Hromadný štart mužov, 15 km, Anterselva sk Vítěz: B. Doll (GER) (kon.) | Štafeta žien, 4x6 km, Anterselva sk Nórsko (kon.)
koniec udalosti
SP - Štafeta žien, 4x6 km, Anterselva

Nórsko

(Rusko)

Sobota 22.01.2022, 15:00 • Südtirol Arena • Biatlon
     
    Cieľ
    Nórky finišujú ako prvé, druhé je predsa len Rusko a tretiu priečku vybojovala v tesnom závere Anais Bescondová pred Taliankami.
    Piate je USA a napokon šiesta prichádza do cieľa Lucie Charvátová.
     
    8. str
    Ingrid Landmark Tandrevoldová zvládla streľbu bez problémov a pred druhou Bescondovou má náskok 38 sekúnd. Tretia je Ruska Uljana Nigmatullinová, ktorá stráca 41 sekúnd a o prvom mieste je už prakticky rozhodnuté.
     
    7. str
    Obe biatlonistky z čela pretekov zvládli streľbu bez chyby a ich náskok bude o dosť väčší. Tretia Anais Bescondová stráca takmer polminútu.
     
    6. str
    Bez chyby si ale nevedie ani Taliansko, Poľsko alebo Francúzsko.
    Ako prvý nakoniec strelnicu opúšťa Samuela Comolaová a so stratou desiatich sekúnd je druhá Markéta Davidová . Na tretiu priečku sa vďaka skvelej streľbe dokázala vyšplhať Nórka Ida Lienová
     
    6.str
    Irina Kazakevičová robí mnoho chýb a musí ísť až na tri trestné kolá.
     
    5. str
    Irina Kazakevičová zastrieľala bez väčších problémov a jej náskok pred dvojicou Samuela Comolaová (ITA), Kinga Zbylutová (POL) už vystúpal na takmer pol minúty.
     
    4. str
    Iryna Leščanková však robí viacero chýb a dokonca sa nevyhne ani trestnému kolu.
    Prvá je Kristina Rezcovová (RUS) a druhé sú zatiaľ vďaka skvelému výkonu Kanaďanky. Tretia je Švajčiarka Lena Häckiová .
     
    3. str
    Na druhé miesto tak prenikli Poľky, tretia je prekvapivo Kanada.
    Štvrtú a piatu priečku si naďalej drží Švajčiarsko s Českom.
     
    2. str
    Druhú streľbu zvládajú opäť dobre Bieloruska aj Švédka. Na tretie miesto sa ale vytiahla Lisa Vittozziová (ITA) a dobre zastrieľala aj Jessica Jislová (CZE), ktorá sa drží na piatom mieste.
     
    1. str
    Prvú streľbu zvládli najlepšie Švédky, Bielorusky a Češky.
    Na prvom mieste je zatiaľ Mona Brorssonová (SWE),ale má iba sekundový náskok pred Alimbekavovou. Tretia Jíslová na nich stráca 14 sekúnd.

    Martin Kožiak