Freiburg – Stuttgart 2:0 (kon.) | Fürth – Mainz 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Dortmund 2:3 (kon.)
Leverkusen – Augsburg 5:1 (kon.) | Mönchengladbach – Union Berlín 1:2 (kon.) | Bochum – Kolín nad Rýnom 2:2 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
2:3 (1:1)
Borussia Dortmund
cz Sobota 22.01.2022, 15:30 • PreZero Arena (Sinsheim) • Nemecká Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne při sledování textového přenosu z německé Bundesligy. Dnes se společně zaměříme na utkání 20. kola mezi týmy Hoffenheimu a Dortmundu. Začínáme v 15:30.
     


    BORUSSIA DORTMUND

    Po devatenácti kolech je Dortmund na druhém místě tabulky se čtyřiceti body na kontě. Na první Bayern ztrácí 6 bodů a na třetí Leverkusen má náskok osmi bodů. Svěřenci Marca Roseho neprožili zrovna nejlepší týden, poněvadž v úterý vypadli z domácího poháru s celkem St. Pauli. Dortmund tak nenavázal na dvě výhry v řadě, které si začátkem ledna v Bundeslize připsal na půdě Frankfurtu a doma s Freiburgem. Není velkým překvapením, že nejlepším střelcem týmu je norský sniper Erling Haaland, jenž nastřílel už 15 branek.
     


    TSG 1899 HOFFENHEIM

    Fotbalisté Hoffenheimu v letošním ročníku bojují o účast v Lize mistrů. Momentálně jsou s jednatřiceti body na čtvrté příčce těsně za Leverkusenem a jen o skóre před berlínským Unionem. Je tak zcela zřejmé, že dnes budeme sledovat velký šlágr 20. kola nejvyšší německé soutěže. Ani Hoffenheim však do utkání nejde v nejlepší náladě, poněvadž z DFB Pokal jej ve středu vyřadil Freiburg jednoznačně 4:1. O minulém víkendu tým kouče Sebastiana Hoenesse prohrál na hřišti Unionu, kvůli čemuž přišel o svou sedmizápasovou ligovou neporazitelnost. Nejlepším střelcem týmu je sedmigólový Ihlas Bebou.
     
    Vzájemné zápasy z posledních sezon

    27.08.2021 Dortmund - Hoffenheim 3:2
    13.02.2021 Dortmund – Hoffenheim 2:2
    17.10.2020 Hoffenheim – Dortmund 0:1
    27.06.2020 Dortmund – Hoffenheim 0:4
    20.12.2019 Hoffenheim - Dortmund 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Ch. Richards, Vogt, Hübner (C), Raum – Baumgartner, Stiller, Geiger, Bebou – Kramarić, Dabbur.
    Náhradníci: Philipp – Nordtveit, S. Posch, Bischof, Rudy, Bruun Larsen, Adamjan, Asllani, Rutter.
    Trenér: Sebastian Hoeneß

    Borussia Dortmund: Kobel – M. Wolf, Akanji, Hummels, Guerreiro – Brandt, Dahoud, Bellingham – Reus (C), Haaland, Malen.
    Náhradníci: Hitz – Zagadou, N. Schulz, Pongračić, T. Hazard, Reinier, Witsel, Passlack, Moukoko.
    Trenér: Marco Rose

    Rozhodčí: Deniz Aytekin.
     
    Šlágr Bundesligy už za pár chvil začne. Hoffenheim dnes nastupuje v modrých dresech, Dortmund v dresech žlutých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Po zisku míče se kupředu hnal domácí Christoph Baumgartner, jenž byl sražen k zemi. Sudí tak musel pískat první faul. Hrát se bude z půlící čáry.
     
    2
    Dahoudovo přenesení našlo Reuse, který hlavou sklepl míč spoluhráči. Následně se na útočnou polovinu dostal stoper Akanji, jenž si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    3
    Začátek je poznamenán mnoha nedovolenými zákroky. Další přišel na řadu nyní, takže z půlící čáry tentokráte budou hrát hosté.
     
    4
    Mahmoud Dahoud se na vlastní polovině dostal do úzkých po nepříliš ideální přihrávce Hummelse. Situaci ale zvládl a poté dostal míč na levou stranu ke spoluhráči Raphaëlu Guerreirovi.
     
    5
    Hoffenheim si teď přihrával u vlastního vápna, což byla voda na mlýn pro Dortmund, který okamžitě vysoko napadal. Oliver Baumann raději míč odkopl.
     
    6
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla velká paráda hostů! Hned několik hráčů si vyměnilo míč na jeden dotek, přičemž hracího předmětu se kupříkladu dotkli Guerreiro, Brandt či Malen. Posledně jmenovaný prostrčil míč na malé vápno k ERLINGU HAALANDOVI, který už doklepával do prázdné branky. 0:1. Asistence: Donyell Malen.
     
    8
    Na hrací ploše zůstal sedět jeden z domácích hráčů. Teď zřejmě dojde k ošetření.
     
    9
    Jednalo se o Christopha Baumgartnera, který se už zvedl a v doprovodu lékařů odchází za postranní čáru. Je však otřesen, takže domácí střídačka bude muset udělat první změnu.
     
    9
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Christoph Baumgartner, přichází Georginio Rutter.
     
    10
    Standardní situace Marca Reuse skončila v rukavicích domácího brankáře, který okamžitě rozehrál.
     
    11
    Nový muž na trávníku Georginio Rutter se po rohovém kopu hned dostal k hlavičce. Parádně si na centr naskočil, přičemž hlavou trefil tyč. Hoffenheim byl velmi blízko ke srovnání stavu.
     
    12
    Malen byl zatažen za dres, takže musel se pískat další nedovolený zákrok domácího celku.
     
    13
    Julian Brandt získal čas a prostor na pravé straně, ale během pár sekund jej dostoupili domácí fotbalisté. Od Brandta se balón odrazil za postranní čáru, takže rohový kop si Dortmund nekopne.
     
    14
    David Raum byl na levé straně útočné poloviny chycen do ofsajdu. Praporek pomezního rozhodčího šel okamžitě nahoru.
     
    15
    Po akci na jeden dotek byl pár metrů před šestnáctkou faulován hostující Wolf. Borussia bude moct rozehrát standardní situaci.
     
    15
    K zakončení se dostával Erling Haaland, který zhruba o metr minul. Nyní však muselo hostujícím příznivcům zatrnout, neboť norský střelec se po osobním souboji nezvedá. Také v tomto případě to vypadá na nějaký zdravotní problém.
     
    16
    Je to pravděpodobně problém s kolenem. Haaland je ošetřován a moc dobře to nevypadá.
     
    17
    Vypadá to však, že Haaland zatím ve hře pokračovat bude. Těžko říct, jak moc je tento zdravotní problém závažný.
     
    18
    Rohový kop si brankář Oliver Baumann stáhl do rukavic. Následně hledal na útočné polovině Andreje Kramariće, jenž se však okolo obránců Dortmundu neprosadil.
     
    19
    Odražený míč okamžitě vystřelil směrem na bránu kapitán Benjamin Hübner. Jeho pokus z uctivé vzdálenosti ale zaplaval daleko vedle bližší tyče.
     
    20
    Akce Hoffenheimu dlouho nevypadala špatně, ale Raumovi se centr ze strany vůbec nepovedl. Práci s odkopem tak bude mít Gregor Kobel.
     
    21
    David Raum dostal míč do strany z nohy Dennise Geigera, jenže jeho centr skončil na hlavě stopera Akanjiho.
     
    22
    Přihrávku na levé straně pokutového území si přebral Haaland. Levačkou se pokusil co nejrychleji přihrávat na střed, jenže obránci Hoffenheimu jej brilantně vykrokovali.
     
    23
    Akanji předvedl naprosto ukázkový skluz proti Raumovi, jenž se vpřed probíjel po levém křídle. Švýcarský stoper odvedl práci v defenzívě na podtrženou jedničku.
     
    23
    Další horní tyč teď zachránila hostující fotbalisty. Znovu jim nadělal problém centr a následná hlavička. Zakončující Chris Richards se ovšem o pár centimetrů nakonec neprosadil.
     
    24
    David Raum se opět dostal k míči. Z hranice vápna se okamžitě pokoušel střílet, ale fotbalisté ve žlutém jeho ránu zastavili.
     
    25
    Po inkasování se však Hoffenheim nadechl a v těchto minutách je lepším týmem. Ze svého tlaku by rád vyrovnal.
     
    26
    Brandtovi se průnik středem hřiště nepovedl. Střední záložník Dortmundu byl o balón obrán.
     
    27
    Parádní kombinace na jeden dotek mezi Malenem a Reusem vyšla vniveč. Kapitán Borussie se ale až do šestnáctky neprobil, výtečnou defenzivní práci odvedl Vogt.
     
    28
    Útočné snažení domácích bylo zastaveno kvůli nedovolenému zákroku Andreje Kramariće. Chorvatský útočník se zatím do hry příliš nedostává. A pokud ano, tak většinou fauluje.
     
    29
    Dahoud teď nechtěně nastřelil Hummelse, takže to chvíli vypadalo, že by domácí mohli vyrazit do brejku. Jejich přihrávka ale nakonec přesná nebyla.
     
    31
    Je za námi třicet minut hry a stále hosté vedou 1:0. V posledních minutách však tahá za delší konec provazu domácí Hoffenheim.
     
    32
    Raumův centr ze strany byl do zámezí posunut Akanjim, takže domácí se budou muset spokojit jen s rohovým kopem.
     
    32
    Z druhé vlny se k zakončení z dálky dostal Kevin Vogt. Stoperovi Hoffenheimu ale rána vůbec nesedla, tudíž Gregor Kobel žádný zákrok předvést nemusel.
     
    33
    Jude Bellingham teď měl štěstí, poněvadž jeho zákrok na Geigera byl nebezpečný a zároveň tvrdý. První žlutá karta utkání ale zatím nepřišla.
     
    34
    Aktivní fotbal pokračuje. Do brejku se nyní hnaly oba celky, ale defenzívy dávaly pozor.
     
    36
    Rychlost na levém křídle získával Malen. K míči se sice dostal, ale jeho následný centr vůbec nebyl přesný. Pro balón si tedy došel brankář Oliver Baumann.
     
    37
    Ihlas Bebou hledal na středu hřiště Angela Stillera, který ještě posouval míč doleva na Rauma. Praporek pomezního rozhodčího ale opět šel nahoru, takže pískán a máván byl ofsajd.
     
    38
    Za prvních osmatřicet minut hry Dortmund vystřelil jen jednou. I to mu zatím stačí, poněvadž jediná rána skončila brankou.
     
    39
    Erling Haaland si vzal na sebe až příliš velké sousto. Snažil se vytočit mezi třemi hráči soupeře rychlou kličkou, ale to se mu nakonec nepovedlo podle představ.
     
    40
    Jude Bellingham ze své levačky čechral do pokutového území poměrně zajímavý centr, jenže Reusovi k zakončení chyběl zhruba krok.
     
    41
    Obrovská šance Hoffenheimu brankou na 1:1 nekončí! Hned dva hráči domácích se hnali do protiútoku dvou proti brankáři. Georginio Rutter ještě hledal před prázdnou bránou volného Kramariće, ale Akanji předvedl výtečný návrat a balón stačil odkopnout.
     
    42
    Hoffenheim pokračoval v tlaku, avšak finální přihrávka na malé vápno nepřišla. Hosté teď mají k dispozici pár sekund na oddechnutí.
     
    43
    Domácí rozehráli další rohový kop. Balón dlouho zůstával v šestnáctce, ale Ihlas Bebou dostatek prostoru na střelu z otočky nedostal.
     
    45
    K míči se dostává stoperská dvojice domácích, která chce okamžitě otočit hru zpět na útočnou polovinu. Dortmund by si už přál, aby první poločas skončil.
     
    45+1
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Zcela po zásluze domácí tým vyrovnává! Na pravé straně dostal balón Ihlas Bebou, jenž načechral míč na nikým nehlídaného ANDREJE KRAMARIĆE. Chorvatský střelec si v šestnáctce nechal dopadnout míč na placírku a následně jej parádně zametl po zemi k zadní tyči. 1:1. Asistence: Ihlas Bebou.
     
    45+2
    Sluší se dodat, že v prvním poločase se nastavují tři minuty.
     
    45+3
    Při chuti hrající domácí se znovu tlačili směrem kupředu, ale výborně hlavou zasáhl Mats Hummels.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který nabídl po gólu na obou stranách. Poměrně brzy se vedení ujal Dortmund po krásné souhře několika hráčů na jeden dotek, přičemž smetanu na konci slíznul Erling Haaland. Zhruba od 15. minuty však iniciativu přebrali domácí, kteří si vytvořili velký počet gólových šancí. Po zásluze byli odměněni zkraje nastaveného času, kdy skóroval Andrej Kramarić. Co nám nabídne tento zajímavý zápas ve druhém poločase?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    David Raum se hned na začátku druhého dějství dostával do otevřenější obrany. Přihrával na střed, ale výtečnou práci odvedl Hummels.
     
    47
    Zpětná přihrávka hostů nebyla vůbec přesná. K míči se tak dostal Georginio Rutter, jenž pelášil ze strany do vápna. Těsně před Hummelsem napřáhl, ale trefil jen boční síť.
     
    48
    Vypadá to, že druhý poločas začne tak, jak skončil ten první. Tedy velkým náporem Hoffenheimu, který by se rád poprvé v utkání dostal do vedení.
     
    49
    Ihlas Bebou byl kousek před šestnáctkou faulován Matsem Hummelsem, který viděl první žlutou kartu tohoto zápasu. Navíc domácí budou mít k dispozici zajímavý přímý kop.
     
    50
    Střely se ujal David Raum, jenž ale znatelně minul. Gregor Kobel tak do zákroku nemusel a nyní bude rozehrávat on.
     
    51
    Dortmund teď chybuje. Ani další rozehrávka nebyla přesná, nakonec stopeři museli vše žehlit.
     
    52
    Uběhlo už šest minut druhého poločasu a fotbalisté ve žlutých dresech se zatím pořádně k míči nedostali. Hoffenheim si tentokráte přihrává na vlastní polovině.
     
    53
    Angelo Stiller přistrčil Bebouovi, jenž ještě zvolil přihrávku pod sebe na Georginia Ruttera. Posledně jmenovaný ale svým centrem poslal míč do rukavic gólmana Kobela.
     
    53
    Ihlas Bebou vyslal střílený míč na malé vápno. Jen tak tak stačila obrana Dortmundu odolat, ale i nadále se ocitá pod tlakem domácích.
     
    54
    Hostující kouč Rose už za postranní čárou chystá první střídání. Zatím však s ním vyčkává, ale zřejmě každou chvíli do průběhu hry sáhne.
     
    55
    Donyell Malen spadl na levém křídle až moc ochotně. Reklamoval penaltu, ale hlavní arbitr okamžitě rozpažil. Tohle bylo na desítku málo.
     
    56
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marius Wolf, přichází Dan-Axel Zagadou.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Thorgan Hazard.
     
    57
    Dortmund stále hraje bez míče, ale tentokrát se už nemusí tak urputně bránit. Nyní se hraje v okolí půlící čáry.
     
    58
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Ze svého prvního většího náznaku ve druhém dějství se Dortmund okamžitě dostává zpátky do vedení. Haaland a Malen si na středu hřiště perfektně vyměnili míč na jeden dotek. Malen narýsoval přihrávku pro rozběhnutého MARCA REUSE, který tváří v tvář brankáři uspěl. 1:2. Asistence: Donyell Malen.
     
    60
    Pro domácí je inkasovaný gól velmi studenou sprchou, poněvadž dlouho to spíše vypadalo na to, že oni budou tím týmem, který se bude více hnát za ziskem tří bodů.
     
    61
    Ke kontaktu tentokrát došlo v šestnáctce Dortmundu. Munasi Dabburovi se zdálo, že byl faulován. Uvidíme, jestli se VAR k této situaci při přerušení vrátí.
     
    62
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Dennis Geiger, přichází Sebastian Rudy.
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Benjamin Hübner, přichází Haavard Nordtveit.
     
    63
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Erling Haaland, přichází Axel Witsel.
     
    63
    Penalta se po předchozí situaci kopat nebude. Rozehrávky se tak ujímá hostující brankář Gregor Kobel.
     
    64
    Hrstka fanoušků na tribunách se nyní snaží co nejhlasitěji podporovat domácí tým. Defenzíva Borussie se ale zatím neotevírá, takže o to těžší to celek v modrých barvách má.
     
    65
    Po neurovnané pasáži na obou stranách si míč zastavil Axel Witsel. Následně jej poslal na opačnou stranu hrací plochy.
     
    66
    Sebastian Rudy nešetrně fauloval Raphaëla Guerreira. Za své počínání si tak zcela po zásluze vysloužil žlutou kartu.
     
    66
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Dortmund už je velmi blízko k zisku tří bodů z velice důležitého zápasu! Na levé straně znovu pracoval Donyell Malen, jehož centr si nešťastně sklepl do branky vracející se DAVID RAUM. Borussia se tak může radovat po vlastní gólu soupeřova celku. 1:3.
     
    69
    Nápor Hoffenheimu zkraje druhého dějství je pryč. Domácí jsou v těchto vteřinách psychicky dole.
     
    70
    Raphaël Guerreiro vybojoval kousek u rohového praporku autové vhazování. S jeho rozehráním rozhodně nespěchá a ani spěchat nebude.
     
    71
    Pokus o rychlé vysunutí v podání Judeho Bellinghama si brankář Oliver Baumann stáhl do rukavic. Následně okamžitě rozehrál na levou stranu.
     
    72
    Po střetu s Rudym na trávníku zůstal ležet Axel Witsel. Belgický záložník ale zřejmě bude v pořádku. Je zřejmé, že spíše tahá čas.
     
    74
    Dortmund nyní drží míč na útočné polovině. Fotbalisté Hoffenheimu se snaží o rychlé dostupování, avšak ofenzivní síla Borussie je obrovská.
     
    75
    Munas Dabbur posunul na pravou stranu, kam si naběhl Georginio Rutter. O chvíli později ale byla hra zastavena kvůli ofsajdu Sebastiana Rudyho.
     
    76
    Dnes velice aktivní Malen se znovu rozbíhal po levém křídle, ale první dotek se mu nevydařil úplně nejlépe. Odehrávat balón tak mohl stoper Vogt.
     
    77
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Domácí teď soupeře uspali a nakonec udeřili, takže rozhodně ještě hotovo není! Munas Dabbur si zpracoval míč a následně jej posunul na rozběhnutého GEORGINIA RUTTERA, jenž si pohlídal ofsajdovou past a těsně před Kobelem úspěšně zacílil. 2:3. Asistence: Munas Dabbur.
     
    78
    Poměrně rychle se musel pro balón vracet velezkušený Hummels, ale vše nakonec zvládl.
     
    79
    Ihlas Bebou hledal na hranici šestnáctky Kramariće, ale chorvatský útočník se ke střele nedostal.
     
    80
    Na druhé straně prostrkával Malen míč na levého beka Raphaëla Guerreira, který měl ofenzivní choutky. Domácí obrana ale Portugalci stačila míč odkopnout. Dortmund bude rozehrávat kop od rohového praporku.
     
    81
    Reusova zpětná přihrávka na útočné polovině byla mizerná. Vypadalo to, že by domácí mohli utéct do otevřenější obrany, ale dlouhým pasem si nakonec nepomohli.
     
    82
    Munas Dabbur si pomohl zpracováním rukou. Na trávníku mimo jiné zůstává sedět Manuel Akanji, jenž má zřejmě křeče.
     
    83
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází David Raum, přichází Jacob Bruun Larsen.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Manuel Akanji, přichází Marin Pongračić.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Donyell Malen, přichází Youssoufa Moukoko.
     
    84
    Raphaël Guerreiro si chtěl obhodit jednoho z domácích hráčů, který si ale pomohl rukou, takže hra musela být zastavena.
     
    85
    Do hry se okamžitě zapojil Youssoufa Moukoko, jenž se ale k centru ani ke střele neprobil. Čas na rozehrávku tedy bude mít brankář Oliver Baumann.
     
    86
    Ihlas Bebou si taktéž pomohl faulem, na zem nedovoleně dostal hostujícího Judeho Bellinghama. Dortmund to takticky nehraje vůbec špatně.
     
    87
    O dalekonosnou ránu se postaral Axel Witsel, který zhruba o metr přestřelil horní tyč branky Hoffenheimu.
     
    88
    Tolik potřebný závěrečný tlak ale Hoffenheim prozatím nemá. Zdá se, že už pomalu ale jistě odchází fyzicky, ale nějaká gólová šance ještě určitě může přijít, zvlášť když se bude nastavovat.
     
    89
    Georginio Rutter posouval míč do pokutového území, ale z branky vyběhl Gregor Kobel, který pohotově zakročil. Důležitý zásah brankáře Dortmundu.
     
    89
    Andrej Kramarić sklepl míč pro Rudyho, jehož přízemní střela o pár centimetrů minula zadní tyč branky Borussie. Tohle rozhodně byla šance ke srovnání stavu.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby se bude nastavovat pět minut. Pro domácí to je ještě hromada času.
     
    90+1
    Přišla velmi nepřesná přihrávka z nohy Vogta, tudíž hosté se zadarmo dostávají k zisku autového vhazování.
     
    90+2
    Zatím se hostům daří nepouštět Hoffenheim na útočnou polovinu. Do konce klání zbývají ještě tři minuty.
     
    90+3
    Sudí Deniz Aytekin ještě sečetl Munasi Dabburovi jeho předchozí nedovolené zákroky, takže teď vytáhl žlutou kartu.
     
    90+4
    Domácí vybojovali rohový kop. Fanoušci na tribunách teď hlasitě podporují svůj tým, přičemž na pomoc ofenzivním hráčům přišel i brankář Oliver Baumann.
     
    90+5
    Dortmund ale vše přežil, míč zachytil do rukavic Gregor Kobel. Teď už oba celky mají před sebou jen a pouze 60 vteřin.
     
    90+5
    Jude Bellingham ještě viděl za nesportovní chování žlutou kartu. Na řadu přichází poslední nákop domácích.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 12:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 14:7.
     
    Ze statistik je zřejmé, že Hoffenheim byl dnes směrem do ofenzívy aktivnějším týmem, ale nakonec to v jeho podání nestačilo ani na bod. Jako první se do střelecké listiny zapsal po krásné akci Borussie na jeden dotek Erling Haaland. Chvíli před pauzou, krátce po várce šancí domácích, udeřil Andrej Kramarić a zcela po zásluze to bylo 1:1. Také úvod druhé půle vyšel lépe domácím, ale v 58. minutě z brejku trestal hostující kapitán Marco Reus. O necelých deset minut později přišla vlastní branka Davida Rauma, takže Hoffenheim už to měl složité. Sice ještě snížil díky Georginiu Rutterovi, ale Dortmund v závěru nakonec uhájil těsnou výhru 3:2. V tabulce Bundesligy se tak na první Bayern dotáhl na tři body, Hoffenheim po dnešku klesl na šestou pozici.

    Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost, na počtenou! (17:34:48)

    Daniel Fekets

    Góly: 45+1. Kramarić (Bebou), 77. Rutter (Dabbur) – 6. Haaland (Malen), 58. Reus (Malen), 66. Raum (vla.)

    Karty:   66. Rudy (HOF), 90+3. Dabbur (HOF) – 49. Hummels (DOR), 90+5. Bellingham (DOR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 12:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 14:7.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Ch. Richards, Vogt, Hübner (C) (62. Nordtveit), Raum (83. Bruun Larsen) – Baumgartner (9. Rutter), Stiller, Geiger (62. Rudy), Bebou – Kramarić, Dabbur.
    Náhradníci: Philipp – Nordtveit, S. Posch, Bischof, Rudy, Bruun Larsen, Adamjan, Asllani, Rutter.

    Tréner: Sebastian Hoeneß

    Borussia Dortmund: Kobel – M. Wolf (56. Zagadou), Akanji (83. Pongračić), Hummels, Guerreiro – Brandt (56. T. Hazard), Dahoud, Bellingham – Reus (C), Haaland (63. Witsel), Malen (83. Moukoko).
    Náhradníci: Hitz – Zagadou, N. Schulz, Pongračić, T. Hazard, Reinier, Witsel, Passlack, Moukoko.

    Tréner: Marco Rose

    Rozhodca: Deniz Aytekin