Mallorca – Bilbao 3:2 (kon.)
koniec
RCD Mallorca
3:2 (2:0)
Athletic Club Bilbao
cz Pondelok 14.02.2022, 21:00 • Iberostar Estadi (Palma de Mallorca) • Španielska LaLiga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 22:15. (23:02:22)
     
    Fotbalisté Mallorky vítězí v dramatickém zápase nad Bilbaem 3:2. Baskického soupeře porážejí poprvé od roku 2011. Domácím vyšla výtečně první půle. Po proměněné penaltě Salvy Sevilly a zásahu Ángela Rodrígueze šli do kabin za stavu 2:0. Bilbao se dlouho nemohlo dostat do hry, ovšem pak si pomohlo dvěma slepenými góly. V 59. minutě snížil po spolupráci s Berchichem Raúl García a o pouhé dvě minuty později se prosadil po rohovém kopu střídající Álex Berenguer. Alespoň na bod to však Baskům nestačilo. V 88. minutě totiž fotbalisté Mallorky rozehráli nakrátko roh, míč pak doputoval až před bránu k Murigimu a po jeho nabídce rozhodl Takefusa Kubo.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Stále se hraje. Avizované nestavení už přitom vypršelo. Domácí kouč Luis García se gesty domáhá závěrečného hvizdu.
     
    90+7
    Teď hosté zahrávali standardní situaci. Centr Muniaina nebyl špatný, nabíhající Álex Berenguer však na zadní tyči nedosáhl na balón.
     
    90+6
    Hraje se daleko od domácí brány. Hostům už přitom dochází čas.
     
    90+4
    Domácí směřují k důležité výhře, která by je zase vzdálila od pásma sestupu. Atheltic se zatím nemůže vzpamatovat ze třetího obdrženého gólu.
     
    90+3
    Ještě dlužím informaci o nastavení. To by mělo činit sedm minut!
     
    90+2
    Domácí hráli na útočné polovině bago, což neunesl Álex Berenguer. Ten zajel do Daniho Rodrígueze a může být rád za žlutou kartu.
     
    90+1
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Takefusa Kubo, přichází Giovanni González.
     
    90
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Brian Oliván, přichází Jaume Costa.
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Iñigo Ruiz de Galarreta, přichází Rodrigo Battaglia.
     
    88
    Mallorca právě vstřelila branku!
    Domácí si berou zpátky vedení, které po změně stran ztratili! Rohový kop byl rozehrán nakrátko. Balón se dostal do šestnáctky k Danimu Rodríguezovi, jehož přihrávka prošla až před bránu na Vedata Murigiho. Ten míč před brankářem Simónem ještě nesobecky posunul na TAKEFUSU KUBA, který ranou k bližší tyči rozvášnil fanoušky na tribuně za bránou Bilbaa – 3:2.
     
    87
    Dlouhý aut Olivána nadělal hostující obraně velké problémy! Míč propadl na malé vápno, kde byl Vedat Murigi a také Lee. Korejský fotbalista neprostřelil Simóna, který zasáhl pravou nohou!
     
    85
    Domácí přestáli další rohový kop svého soupeře.
     
    84
    Hosté po odvráceném rohu zůstali u míče. Asier Villalibre v šestnáctce pustil míč na Iñakiho Williamse, který už byl v dobré příležitosti. Jeho střelu však ve skluzu srazil Raíllo.
     
    83
    Centr Mikela Balenziagy byl sražen do zámezí. Roh pro baskický klub.
     
    81
    Domácí v posledních minutách reagují hodně podrážděně na výroky rozhodčího. Žlutou kartu za řeči obdržel jejich kapitán Antonio Raíllo.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Mikel Balenziaga (Athletic Bilbao).
     
    79
    Lee Kang-in si na levé straně pokutového území našel prostor pro centr na přední tyč. Tam si naběhl Brian Oliván, který z dobré pozice usměrnil balón pouze do rukavic hostujícího Simóna.

    Martin Augustin

    Góly: 22. Sevilla (pen.), 30. Ángel Rodríguez (Muriqi), 88. Kubo (Muriqi) – 59. Raúl García (Berchiche), 61. Berenguer (Muniain)

    Karty:   12. Oliván (MLR), 73. Ángel Rodríguez (MLR), 74. Reina (MLR) – 52. Zarraga (ATB), 57. Muniain (ATB), 79. Balenziaga (ATB), 90+2. Berenguer (ATB)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 22:15.
    RCD Mallorca: S. Rico – Maffeo, Valjent, Raíllo (C), Oliván (90. J. Costa) – Sevilla (62. A. Sánchez), de Galarreta (90. Battaglia) – Kubo (90+1. G. González), Ángel Rodríguez (73. Lee Kang-in), D. Rodríguez – Muriqi.
    Náhradníci: Reina – Llabres, Prats, Lee Kang-in, Sedlar, Battaglia, Russo, G. González, Hoppe, J. Costa, A. Sánchez, Niño.

    Tréner: L. García

    Athletic Club Bilbao: Simón – Lekue, Vivian, Núñez (46. Berenguer), Balenziaga – Zarraga, Vesga (72. Petxarroman), Dani García (46. Berchiche), Muniain – Sancet (77. Villalibre), Raúl García (72. I. Williams).
    Náhradníci: Ezkieta – Yeray, Villalibre, Serrano, Berchiche, Berenguer, I. Williams, Petxarroman.

    Tréner: Marcelino

    Rozhodca: Díaz de Mera – Becerril, Santaursula