Prehľad udalostí na ZOH Peking 2022 - 14. deň (kon.)
koniec udalosti
Prehľad udalostí na ZOH Peking 2022 - 14. deň

cz Štvrtok 17.02.2022, 02:05Zimné olympijské hry
     
    8:30
    Sandra Näslundová byla pasována do role superfavoritky a tu dokonale splnila. Vyhrála kvalifikaci, vyhrála všechny čtyři vyřazovací závody a došla si pro vysněné olympijské zlato! Stříbro vybojovala po zaváhání další favoritky Fanny Smithové Kanaďanka Marielle Thompsonová. Bronz nakonec po diskvalifikaci zmíněné Smithové připadl Němce Daniele Maierové.
    Češka Nikol Kučerová zaváhala jak v kvalifikaci, tak v osmifinále ve vrchní náročné sekci po startu, kdy se jí nedařilo plynule přejet úvodní skokánky a vypadla v osmifinále. Česká reprezentantka tak obsadila konečné 23. místo.
     
    7:50
    Ester Letecká končí v kombinaci těsně pod medailovými stupínky. Další Češka Tereza Nová skončila na 14. pozici se ztrátou 9,79 vteřin.

    Konečné pořadí
    1. Michelle Gisinová (SUI) 2:25,67 min
    2. Wendy Holdenerová (SUI) +1,05 s
    3. Federica Brignoneová (ITA) +1,85
    4. Ester Ledecká (CZE) +2,65
     
    7:05
    Ester Ledecká přebírá průběžné vedení s náskokem 93 setin na Scheyerovou! Půjde o medailovou jízdu?
     
    5:15
    V kvalifikaci skikrosu potvrdila roli největší favoritky Sandra Näslundová, která deklasovala zbytek startovního pole. České závodnici Nikol Kučerové se kvalifikace nevyvedla. Česká reprezentantka zaváhala na úvodní sekci po startu, kde je potřeba nejlepší možný start kvůli přejezdům přes nepříjemné kopečky. Se ztrátou 6,50 sekundy pak obsadila až 23. místo
     
    4:30
    Kombinační sjezd je minulostí a vyšel nejlépe Rakušance Christine Scheyerové. Ta byla jako jediná schopna porazit českou hvězdu Ester Ledeckou, která ztratila nejmenší možný údaj – setinu! Na třetím místě se pak drží Ramona Siebenhoferová se ztrátou 14 setin na svou rakouskou parťačku. Kombinační slalom startuje v 7:00.
     
    2:50
    Ledecká zvládla úvodní část kombinace náramně! Jde do průběžného vedení s náskokem 1,29 sekundy na Američanku Isabellu Wrightovou a bude bojovat o olympijskou medaili! Slalom sice nepatří k disciplínám, které by si nějak vychutnávala, a prakticky v něm nezávodí, ale šance rozhodně existuje.
     
    3:30
    Blíží se start slalomu v kombinaci žen, v rámci kterého se představí také Češka Ester Ledecká. Ta vyjede na trať jako pátá.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Martin Augustin

    Marek Baloun