Florida – San Jose 5:4 (po pr.) | Tampa Bay – Vegas 2:3 (3:4 po s.n.) | Carolina – NJ Devils 2:1 (kon.)
Montreal – Edmonton 2:7 (kon.) | Detroit – Toronto 4:7 (kon.) | Arizona – Buffalo 1:3 (kon.)
Calgary – Vancouver 1:0 (po pr.) | NY Rangers – Seattle 3:2 (kon.) | Pittsburgh – LA Kings 3:4 (kon.)
Carolina – San Jose 2:1 (kon.)
koniec po predl.
Calgary Flames
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Vancouver Canucks
cz Nedeľa 30.01.2022, 04:10 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Krásné dobré nedělní ráno přeji všem příznivcům nejlepšího klubového hokeje na světě! NHL dnes v noci pokračuje dalšími sedmi zápasy. Společně se v našem textovém přenosu budeme detailně věnovat souboji Calgary Flames s Vancouverem Canucks. Plameny dnes hostí Kosatky na svém kluzišti. Úvodní vhazování tohoto utkání je na programu krátce po čtvrté ráno.
     
    Calgary Flames

    Plamenům aktuálně patří 8. příčka v Západní konferenci, když na své konto dosud získaly šestačtyřicet bodů. O poslední postupové místo do play-off se však Calgary přetahuje se San Jose Sharks i Dallasem Stars, kteří mají stejný bodový zisk. V závětří navíc číhá Edmonton Oilers s novou posilou. Flames tedy potřebují získávat body v každém kole, jinak se dostanou do vážných potíží.

    Forma Calgary je jako na houpačce, výhry a porážky se střídají. Plameny v posledních čtyřech utkáních zvítězili dvakrát. Nejprve však prohráli na ledě Edmontonu, Oilers před svými fandy triumfovali v poměru 5:3, následně se hrálo v Calgary, kde Flames zničili St. Louis Blues 7:1. Poté vyrazily kde Columbusu, kde smetly dalšího soupeře výrazným vítězstvím – Blue Jackets schytali výprask 0:6. Následně však svěřencům Darryla Suttera nevyšla odveta na ledě St. Louis. Blues tentokrát vyhráli 5:1.
     
    Vancouver Canucks

    Kosatky se v současné chvíli nacházejí na 12. místě Západní konference se ziskem třiačtyřiceti bodů. Mají tedy velkou šanci se dotáhnout zpět do boje o play-off, pokud dnes Calgary porazí. Na druhou stranu je nutno dodat, že Canucks mají odehrány o čtyři duely více než Flames. Pokud však nechtějí ztratit kontakt s týmy, které se o účast ve vyřazovacích bojích perou, musí nutně bodovat.

    Forma svěřenců Bruce Boudreaua je těžko definovatelná. Na jednu stranu lze kladně hodnotit, že jeho tým bodoval ve třech z posledních čtyř utkání, zároveň je ale nutno dodat, že ve třech z nich prohrál. Kosatky nejprve prohráli doma po nájezdech s Floridou Panthers 1:2, následně opět před svými fandy podlehly St. Louis Blues 1:3. Třetí zápas před vlastními ochozy ztratili Canucks v prodloužení, kde triumfovali Edmonton Oilers 3:2. Až předevčírem zaznamenal Vancouver vzestup formy, když zvítězil výrazně 5:1 na ledě Winnipegu Jets.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Oba celky se dvakrát utkaly loni na přelomu září a října. Obě mužstva uhájila svou tvrz a rozešla se tak smírně – 2:2 na body. První zápas opanoval Vancouver poměrem 4:2. O necelý týden později mu Calgary porážku oplatilo, tentokrát výsledkem 4:1.

    28.9.21 Vancouver Canucks – Calgary Flames 4:2
    2.10.21 Calgary Flames – Vancouver Canucks 4:1
     
    Československá stopa v utkání

    Jaroslav Halák (VAN) – brankář
    Adam Růžička (CGY) – útočník
    Daniel Vladař (CGY) – brankář
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk, E. Lindholm, J. Gaudreau – Coleman, Backlund, Mangiapane – D. Dubé, Monahan, Lucic – B. Ritchie, Adam Ružička, T. Lewis.
    Trenér: Darryl Sutter.

    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson, L. Schenn, Q. Hughes, B. Hunt, Poolman – Boeser, Elias Pettersson, J. T. Miller – Garland, Horvat, Höglander – Highmore, Lammikko, Motte – Chiasson, Dickinson, Podkolzin.
    Trenér: Bruce Boudreau.

    Rozhodčí: Markovic, Dwyer – Knorr, Mills.
     
    Ještě jednou přeji krásné dobré ráno či příjemný konec noci všem, kteří se rozhodli v tuto ne zrovna příjemnou brzkou hodinu sledovat náš textový přenos ze zápasu Calgary s Vancouverem. V zámoří všechny zápasy začínají s mírným zpožděním, tak se nelekejte, že utkání ještě nezačalo, stane se tak během několika málo minut. Zatím si můžete prohlédnout sestavy obou mužstev.
     
    Hala potemněla, oba celky se již za malou chvilku dostaví na ledovou plochu. Utkání by mohlo začít do pěti minut.
     
    Obě mužstva už jsou nastoupena před solidně naplněnou halou. George Canyon zazpívá státní hymnu Kanady.
     
    Úvodní ceremonie byla ukončena a my se můžeme vrhnout na hokej, už se chystá úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Úvodní buly vyhráli hráči Vacnouveru, kterým se ale na obranné modré nepodařilo rozehrát a Mikael Backlund tak vyráží napadat za jejich branku.
     
    00:38
    Přihrávka na levý mantinel pro Trevora Lewise byla přílš dlouhá, kotouč končí na zakázaném uvolnění, vhazovat se bude po pravé ruce Jacoba Markströma.
     
    00:58
    V úvodu utkání vidíme hodně nepřesností, icingem se nyní provinili také hokejisté Vancouveru, o čemž se ujistil Oliver Kylington.
     
    01:16
    Canucks překočili útočnou modrou na středu kluziště, jenže skvěle směrem dozadu zapracoval Matthew Tkachuk, jenž jim vypíchl kotouč.
     
    01:49
    Milan Lucic vyhazuje kotouč z obranného pásma Flames, jenže Canucks se okamžitě vrací do pásma, střela Tylera Myerse z pravé strany od modré čáry byla sražena do rohu.
     
    02:15
    Brett Ritchie se vydal po pravé straně kupředu, jenže jeho pokus celkem pohodlně vyráží gólman Vancouveru Thatcher Demko před sebe, kde jsou jeho beci.
     
    02:48
    Brock Boeser rozehrává zpoza vlastní klece, jeho bekhendové vyhození nebylo dobré, díky tomu o chvíli později zakončoval na vrcholu levého kruhu Andrew Mangiapane, jehož sražená rána končí v ochranné síti.
     
    03:15
    Plameny nahazují kotouč do útočného pásma, jenže Johnny Gaudreau dostal puk na paty a Canucks se snadno vymaní z tlaku soupeře.
     
    03:38
    Noah Hanifin vypálil z levé strany od modré čáry, jeho nahození však pouze proletělo až do rohu útočného pásma Calgary.
     
    04:09
    Tyler Myers vyváží puk po pravém hrazení a rozhlíží se, komu by přihrál, nikdo se nenabídl, takže jen nastřeluje kotouč do pásma.
     
    04:26
    Jason Dickinson se snažil na pravé straně procpat kotouč do útočného pásma, ale jeho spoluhráči byli rychlejší než on, píská se ofsajd.
     
    05:14
    Erik Gudbranson neudržel kotouč na útočné modré a musí s kotoučem odcouvat až do obrany. Následně ale může rozehrávat.
     
    05:49
    Bo Horvat se sklání na buly v obranném pásmu. Vhazování však prohrál a Oliver Kylington střílel z vrcholu kruhů Mířil však nepřesně.
     
    06:08
    Canucks rozehrávají z obranného pásma, Brock Boeser se chytře otočil na vrcholu pravého kruhu a přihrává do rohu hrací plochy na Brada Hunta.
     
    06:46
    Kosatky znovu vyrazily kupředu prudkým nahozeným pukem, Jacob Markström ale vyjel ze své klece a sebevědomě rozehrál od své klece.
     
    07:10
    Andrew Mangiapane se snažil šikovně protáhnout mezi dvěma soupeři na pravém kruhu, Brad Hunt ho jednoznačně podrazil a schytá za to dvě trestné minuty. Přesilovka pro Calgary.
     
    07:28
    Flames na buly před Demkem neuspěli, Tyler Myers nabral kotouč za svou brankou a poslal ho přes všechny čáry až k Markströmovi.
     
    08:04
    Rasmus Andersson posílá přihrávku na pravé hrazení, Calgary se dostalo přes útočnou modrou jen na chvilku, přesilovka se zatím nedaří.
     
    08:15
    Johnny Gaudreau přihrával kotouč před klec soupeře, kde zakončoval Sean Monahan, jenž však trefil jen Demka, který byl dobře postavený.
     
    08:48
    Po buly před Demkem se k puku dostali opět hokejisté Vancouveru, kteří okamžitě vypálili kotouč přes všechny čáry.
     
    09:06
    Andrew Mangiapane dostal kotouč na pravý kruh a rychle vystřelil, jeho rána je však sražena do ochranné sítě za klecí Kosatek.
     
    09:37
    Oliver Kylington spěchá za pukem vyhozeným do středu hrací plochy, Vancouver už hraje v plném počtu a Tyler Myers ihned nahazuje puk na zadní hrazení.
     
    10:03
    Polovina první třetiny je pryč a my zatím viděli pouhé dvě střely na bránu! Nyní se tuto statistiku snažil vylepšit Trevor Lewis, jenž ale bránu Canucks přestřelil. Nikita Zadorov nakonec nahodil na klec Vancouveru z levé strany od modré čáry, takže si Thatcher Demko připisuje třetí zákrok.
     
    10:28
    Buly před Demkem vyhráli hokejisté Flames, Johnny Gaudreau cpal puk od zadního mantinelu do předbrankového prostoru, hokejka Eliase Lindholma však byla zablokovaná.
     
    11:16
    Flames drží kotouč za svou klecí a rozehrávají na pravou stranu, Matthew Tkachuk nakonec dostává puk až za klec Canucks.
     
    11:43
    Noah Hanifin se snažil nahodit na klec Canucks, jenže puk šel jen za bránu. Následně jeho ránu blokuje vlastní spoluhráč Milan Lucic.
     
    12:16
    Brad Hunt rozehrává zpoza vlastní klece, podařilo se mu kotouč dostat do středu hrací plochy, kde jej kupředu prostrkává J. T. Miller.
     
    12:27
    Blake Coleman vystřelil z vrcholu levého kruhu, Thatcher Demko jeho pokus nejprve pouze vykopl betonem, následně musel na kotouč rychle položit lapačku před dojíždějícími soupeři.
     
    12:49
    Noah Hanifin vypálil krátce po vhazování z levého kruhu, jenže lapačka Thatchera Demka byla rychlá a kotouč v ní skončil.
     
    13:02
    Máme tu bitku! Tyler Myers sroloval u hrazení Trevora Lewise, když od něj dostal rukavicí do obličeje. Následně trefil útočníka Flames ramenem do hlavy, která se ještě odrazila od hrazení. Tento zákrok přišel mstít Brett Ritchie, který obránce Canucks povalil na led.

    Tresty jsou rozdány následovně, Tyler Myers míří do šaten, dostává 2 minuty za hrubost + 5 minut + trest do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Ritchie dostává jen dvojku za hrubost. Calgary má pětiminutovou přesilovku.
     
    13:49
    Početní výhoda se zatím Flames nedaří, Demko v ní zatím neměl větší práci, Flames si přihrávají podél hrazení a modré čáry.
     
    14:05
    Milan Lucic nakonec pálil z pravé strany, ale jeho pokus je sražený pouze do ochranné sítě za klecí Vancouveru Canucks.
     
    14:57
    Quinn Hughes odpaluje kotouč přes všechny čáry, takže na druhé straně musí pomoct s rozehrávkou Jacob Markström.
     
    15:27
    Tyler Motte se vydal po pravé straně kupředu a z kruhu vypálil bekhendem na klec Calgary v oslabení, Jacob Markström jeho ránu vyráží, je to první střela Canucks na bránu v tomhle zápase po více jak patnácti minutách hry!
     
    15:56
    Znovu letí kotouč přes všechny čáry a Jacob Markström ho musí zastavit svou velkou hokejkou za svou klecí, Calgary nemůže najít rytmus.
     
    16:26
    Calgary se opět dostává přes útočnou modrou, kotouč se v rohu kluziště dostává na čepel Milana Lucica, jenž přihrává na Johnnyho Gaudreaua.
     
    16:58
    Elias Lindholm vypálil v nepřehledné situaci na pravém kruhu a kotouč z jeho čepele si to namířil do bližší tyče, o kterou zazvonil!
     
    17:27
    Bo Horvat se výborně vrátil na obranné modré a vypíchl kotouč soupeřům, znovu posílá kotouč přes všechny čáry až k Markströmovi.
     
    17:58
    J. T. Miller se dostal před svou klecí ke kotouči a znovu jej vyhazuje až ke kleci Flames. Dlouhá přesilovka Calgary tak končí, aniž by byl Demko výrazněji zaměstnán.
     
    18:19
    Vhazovat se bude ve středním pásmu u obranné modré Flames. Buly vyhráli hokejisté Calgary, kteří ale s pukem nepřekročili ani půlící čáru.
     
    18:56
    O kotouč se oba celky přetlačují v rohu hrací plochy za klecí Markströma. Jeden z hráčů Canucks ztrácí helmu a musí spěchat na střídačku.
     
    19:20
    Plameny nahazují kotouč za klec Vancouveru, tam je však první Oliver Ekman-Larsson, který bekhendem odehrává kotouč do bezpečí.
     
    19:43
    Noah Hanifin rozehrává zpoza vlastní klece na pravé hrazení, následně to musí udělat ještě jednou, předává puk na Christophera Taneva.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství souboje Plamenů s Kosatkami je tak za námi a my můžeme konstatovat, že jsme mohli vidět zajímavější hokej. Ani jeden z brankářů se zatím moc nezapotil, zvlášť Jacob Markström tuhle třetinu přečkal v suchém triku. Za zmínku stojí dobrá defenziva Canucks, která bez větších problému ustála pětiminutové oslabení. Pokračovat budeme na startu druhé třetiny za bezbrankového stavu.
     
    Střely na bránu v první třetině

    Calgary Flames – 7
    Vancouver Canucks – 1
     
    Druhá třetina začne přibližně v 5:09.
     
    Oba celky jsou zpět na ledové ploše, začíná druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Calgary získalo kotouč na začátku druhé třetiny a Andrew Mangiapane se cpal před bránu, kde stihl vypálit do Demka, zároveň byl hákován Horvatem, který dostává dvě trestné minuty.
     
    20:38
    Canucks se osvobozují, J. T. Miller vyváží kotouč až k útočné modré a následně může jít celkem spokojeně střídat.
     
    21:05
    Sean Monahan přihrál doprava na Matthewa Tkachuka, jenž ale z ostrého úhlu nepropálil Thatchera Demka, který se proti jeho ráně stihl přesunout!
     
    21:38
    Oliver Kylington rozehrává na pravé straně u útočné modré, nakonec se mu povedlo nahodit na zadní hrazení, kde prodlužuje Milan Lucic.
     
    22:06
    Ani tato početní výhoda se zatím Flames moc nedaří, přihrávku Olivera Kylingtona na levou stranu sráží obrana Canucks do ochranné sítě.
     
    22:37
    Canucks ještě zvládli vyhrát vhazování před vlastní klecí a poslali puk přes všechny čáry k Jacobu Markströmovi a nyní už jsou kompletní.
     
    22:42
    Elias Lindholm dostal kotouč na levý kruh od Johnnyho Gaudreaua, přesto nezvládl propálit skvělého Demka, jenž se stihl přesunout ke své pravé tyči. Následně střelu chytil!
     
    23:18
    Brett Ritchie nyní nemůže pokračovat v útoku, když se srazil s Quinnem Hughesem, přičemž ztratil hůl a rozhazuje rukama.
     
    23:35
    No jo, jenže to by nesměl Brett Ritchie šťouchnout holí Hughese do obličeje, to se pak nemůže zlobit, že hokejku ztratí. Sudí si všimli taky a dávají mu dvě trestné minuty za úder vysokou holí. Přesilovka pro Canucks.
     
    24:19
    Dvakrát se povedlo Flames vyhodit kotouč přes všechny čáry a daří se jim to i do třetice, Thatcher Demko musí pomoci svým bekům s rozehrávkou.
     
    24:56
    Bo Horvat zavezl kotouč na zadní hrazení za klec Calgary, tam s ním ale nic velkého nevymyslel a Plameny se zase po chvíli osvobozují.
     
    25:25
    Canucks se zatím v tomhle utkání vůbec nechytají. Opět pouze nahazují na zadní mantinel, což je voda na mlýn pro obranu Calgary.
     
    25:56
    Flames už jsou kompletní a Brett Ritchie po levém hrazení zaváží kotouč do útočného pásma Calgary, kde bude kombinovat s Lucicem.
     
    26:05
    Oliver Kylington vypálil z pravé strany od modré čáry, Thatcher Demko chytá jeho pokus do náruče a neumožňuje tak Brettu Ritchiemu žádnou dorážku.
     
    Průběžné střely na bránu

    Calgary Flames – 14
    Vancouver Canucks – 1!
     
    26:38
    Buly před Demkem vyhráli jeho spoluhráči, Luke Schenn vyhazuje kotouč z rohu obranného pásma téměř přes všechny čáry.
     
    27:05
    Flames se dostávají do útočného pásma, Noah Hanifin nahazoval z levé strany od modré čáry před klec soupeře, kde však bylo příliš husto, puk k Demkovi neprošel.
     
    27:26
    Flames se dostávají opět přes útočnou modrou, Andrew Mangiapane však na levém kruhu nepředvedl povedenou otočku a ztrácí puk.
     
    27:48
    Kosatky se hnaly do útoku, jenže Matthew Highmore byl na levé straně v útočném pásmu moc brzy. Píská se tak postavení mimo hru.
     
    28:01
    Plameny vyhrály vhazování ve středním pásmu, jenže se jim nepovedla rozehrávka a Thatcher Demko už správně signalizuje sudím, aby zapískali zakázané uvolnění.
     
    28:25
    Vysoký kotouč kupředu nyní zpracoval Trevor Lewis, jenž následně vypálil na ose hřiště z otočky. Bránu Canucks však netrefil ani zdaleka.
     
    29:04
    Oliver Ekman-Larsson to nyní zkusil od levého hrazení, jenže jeho rána je sražena do ochranné sítě. Jacob Markström tak zůstane zase bez práce.
     
    29:16
    Oliver Ekman-Larsson vypálil z osy hřiště od modré čáry, Jacob Markström si připisuje třetí zákrok večera, když vykopává betonem puk do rohu.
     
    29:38
    Dillon Dubé nyní neustál přihrávku do útočného prostoru, nohy se mu zapletly a Canucks tak mohou poměrně v poklidu rozehrávat.
     
    30:05
    Rasmus Andersson nahazuje kotouč z půlící čáry na zadní hrazení, kam okamžitě sjíždí Elias Lindholm, jenž bude v kombinaci pokračovat.
     
    30:26
    Elias Lindholm nyní dostal přihrávku z pravé strany do prostoru mezi kruhy a měl skvělou palebnou pozici, Thatchera Demka však trefil svou ranou přímo na pupek!
     
    31:04
    Buly před Demkem vyhráli hokejisté Calgary, Matthew Tkachuk se snažil posunout kotouč ke svým bekům, ale přichází o puk a kupředu mohou Kosatky.
     
    31:18
    Luke Schenn vyhazuje před napadajícím Johnnym Gaudreauem, takže se Canucks na chvilku vymaní z tlaku Calgary.
     
    31:38
    Hra se hrozně kouskuje, utkání se protahuje, nemá spád. Buly před Jacobem Markströmem vyhráli Canucks, sražená rána J. T. Millera se však ke gólmanovi Flames nedostala.
     
    32:17
    Do dobré pozice se dostával na ose hřiště Andrew Mangiapane, jenž však nestihl vypálit ani z prvního doteku, včas u něj byl Noah Juulsen.
     
    32:58
    Canucks se usazují v útočném pásmu a přihrávají si podél hrazení, pas na Lukea Schenna však vyžene Vancouver z prostoru za modrou čarou.
     
    33:26
    Nyní došlo k tvrdému střetu na zadním hrazení, kde se střetli Matthew Highmore a Noah Hanifin, kteří oba padli na led. Hůř se zvedá útočník Canucks, za kterým dokonce míří lékař. Vypadá to však, že i on bude v pořádku, odjíždí po svých bez dopomoci.
     
    33:54
    Vancouver nyní předvádí, že umí rychleji bruslit, rána Brocka Boesera z vrcholu levého kruhu však končí jen na betonu Jacoba Markströma.
     
    34:22
    Johnny Gaudreau se nyní hnal sám na klec Canucks a byl přitom hákován Lukem Schennem, sudí za tento zákrok nařizují trestné střílení!
     
    34:22
    Johnny Gaudreau jel na ose hřiště přímo k Demkovi, kterého ale tvrdou ranou trefil jen ruky, od níž šel puk mimo prostor tří tyčí. V podstatě snadno chycený nájezd pro gólmana Vancouveru, který se nemusel ani hnout.
     
    34:49
    Erik Gudbranson se nejlépe zorientoval v nepřehledné situaci v rohu kluziště, následně ale nevyhodil, takže mohl pálit Bo Horvat, jehož ránu z pravého kruhu pohodlně chytá Jacob Markström.
     
    35:05
    Vhazování před klecí Plamenů vyhráli hokejisté Canucks, kteří rychle dostali puk na levý kruh k Oliveru Ekmanu-Larssonovi, jehož ránu na zadní tyč však pozorný Jacob Markström chytá do lapačky.
     
    35:20
    Vancouver se znovu zdržuje v prostoru před klecí Calgary, rána Ekmana-Larssona však byla tentokrát zablokována Blakem Colemanem.
     
    35:37
    Tyler Motte se tlačil po levém křídle kupředu, jeho finální pokus však byl jen takovým postrčením puku díky dobré defenzivní práci Christophera Taneva. Jacob Markström v pohodě pokládá na touš lapačku.
     
    35:47
    Canucks vyhráli buly před klecí Flames, jenže přihrávka zpět na Quinna Hughese šla do ofsajdového postavení a sudí postavení mimo hru písknou.
     
    36:05
    Hra se zase kouskuje a přerušuje, už je jisté, že třetí třetina před šestou ranní nezačne. Nyní ale pálil Oliver Ekman-Larsson z osy hřiště od modré čáry a Jacob Markström jen s obrovskými potížemi vyrazil jeho pokus zády mimo prostor tří tyčí. Původní rána se totiž odrazila od zadního hrazení zpět do brankoviště a gólman Calgary měl co dělat, aby si touš nesrazil do vlastní sítě! Nepříjemný okamžik pro každého brankáře, strážce svatyně Flames však tuto situaci zvládl na jedničku.
     
    36:38
    Noah Juulsen rozehrává ve středu hrací plochy, kotouč letí za klec Calgary, kde kombinují Erik Gudbranson a Nikita Zadorov, jenž nahazuje na zadní hrazení.
     
    37:16
    Přetlačovaná o puk za klecí Markströma. Úspěšnější byli hokejisté Kosatek. Za útočnou modrou však stejně moc dlouho nepobyli.
     
    37:49
    Noah Hanifin sbírá touš za vlastní klecí a rychle rozehrává na Mikaela Backlunda, jenž posouvá zadovkou na Johnnyho Gaudreaua.
     
    38:13
    Oliver Ekman-Larsson pálil z levé strany od modré čáry, jeho pokus však byl sražen obranou Flames a končí v ochranní síti za svatyní Markströma.
     
    38:48
    Johnny Gaudreau dostává přihrávku na pravý kruh, kde však neměl dostatečný prostor k tomu, aby stihl i vypálit.
     
    39:15
    Luke Schenn nepřesně rozehrál na levé hrazení, kde byl Juho Lammikko. Jeho pas vystihla defenziva Calgary a otáčí hru.
     
    39:39
    Nikita Zadorov nahazuje kotouč na zadní mantinel. O chvíli později pálil z mezikruží Sean Monahan, jehož rána je však také zblokovaná.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani druhé dějství souboje Calgary s Vancouverem nebylo vyloženě reklamou na hokej. Flames stráví v útočném pásmu podstatně víc času, mají optickou převahu, jejich tlak je však platonický. Když už se dostanou do šance, je tu Thatcher Demko, jenž je zatím o parník nejlepším mužem utkání. Canucks si naopak moc nezahrají, za dvě třetiny neprověřili Markströma ani desetkrát, ten se tak v kleci Plamenů trochu nudí. Uvidíme, jaký obraz hry nabídne třetí dvacetiminutovka, doufejme, že konečně padne nějaký gól, který by hru trochu rozhýbal. Největší šanci měl zatím Johnny Gaudreau, jenž však trestné střílení neproměnil.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    Calgary Flames – 13 (20)
    Vancouver Canucks – 8 (9)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 6:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro Vancouver, který o chvilku později vyslal kupředu po pravé straně kapitána Bo Horvata, jehož rána na zadní tyč však končí na vyrážečce Jacoba Markströma.
     
    40:41
    Krátce po vhazování ještě pálil Brock Boeser, jeho ránu z pravého kruhu Jacob Markström vyráží do rohu, Flames následně vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    41:16
    Oliver Ekman-Larsson odpaluje kotouč z obranného pásma Canucks, na druhé straně hrací plochy musí vymýšlet rozehrávku Christopher Tanev.
     
    41:42
    Plameny se nyní nedokázaly prosadit přes útočnou modrou, Nikita Zadorov tak musí založit další akci zpoza jejich vlastní svatyně.
     
    42:05
    Jason Dickinson se dostal k puku na levém kruhu. Ihned se k němu sjeli tři soupeři, kteří mu zablokovali hůl. Ke střele ani nedošlo.
     
    42:38
    Aktivně nyní napadal Adam Ružička, jehož jsme zatím v akci příliš neviděli, kotouč se mu ale od obránců Vancouveru získat nepovedlo.
     
    42:58
    Blake Coleman se nyní v předbrankovém prostoru probojoval k puku a bekhendem jej poslal do tyče svatyně Kosatek! Štěstí pro Demka!
     
    43:05
    Jacob Markström nyní nerozehrál úplně ideálně a je hodně rád, že puk z jeho hokejky zastavil Conor Garland až za útočnou modrou, takže se následně píská ofsajd.
     
    43:44
    Buly před klecí Canucks vyhrál Vancouver, kotouč nahozený na útočnou modrou však stahuje rukou ze vzduchu Christopher Tanev.
     
    44:18
    Sean Monahan se ve středu hrací plochy připletl do kombinace Vancouveru a pas soupeře sráží na vlastní střídačku.
     
    44:48
    Nikita Zadorov vybojoval kotouč v rohu kluziště za svou klecí, takže Erik Gudbranson může poměrně nerušeně rozehrát zpoza vlastní klece.
     
    45:15
    Trevor Lewis pálil z vrcholu levého kruhu nepřesně, přesto se Flames zdržují v útočném pásmu, puk má Adam Ružička.
     
    45:39
    Andrew Mangiapane nyní na pravém křídle vjel příliš rychle do třetiny Vancouveru a píská se postavení mimo hru.
     
    46:08
    Buly ve středním pásmu vyhráli Flames, Elias Lindholm posouvá kotouč bekhendem za bránou soupeře dál ke svým spoluhráčům.
     
    46:28
    Conor Garland nahazoval kotouč před klec Calgary, jenže tam chyběly Vasiliji Podkolzinovi dva kroky k tomu, aby mohl zakončovat.
     
    47:16
    Canucks rozehrávají zpoza vlastní klece, Luke Schenn se s pukem krásně otočil za vlastní bránou a nahazuje na levé hrazení.
     
    47:21
    Nils Höglander trefil Dillona Dubého krátce po vhazování loktem do brady a Calgary má další příležitost v podobě přesilové hry.
     
    47:46
    Johnny Gaudreau vypálil ostře z levého kruhu, Thatcher Demko však měl přední tyč dobře pokrytou a jeho střelu chytá. Následná strkanice je zbytečná.
     
    48:08
    Flames postavili přesilovkový vzorec, jenže další rána Johnnyho Gaudreaua je zblokována vlastním spoluhráčem – Matthewem Tkachukem.
     
    48:20
    To rána Rasmuse Anderssona z levého kruhu měla velice nadějné parametry, Thatcher Demko se však znovu stihl přesunout a skvělým zákrokem drží i nyní vyrovnaný strav.
     
    49:05
    Přesilovka Flames se chýlí ke konci, Plameny navíc ztrácí puk. Mikael Backlund však ještě stihl vyrazit po levém křídle kupředu, ránu na přední tyč však opět chytá dnes skvělý Thatcher Demko.
     
    49:36
    Adam Ružička vyhrál buly v útočném pásmu, Brett Ritchie následně pálil z pravého kruhu, ale brankář Canucks tentokrát zasahovat nemusel.
     
    50:05
    Blake Coleman se prokličkoval za útočnou modrou a vyslal tvrdý přízemní projektil, který musel Thatcher Demko vykopnout svým betonem. Tlak Flames se nyní stupňuje.
     
    50:38
    Ale na druhé straně je Oliver Ekman-Larsson, jenž dobře vypálil z levé strany od modré čáry a Jacob Markström musel předvést jeden z nejlepších zákroků večera.
     
    50:41
    Dillon Dubé podrazil v rohu kluziště pronikajícího Conora Garlanda a už sedí na trestné lavici. Přesilovku tak bude mít Vancouver. Využije ji konečně k tomu, aby v tomto utkání padl nějaký gól?
     
    51:03
    Buly před Jacobem Markströmem vyhráli hokejisté Canucks, dobře však zapracoval Elias Lindholm, jenž přitlačil soupeře k hrazení a Mikael Backlund odpálil puk přes všechny čáry.
     
    51:27
    Canucks se zatím početní výhoda nedaří, Quinn Hughes se nyní dostává přes útočnou modrou, jenže Blake Coleman mu teď vypíchl puk.
     
    52:05
    Trevor Lewis dobruslil vyhozený puk a získal pro Flames pár vteřinek. Canucks se sice následně dostali přes útočnou modrou, moc se za ní však neohřáli.
     
    52:29
    Alex Chiasson se snaží vybruslit od hrazení v rohu kluziště, je však okamžitě dostoupen defenzivou Flames. Plameny zase vyhazují.
     
    53:05
    Dillon Dubé je zpátky na ledě, Calgary je kompletní, Johnny Gaudreau přejíždí útočnou modrou a přihrávkou k levému hrazení hledá Nikitu Zadorovova.
     
    53:19
    Co všechno tenhle chlap dneska ještě nedá? Johnny Gaudreau měl nyní na vrcholu levého kruhu spoustu času zamířit! Kam vystřelil? Ano, do hrudi Demka. Promrhaná šance.
     
    53:49
    Matthew Tkachuk se nyní rozjel jako tank a šel skrz obranu Canucks, která ho nebyla schopná zadržet. Forvard Flames se ale do šance nedostal.
     
    54:16
    Jason Dickinson nebyl včas v požadovaném prostoru na značkách pro vhazování. Výsledkem toho je zakázané uvolnění Vancouveru a buly před Demkem.
     
    54:45
    Flames vyhráli buly v útočném pásmu, Noah Hanifin však musí zastavit puk už ve středovém kruhu. Calgary musí začít s další akcí.
     
    55:08
    Erik Gudbranson rozehrává zpoza vlastní klece, Mikael Backlund vyjel po levé straně na půlící čáru a nahazuje kotouč na zadní mantinel.
     
    55:28
    Flames se drží před klecí Vancouveru, Mikael Backlund nahodil do předbrankového prostoru, kotouč se ale od obránců Canucks odráží pod rukavice brankáře Demka.
     
    56:01
    Plameny opět nahazují kotouč na útočnou modrou, Elias Lindholm si ale nedotázal stáhnout puk na vlastní čepel.
     
    56:02
    Přihrávku do prostoru mezi kruhy dostal J. T. Miller, jenž však následně najel mezi dva soupeře a o puk pochopitelně přišel.
     
    56:03
    Někdy se nestačíte divit, co všechno zvládnou profesionální hokejisté s holí. Pokud měl Oliver Ekman-Larsson v ústech nějaké zuby, po sekeře do tváře od Seana Monahana už je určitě nemá. Dvě trestné minuty za vysokou hůl to sotva spraví.
     
    56:58
    Přesilovka Vancouveru se vyvíjí tak, jak se vyvíjí celý zápas Kosatek – totiž vlastně nijak. Jacob Markström se stále ve svém brankovišti musí rozcvičovat.
     
    57:16
    Canucks rozehrávají od vlastní klece, Oliver Ekman-Larsson je zpět na ledě, úder tak přeci jen nebyl tak prudký. Kotouč už zase letí ke kleci Vancouveru.
     
    57:50
    Ne, početní výhoda Kosatek jako by ani nebyla, znovu letí kotouč až na zadní hrazení, od něhož se tentokrát odráží do ochranné sítě. Buly ve středním pásmu.
     
    58:16
    Sean Monahan je zpět na ledové ploše a peláší napadat rozehrávku Canucks. Ti vyhazují na zakázané uvolnění. Buly po levici Demka.
     
    58:38
    Noah Hanifin zpomaluje vyhození Canucks ve středu hrací plochy, následně se puk odrazil ještě od ochranné sítě. Vhazovat se tentokrát bude před Jacobem Markströmem.
     
    59:04
    Matthew Tkachuk dostával prudký pas na pravou stranu k útočné modré, jenže si nepohlídal ofsajd. Ten je posouzen jako úmyslný. Další buly před klecí Flames.
     
    59:09
    Matthew Highmore se cpal krátce po vhazování do zakončení na pravé straně z bezprostřední blízkosti. Jeho ránu na přední tyč však Jacob Markström vyráží.
     
    59:45
    Milan Lucic zpracovává nahození na zadní hrazení, snaží se ještě bekhendem přihrát svým spoluhráčům, ale čas už se naštěstí chýlí ke konci.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    V tomhle utkání nám prostě nebylo souzeno vidět branku v základní hrací době. V prodloužení bývá šance na to, že padne gól, poměrně velká, protože se hraje tři na tři. Tady bych to však viděl tak padesát na padesát. Zvlášť takový Johnny Gaudreau je dnes schopen zahodit naprosto jakoukoliv šanci.
     
    Prodloužení začíná.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:19
    Úvodní buly prodloužení vyhrály Kosatky, Quinn Hughes zaváží puk za vlastní klec, je vidět, že Vancouver bude chtít hlavně držet puk.
     
    60:29
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Nemožné se stalo skutkem, je to gól! Nejprve J. T. Miller najel naprosto nesmyslně do dvou hráčů Calgary a ztratil hůl i puk. Flames šli následně do přečíslení tři na dva. Elias Lindholm najel na pravé křídlo a poslal přihrávku na vrchol kruhů. Komu? JOHNNYMU GAUDREAUOVI! Borec, který dnes spálil, co mohl, se mávnutím kouzelného proutku proměnil v prodloužení v elitního střelce! S pukem si na ose hřiště sjel až mezi kruhy, přízemní ranou k levé tyči pokořil Demka a rozhodl tak toto utkání! Calgary v něm zvítězí 1:0! Asistence: Elias Lindholm.
    60:29 Johnny GAUDREAU - 1:0
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas Flames s Canucks tak má svého vítěze. Po ne zcela atraktivním průběhu základních šedesáti minut stačila Calgary jedna akce a jedna dobrá rána Johnnyho Gaudreaua k tomu, aby z tohoto utkání ukořistilo dva body za cennou výhru. Vancouver musí být taky spokojen. S hrou, kterou dnes předvedl, si bod v podstatě nezasloužil.

    Calgary tak posiluje svou pozici na hranici postupu do play-off a hází svým soupeřům pomyslnou rukavici.

    Vancouver bude po dnešním utkání o vyřazovacích bojích snít poměrně těžce. Co by také s výkonem, který dnes předvedl, v play-off dělal...
     
    Československá stopa v utkání

    Jaroslav Halák (VAN) – do hry nezasáhl, na střídačce
    Daniel Vladař (CGY) – do hry nezasáhl, na střídačce
    Adam Ružička (CGY) – 0+0, účast 0, 0 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 8:09
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jacob Markström (CGY) – 15 zákroků, 0 OG, 100% úspěšnost zákroků, odchytal 60:29
    Thatcher Demko (VAN) – 31 zákroků, 1 OG, 96,9 % úspěšnost zákroků, odchytal 60:23
     
    Tři hvězdy utkání

    Jacob Markström (CGY) – 15 zákroků, 0 OG, 100% úspěšnost zákroků, odchytal 60:29
    Thatcher Demko (VAN) – 31 zákroků, 1 OG, 96,9 % úspěšnost zákroků, odchytal 60:23
    Johnny Gaudreau (CGY) – 1+0
     
    Ode mne je to pro dnešek již všechno, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (06:58:58)

    Petr Šatalík

    Góly a asistencie: 61. J. Gaudreau (E. Lindholm)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – D. Dubé, Monahan (A), Lucic – B. Ritchie, Adam Ružička, T. Lewis.
    Tréner: Darryl Sutter

    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, B. Hunt, Juulsen – Boeser, Elias Pettersson, J. T. Miller (A) – Garland, Horvat (C), Höglander – Highmore, Lammikko, Motte – Chiasson, Dickinson, Podkolzin.
    Tréner: Bruce Boudreau

    Rozhodca: Markovic, Dwyer – Knorr, Mills

    Diváci: 9 639