Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals 24:27p (kon.)
koniec udalosti
Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals

24:27p

(7:3, 14:7, 0:11, 3:3 - 0:3)

cz Nedeľa 30.01.2022, 21:00 • Arrowhead Stadium, Kansas City • Americký futbal • Finále konferencie AFC
Predzápasové kurzy
     
    CINCINNATI BENGALS jako druhý tým v této sezóně dokázalo otočit 18bodovou ztrátu ve vítězství a vyhrává i třetí konferenční finále, do kterého se kdy probojovalo! Postupuje tak do svého třetího Super Bowlu v historii!
    Evan McPherson posílá Cincinnati do Super Bowlu.
     
    9:26
    CIN, 3&11, KC 13 – FIELD GOAL BENGALS
    EVAN MCPHERSON ustál situaci a naprosto s přehledem posílá nejen 31yardový field goal přesně doprostřed branky, ale také Bengals senzačně do Super Bowlu! 24:27, je konec!
     
    11:26
    CIN, 2&3, KC 25
    Mixon přidává další skvělý běh, levou stranou se prodral pro 13 yardů a tohle už Bengals prostě nemůžou prohrát, leda by udělali nějaou šílenost!
    A máme tu drama...
     
    14:55
    KC, 3&10, KC 25 – INTERCEPTION
    Unavená obrana Bengals možná vyhrává zápas! Mahomes házel strašně dlouhý míč k levé lajně Hillovi, kterého ale dokonale ubránil Bates, Hill míč kvůli tomu nechytil, jen srazil před sebe a druhý safety Vonn Bell pohotově zachytil interception! Hosté budou útočit téměř z poloviny hřiště a stačí jim k postupu i field goal!
    Field goal Butkera posílá hru do prodloužení.
     
    0:03
    KC, 4&GOAL, CIN 26 – FIELD GOAL CHIEFS
    HARRISON BUTKER zvládl psychicky situaci, posílá do branky 44yardový field goal a zachraňuje svůj tým v zápase! Jde se do prodloužení, 24:24!
    Mahomes selhal a zavinil fumble.
     
    0:39
    KC, 3&GOAL, CIN 9
    Mahomes měl neuvěřitelné množství času, ale ani teď neměl nikoho volného a Hubbard se na něj znovu dostal, sackoval ho, navíc mu vyrazil míč, ale ten zalehl domácí Thuney, takže Chiefs mohou zachránit aspoň prodloužení kopem na branku! A berou si na to timeout, aby zastavili čas 3 sekundy před koncem.
    50 yardový field goal dostává Cincinnati do vedení
     
    6:07
    CIN, 4&10, KC 34 – FIELD GOAL BENGALS
    EVAN MCPHERSON prokázal, že nemá nervy! Sice těsně k tyči, ale proměnil 52yardový field goal, svůj už 11. v tomto play-off, což je nový nováčkovský rekord vyřazovacích bojů! A Bengals poprvé v zápase vedou, 24:21!
    Interception Sneeda.
     
    14:01
    CIN, 1&10, CIN 34 – INTERCEPTION
    Obrovská chyba Burrowa a na ztráty míče je také vyrovnáno, 1:1! Rozhodl se, že bude házet míč křižujícímu Chaseovi, ale nehodil ho dostatečně do běhu, ale přesně na tělo, čehož využil perfektně stínující cornerback L'Jarius Sneed, skočil před receivera a v pádu zachytil míč! Chiefs jdou do útoku skoro na polovině!
    ...A máme srovnáno.
     
    0:14
    TWO-POINT CONVERSION – GOOD
    Bengals to zkusili potvrdit za 2 body a vychází jim to! Burrow okamžitě po snapu hodil míč k levému pylonu úplně volnému receiverovi TRENTU TAYLOROVI a je vyrovnáno! Bengals smazali ztrátu 18 bodů, 21:21!
    Touchdown Bengals.
     
    0:18
    CIN, 3&GOAL, KC 2 – TOUCHDOWN BENGALS
    Burrow si všiml, že jeho nejlepší receiver JA'MARR CHASE hraje 1 na 1, okamžitě mu hodil míč do end zóny a mohl jít slavit! Bengals využívají interception naplno a dotahují se, 19:21!
    Interception B. J. Hilla
     
    2:23
    KC, 2&3, KC 32 – INTERCEPTION
    Mahomes pod tlakem blitzu rychle odhazoval míč pravděpodobně Robinsonovi, jenže trefil pouze ruce obrovského defenzivního tackla B. J. Hilla, který navíc dokázal míč zachytit a zařídil tak, že Mahomes hodil vůbec první interception vůbec při své čtvrté účasti ve finále konference AFC!
    Druhý úspěšný field goal Bengals
     
    3:02
    CIN, 4&GOAL, KC 13 – FIELD GOAL BENGALS
    EVAN MCPHERSON bez potíží proměňuje 31yardový field goal a snižuje na rozdíl jednoho skórování, 13:21!
    Výborné chycení míče Mixona.
     
    4:58
    CIN, 1&10, KC 26
    Mixon si skvěle stáhnul jednou rukou míč ze vzduchu a následně se rozběhl krytý blokujícím spoluhráčem, 18 yardů!
    Výborná práce Joa Burrowa a Ja'Marra Chasea
     
    6:25
    CIN, 2&10, CIN 46
    Burrow fantasticky utekl z téměř jistého sacku a následně hodil míč doprava volnému Chaseovi, který ještě přidal něco málo po zachycení, celkem 22 yardů!
     
    12:47
    CIN, 1&10, CIN 17
    A Burrow toho využívá k nádherné a přesné dlouhé přihrávce úplně volnému Higginsovi hluboko do levého pole, posun o 44 yardů!
     
    0:05
    KC, 2&GOAL, CIN 1
    Mahomes sice hodil míš doleva volnému Hillovi, jenže na toho před end zónou čekal Apple a fantasticky ho složil na zem! Chiefs z tohoto drivu nemají ani bod a Bengals jsou stále v zápase!
    Dlouhý balón Mahomese pro Hilla
     
    0:58
    KC, 2&10, KC 19
    Hill se z levé strany rozběhl hluboko do pravého pole, utekl svému obránci, což je pro něj podobně lehlé jako pro Usaina Bolta, a chytá přesný míč pro 33 yardů! Chiefs mají dostatek času na odpověď.
    Uspěšný extra point Bengals
     
    1:05
    EXTRA POINT – GOOD
    EVAN MCPHERSON proměnil extra point a snižuje na 10:21!
    Čtyřicetiyardový touchdown Perina.
     
    1:15
    CIN, 2&12, KC 41 – TOUCHDOWN BENGALS
    Úžasná práce running backa SAMAJA PERINA! Ten zachytil screen play a zdálo se, že přiblíží třetí down, jenže dokázal skvěle prokličkovat přes obránce a už ho nikdo nedohonil! Atakován byl až těsně před end zónou, což bylo pozdě, Bengals se vrací do zápasu! 9:21!
    A třetí extra point.
     
    5:04
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER prokopává brankou třetí extra point, 21:3!
    Třetí touchdown Chiefs.
     
    5:09
    KC, 1&GOAL, CIN 3 – TOUCHDOWN CHIEFS!
    MECOLE HARDMAN si naběhl k pravému pylonu, zachytil ne zrovna nejpřesnější přihrávku a i třetí drive domácích končí touchdownem! 20:3 a domácí se zdají nezastavitelně!
    Extra point Chiefs
     
    12:14
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER proměňuje i druhý extra point v zápase a zvyšuje na 14:3!
    Touchdown Kelceho po neskutečné práci Mahomese.
     
    12:24
    KC, 3&2, CIN 5 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Fantastická práce Patricka Mahomese, pro něj typická akce, kterou nejspíš nedokáže nikdo jiný! Pod obrovským tlakem napadajících obránců utíkal a utíkal, až se dočkal volného tight enda TRAVISE KELCEHO v end zóně a to už pak pro něj nebyl žádný problém, aby hodil přesnou přihrávku! 13:3!
     
    0:36
    KC, 1&10, KC 25
    Mahomes si všiml rozběhnutého Hardmana na levé lajně a hodil mu dokonale přesný míč do rukou! Obránci neměli šanci míč zachytit a Hardman zapisuje 44yardový catch! Jedna hra a Chiefs jsou minimálně na dostřel!
    Field goal Bengals
     
    0:40
    CIN, 4&10, KC 14 – FIELD GOAL BENGALS
    EVAN MCPHERSON naprosto v pohodě posílá do branky krátký 32yardový field goal a aspoň snižuje na 3:7 z pohledu hostů!
    Dlouhý běh Mixona
     
    1:33
    CIN, 1&10, KC 37
    Mixon perfektně trefil skupinu v ofenzivní lajně, následně se rozběhl k pravé lajně a byl vytlačen ze hřiště až po výborných 23 yardech!
    Extra point Butkera
     
    7:17
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER pohodlně poslal do branky extra point a zvyšuje na 7:0!
    Touchdown Hilla.
     
    7:25
    KC, 1&GOAL, CIN 10 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Mahomes měl obrovské množství času, takže si mohl trochu povyběhnout z kapsy a čekat, až TYREEK HILL přeběhne celou end zónu zleva doprava. Následně mu hodil dokonale přesnou přihrávku do výskoku a mohl jít slavit! Chiefs jdou do vedení, 6:0!

    Libor Štěpán

    Bill Vinovich
    73 377
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad KC, 3&5, CIN 42 – U míče je Kansas City, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Cincinnati.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před end zónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.