Slovensko – Nemecko sk 4:0 (kon.) | Dánsko – Lotyšsko 3:2 (kon.) | Česko – Švajčiarsko 2:4 (kon.)
Kanada – Čína 7:2 (kon.)
koniec
Česko
2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Švajčiarsko
Utorok 15.02.2022, 09:40Olympijské Hry - muži • Osemfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    55:59 Roman Červenka (CZE) - 2:4
     
    55:59
    Česko dalo gól!
    Je znížené, 2:4! Nádherná prihrávka Krejčího cez bránkovisko na ROMANA ČERVENKU a ten z prvej nemal problém trafiť odkrytú bránu.
    Asistencie: D. Krejčí, J. Kovář
    54:57 Raphael Diaz (SUI) - 1:4
     
    54:57
    Švajčiarsko dalo gól!
    Toto už je zrejme definitívny knokaut pre Čechov. Švajčiarsko vyhráva 4:1. O ich štvrtý gól sa postaral kapitán RAPHAEL DIAZ. Ťažil z vyhraného súboja Andrighetta a potom tvrdou strelou vymietol pavučinu.
    Asistencie: S. Andrighetto, F. Herzog
    29:53 Denis Malgin (SUI) - 1:3
     
    29:53
    Švajčiarsko dalo gól!
    Ďalšia využitá presilovka Švajčiarov, prihrávka spoza brány našla DENISA MALGINA, ktorý si puk vymenil s Alatalom na modrej, následne strieľal a z kruhu sa trafil ponad vyrážačku Hrubca.
    Asistencia: S. Alatalo
    15:12 Killian MOTTET - 1:2
     
    15:12
    Švajčiarsko dalo gól!
    Šok pre Česko, Švajčiari 13 sekúnd po ich prvom góle pridávajú ďalší a otáčajú toto stretnutie. Po pravej strane prešli do útočného pásma, Hollenstein vystrelil iba do korčúľ brániaceho Kloka, KILLIAN MOTTET sa dostal k odrazenému puku a poslal ho do pravého horného rohu Hrubcovej brány.
    Asistencie: D. Hollenstein, R. Diaz
    14:59 Andres Ambühl (SUI) - 1:1
     
    14:59
    Švajčiarsko dalo gól!
    České vylúčenie Švajčiari trestajú. Teč po švajčiarskej strele skončil na žŕdke, Švajčiari ho ešte dokázali vrátiť do predbránkového priestoru, kde ho ANDRES AMBÜHL doklepol do siete.
    Asistencie: C. Thürkauf, E. Corvi
    10:08 Lukáš Klok (CZE) - 1:0
     
    10:08
    Česko dalo gól!
    Česi idú do vedenia! Kovář výborne clonil pred bránkou, snažil sa tečovať strelu LUKÁŠA KLOKA od modrej čiary, to sa mu nepodarilo, ale to vôbec nevadí, pretože strela Kloka po prihrávke od Knota skončila v švajčiarskej bráne.
    Asistencie: R. Knot, R. Červenka

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Daniela Mesíková

    Góly a asistencie: 11. Klok (Knot, R. Červenka), 56. R. Červenka (David Krejčí, Jan Kovář) – 15. Ambühl (Thürkauf, Corvi), 16. Mottet (D. Hollenstein, Diaz), 30. Denis Malgin (Alatalo), 55. Diaz (Andrighetto, F. Herzog)


    Česko: Š. Hrubec (Bartošák) – Mozík, Šulák, J. Jeřábek (A), Kundrátek, Knot, Klok, D. Sklenička – Hyka, David Krejčí (A), L. Sedlák – Sobotka, Jan Kovář, R. Červenka (C) – M. Stránský, Michael Špaček, Řepík – H. Zohorna, T. Zohorna, Smejkal – Lenc.
    Švajčiarsko: Genoni (Berra) – Diaz (C), Mirco Müller, Y. Weber, Loeffel, Fora, Frick, Alatalo – S. Moser, G. Haas (A), Hofmann – Ambühl (A), Corvi, Thürkauf – Andrighetto, Denis Malgin, F. Herzog – Mottet, Bertschy, Vermin – D. Hollenstein.