Levante – Cadiz 0:2 (kon.) | Villarreal – Mallorca 3:0 (kon.) | Sevilla – Vigo 2:2 (kon.)
Atlético Madrid – Valencia 3:2 (kon.)
koniec
Levante UD
0:2 (0:1)
Cadiz CF
cz Sobota 22.01.2022, 14:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španielska LaLiga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Cádiz CF

    Hostující Cádiz letos neprožívá povedenou sezónu. Po dvaceti jedna odehraných duelech má na kontě patnáct bodů a patří mu devatenáctá pozice. Hůře je na tom už jen domácí celek, který má bodů jedenáct. Na záchranu ztrácí Cádiz už pět bodů. Letos jej navíc trápí ofenziva. Soupeřům dosud nasázel jen sedmnáct branek. Horší ofenzivu už má jenom osmnácté Deportivo Alavés. V posledním duelu Cádiz remizoval 2:2 doma s Espanyolem.
     
    Levante UD

    Domácí Levante je na tom ještě lépe. Celek z Valencie odehrál v letošním ročníku dvacet zápasů a vybojoval v nich jedenáct bodů. Levante je v boji o záchranu namočeno opravdu poctivě. Hned devět bodů však získalo na svém stadionu. Naposledy doma přehrálo 2:0 Mallorcu a vykřesalo šanci na záchranu. Domácí však výrazně trápí defenziva. Dosud inkasovali čtyřicet jedna branek.
     
    Úvodní sestavy:

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Postigo, Vezo, C. Clerc – Morales, Pepelu, Melero, E. Bardhi – Soldado, Martí.
    Náhradníci: Cárdenas – Goméz, Pubill, Pier, Franquesa, Son, Coke, De Frutos, Malsa, Radoja, Cantero.

    Cádiz CF: Ledesma – Carcelén, Fali, Chust, A. Espino – Salvi, Álex Fernández, San Emeterio, Alejo – Lozano, Negredo.
    Náhradníci: Gil – Alarcón, Arzamendia, Jiménez, Cala, Jönsson, Mauro López, Andone, Parra, Sobrino, Harojan..
     
    Oba týmy už jsou na trávníku. Levante bude hrát v modročerveném, zatímco Cádiz oblékne žlutou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Cádiz hned v úvodu utkání zahrával přímý kop. Jeho rozehrávky se ujal Sánchez, nicméně jeho centr skončil v rukavicích brankáře.
     
    2
    Marti se hnal s míčem po levé straně do pokutového území, ale první stoper ve žlutém dresu jeho pobídku srazil na rohový kop.
     
    3
    Levante zahrávalo úvodní rohový kop dnešního souboje. Centrovaný míč přiletěl na značku pokutového kopu, ale nikdo v modročerveném nezakončil.
     
    4
    Fali si dal pozor na přihrávku za obranu Levante a pomohl si malou domů. Brankář Ledesma následně odkopl míč na polovinu soupeře.
     
    5
    Levante se dostalo na polovinu soupeře, ale domácí hráči zatím kombinují daleko od pokutového území. Cádiz naopak aktivně rozehrávku napadá.
     
    6
    Roger Martí si naskočil na povedený centr z levé strany, jenže jeho hlavička z dobré pozice směřovala jen do míst, kde stál Ledesma.
     
    7
    Jorge Miramón dostal přihrávku na pravou stranu a nakopl míč za obranu. Jeho pobídka skončila v moci zadáků hostujícího Cádizu.
     
    8
    Domácí celek zahrával rohový kop. Nadýchaný centr přiletěl na značku pokutového kopu, nicméně obrana Cádizu si s přehledem poradila.
     
    9
    Fede se otočil na polovině hřiště a rozehrál na levou stranu. Jeho prudká přihrávka směřovala do míst, kde číhal Miramón.
     
    10
    Cádiz zahrával rohový kop. Nadýchaný centr přiletěl ke vzdálenější tyčce, ale hostující obránce Fali svůj pokus neusměrnil mezi tři tyče.
     
    11
    Álex Fernández se dostal do problémů poblíž vlastní šestnáctky, ale dokázal se otočit a roztáhl hru na pravou stranu. Cádiz zatím zvládá vysoký presink Levante.
     
    12
    Levante zahrávalo přímý kop na polovině soupeře. Jeho exekuce se ujal Melero, ale jeho technický projektil prosvištěl nad břevnem hostující svatyně.
     
    13
    Carlos Clerc se hnal za nákopem na pravou stranu, ale ani ve skluzu už míč na trávníku neudržel. Zadáci Cádizu situaci zvládli výborně.
     
    14
    Ledesma si dal pozor na skákavou přihrávku za obranu a před soupeřem míč odkopl do bezpečí. Defenziva Cádizu zatím připomíná zeď.
     
    15
    Iván Alejo se prodral po pravé straně do blízkosti velkého vápna, odkud dokonce odcentroval před branku, jenže nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    16
    Martí sprintoval po pravé straně na polovinu Cádizu, ale míč si předkopl daleko před sebe a už jej nedostihl na trávníku. Odkopávat bude Ledesma.
     
    17
    Soldado se dostal do pokutového území, kde zakončil pravačkou, jenže jeho projektil skončil na boční síti soupeřovy branky.
     
    18
    Soldado byl v dalším hlavičkovém souboji faulován, když schytal zásah loktem do obličeje. Domácí útočník zůstává ležet otřesený.
     
    20
    Miramon se po pravé straně prosmýkl na polovinu Cádizu, ale jeho nákop za obranu si pohlídal Ledesma. Hostující brankář se v úvodních minutách rozhodně nenudí.
     
    21
    Salvi se dostal k odraženému míči, který levačkou poslal míč na malé vápno. Gólman domácího celku Aitor Fernández byl při zákroku faulován.
     
    22
    Martí prošel po levé straně do pokutového území, kde dloubáčkem našel Roberta Soldada, jehož hlavička ze záklonu mířila do Ledesmových rukavic.
     
    23
    Cádiz se usadil v blízkosti rohového praporku, jenže centr z levé strany skončil v moci obránců v modročervených dresech.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Fali (Cádiz CF).
     
    25
    Roger Martí se dral po pravé straně do pokutového území, ale hostující Chust jej zatažením za dres poslal k zemi. Levante bude zahrávat přímý kop.
     
    27
    Melero se dral na polovinu Cádizu, jenže jeho průniková přihrávka skončila v moci zadáků soupeře. Levante se zatím trápí zejména kolem šestnáctky soupeře.
     
    28
    Álex Fernández spěchal s míčem po levé straně na polovinu Levante, ale jeho přihrávka na střed skončila u prvního hráče v dresu domácích.
     
    29
    Ledesma vyrazil ven z branky za centrem z levé strany a před domácím Martím jej schoval do rukavic. Útočník Levante si navíc pomohl faulem.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme velkou bitvu. Domácí Levante je o něco aktivnější, ale na první obrovskou šanci zatím čekáme.
     
    31
    Alejo si pohybem řekl o přihrávku za obranu Levante, ale pozorný obránce Clerc si jeho náběh pohlídal a přizvedl míč do zámezí.
     
    32
    Cádiz se znovu usadil kolem velkého vápna soupeře, nicméně následný centr zablokoval hned první fotbalista v červenomodrém dresu.
     
    33
    Cádiz se dostal na polovinu soupeře, ale přihrávka skončila u obránce v modročerveném dresu. Obrana Cádizu brání výborně.
     
    34
    Cádiz právě vstřelil branku!
    Hostující celek se z ojedinělé šance dostává do vedení! Cádiz předvedl rychlý útok po pravé straně, odkud přiletěl do vápna vysoký centr. ÁLVARO NEGREDO zvládl hlavičkový souboj a poslal míč k zadní tyči!
     
    36
    Domácí Levante se ihned vydalo do útoku se snahou o odpověď. Z hranice velkého vápna zakončil Roberto Soldado, ale jeho ránu Ledesma vyrazil.
     
    37
    Ledesma zůstává po zákroku ležet na trávníku a potřebuje ošetření.
     
    38
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Fali, přichází Varazdat Harojan.
     
    39
    Roger Martí se v pokutovém území tlačil k centru z levé strany, ale obránce před ním míč odehrál do bezpečí.
     
    40
    Levante kombinuje na polovině hřiště a snaží se dostat do zakončení. Obrana Cádizu zatím stojí v pevném bloku a nedává soupeři prostor.
     
    41
    Harojan po svém příchodu na trávník hýří aktivitou a tlačí se do útoku. Akce Cádizu ale skončila u stoperů Levante.
     
    42
    Martí se dral za centrem z pravé strany, ale obrana Cádizu si dala dobrý pozor a odehrála míč do bezpečí. Cádiz stále drží těsné vedení.
     
    43
    Hostující střelec Negredo se tlačil do dalšího zakončení hlavou, nicméně jeho pokus skončil v rukavicích připraveného brankáře Fernándeze.
     
    44
    Pepelu potáhl míč na polovinu Cádizu, kde domácí pokračují v kombinaci, ale stále se nedostávají do zakončení. Hostující obrana brání na jedničku.
     
    45
    Ledesma vystartoval ven z branky a schoval do rukavic nepřesnou přihrávku za obranu. Gólman Cádizu s rozehrávkou rozhodně nespěchá.
     
    45+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    45+2
    Negredo dostal přihrávku na polovinu hřiště, ale neměl podporu svých spoluhráčů. Hostující útočník proti přesile obránců míč neudržel.
     
    45+3
    Martí se dral do pokutového území, jenže následné zakončení se mu vůbec nepovedlo a rána skončila snad pět metrů od svatyně.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce je na tom lépe hosutjící Cádiz. O něco aktivnější bylo domácí Levante, ale domácí velké šance neměli. Naopak hosté udeřili, když se hlavou prosadil Negredo. Do kabin se jde za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního souboje a ihned se tlačí do útoku. Zakončení zpoza vápna skončilo vedle levé tyčky.
     
    47
    Roberto Soldado se dostal do zakončení z velkého vápna, jenže jeho dělovka prolétla kolem zadní tyčky.
     
    48
    Cádiz se dostal z poloviny na polovinu soupeře, ale akce hostujícího celku skončila nepřesnou přihrávkou za obranu.
     
    49
    Lozano táhl útok Cádizu po pravé straně, odkud odcentroval do šestnáctky, ale jeho pobídka skončila v rukavicích brankáře.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Enis Bardhi (Levante UD).
     
    51
    Žlutou kartu dostává Anthony Lozano (Cádiz CF).
     
    52
    Levante se dostal na hranici velkého vápna, ale jeho dělovka skončila vedle zadní tyčky. Domácí jsou po změně stran aktivnější.
     
    53
    Varazdat Harojan dostal přihrávku na polovinu hřiště, hnal se s míčem na polovinu Levante, ale nedokázal konstruktivně rozehrát.
     
    54
    Bardhí se hnal za přihrávkou z pravé strany, ale důrazný obránce se mu na poslední chvíli skluzem položil pod nohy a odehrál míč do bezpečí.
     
    55
    Miramon táhl útok svého mužstva po pravé straně. Následný centr směřoval do pokutového území, ale obrana Cádizu dobře zasáhla.
     
    56
    Alfonso Espino zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za stehno. Uvidíme, zda bude nadále pokračovat.
     
    56
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Enis Bardhi, přichází Jorge De Frutos.
     
    57
    Miramon se hnal po pravé straně vpřed, jenže následný centr skončil v moci prvního obránce v dresu Cádizu.
     
    58
    José Luis Morales se dostal k odcentrování z levé strany, jenže jeho pobídka skončila v rukavicích připraveného brankáře Ledesmy.
     
    59
    Pepelu táhl akci domácího celku, jenže byl faulován důrazným obráncem Cádizu. Levante bude zahrávat přímý kop v blízkosti velkého vápna.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Salvi (Cádiz CF).
     
    61
    Ledesma si dal pozor na centr z pravé strany a schoval míč do rukavic. Brankář Cádizu dnes drží svůj celek ve hře o triumf.
     
    62
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Álex Fernández, přichází Rubén Sobrino.
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Anthony Lozano, přichází Tomás Alarcón.
     
    63
    Levante se nadále snaží hrát ofenzivně, ale proti důrazné obraně Cádizu to domácí mají hodně těžké. Jejich kombinace je navíc nepřesná.
     
    64
    Jorge De Frutos táhl akci Levante po pravé straně, jenže jeho centr se snesl jen do rukavic připraveného brankáře.
     
    65
    Domácí stopeři se také vysunuli na polovinu soupeře. Defenziva Cádizu se ale srovnala do pevného bloku a nedává Levante moc prostoru.
     
    66
    Roger Martí dloubl míč do pokutového území, ale pobídka skončila v moci obránců Cádizu. Hráči ve žlutém jsou důrazní.
     
    67
    José Luis Morales na levé straně vybojoval míč a nenechal se od něj odstavit. Akci Levante zastavil až nedovolený zákrok jeden z hostů.
     
    68
    Sánchez se dostal do pokutového území, ale následný pokus skončil vedle levé tyčky.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Jeremías Ledesma (Cádiz CF).
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut. Fotbalisté Cádizu stále drží těsné jednobrankové vedení a nepouští Levante do zakončení.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Carlos Clerc (Levante UD).
     
    72
    Clerc si došel pro přihrávku na polovinu hřiště, přenesl hru na pravou stranu, ale jeho rozehrávka propadla do zámezí. Vhazovat bude Cádiz.
     
    73
    Tomás Alarcón nakopl míč na pravou stranu, ale osamocený Negredo máč proti přesile domácích obránců nemohl udržet.
     
    74
    Do pokutového území se hnal Roberto Soldado, ale podle rozhodčího si nedal pozor na své postavení a byl lapen v ofsajdové pasti.
     
    75
    Cádiz právě vstřelil branku!
    Cádiz patnáct minut před koncem dnešního souboje přidává druhou branku a výrazně se přibližuje k vytouženému triumfu! SALVI si naběhl na přihrávku do velkého vápna a pohotovou střelou poslal míč k pravé tyči!
     
    76
    Celou situací se podle všeho ještě zabývá VAR!
     
    77
    Žlutou kartu dostává José Luis Morales (Levante UD).
    Žlutou kartu dostává Iván Alejo (Cádiz CF).
     
    78
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Jorge Miramón, přichází Marc Pubill.
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Carlos Clerc, přichází Enric Franquesa.
     
    79
    Cádiz se už nikam nežene. Fotbalisté hostujícího celku jsou o něco aktivnější a bez větších problémů si hlídají svůj náskok.
     
    80
    Roger Martí narýsoval kolmici do pokutového území, jenže stopeři Cádizu si dali na přihrávku pozor a odehráli balón do bezpečí.
     
    80
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Iván Alejo, přichází Santiago Arzamendia.
     
    81
    Domácí Franquesa operoval s míčem na levé straně, jenže jeho následný centr přiletěl do rukavic dobře postaveného brankáře.
     
    82
    Fede San Emeterio prošel středem hřiště na hranici velkého vápna, ale upadl po souboji s obráncem. Cádiz tak bude zahrávat přímý kop.
     
    83
    Cádiz zahrával rohový kop. Centrovaný míč se stáčel přímo do branky, ale pozorný brankář Aitor Fernández balón ukryl do rukavic.
     
    84
    Levante se tentokrát dostalo až do pokutového území, ale nikdo v modročerveném dresu se k zakončení nedostal.
     
    85
    Aitor Fernández si na polovině hřiště zpracoval míč a nakopl jej na levou stranu hrací plochy. Jeho rozehrávky směřovala na levou stranu, kde nebyl nikdo z obránců.
     
    86
    Salvi se pustil do souboje s de Frutosem. Domácí fotbalista svého soupeře zápasnickým chvatem poslal k zemi. Cádiz bude rozehrávat.
     
    87
    Enric Franquesa přihrál na střed, kde neměl nikoho ze svých spoluhráčů. Domácí fotbalista poté zabral a vybojoval balón zpět.
     
    88
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Gonzalo Melero, přichází Mickaël Malsa.
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Roberto Soldado, přichází Álex Cantero.
     
    89
    Levante se sice v závěru utkání snaží kombinovat na polovině Cádizu, ale akce hostů je zatím plná nepřesností. Obrana hostů stojí v pevném bloku.
     
    90
    Mickael Malsa zabojoval o míč na levé straně hrací plochy, ale míč neodehrál do míst, kde by měl někoho ze spoluhráčů v modročerveném.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Varazdat Harojan (Cádiz CF).
     
    90+1
    Nastavuje se osm minut!
     
    90+2
    Aitor Fernández vyrazil daleko za hranici velkého vápna a pomohl spoluháčům s rozehrávkou. Jeho výhoz ale skončil u soupeře.
     
    90+3
    Cádiz se dostal na polovinu soupeře, kde hosté postupnou kombinací sbírají další cenné sekundy k dobru. Levante už působí hodně rezignovaně.
     
    90+4
    Malsa potáhl míč na polovinu hostů a do vápna vyslal nadýchaný centr z levé strany. Jeho pobídka ale skončila jako kořist obránců.
     
    90+5
    Tomás Alarcón na polovině hřiště ustál souboj s domácím stoperem a následně si pomohl přihrávkou do zadních řad.
     
    90+6
    Domácí zahrávali rohový kop. Centrovaný míč se stáčel přímo do branky, ale hostující brankář Ledesma se nenechal zaskočit a udržel balón v rukavicích.
     
    90+7
    Levante si až v závěru nastavení vypracovalo šanci! Z ostrého úhlu střílel Cantero, ale vyběhnutý brankář Ledesma jeho ránu vyrazil na roh!
     
    90+8
    Po následném rohovém kopu se k míči dostal osamocený Malsa, jenže jeho technický pokus placírkou zastavil blok hráčů ve žlutém!
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Cádiz nakonec zvládl duel na půdě Levante a vítězí 2:0. O něco aktivnější bylo domácí Levante, ale domácí velké šance neměli. Naopak hosté udeřili, když se hlavou prosadil Negredo. Po změně stran pokračovali hosté v trpělivé defenzivě a podruhé udeřili. O pojistku se postaral Salvi. Levante mohlo snížit v nastavení, ale Cádiz skvěle podržel Ledesma.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 15:16. (16:00:07)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 34. Negredo (Lozano), 75. Salvi (Alejo)

    Karty:   50. E. Bardhi (LVN), 71. C. Clerc (LVN), 77. Morales (LVN) – 24. Fali (CAD), 51. Lozano (CAD), 60. Salvi (CAD), 69. Ledesma (CAD), 77. Alejo (CAD), 90. Harojan (CAD)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 15:16.
    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón (78. Pubill), Postigo, Vezo, C. Clerc (78. Franquesa) – Morales, Pepelu, Melero (88. Malsa), E. Bardhi (56. De Frutos) – Soldado (88. Cantero), Martí.
    Náhradníci: Cárdenas – Goméz, Pubill, Pier, Franquesa, Son, Coke, De Frutos, Malsa, Radoja, Cantero.

    Cadiz CF: Ledesma – Carcelén, Fali (38. Harojan), Chust, A. Espino – Salvi, Álex Fernández (62. Sobrino), San Emeterio, Alejo (80. Arzamendia) – Lozano (62. Alarcón), Negredo.
    Náhradníci: Gil – Alarcón, Arzamendia, Jiménez, Cala, Jönsson, Mauro López, Andone, Parra, Sobrino, Harojan.