Anaheim – Detroit 4:3 (2:0 po s.n.)
po s.n. (2:0)
Anaheim Ducks
4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)
Detroit Red Wings
cz Pondelok 10.01.2022, 02:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Trevor ZEGRAS - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Anaheim Ducks. Autorem vítězné branky je TREVOR ZEGRAS.
    47:55 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 3:3
     
    47:55
    Detroit právě vstřelil branku!
    Ale tahle střela už byla přesná. Postaral se o ní po krátké přihrávce Rasmussena z levé strany střílející Oesterle. Jeho nahození mezi několik hráčů ještě tečoval VLADISLAV NAMĚSTNIKOV! Asistence: Jordan Oesterle, Michael Rasmussen – 3:3.
    42:01 Maxime COMTOIS - 3:2
     
    42:01
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři znovu vedou, bohužel k tomu trochu přispěl i Zadina. Jeho ztráta puku v útočném pásmu znamenala rychlý protiútok domácích, Zegras od pravého mantinelu přisunul puk Rakellovi, ten rychlou přihrávkou našel na zadní tyči rozjetého MAXIMA COMTOISE a pro toho už nebyl problém uklidit puk za brankáře Greisse! Asistence: Rickard Rakell, Trevor Zegras – 3:2.
    38:04 Troy TERRY - 2:2
     
    38:04
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, i když to chvíli trvalo. Po přihrávce Milana zpoza branky střílel z mezikruží TROY TERRY, domácí útočník napálil puk do branky o pravou tyč, což sudí zmátlo a ještě 27 sekund trvala další hra, než zazněl signál od videorozhodčího informující o tom, že puk se odrazil nejen od tyče, ale i vnitřní brankové konstrukce! Asistence: Sonny Milano, Ryan Getzlaf – 2:2.
    35:07 Tyler BERTUZZI - 1:2
     
    35:07
    Detroit právě vstřelil branku!
    Rudá křídla jdou do vedení! Raymond u levého mantinelu přenechal puk Staalovi, který objel branku, z otočky pak zkusil procedit puk přes Dostálovy betony, to se mu nepovedlo, přesto se kotouč odrazil ke zcela volnému TYLEROVI BERTUZZIMU, který z první napálil puk do odkryté části branky! Asistence: Marc Staal, Lucas Raymond – 1:2!
    20:21 Filip HRONEK - 1:1
     
    20:21
    Detroit právě vstřelil branku!
    Rudá křídla se z nevydařené přesilovky z první třetiny poučili a výsledkem je vyrovnávací gól. Český souboj vyhrál tvrdou střelou z mezikruží obránce FILIP HRONEK, který prostřelil bezmocného Dostála! Asistence: Moritz Seider, Tyler Bertuzzi – 1:1.
    06:32 Trevor ZEGRAS - 1:0
     
    06:32
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři rychle využili přesilovou hru. Z pravé strany se opřel do přihrávky Fowlera od modré čáry TREVOR ZEGRAS a tvrdou střelou propálil puk přes Greissův beton! Asistence: Cam Fowler, Richard Rakell – 1:0.

    Igor Mainka

    Góly a asistencie: 7. Zegras (Fowler, Rakell), 39. T. Terry (Milano, Getzlaf), 43. Comtois (Rakell, Zegras), rozh. náj. Zegras – 21. Hronek (Seider, Bertuzzi), 36. Bertuzzi (M. Staal, L. Raymond), 48. Namestnikov (Oesterle, M. Rasmussen)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Troy Terry (ANA)
    0:0   Lucas Raymond (DET)
    2. séria:
    1:0   Trevor Zegras (ANA)
    1:0   Adam Erne (DET)
    3. séria:
    2:0   Rickard Rakell (ANA)


    Anaheim Ducks: Dostál (Stolarz) – Manson, Fowler (A), Drysdale, Shattenkirk, Pateryn, Benoit – T. Terry, Getzlaf (C), Tracey – Rakell, Zegras, Milano – Silfverberg (A), Lundeström, Comtois – B. Robinson, Steel, Deslauriers.
    Tréner: Eakins

    Detroit Red Wings: Greiss (Nedeljkovic) – Seider, Oesterle, Hronek, Leddy, G. Lindström, M. Staal (A) – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – Zadina, P. Suter, Fabbri – Erne, M. Rasmussen, Namestnikov – Gagner, Veleno, Givani Smith.
    Tréner: Blashill

    Rozhodca: MacDougall, Halkidis – McNamara, Gawryletz.

    Diváci: 12 043