Boston – Montreal 5:1 (kon.) | Dallas – Seattle 5:2 (kon.) | Arizona – Toronto 2:1 (kon.)
koniec
Boston Bruins
5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
Montreal Canadiens
cz Štvrtok 13.01.2022, 01:20 • TD Garden, Boston • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:03
    Curtis Lazar ještě vypálil z levého kruhu a po jeho dobře umístěné, prudké střele se rozezněla bližší tyč za zády Samuela Montembeaulta.
     
    55:05
    Sami Niku nejprve tvrdě vypálil z levého kruhu a Linus Ullmark jeho pokus jen tak tak vykopl betonem! Následně se brankář Bostonu začal osekávat s Laurentem Dauphinem, jehož na pěstní odvetu vyzval Haula, jenž ovšem v tomto souboji neuspěl. Haula má dnes druhou bitku a míří do šaten, pět minut dostal s ním i Dauphin. Trest dostává i brankář Ullmark za nedovolené bránění a Dauphin další za filmování. Tresty se vykryjí.
     
    52:39
    Tomáš Nosek předvedl rychlost svých nohou na pravé straně, kde si nakonec sjel z ostrého úhlu k bráně Montrealu a ranou na přední tyč se snažil překonat Samuela Montembeaulta, jenž byl ale na konstrukci doslova nalepený!
     
    51:46
    Jake DeBrusk si vyjel z rohu kluziště před brankoviště, které po obvodu objel a málem zvedl kotouč nad beton položeného Samuela Montembeaulta, jenž však zvládl zasáhnout.
    50:19 Curtis LAZAR - 5:1
     
    50:19
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bruins vedou již 5:1 a utkání vyhrají! Na pravou stranu k modré čáře dostal přihrávku Urho Vaakanainen, jenž vyslal nepříliš tvrdou, zato dokonale umístěnou ránu na vzdálenější tyč, kterou navíc lehce tečoval CURTIS LAZAR a kotouč se odrazil do sítě Habs! Boston vede o 4 góly. Asistence: Urko Vaakanainen, Anton Blidh.
     
    48:58
    Patrice Bergeron dostal kotouč před bránu Montrealu a rychlou střelou pod horní tyč chtěl překonat gólmana Habs, Samuel Montembeault však jeho zakončení lapačkou vyškrábl!
     
    47:54
    Ben Chiarot se na levém kruhu dostal k ráně a Linus Ullmark si musel pořádně vyjet, aby jeho pokus vykopnul do rohu hrací plochy.
     
    46:57
    Urho Vaakanainen drží společně s Brandonem Carlem kotouč v rohu, kde na něm stojí ještě Haula a tři hráči Montrealu. Haula se nakonec lehce popral s Chrisem Widemanem. V bitce měl zřetelně navrch hokejista Bruins. Oba tito kohouti schytají pět minut za bitku. Brandon Carlo a Michael Pezzetta zase oba dvě za hrubost. Wideman navíc dostává ještě dvě minuty za hrubost, takže síly na ledě se na chvilku srovnají a pak začne přesilovka Bostonu.
     
    45:48
    Šarvátka po zákroku Ullmarka. Dostali se do ní hlavně Nick Suzuki a Brad Marchand, když předtím hráč Bostonu tvrdě srazil soupeře k zemi. Za to dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    40:47
    Craig Smith nyní velice nešikovně přijel k hrazení v obranném pásmu a holí zezadu podrazil jednoho ze soupeřů. Fasuje za to dvě trestné minuty.
     
    39:58
    Nejspíš poslední buly před Samuelem Montembeaultem se muselo opakovat. Nakonec jej vyhráli Bruins a Pastrňák pálil z osy hřiště od modré čáry, střelu do středu klece Canadiens ale gólman Habs udržel v náruči.
     
    39:11
    Brett Kulak dostává dvě minuty za sekání. Bruins si tak ještě na konci druhé třetiny zahrají další přesilovou hru. Elitní formace už je na ledě.
     
    35:05
    David Pastrňák vyrobil minelu ve středu hřiště, kde za sebou nechal ležet puk a Laurent Dauphin šel sám na bránu Bostonu, ranou na lapačku však trefil jen tyčku svatyně Bruins!
     
    33:41
    Síly na ledě se na chvilku srovnají, protože Nick Suzuki přidržel za klecí Bruins McAvoye, za což dostává dvě minuty. Následovat pak bude přesilovka Bruins.
     
    32:16
    Jonathan Drouin dostal kotouč na pravý kruh a ihned tvrdě vypálil na přední tyč, Linus Ullmark zvládl maskou vyrazit puk do ochranné sítě. Následně se pošťuchovali Brandon Carlo a Michael Pezzetta.
     
    31:49
    Michael Pezzetta, střelec branky na 1:4, se nyní dostal do lehké potyčky s McAvoyem a také Bergeronem, když předtím s Dvorakem najednou srazili Grzelcyka. Nakonec je z toho přesilovka pro Canadiens. Patrice Bergeron dostává dvě minuty za hrubost.
    30:46 Michael PEZZETTA - 4:1
     
    30:46
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal snižuje na 1:4! MICHAEL PEZZETA nejprve sám schytal střelu z modré čáry od Kulaka, puk ale padl na led před něj, hráč Canadiens se s ním rychle otočil a ranou z předbrankového prostoru procedil kotouč skrz Ullmarka do sítě! Asistence: Brett Kulak.
     
    27:50
    Přesilovku si za chvilku zahrají hráči Bruins. Ben Chiarot už putuje na trestnou lavici, když tvrdě narazil Antona Blidha na hrazení, za což vyfasuje dvě minuty za hrubost.
    27:10 Brad MARCHAND - 4:0
     
    27:10
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston skóruje i v oslabení a BRAD MARCHAND má hattrick! Střelu Patrice Bergerona z levého kruhu zvládl Samuel Montembeault vyrazit pouze před sebe, kde se dnešní třígólový střelec prosadil bleskovou dorážkou, Bruins vedou nad Habs již 4:0! Asistence: John Moore, Patrice Bergeron.
     
    27:01
    Habs vyhráli buly před brankářem Ullmarkem, o chvíli později dostal Jonathan Drouin pas na vrchol kruhů a vyslal tvrdou ránu, kterou orazítkoval břevno svatyně Bruins!
     
    26:41
    Erik Haula dostává menší trest na dvě minuty za hákování, když si v souboji před brankou přitáhl trochu jednoho ze soupeřů lehkým háčkem. Poměrně přísný trest pro Boston.
     
    23:38
    Habs postavili přesilovkový vzorec a Mike Hoffman pálil z vrcholu pravého kruhu, Linus Ullmark zvládl jeho tvrdou ránu vykopnout betonem do rohu hrací plochy!
     
    23:18
    Patrice Bergeron dostává dvě minuty za seknutí přes rukavice Jonathana Drouina, jenž se dostával do zakončení před Ullmarkem. Přesilovka pro Habs.
    19:10 Curtis LAZAR - 3:0
     
    19:10
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston vede už 3:0! Jake DeBrusk vystřelil tvrdě z pravého kruhu, na brankovišti sváděl osobní souboj s Dvorakem CURTIS LAZAR, od nějž se kotouč odrazil do sítě Habs a Samuel Montembeault tak čisté konto opravdu dlouho neudržel. Asistence: Jake DeBrusk, Matt Grzelcyk.
     
    17:11
    Tak to je zajímavé, Jake Allen nyní odjel z brankoviště a v kleci Habs se nechává nahradit Samuelem Montembeaultem. Nejspíš má nějaké zdravotní potíže. O problém s výkonem zde nejde.
    14:58 Brad MARCHAND - 2:0
     
    14:58
    Bruins právě vstřelili branku!
    Po patnácti vteřinách střílí BRAD MARCHAND svůj druhý gól v utkání! Nejprve vypálil z mezikruží, bránu přestřelil, ale kotouč se od tvrzeného skla za klecí Montrealu odrazil zpět před klec Habs, kde ho šikovný útočník rychle doťukl do sítě Habs, Allen byl samozřejmě dezorientovaný. Asistence: Craig Smith, Patrice Bergeron.
    14:43 Brad MARCHAND - 1:0
     
    14:43
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston otevírá skóre a jde do vedení! Nádhernou střílenou přihrávku od Tomáše Noska z levého hrazení dostal BRAD MARCHAND, jenž na vrcholu brankoviště jen usměrnil prudký křižný pas za záda Allena, který byl v tuto chvíli naprosto bezmocný! Bruins vedou 1:0! Asistence: Tomáš Nosek, Curtis Lazar.
     
    09:38
    David Pastrňák dostal kotouč na vrchol levého kruhu a ihned tvrdě vypálil, Jake Allen lapačkou přizvedl jeho ránu do tyče, od níž se kotouč odráží do ochranné sítě za klecí Habs.
     
    09:22
    Poprvé v utkání se vylučuje. Jeff Petry ztratil helmu a následně se zapojil do hry bráněním soupeři. Dostává tak dvě minuty za nebezpečnou výstroj.
     
    07:28
    Brad Marchand šel nyní s Craigem Smithem do situace dva na jednoho, svému parťákovi předložil luxusní přihrávku do mezikruží, jeho spoluhráč však nedokázal vystřelit, puk mu skočil přes hůl! Velká škoda pro Bruins.

    Petr Šatalík

    Góly a asistencie: 15. B. Marchand (T. Nosek, Lazar), 15. B. Marchand (Craig Smith, Bergeron), 20. Lazar (DeBrusk, Grzelcyk), 28. B. Marchand (J. Moore, Bergeron), 51. Lazar (Vaakanainen, Blidh) – 31. Pezzetta (Kulak)


    Boston Bruins: Ullmark – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, M. Reilly, J. Moore, Vaakanainen – Craig Smith, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák (A), Haula, T. Hall – O. Steen, Coyle, DeBrusk – Lazar, T. Nosek, Blidh.
    Tréner: Bruce Cassidy.

    Montreal Canadiens: J. Allen (18. Montembeault) – D. Savard, Chiarot (A), Petry (A), Kulak, Ch. Wideman, Niku – Lehkonen, Suzuki (A), M. Hoffman – Armia, Dvorak, Drouin – Caufield, Poehling, Dauphin – Pezzetta, Vejdemo, C. Paquette.
    Tréner: Dominique Ducharme.

    Rozhodca: J. McIsaac, Ch. Lee – D. Nansen, K. Nagy.

    Diváci: 17 850