Brest – Lille 2:0 (kon.) | Lens – Marseille 0:2 (kon.)
koniec
Racing Lens
0:2 (0:1)
Olympique Marseille
cz Sobota 22.01.2022, 21:00 • Stade Bollaert-Delelis, Lens • Ligue 1 Uber Eats • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Taktické střídání provádí v posledních vteřinách zápasu Olympique Marseille: ze hřiště odcházejí Dimitri Payet a Valentin Rongier, na jejich místa zamíří Leonardo Balerdi a Amín Harít.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Pol Lirola (Olympique Marseille).
     
    83
    Trenér Racingu Lens využívá naráz všechny zbylé možnosti střídání: ze hřiště odcházejí Gaël Kakuta, Jonathan Clauss a Facundo Medina, u postranní čáry si s nimi postupně plácli Brayann Pereira, Patrick Berg a Corentin Jean.
    77. Cédric BAKAMBU - 0:2
     
    77
    Marseille právě vstřelilo branku!
    První start po návratu z Číny, první dotek a rovnou gól. Snový start prožívá zkušený útočník z Konga CÉDRIC BAKAMBU. Guendouzimu narazil patičkou, naběhl si na jeho přihrávku do vápna a jesličkami prostřelil brankáře Lens.
     
    75
    Olympique Marseille dvojnásobně střídá: ze hřiště odcházejí Luis Henrique a Gerson, přicházejí Pol Lirola a debut v bílém dresu si odbyde Cédric Bakambu – posila z celku Sinobo Kuo-an Peking, kde strávil poslední čtyři sezóny.
     
    71
    Žlutou kartu dostává v přerušené hře Luan Peres (Olympique Marseille). Po jeho faulu ponechala rozhodčí domácím citlivě výhodu.
    66. Payetův přímý kop ze 17 metrů vyráží Wuilker Faríñez
     
    66
    Dimitri Payet zakroutil trestný kop z kratší strany velkého vápna přímo na bránu, Wuilker Faríñez však prokázal výborný postřeh a vyráží.
     
    65
    Ještě předtím však proběhne druhé střídání v mužstvu Racing Lens: ze hřiště odchází Wesley Saïd, kterého nahradí Ibrahima Baldé.
     
    60
    Střídání v týmu Racing Lens: ze hřiště odchází Florian Sotoca, přichází David Costa.
     
    49
    Žlutou kartu dostává od paní rozhodčí za řeči Florian Sotoca (Racing Lens).
     
    40
    Pěkná střela Wesley Saïda z hranice pokutového oblouku se nevešla mezi tyče. Domácí hráč mohl postupovat sám na bránu, se zakončením se teď jednoznačně ukvapil.
    38. López zneškodnil nájezd domácího Sotocy
     
    38
    Zatím nejnebezpečnější příležitost Lens a hosty výrazně podržel brankář! Sotocovu střelu ze samostatného nájezdu vyráží vybíhající Pau López rozpaženou rukou na roh.
    34. Dimitri PAYET - 0:1
     
    34
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Z pokutového kopu se nemýlil nejlepší střelec DIMITRI PAYET. Brankář skákal nevýrazně doprava, tvrdá střela však mířila k opačné tyči.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Facundo Medina (Racing Lens).
    32. Penaltový zákrok Mediny na Guendouziho
     
    32
    Penalta pro Marseille! Medina lehce postrčil na malém vápně Guendouziho, který si nabíhal na Payetovu zpětnou přihrávku. Nebyl to zákeřný faul, ale stačil zakončujícího hráče rozhodit.
    29. Henríque jedinou střelu odrazil o břevno, brankáře a tyč
     
    29
    První šance zápasu a neuvěřitelný biliár za venezuelským brankářem Lens! Luis Henrique vypálil z 20 metrů do břevna, po odrazu od Faríñezových zad míč skočil pro změnu na tyč. Hosté se chytají za hlavu, k dorážce se již nedostali.
     
    20
    Až ve 20. minutě píská rozhodčí Frappartová první faul. Provinil se domácí Kevin Danso a rovnou za něj vidí žlutou kartu.

    Karel Jedlička

    Góly: 34. Payet (pen.), 77. Bakambu (Guendouzi)

    Karty:   20. Danso (LNS), 32. Medina (LNS), 49. Sotoca (LNS) – 71. Peres (OMA), 86. Lirola (OMA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 7:6.
    Racing Lens: Faríñez – Gradit, Danso, Medina (83. Jean) – Clauss (83. P. Berg), Ch. Doucouré, Fofana (C), Frankowski – G. Kakuta (83. Pereira), Sotoca (60. Costa), Saïd (65. Baldé).
    Náhradníci: Leca – Wooh, Pereira, P. Berg, Cahuzac, Jean, Baldé, Costa, Louveau.

    Tréner: Haise.

    Olympique Marseille: Pau López – Saliba, Ćaleta-Car, Kamara, Peres – Rongier (90+2. Balerdi), Guendouzi – Ünder, Gerson (75. Lirola), Henrique (75. Bakambu) – Payet (C) (90+2. Harít).
    Náhradníci: Mandanda – Kolašinac, Balerdi, Álvaro González, Harít, Targhalline, Lirola, Milik, Bakambu.

    Tréner: Sampaoli.

    Rozhodca: Frappartová – Berchebru, Le Tellier