Bergamo – Fiorentina 2:3 (kon.) | Juventus – Sassuolo 2:1 (kon.)
koniec
Juventus Turín
2:1 (1:1)
U.S. Sassuolo Calcio
cz Štvrtok 10.02.2022, 21:00Taliansky pohár • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Coppa Italia mezi Juventusem a Sassuolem.
     
    US Sassuolo Calcio

    Hostující Sassuolo letos neprožívá tak povedenou sezónu jako v posledních letech. V osmifinále poháru však doma přehrálo výsledkem 1:0 Cagliari. V lize mu ale patří až třináctá pozice a přes ligovou tabulku se jen těžko bude dostávat do pohárové Evropy. Cestou tak může být právě italský pohár. Naposledy ale Sassuolo schytalo debakl 0:4 na půdě Sampdorie.
     
    Juventus FC

    Domácí Juventus také nemůže být s průběhem letošní sezóny spokejený. V osmifinále poháru si ale doma s chutí zastřílel proti Sampdorii, které nadělil příděl 4:1. V lize mu ale patří čtvrtá pozice se ztrátou osmi bodů na vedoucí Inter Milán. Velkou posilou však může být Dušan Vlahovič, který se v premiéře proti Veroně brankou podílel na triumfu 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Perin – De Sciglio, de Ligt, Bonucci, Alex Sandro – Arthur, Zakaria – Cuadrado, Dybala, McKennie – Vlahovič
    Náhradníci: Aké, Danilo, Jorge, Locatelli, Morata, Pellegrini, Pinsoglio, Rabiot, Rugani, Soule, Szczesny

    US Sassuolo Calcio: Pegolo – Ruan, Ayhan, Ferrari, Kyriakopoulos – Harroui, Lopez – Berardi, Raspadori, Traoré – Scamacca
    Náhradníci: Ceide, Ciervo, Consigli, Defrel, Frattesi, Chiriches, Magnanelli, Matheus, Muldur, Peluso, Rogerio, Satalino.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Juventus bude hrát ve žlutém, zatímco Sassuolo oblékne zelenou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Juventus obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Domácí se nákopem na křídlo drali vpřed, ale míč skončil v autu.
     
    2
    Sassuolo kombinuje s míčem v zadních řadách, což se vůbec nelíbí fanouškům Juventusu, kteří svou nevoli dávají najevo hlasitým pískotem.
     
    3
    Hostující brankář pořádně zariskoval rozehrávkou z malého vápna. Jeho nákop málem vyčíhal dobíhající Juan Cuadrado, kterému k míči scházel snad krok.
     
    4
    Sassuolo kombinuje na vlastní polovině a nikam se nežene. Naopak fotbalisté Juventusu jsou při napadání soupeřovy rozehrávky velmi aktivní.
     
    4
    Juventus právě vstřelil branku!
    Juventus se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Domácímu celku se vyplatil aktivní nástup! K odraženému míči se ve vápně dostal PAULO DYBALA a z voleje jej poslal pod břevno!
    4. Paulo DYBALA - 1:0
     
    6
    Juventus po fantastickém vstupu do utkání pokračuje v ofenzivě. Do vápna se prodíral Dušan Vlahovič, kterého na hranici šestnáctky zastavil Ferrari.
     
    7
    Stopeři hostů se vysunuli na polovinu Juventusu, nicméně jejich kombinace je hodně kostrbatá. Domácí celek se stačil srovnat do bloku.
     
    8
    Domácí brankář vystartoval na hranici velkého vápna, kde si pohlídal nepřesný nákop za obranu Juventusu a bez problémů schoval míč do rukavic.
     
    9
    De Ligt se vysunul na polovinu soupeře, kde se s míčem krásně otočil a přihrál na levou stranu. Juventus soupeři zatím nedává čichnout.
     
    10
    Sassuolo zahrávalo svůj úvodní rohový kop v dnešním souboji. Po centru se do míče opřel Berardi, jehož ránu zablokoval první hráč Juventusu.
     
    11
    Berardi se z levé strany hnal k odcentrování, nicméně si předkopl míč daleko před sebe a už nestačil odcentrovat před svatyni Juventusu.
     
    12
    Až nyní se Juventus vymanil ze silnější pasáže soupeře. Vlahovič se stáhl na vlastní polovinu, kde byl faulován a získal pro domácí celek rozehrávku.
     
    13
    Cuadrado se hnal na hranici velkého vápna za odraženým míčem, ale ve vysoké rychlosti nakonec nestačil zakončit. Obrana Sassuola měla i štěstí.
     
    14
    První větší šance také pro hosty! Berardi vystihl špatnou rozehrávku soupeře a pohotově zakončil. Perin se rychle stačil přemístit a vyrazil míč na roh!
     
    15
    Perin si dal pozor na rozehrávku soupeře a došel si pro míč. Jeho následný nákop směřoval na Arthura, který míč neudržel na trávníku.
     
    16
    Sassuolo už opět kombinuje v zadních řadách a postupně si hledá cestičku vpřed. Naopak defenziva Juventusu se přesouvá ze strany na stranu.
     
    17
    Domácím fanouškům se kombinace Sassuola s míčem na kopačkách vůbe nelíbí, což dávají najevo hlasitým pískotem.
     
    18
    Sassuolo se dostalo po pravé straně do blízkosti velkého vápna, jenže Berardiho přízemní centr odkopl první zadák ve žlutém dresu do bezpečí.
     
    20
    Dybala se hnal za dalším nákopem na polovinu soupeře, ale přesila obránců Sassuola mu nedala prostor. Juventus tak musí opět bránit.
     
    21
    Ayhan potáhl míč na polovinu soupeře, přihrál na hranici velkého vápna, ale osamocený Scamacca byl natolik zaskočen, že si neporadil se zpracováním.
     
    22
    Cuadrado zbytečnou patičkou na hranici vlastního vápna nabídl míč soupeři. Do zakončení se tlačil Berardi, ale jeho rána minula branku.
     
    23
    Arthur si dal pozor na přízemní centr z pravé strany a před napadajícím soupeřem míč odehrál do bezpečí. Sassuolo je ale v posledních minutách aktivnější.
     
    24
    Arthur se na levé straně zbavil obránce a odcentroval na přední tyč. Jeho pobídka skončila v rukavicích připraveného brankáře.
     
    25
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Sassuolo se dočkalo odměny za svou aktivitu. HAMED TRAORÉ prošel do pokutového území, kde dostal moře prostoru a placírkou zakroutil míč do horního rohu.
    25. Hamed TRAORÉ - 1:1
     
    27
    De Ligt potáhl míč po pravé straně na polovinu soupeře, ale jeho nákop skončil u dobře postaveného stopera Sassuola.
     
    28
    Cuadrado dostal přihrávku na pravou stranu, prošel do blízkosti velkého vápna, ale jeho nadýchaný centr odhlavičkoval první obránce v zeleném.
     
    29
    Sassuolo kombinuje na vlastní polovině a nikam se nežene. Ani fotbalisté Juventusu už rozehrávku soupeře neatakují tak aktivně jako v úvodu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme pohledné utkání. Sassuolo je na půdě Juventusu hodně aktivní.
     
    31
    Berardi se hnal za přihrávkou z autového vhazování. Pobídka však byla příliš dlouhá a skončila u dobře postaveného de Ligta.
     
    32
    Juventus se po delší době usadil kolem velkého vápna. Arthur poslal přihrávku do pokutového území, ale Vlahovič se k jeho pobídce nedostal.
     
    33
    Harroui prošel po pravé straně do blízkosti velkého vápna, kde si míč přehodil na levačku a odcentroval. Jeho pobídka prolétla šestnáctkou bez teče.
     
    34
    Cuadrado se hnal po levém křídle do rychlého protiútoku, jenže si míč předkopl daleko před sebe a prakticky jej odevzdal obráncům.
     
    35
    Arthur se uvolnil náběhem po levém křídle a odcentroval do šestnáctky. Jeho přízemní pobídku odehrál první hráč Sassuola na rohový kop.
     
    36
    Juan Cuadrado se na levé straně zbavil obránce, přehodil si míč na pravačku a odcentroval. Jeho pobídku si našel Arthur, ale hlavou trefil prostor, kde stál brankář.
     
    38
    Perin se zapojil do kombinace Juventusu. Domácí brankář rozehrál na levou stranu, ale tam neměl nikoho ve žlutém dresu.
     
    39
    Juan Cuadrado dostal přihrávku na levou stranu, kde se zbavil obránce, jenže jeho centr skončil na hrudi dalšího soupeře.
     
    40
    Sassuolo dlouho otálelo s rozehrávkou z vlastní poloviny. Hosté se následně rychle dostali až do vápna, ale Scamacca prováhal zakončení.
     
    41
    Juan Cuadrado dostal přihrávku do běhu, potáhl míč na polovinu Sassuola, ale nesetkal se s podporou svých spoluhráčů.
     
    42
    Dušan Vlahovič se hnal za centrem z levé strany, ale levačkou trefil jen prvního obránce, od jehož holeně se míč odrazil mimo hrací plochu.
     
    43
    Sassuolo se v závěru prvního poločasu tlačí do ofenzivy. Na levé straně kouzlil Berardi, ale jeho centr skončil na hrudi prvního zadáka.
     
    44
    Aktivní Traoré chtěl napodobit svou gólovou střelu a zakončil zpoza vápna. Jeho dělovka ale prolétla vysoko nad břevnem. Perin se jen ohlédl.
     
    45
    Scamacca se kličkou zbavil Cuadrada a chtěl Perina zaskočit pokusem na přední tyč. Domácí brankář míč nechal doputoval do zámezí.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce platí v Turíně nerozhodný stav 1:1. Domácí Juventus přitom vlétl do duelu skvěle a už ve čtvrté minutě jej poslal do vedení Paulo Dybala. Sassuolo ale rychle zlepšilo svůj výkon a ve 25. minutě vyrovnal Hamed Traoré.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Ayhan, přichází Muldur.
     
    48
    Dušan Vlahovič se dostal do souboje na polovině hřiště a jeden ze soupeřů jej zatažením za dres poslal k zemi.
     
    49
    Alex Sandro našel Dybalu, který si ale netroufl na průnik do pokutového území a raději vrátil míč do křídelního prostoru. Juventus je v úvodu druhé půle aktivní.
     
    50
    Dušan Vlahovič si skvěle zpracoval míč na polovině soupeře a narýsoval přihrávku do vápna. Juventus vytěžil alespoň rohový kop.
     
    51
    Juventus zahrával rohový kop. Na zadní tyči se k povedenému centru dostal Leonardo Bonucci, ale hlavou míč nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    52
    Dušan Vlahovič si pohybem řekl o přihrávku do vápna, jenže centr z pravé strany před ním na poslední chvíli odehrál do bezpečí Ferrari.
     
    53
    De Ligt se dostal na polovinu hřiště a v souboji poslal soupeře k zemi. Rozehrávat bude hostující Sassuolo.
     
    54
    Scamacca se dostal k prudkému centru z pravé strany, který chtěl hlavičkovat mezi tři tyče, ale branku těsně přestřelil.
     
    55
    Střídající Muldur se kličkou zbavil Arthura, ale bleskově k němu přistoupil Alex Sandro, který míč srazil na rohový kop.
     
    56
    Domenice Berardi zahrával další rohový kop. K jeho přetažené pobídce se dostal Traoré, ale z velké dálky už nedokázal zakončit.
     
    57
    Obrovská šance Juventusu! Po bleskovém protiútoku zakončoval z hranice velkého vápna McKennie, ale jeho technický pokus orazítkoval horní tyč!
     
    58
    Další ofenzivní výpad Juventusu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. V ofsajdové pasti byl lapen útočník Dušan Vlahovič.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Traoré (US Sassuolo Calcio).
     
    60
    Po hodině hry se po dalším přímém kopu dostal do zakončení de Ligt, ale ani on si nepohlídal ofsajd.
     
    61
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Berardi, přichází Defrel.
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Traoré, přichází Henrique.
     
    62
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Zakaria, přichází Locatelli.
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází De Sciglio, přichází Morata.
     
    63
    Alex Sandro z levé strany odcentroval do vápna, ale Vlahovič se přes důrazné obránce k zakončení hlavou nedostal.
     
    64
    Právě aktivní Dušan Vlahovič si naběhl do vápna a z ostrého úhlu prověřil brankáře levačkou. Hostující gólman jeho dělovku vyrazil na roh.
     
    65
    Juventus je v posledních minutách hodně aktivní a chce strhnout vítězství na svou stranu. Dlouhou přihrávku na křídlo nedohnal Morata.
     
    67
    Alex Sandro se hnal do blízkosti velkého vápna, ale jeho přízemní centr skončil v prostorech, kde nebyl nikdo ve žlutém dresu.
     
    68
    Harroui se na hranici velkého vápna dostal k odraženému míči, ale levačkou jej neuklidil mezi tři tyče.
     
    69
    Dušan Vlahovič napadal obránce Sassuola v pokutovém území hostů. Urostlý útočník Juventusu nedokázal míč udržet pro sebe.
     
    70
    Do konce utkání zbývá dvacet minut a Juventus nadále marně dobývá defenzivu Sassuola. Naopak obránci v zeleném hrají skvěle.
     
    71
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Arthur, přichází Rabiot.
     
    72
    Vlahovič sklepl míč na Moratu, který střílel z dobré pozice, ale obětavý obránce Sassuola se mu do rány položil a připsal si skvělý blok.
     
    73
    Muldur si na vlastní polovině při zpracování pomohl rukou, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. Juventus bude zahrávat přímý kop.
     
    74
    Neskutečný zmar za strany Juventusu! Domácí zahrávali přímý kop, po kterém se míč několikrát odrazil na malé vápno, ale jedna rána skončila blokem a druhá na tyči!
    74. Obrovská šance Juventusu
     
    75
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Harroui, přichází Frattesi.
     
    76
    Další centr z levé strany si hostující brankář Pegolo výborně pohlídal a schoval míč do svých rukavic. Sassuolo potřebuje uklinit hru.
     
    77
    Domácí zahazují jednu šanci za druhou! Sám na brankáře se hnal Álvaro Morata, který chtěl zkusit dloubáček, ale Pegolo na poslední chvíli zasáhl levou rukou!
     
    78
    McKennie dostal výbornou přihrávku za obranu, ale míč si pod tlakem ukopl až do autu. Hostující brankář rozhodně nebude spěchat s rozehrávkou.
     
    79
    Alex Sandro skluzem trefil rozběhnutého soupeře a nedovoleným zákrokem jej poslal k zemi. Sassuolo tak vybojovalo alespoň rozehrávku z poloviny hřiště.
     
    80
    Po dlouhé době zahrozili také hosté. Malým vápnem prolétl nebezpečný centr z pravé stran y hřiště. Snad jediný krok scházel k zakončení Scamaccovi.
     
    81
    Alex Sandro dostal přihrávku na levou stranu, ale soupeř se mu položil pod nohy a odehrál míč do autu.
     
    82
    McKennie poslal do pokutového území dlouhý aut. Jeho pobídku si našel Vlahovič, který míč přizvedl hlavou, ale Pegolo opět zázračně zasáhl!
     
    83
    Po následném rohovém kopu upadl ve vápně Alex Sandro a domácí se dožadují odpískání pokutového kopu. Sudí zatím mlčí.
     
    84
    Za další přihrávkou se prodíral aktivní Dušan Vlahovič, ale poněkolikáté v utkání si nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    85
    Bonucci dirihuje rozehrávku Juventusu na polovině soupeře. Sassuolo už v závěru základní hrací doby pouze brání na hranici vápna.
     
    86
    Juventus zahrával další rohový kop. Dybala odcentroval na přední tyč, ale hned první zadák v zeleném dresu Sassuola míč odehrál do bezpečí.
     
    87
    Krátce před koncem základní hrací doby zahrávalo rohový kop také Sassuolo. Centr přiletěl na přední tyč, kde zasáhl osamocený Bonucci.
     
    88
    Další obrovská možnost domácích! Na průnikovou přihrávku si naběhl Locatteli, ale ani jeho přízemní ránu Pegolo za svá záda nepustil!
     
    89
    Juventus právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Sportovní vedení Juventusu si musí po angažování Vlahoviče gratulovat! DUŠAN VLAHOVIČ si naběhl na přihrávku na levou stranu, u praporku obešel obránce, prosmýkl se do vápna a tečovanou střelou překonal brankáře u přední tyče!
    89. Dušan VLAHOVIČ - 2:1
     
    90
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Lopez, přichází Ceide.
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Vlahovič, přichází Jorge.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Álvaro Morata to při napadání rozehrávky Sassuola na jeho polovině přehnal s důrazem a fauloval. Hosté mají čas na jednu z posledních akcí.
     
    90+4
    Sassuolo se v samotném závěru utkání vydalo do útoku se snahou o vyrovnání. Všichni hráči Juventusu ale hráli pod míčem a nenechali soupeře zahrozit.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Juventus nakonec poráží Sassuolo 2:1 a postupuje do semifinále Coppa Italia. Domácí Juventus přitom vlétl do duelu skvěle a už ve čtvrté minutě jej poslal do vedení Paulo Dybala. Sassuolo ale rychle zlepšilo svůj výkon a ve 25. minutě vyrovnal Hamed Traoré. Po změně stran byli domácí mnohem aktivnější, ale dlouho zahazovali šance. De Ligt trefil tyč a Moratu v úniku vychytal brankář. Až v 89. minutě rozhodl se štěstím Dušan Vlahovič.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 7:9. (22:56:36)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 4. Dybala, 89. Vlahovič – 25. Traoré

    Karty:   59. Traoré (SAS)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 7:9.
    Juventus Turín: Perin – De Sciglio (62. Morata), de Ligt, Bonucci, Alex Sandro – Arthur (71. Rabiot), Zakaria (62. Locatelli) – Cuadrado, Dybala, McKennie – Vlahovič (90. Jorge)
    Náhradníci: Aké, Danilo, Jorge, Locatelli, Morata, Pellegrini, Pinsoglio, Rabiot, Rugani, Soule, Szczesny

    U.S. Sassuolo Calcio: Pegolo – Ruan, Ayhan (46. Muldur), Ferrari, Kyriakopoulos – Harroui (75. Frattesi), Lopez (90. Ceide) – Berardi (61. Defrel), Raspadori, Traoré (61. Henrique) – Scamacca
    Náhradníci: Ceide, Ciervo, Consigli, Defrel, Frattesi, Chiriches, Magnanelli, Matheus, Muldur, Peluso, Rogerio, Satalino