět nastavených minut.
     
    88
    Mohuč právě vstřelila branku!
    No tak to je velkolepý finiš ze strany Mohuče! Tah mezi penaltou a malým vápnem nešikovně srazil spoluhráče Hincapiého. Vznikl tím velký zmatek, v němž se dobře zorientoval MARCUS INGVARTSEN. Míč si pod tělem přehodil na levačku a tou se trefil do spodního rohu brány.
     
    86
    Nepřesnost Hincapiého překazila postupný útok hostující jedenáctky. Moc času na rozhodnutí Seoaneho výběru nezbývá.
     
    84
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Leverkusen přichází o svůj těsný náskok! Jonathan Tah odhlavičkoval dlouhý Niakhatého aut k hranici velkého vápna, kde se pohotovým volejem přihlásil o slovo střídající JEAN-PAUL BOËTIUS. Hrádecký znovu nestihl jakkoliv zareagovat.
     
    83
    Hrádecký nedosáhl na centr ze Stögerova rohu. Míč propadl k Bellovi, jenž byl na hranici malého čtverce ubráněn. Domácí marně orodují za penaltu.
     
    82
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jonathan Burkardt, přichází Delano Burgzorg.
     
    82
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Karim Onisiwo, přichází Marcus Ingvartsen.
     
    82
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Dominik Kohr, přichází Jean-Paul Boëtius.
     
    80
    Alario vyvinul během narážečky s Hincapiém pěknou rychlost, jenže v momentě střely už byl moc blízko Zentnerovi a zasáhl jej do kolena.

    Michal Břuchanský

    Góly: 57. Martín, 84. Boëtius, 88. Ingvartsen – 35. Schick (Demirbay), 74. Alario (Diaby)

    Karty:   66. Martín (MAI), 90+5. Ingvartsen (MAI) – 31. A. Adli (LEV), 56. Demirbay (LEV)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 12:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:13.
    1. FSV Mainz 05: Zentner – Bell, Hack, Niakhaté (C) – Widmer, Stach (90+1. Barreiro), Kohr (82. Boëtius), Martín – Burkardt (82. Burgzorg), I Če-song (69. Stöger) – Onisiwo (82. Ingvartsen).
    Náhradníci: Riess – Barreiro, Boëtius, Brosinski, Burgzorg, Ingvartsen, Nemeth, Stöger, Tauer.

    Tréner: Bo Svensson

    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Frimpong, Tah, E. Tapsoba, Hincapié – Andrich, Demirbay (71. Ch. Aránguiz) – A. Adli (71. Paulinho), Wirtz, Diaby – Schick (48. Alario).
    Náhradníci: Grill, Lomb – Alario, Ch. Aránguiz, Fosu-Mensah, Palacios, Paulinho, Sinkgraven.

    Tréner: Gerardo Seoane

    Rozhodca: Cortus – Heft, Neitzel-Petersen

    Diváci: 10 000