Florida – San Jose 5:4 (po pr.) | Tampa Bay – Vegas 2:3 (3:4 po s.n.) | Carolina – NJ Devils 2:1 (kon.)
Montreal – Edmonton 2:7 (kon.) | Detroit – Toronto 4:7 (kon.) | Arizona – Buffalo 1:3 (kon.)
Calgary – Vancouver 1:0 (po pr.) | NY Rangers – Seattle 3:2 (kon.) | Pittsburgh – LA Kings 3:4 (kon.)
Carolina – San Jose 2:1 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
2:7 (0:3, 2:3, 0:1)
Edmonton Oilers
cz Nedeľa 30.01.2022, 01:15 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:42:59)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Zach Hyman (EDM) – 2+1
    2. Leon Draisaitl (EDM) – 2+0
    3. Ryan Nugent-Hopkins – 1+1
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Do dnešního souboje nezasáhl nikdo z českých a slovenských hokejistů.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Cayden Primeau (MTL) – 7 zákroků, 1 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 19:30
    Samuel Montembeault (MTL) – 10 zákroků, 6 OG, úspěšnost 62,5%, odchytal 40:00
    Stuart Skinner (EDM) – 21 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,3%, odchytal 60:00
     
    Střely na branku: 23 – 24
     
    Je konec! Edmonton zvládl duel na ledě Montrealu a vítězí 7:2. Edmonton tak natáhl vítěznou sérii na čtyři utkání v řadě. Naopak Montreal popáté za sebou poznal hořkost porážky. Ve třetí části už Edmonton kontroloval svůj vypracovaný náskok a domácí prakticky nepouštěl do šancí. V samotném závěru utkání navíc přidal sedmou branku Derek Ryan.
     
    Konec zápasu.
    59:27 Derek RYAN - 2:7
     
    59:27
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Edmonton nakonec přidává sedmý zásah! Po přechodu do útočného pásma přihrál Devin Shore z pravé strany mezi kruhy a DEREK RYAN se bez přípravy prosadil! Asistence: Devin Shore, Duncan Keith.
     
    59:06
    Nugent-Hopkins dostal přihrávku do jízdy na levé křídlo, ale puk si posunul příliš daleko před sebe a už nestačil zakončit.
     
    58:26
    Zach Hyman na modré čáře ještě udržel pro Edmonton útočné pásmo a nahodil puk do rohu ledové plochy. Na hostech je vidět, že už šetří síly na další část sezóny.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:29
    Závěr utkání je hodně rozkouskovaný. Na ledové ploše je k vidění velké množství soubojů. Jeden z domácích hráčů se pokusil vyprovokovat Evandera Kanea, ale neuspěl.
     
    57:06
    Petry na červené čáře v souboji s obráncem Edmontonu získal puk a roztáhl hru na pravou stranu. Po dalším souboji se kotouč odrazil na střídačku Oilers.
     
    56:22
    Ryan Nugent-Hopkins pálil příklepem od modré čáry, ale tentokrát si nestačil seřídit mířidla a vůbec netrefil branku soupeře.
     
    56:06
    Domácí v plném počtu.
     
    55:29
    Znovu se hokejisté Canadiens osvobodili vyhozením puku přes celé kluziště. Edmontonu se v této přesilové hře zrovna nedaří.
     
    55:03
    Evan Bouchard ještě udržel puk v útočném pásmu, ale dalším nahozením netrefil branku domácího celku. Montreal se následně osvobodil.
     
    54:26
    Leon Draisaitl zakončením z pravé strany útočného pásma útočil na hattrick, ale jeho ránu zablokoval hned první obětavý obránce v červeném.
     
    54:06
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Michael Pezzetta – 2 min., hrubost + 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Zack Kassian – 2 min., bitka).
     
    54:06
    Edmonton se dostal do útočného pásma, ale ani tvrdá rána od modré čáry nemohla brankáře Canadiens ohrozit.
     
    53:33
    Na domácího brankáře jeli hned tři hokejisté Edmontonu! Cayden Primeau se však skvěle roztáhl a nenechal puk projít za jeho záda!
     
    53:10
    Laurent Dauphin si dal pozor na dělovku od mantinelu a se štěstím jej puk trefil do hrudi. Odražený kotouč ale opět získali hosté.
     
    52:37
    Mike Hoffman přišel o puk v souboji s McDavidem. Kanadský šikula se ihned prosmýkl do útočného pásma, jenže zápěstím minul pravou tyč.
     
    52:12
    Edmonton se dostal k odraženému puku ve středním pásmu a nikam se s ním nežene. Oba trenéři posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    51:42
    Draisaitl aktivně vybojoval puk u mantinelu, poslal jej nahoru na modrou čáru, odkud vypálil Cody Ceci, jenže jeho pokus jen zaduněl o zadní mantinel.
     
    51:12
    Cody Ceci z pravé strany ledové plochy hledal McDavida, jenže hvězdný útočník Edmontonu zůstal zapomenutý za obránci.
     
    50:48
    Toffoli dostal přihrávku za branku, odkud hledal spoluhráče, ale ten se k puku nedostal kolem důrazného zadáka.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a favorizovaný Edmonton si zatím s přehledem hlídá své luxusní vedení.
     
    49:27
    Tyler Toffoli napadal při rozehrávce Duncana Keitha, ale obránce Oilers těžkou situaci ustál a ze svázané pozice ještě konstruktivně rozehrál.
     
    49:03
    McDavid získal puk u mantinelu a pohotově jej nahodil před domácí branku. Nikdo v bílém dresu jeho zajímavou pobídku nedokázal tečovat.
     
    48:26
    Duncan Keith ve středním pásmu raději udělal jeden oblouček a počkal na větší skulinku v obraně Canadiens. Edmonton už se nikam nežene.
     
    48:03
    Devin Shore objel branku domácího celku, na pravém kruhu se otočil a chtěl překvapit brankáře, jenže nepřesnou střelou překvapil spíše sebe.
     
    47:21
    Další ofenzivní výpad Montralu končí postavením mimo hru. Příliš netrpělivý byl při přechodu do útočného pásma Tyler Toffoli. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    47:03
    Po vyhraném vhazování v útočném pásmu číhal na přihrávku před branku Leon Draisaitl, ale nikdo v bílém k němu kotouč neprocedil.
     
    46:35
    Nugent-Hopkins aktivně napadal rozehrávku Canadiens za jejich brankou. Romanov pod tlakem puk pouze vyhodil dopředu.
     
    46:12
    Alexandr Romanov vyvezl puk zpoza vlastní branky do středního pásma, přihrál na levé křídlo, ale Montreal se v tomto případě ani nedostal přes modrou čáru.
     
    45:29
    Jeff Petry v rohu obranného pásma získal puk, který poslal za branku a našel spoluhráče. Montreal ale potřebuje hlavně střílet, což domácí nedělají.
     
    45:06
    Pro Montreal se otevírala cestička k zajímavému přečíslení, jenže průnik středem na poslední chvíli zastavil čistým hitem důrazný Bouchard.
     
    44:29
    Hosté v plném počtu.
     
    44:03
    Až nyní se Canadiens opět dostali do útočného pásma, ale Anderson v jeho rohu o kotouč znovu velmi rychle přišel. Domácím to nejde ani v přesilovce.
     
    43:32
    Domácí hokejisté mají obrovské problémy se založením přesilovkového útoku. Naopak defenziva Edmontonu se skvěle brání.
     
    43:09
    Anderson přihrál na modrou čáru, kde byl Toffoli, ale ani on nevyslal přesnou střelu. Edmonton se následně osvobodil vyhozením.
     
    42:43
    Domácí se v početní převaze usadili v útočném pásmu, ale zakončení z pravé strany prolétlo kolem branky. Domácí přesto drží útočné pásmo.
     
    42:29
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Ryan Nugent-Hopkins – 2 min., podrážení).
     
    41:45
    Montreal se dostal do útočného pásma, ale nahození od modré čáry Skinnera nemohlo ohrozit. Domácí by se nejraději viděli v šatně po utkání.
     
    41:17
    Po dobrém protiútoku dostal přihrávku před poloprázdnou branku Nugent-Hopkins, který se ale nestačil srovnat a poloprázdnou klec minul!
     
    40:45
    Edmonton chce i ve třetí části pokračovat v aktivitě a hned v jejím úvodu se tlačí do ofenzivy. Nahození od hrazení skončilo na boční síťce.
     
    40:01
    Střídání v týmu Montreal Canadiens: ze hřiště odchází Samuel Montembeault, přichází Cayden Primeau.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:02.
     
    Střely na branku: 20 – 16
     
    Druhá třetina končí a tento zápas zatím musí fanoušky bavit! V úvodu druhé části se prosadili také domácí zásluhou dorážky Andersona. Na opačné straně ale bleskově odpovědět Nugent-Hopkins. Ve 35. minutě pak Hyman přidal svou druhou branku v utkání. Montreal si zahrál svou úvodní přesilovku, kterou bleskově přetavil v branku Tyler Toffoli. Na jeho zásah ale pro změnu odpověděl Leon Draisaitl. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 2:6.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Edmonton se už v závěru druhé třetiny nikam nežene. Hosté si jsou vědomi toho, že mají nahráno a raději drží puk na hokejkách.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:26
    Jeff Petry se napadajícího soupeře zbavil chytrou kličkou a odehrál puk odrazem o mantinel za modrou čáru. Edmonton ale sbírá odražené puky.
     
    38:06
    Draisaitl projel s pukem po pravém křídle do útočného pásma, jenže obrana Montrealu byla v tomto případě důrazná a německého hráče nenechala zakončit.
     
    37:32
    Anderson chytře tečoval nahození z pravé strany, nicméně od špičky jeho čepele se puk odrazil těsně vedle levé tyčky.
     
    37:12
    Montreal se dostal z obranného pásma jen riskantním vyhozením, které tentokrát neskončilo na zakázaném uvolnění.
     
    36:26
    Právě McDavid se následně blýskl výborným návratem do defenzivy, kde tělem odstavil rozjetého protihráče.
     
    36:10
    McDavid nahodil puk do rohu útočného pásma a sám se vydal za svým nahozením. Domácí zadáci měli k puku blíže a odehráli jej za modrou čáru.
    35:33 Leon DRAISAITL - 2:6
     
    35:33
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Sledujeme opravdu bláznivou pasáž utkání! Edmonton se po obdržení druhé branky zdravě naštval a vydal se do útoku. První ránu z mezikruží domácí zablokovali tak nešťastně, že se k puku dostal LEON DRAISAITL a nikým nebráněný přidal svou druhou branku! Asistence: Warren Foegele, Duncan Keith.
    35:09 Tyler TOFFOLI - 2:5
     
    35:09
    Montreal právě vstřelil branku!
    Neskutečné utkání pokračuje! Montreal bleskově využívá přesilovku! Ihned po vyhraném vhazování se z levého kruhu příklepem prosadil TYLER TOFFOLI! Asistence:Mike Hoffman, Nick Suzuki.
     
    35:06
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Zack Kassian – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
    34:30 Zach HYMAN - 1:5
     
    34:30
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté přidávají svou pátou branku! Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se k puku dostal ZACH HYMAN, který se na pravém kruhu otočil a zápěstím překvapil domácího brankáře! Asistence: Darnell Nurse, Ryan Nugent-Hopkins.
     
    34:26
    Velmi rychle přišlo další zakončení z pravé strany, nicméně jeden z obránců v červeném dresu dělovku tečoval do ochranné sítě.
     
    34:17
    Zach Hyman se v rohu útočného pásma zbavil obránce a bekhendem poslal puk před branku, kam se hnal Nugent-Hopkins, který puk neusměrnil do sítě.
     
    33:55
    McDavid získal puk v útočném pásmu, ale v tomto případě se nesetkal s podporou svých spoluhráčů a byl od kotouče odstaven.
     
    33:12
    Lukas Vejdemo nahodil puk po křídle do útočného pásma, jenže v něm kralovali zadáci Oilers. Edmonton ale vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    32:19
    Connor McDavid se z levé strany dostal do zakončení, nicméně jeho projektil zápěstím se pouze otřel o vzdálenější tyčku!
     
    32:00
    Montreal si vytvořil menší optický tlak v útočném pásmu, který vyústil v zakončení z levé strany, ale Hyman puk obětavě přizvedl do ochranné sítě.
     
    30:26
    Hostující brankář Skinner vyjel za svou branku, kde zastavil nahozený kotouč a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Edmonton tak může opět rozjet ofenzivní snažení.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a hostující Edmonton zatím jednoznačně vládne dění na ledové ploše. Domácí jsou průběhem duelu poněkud zaskočení.
     
    29:25
    Laurent Dauphin se do odraženého kotouče opřel příklepem, jenže ani jeho rána si nenašla cestičku mezi tři tyče. Edmonton brání skvěle.
     
    29:10
    Nick Suzuki v rohu útočného pásma získal odražený puk, který s přehledem poslal mezi kruhy, ale dojíždějící spoluhráči jeho úmysl nepochopili.
     
    28:33
    Yamamoto musel v rohu ledové plochy bojovat s dvojicí hráčů v červeném. Osamocený útočník Edmontonu puk dlouho neudržel ve své moci.
     
    28:06
    Nick Suzuki si v útočném pásmu zápěstím stáhl kotouč mezi kruhy, odkud nebezpečně vypálil, nicméně jeho jedovatá rána nemířila na branku.
     
    27:36
    Devin Shore v rohu obranného pásma obral o puk jednoho z domácích hráčů a rozehrál na křídlo. Edmonton má vývoj duelu v rukou.
     
    27:12
    Hosté si dnešní duel směrem dopředu užívají. Další dělovku z levé strany vyslal McDavid, ale domácí brankář měl proti jeho ráně čistý výhled.
    26:18 Ryan NUGENT-HOPKINS - 1:4
     
    26:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácím jejich euforie moc dlouho nevydržela! Edmonton bleskově přidává svou čtvrtou branku! Zach Hyman se otočil v souboji u mantinelu, přihrál mezi kruhy a pohotový RYAN NUGENT-HOPKINS napálil puk do branky! Asistence: Zach Hyman, Zack Kassian.
     
    25:36
    Anderson ustál souboj u mantinelu, ale pohotovou střelou na přední tyč svou druhou branku během pár minut nepřidal.
     
    25:06
    Hostující brankář Skinner se skvěle roztáhl na brankovišti a pravým betonem vykopl odražený puk. Montreal je rázem aktivnějším týmem.
     
    24:36
    Edmonton se znovu vydal do útočného pásma, ale domácím zadákům po vstřelení kontaktní branky narostla křídla. Hosté puk dlouho neudrželi.
    24:00 Josh ANDERSON - 1:3
     
    24:00
    Montreal právě vstřelil branku!
    Také domácí Montreal se dočkal vytoužené branky! Domácí celek se usadil v útočném pásmu. Kousek prostoru dostal Ben Chiarot, jehož nahození doklepl do branky důrazný JOSH ANDERSON! Asistence: Ben Chiarot, Jake Evans.
     
    23:26
    Shore byl tvrdě atakován ve středním pásmu, ale sudí nepíská nedovolený zákrok. Hostující hráč přitom schytal tvrdý hit na koleno.
     
    23:12
    Po dlouhé době se rozehrávka nepovedla ani Edmontonu. Brankář Skinner chtěl najít spoluhráče, ale poslal puk přes všechny čáry.
     
    22:35
    Suzuki se krásně prosmýkl do útočného pásma, kde se dokonce dostal před obránce a bekhendovou přihrávkou dostal spoluhráče do šance, jenže druhý hráč promáchl puk!
     
    22:12
    Chris Wideman se dostal k odraženému kotouči, který zápěstím pohotově nahodil na branku. Gólman Edmontonu se nenechal překvapit.
     
    21:24
    Další rozehrávka domácích už ale končí na zakázaném uvolnění. Domácí hokejisté působi v dnešním souboji hodně rezignovaně.
     
    21:06
    Ryan Nugent-Hopkins z levého křídla poslal přihrávku mezi kruhy, nicméně obránci Montrealu se tentokrát dobře stáhli a odehráli puk pryč.
     
    20:36
    Draisaitl zastavil na modré čáře pokus domácích o vyhození kotouče do středního pásma. Německý hráč si poté rovnal puk na čepeli, ale nestačil zakončit.
     
    20:10
    Edmonton uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Hostující celek v ní bude chtít navázat na povedený výkon z úvodní části dnešního klání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:07.
     
    Střely na branku: 6 – 10
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce je na tom mnohem lépe hostující Edmonton. Na první branku jsme museli čekat do 12. minuty, kdy se poprvé v dresu Oilers prosadil Evander Kane. O minutu později navíc chytrou tečí překonal brankáře Zach Hyman. Silnou pasáž Edmontonu zakončil o dvacet jedna sekund později třetím zásahem Leon Draisaitl. Do kabin se proto odchází za stavu 0:3.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:19
    Anderson po delší době obstaral nějaké zakončení na straně Montrealu. Jeho dělovka směřujícího do dolního rohu gólmana nemohla ohrozit.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:45
    Kris Russell skvěle vybruslil s jedním ze soupeřů, kterého vytlačil mimo palebnou osu a srazil kotouč k hrazení.
     
    18:15
    Suzuki z červené čáry poslal nahození do útočného pásma, jenže ani v tomto případě se k jeho pobídce nikdo ze spoluhráčů v červeném nedostal.
     
    17:26
    Evander Kane si poněkolikáté v první třetině udělal prostor v útočném pásmu, jenže jeho pokus bekhendem trefil jen boční síť.
     
    17:06
    Montreal má obrovské problémy s přechodem středního pásma. Hráči Edmontonu skvěle k domácím hráčům dostupují a nenechávají je rozehrát.
     
    16:28
    Draisaitl je při chuti a znovu se pokusil o zakončení. Jeho další dělovku příklepem přizvedl domácí obránce do ochranné sítě za brankou.
     
    16:12
    Zach Hyman se dostal do útočného pásma, kde si puk přehodil na bekhend a vypálil. Jeho pokus skončil těsně nad břevnem.
     
    15:29
    Zach Hyman se ve středním pásmu probil k volnému puku, ale pokus o přihrávku na rozjetého McDavida se mu vůbec nepovedl.
     
    15:12
    Chris Wideman se z levé strany útočného pásma opřel do volného kotouče, ale jeho dělovka prolétla kolem vzdálenější tyče.
     
    14:36
    Kris Russell zvládl bruslařský souboj se Suzukim a před domácím rychlíkem odehrál puk odrazem o mantinel do bezpečného prostoru.
     
    14:06
    Edmonton už je opět nastěhovaný v útočném pásmu. V jeho rohu kouzlil s kotoučem Evander Kane, ale přihrávkou mezi kruhy spoluhráče nenašel.
     
    13:35
    Domácí hokejisté jsou zralí na ručník. Romanov mohl v klidu rozehrát, ale raději puk vyhodil přes celé kluziště na zakázané uvolnění.
    13:09 Leon DRAISAITL - 0:3
     
    13:09
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Exhibice Edmontonu pokračuje! Hosté se dostali do útočného pásma. Warren Foegele od mantinelu poslal kotouč na střed, kde si jej našel LEON DRAISAITL a na druhý pokus dostal puk za záda brankáře! Asistence: Warren Foegele.
    12:48 Zach HYMAN - 0:2
     
    12:48
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hostující celek rychle přidává i druhou branku a soupeři odskakuje! Od modré čáry napřáhl ke střele příklepem Kris Russell a ZACH HYMAN jeho dělovku těsně před brankou tečoval mezi betony brankáře! Asistence: Kris Russell, William Lagesson.
     
    12:26
    Edmonton je po úvodní brance pořádně nabuzený a tlačí se do ofenzivy. Naopak domácí si z tlaku soupeře pomohli jen vyhozením přes všechny čáry.
     
    12:00
    Yamamoto si na modré čáře pěknou kličkou připravil prostor pro zakončení, nicméně jeho slabé nahození trefilo brankáře do betonu.
    11:21 Evander KANE - 0:1
     
    11:21
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Edmonton se dostává do vedení! Hostující celek udeřil jako blesk z čistého nebo! Od modré čáry zakončil jeden z hráčů Edmontonu zápěstím. Před brankou odvedl skvělou práci EVANDER KANE, který puk tečoval za záda brankáře! Asistence: Evan Bouchard, Kailer Yamamoto.
     
    10:34
    Chris Wideman chtěl rozehrát přihrávkou na pravou stranu, nicméně jeho pobídka skončila až na zakázaném uvolnění. Vhazování se vrátí před domácí klec.
     
    10:03
    Je za námi polovina úvodní části a zatím jsme sledovali jen pět střel na branku. Úvod dnešního souboje je velmi opatrný.
     
    09:41
    McDavid se musel stáhnout do obranného pásma, kde mezi kruhy zastavil nepovedenou přihrávku od hrazení. Domácí rychle střídají.
     
    09:06
    Yamamoto napřáhl krátce za modrou čárou ke střele příklepem, ale jeho pokus mířil přímo do míst, kde číhal dobře postavený brankář.
     
    08:36
    Ben Chiarot získal nahozený kotouč, otočil se a rychle rozjel další útok Montrealu. Jeho pobídka směřovala na pravou stranu, kde kralovala obrana Oilers.
     
    08:06
    Domácí se usadili v útočném pásmu, jenže si opě velmi dlouho chystali pozici pro zakončení až se nikdo z nich do kotouče pořádně neopřel.
     
    07:39
    Kris Russell se pro hosty snažil udržet puk v útočném pásmu, nicméně neposedný kotouč mu nakonec přeskočil přes čepel do pásma středního.
     
    07:10
    Montreal se dostal do útočného pásma, kde si domácí vyměnili několik krátkých přihrávek, ale u hrazení puk znovu odevzdali hráčům Oilers.
     
    06:41
    Ryan McLeod střílel z levé strany útočného pásma. Domácí brankář jeho ránu viděl na poslední chvíli a stačil puk vykopnout pravým betonem.
     
    06:12
    Evander Kane spěchal do útočného pásma za zajímavou přihrávkou, ale jeden z obránců Montrealu se rychle vrátil a odehrál puk do bezpečí.
     
    05:42
    Mike Hoffman se hnal na útočnou modrou čáru, ale tam se nechal vytlačit výborně pozičně hrajícím Bouchardem. Edmonton domácí nenechává zakončovat.
     
    05:13
    Ceci tvrdým hitem sestřelil soupeře ve středním pásmu přímo před očima rozhodčího, ale sudí dává gestem najevo, že šlo o čistý zákrok.
     
    04:26
    Cédric Paquette chtěl rozehrát dlouhou přihrávkou na levou stranu, jenže nikdo v červeném dresu si na jeho pobídku nenabruslil. Edmonton může znovu zaútočit.
     
    04:10
    McDavid táhl útok Edmontonu středem ledové plochy, ale puk za sebou zapomněl už na modré čáře a musel rychle změnit směr bruslení.
     
    03:26
    Zach Hyman se dostal k volnému kotouči a ihned střílel zápěstím. Jeho zajímavý projektil přizvedl jeden z domácích obránců holí do ochranné sítě.
     
    03:06
    Evander Kane vlétl do útočného pásma, kde dokonce ustál souboj s obráncem a přihrál na modrou čáru. Hostující celek zatím váhá se střelbou.
     
    02:42
    Josh Anderson projel do útočného pásma podél hrazení, ale důrazný obránce v bílém jej čistým hitem odstavil od kotouče.
     
    02:06
    Suzuki ustál souboj v rohu útočného pásma, odkud přihrál na modrou čáru, ale následné zakončení bylo obráncem sraženo do rohu ledové plochy.
     
    01:42
    Hráči v bílém se vydali do útoku, ale McDavid o kotouč přišel za brankou soupeře. Domácí gólman zatím neměl moc práce.
     
    01:10
    Montreal se nastěhoval do útočného pásma, ale nikdo v červeném se nedostal do zakončení. Obrana Edmontonu je v úvodu důrazná.
     
    00:36
    Draisaitl se hnal za přihrávkou do útočného pásma, ale na modré čáře mu kotouč přeskočil přes čepel a skončil u obránců v červeném.
     
    00:10
    Montreal uspěl na úvodním vhazování dnešního souboje. Domácí celek bude chtít proti silnému soupeři protrhnout letošní trápení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Montreal bude hrát v červeném, zatímco Edmonton oblékne bílou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Montembeault – D. Savard, Chiarot, Petry, Kulak, Ch. Wideman, A. Romanov – Toffoli, Suzuki, Lehkonen – Josh Anderson, Evans, R. Pitlick – M. Hoffman, Poehling, Dauphin – Pezzetta, Vejdemo, C. Paquette.

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Koskinen) – Bouchard, Nurse, Ceci, Keith, K. Russell, Lagesson – Yamamoto, McDavid, E. Kane – Puljujärvi, Draisaitl, Foegele – Kassian, Nugent-Hopkins, Hyman – D. Ryan, R. McLeod, Devin Shore..
     
    Montreal Canadiens

    Loňský finalista NHL letos prožívá hroznou sezónu. Ve čtyřiceti dvou odehraných duelech získal Montreal pouze dvacet tři bodů a patří mu šestnáctá pozice. Na postup do play-off už kanadský celek ztrácí propastných třicet bodů. Navíc se trápí v útoku i obraně. Soupeřům v této sezóně nasázel jen devadesát čtyři branek, zatímco jich sto padesát devět obdržel. Naposledy doma prohrál 4:5 s Anaheimem. Nejproduktivnějším hráčem Montrealu je Nick Suzuki, který získal dvacet čtyři kanadských bodů.
     
    Edmonton Oilers

    Edmonton má ve svém kádru zřejmě nejlepšího hokejistu světa Connora McDavida, ke kterému navíc disponuje Leonem Draisaitlem. Přesto Edmontonu po třiceti devíti odehraných duelech patří jedenáctá pozice Západní konference a o postup do play-off čeká Oilers obrovský boj. Na osmé Calgary ale nyní hvězdami nabitý celek ztrácí dva body. Poslední tři duely v řadě navíc Edmontom vyhrál. Naposledy zvítězil doma 3:2 po nájezdech nad Nashvillem.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Montreal Canadians a Edmonton Oilers.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 24. Josh Anderson (Chiarot, Evans), 36. Toffoli (M. Hoffman, Suzuki) – 12. E. Kane (Bouchard, Yamamoto), 13. Hyman (K. Russell, Lagesson), 14. Draisaitl (Foegele), 27. Nugent-Hopkins (Hyman, Kassian), 35. Hyman (Nurse, Nugent-Hopkins), 36. Draisaitl (Foegele, Keith), 60. D. Ryan (Devin Shore, Keith)


    Montreal Canadiens: Montembeault (41. Primeau) – D. Savard, Chiarot (A), Petry (A), Kulak, Ch. Wideman, A. Romanov – Toffoli, Suzuki (A), Lehkonen – Josh Anderson, Evans, R. Pitlick – M. Hoffman, Poehling, Dauphin – Pezzetta, Vejdemo, C. Paquette.
    Edmonton Oilers: S. Skinner (Koskinen) – Bouchard, Nurse (A), Ceci, Keith, K. Russell, Lagesson – Yamamoto, McDavid (C), E. Kane – Puljujärvi, Draisaitl (A), Foegele – Kassian, Nugent-Hopkins, Hyman – D. Ryan, R. McLeod, Devin Shore.

    Rozhodca: MacDougall, Meier – Cormier, Brisebois