USA – Kanada 2:4 (kon.) | Japonsko – Česko 3:2 (1:0 po s.n.) | Fínsko – OŠ z Ruska 5:0 (kon.)
Švédsko – Dánsko 3:1 (kon.)
koniec
Fínsko
5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
Olympijskí športovci z Ruska
cz Utorok 08.02.2022, 14:10 • Národní krytý stadión, Peking • Olympijské Hry - ženy • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (16:20:57)
     
    I přes roušky jde znát úsměv finských hráček, s dnešním výkonem mohou být maximálně spokojené. Brankářka Anni Keisalaová udržela čisté konto i v poslední, bezbrankové fázi a Finsko bere první tři body do tabulky skupiny A. Možná si tak vyslouží papírově slabšího soupeře pro další boje. Na třech bodech totiž zůstalo i Rusko a Švýcarsko, jenže skóre i vzájemný zápas hraje ve prospěch Finek. Ty tak končí třetí za silnou dvojkou ve složení Kanada a USA. Tento duel hlásí konečný stav 5:0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Do kontru ještě mohla zavítat Alexandra Vafinová, ale hodně podcenila svou bekhendovou přihrávku a dala ji ledabyle.
     
    59:17
    Zřejmě poslední přesilovka zápasu, to když Landyš Faljachovová hákovala a zamezila tak velké finské možnosti.
     
    58:49
    Do středního pásma utíká puk Vanhanenové, ale tým Suomi už chce hlavně udržet Rusky na bezgólovém účtu.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty začínají a ve velké šanci se nacházela Anna Šochinová. Jako by na ni Finky úplně zapomněly, když se snažila zamést kotouč zpoza branky za tyčku.
     
    57:22
    Mezi nohama Rantalaové posunula puk Polina Lučnikovová, další hráčka ji ovšem zablokovala a neumožnila ji další postup vpřed.
     
    56:36
    Vedle nahazuje Maria Pečnikovová, Rusky se drží v útočném pásmu, ale je to stále bez střelby. Určitě by Sborná chtěla alespoň čestný gól.
     
    56:13
    Z bekhendové strany zakončovala Elisa Holopainenová jen do betonu brankářky. Pak už na dorážku nedosáhla.
     
    55:32
    U mantinelu si zkoušela dělat prostor Jekatěrina Dobrodějevová, ale o šanci přichází. Anna Šibanovová pak za svou klecí nechá vystřídat zbylé ruské osazenstvo.
     
    55:03
    Na rozhodčí upírá pohled Polina Lučnikovová, která byla nevybíravě sražena k pravé tyčce finské branky. Vylučovat se nebude.
     
    54:29
    Za brankou uklidnil situaci Jenni Hiirikoskiová a pak zcela nečekaně vyslala na modrou čáru Karvinenovou. Parádní práce, která ovšem nebude oceněna dalším gólem.
     
    54:12
    Komerční přestávka poté, co Rusky zvládly dobrý blok před brankářkou Merkuševovou.
     
    53:46
    Na výpad se chtěla vydat Ljudmila Běljakovová, brzy ovšem u modré čáry přišla o kotouč. Jsou to pro ni cenné zkušenosti.
     
    53:18
    Rozehrávat může Jenni Hiirikoskiová, ale přihrávka tentokrát nebyla z nejpřesnějších.
     
    52:45
    Finsko hýří sebevědomím, Minttu Tuominenová si coby obránkyně proklestila cestu kolem tří hráček a znovu se zařadila na svou pozici. Naprostá paráda.
     
    51:27
    Z pravé strany ohrozila branku Jenni Hiirikoskiová. Finky nemají dost a pořádají v tomto duelu útočné hody.
     
    50:44
    Do brejku mohla jít Sofianna Sundelinová, potřebovala by nicméně alespoň takovou rychlost, jakou dnes na snowboardu vyprodukovala Ester Ledecká. Jedině tak by zvládla utéct třem strážkyním.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 10. Rantalaová (Niskanenová), 19. Karvinenová (Nieminenová, Tulusová), 28. Nylundová (Vanhanenová, Rantalaová), 31. Tuominenová (Laitinenová), 32. Hiirikoskiová (Tulusová, Tapaniová)


    Fínsko: Keisalaová (Räisänenová) – Hiirikoskiová (C), Savolainenová, Viitasuová, Tuominenová, Laitinenová, Rantalaová, Karjalainenová – Karvinenová (A), Tapaniová, Nieminenová (A) – Vainikkaová, Tulusová, Holopainenová – Hakalaová, Niskanenová, Sundelinová – Vesaová, Nylundová, Vanhanenová – Liikalaová.
    Tréner: Juuso Toivola

    Olympijskí športovci z Ruska: Sorokinová (31. Merkuševová) – Gončarenková, Savoninová, Šibanovová (A), Pečnikovová, Smirnovová, Provorovová, Batalovová, Pirogovová – Šochinová (C), Bratiševová, Lučnikovová – Pavlovová, Koržakovová, Dobrodějevová – Faljachovová, Vafinová (A), Kadirovová – Běljakovová.
    Tréner: Jevgenij Bobariko

    Rozhodca: Cookeová, Wiegandová – Clarkeová, Strongová