Topoľčany – Humenné 3:5 (kon.) | Brezno – Skalica 3:4 (po s.n.) | Martin – Modré Krídla 3:0 (kon.)
Trnava – Pov. Bystrica 8:3 (kon.) | Vlci Žilina – Levice 4:0 (kon.) | Dubnica – Žiar nad Hronom 2:1 (po pr.)
koniec
HK VITAR Martin
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Modré Krídla Slovan
Streda 05.01.2022, 17:00 • Martinské hokejové centrum • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR) • 30. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Rudolf Jendek (tréner Modré krídla Slovan): "V zápase sme boli Martinu dôstojným súperom. Martin patrí k favoritom súťaže, po začiatku sezóny sa jeho hráči zdvihli, stúpajú v tabuľke smerom hore. Žiaľ, opäť sa nám nepodarilo streliť gól, čo je rozhodujúci faktor a to aj pri presilovej hre 5 na 3 alebo 5 na 4. Myslím si, že v týchto momentoch sa lámal chlieb. Hráčom však chcem poďakovať za dobrý výkon, pracovať budeme ďalej. Nepodarilo sa nám využiť power-play, veľmi rýchlo sme sa oslabili. Nebudem teraz riešiť, kto to bol, čo urobil. V zápase bolo množstvo zaujímavých momentov, na to sú však iní ľudia. My sa budeme venovať hre, rozhodli ale nepremenené šance. Tvrdé strety patria k hokeju. Som rád, že mladí chlapci bojujú a ukazujú, ako sa hrá hokej, pretože hokej je tvrdý šport. Nehráme basketbal, čo bolo v niektorých momentoch čudné, keďže sa to tak pískalo. Je to šport, je to hokej – má to tak byť. Dúfam, že v najbližších zápasoch prelomíme streleckú smolu a konečne zvíťazíme."

    Daniel Babka st. (tréner HK VITAR Martin): "V úvodných desiatich minútach sme dominovali. Mali sme územnú prevahu, takisto aj tlak počas ktorého prichádzali príležitosti. Žiaľ, z prevahy sme nevyťažili gól. Takisto sme mali obrovskú šancu počas presilovej hry. Chýbal nám väčší dôraz, hlad po silovom zakončení alebo razantnejšej strele. Následne sme mali pomerne veľa vylúčených hráčov, dostali sme sa do oslabenia o dvoch hráčov. Našťastie sme tento moment ustáli, v oslabeniach sme hrali naozaj veľmi dobre. Zápas bol v druhej časti vypätý, nechýbali prekáračky, fauly i bitky. Emocionálne to bolo našponované. Podarilo sa nám ale streliť gól počas presilovej hry. Do tretej tretiny sme vstupovali s jednogólovým vedením. Aj napriek tesnému vedeniu sme nešli túto časť hry brániť. Po druhom strelenom góle sme sa dostali do psychickej pohody, tretí gól z presilovej hry bol zavŕšením nášho zápasového snaženia. Hráčom ďakujeme za predvedený kolektívny výkon, počas ktorého sme museli viackrát improvizovať. Chýbali nám niektorí hráči, ktorí nastupujú v tzv. špeciálnych tímoch. Hráči sa však svojich úloh zhostili nanajvýš dobre. Škoda len, že sme pri rozkúskovanej hre nemohli viac zapájať hráčov štvrtej formácie. Keď však nastúpili, hrali naozaj dobre. Priestor však určite dostanú. V piatok ako aj v nedeľu máme ďalšie stretnutia, pričom ešte vo štvrtok nastupujú niektorí hráči za Liptovský Mikuláš. Program je náročný, našťastie sa nám do tímu vracajú niektorí chalani. Ivan Novák už s nami trénuje, Adam Paulíny takisto, ktorý ale ešte v najbližších dvoch zápasoch nenastúpi a viac budeme vedieť po tom, ako absolvuje zdravotnú prehliadku. Sú tu takisto hráči, ktorí čakajú na svoju príležitosť ako Ján Bartoš. Sú to všetko hráči, ktorí na sebe tvrdo pracujú a všetko je nastavené tak, aby v prípade, ak niekto vypadne, ho mal kto v tíme nahradiť."

    Daniel Demo (obranca Modré krídla Slovan): "Vyrovnané stretnutie. Z našej strany určite nebolo zlé. Martin je kvalitný súper, bez strelených gólov ale nemôžete chcieť zvíťaziť. Do tímu som prišiel len teraz, samozrejme, počas zápasov zohráva svoju rolu aj zohratosť. Spoluhráči však pôsobili veľmi dobrým dojmom, každý vie, čo má hrať. Dnes nám však chýbali góly a dôraz v koncovke. Okrem toho sme nedokázali využiť ani jednu z presilových hier, ktorých sme mali v stretnutí dosť. Martin naproti tomu využil dve, tu bol medzi tímami najvýraznejší rozdiel. Vylúčenie v úvode power-play bolo dosť smolné. Vyplynulo zo zápalu hry, človek veľmi chce a potom príde takýto faul. Žiaľ, stalo sa. Stretnutiu by určite prospeli diváci. Pamätám si, keď som tu hrával ešte stretnutia za Juniorku a aj na súboje s Martinom chodilo množstvo divákov. Ak by táto možnosť existovala aj teraz, určite by to na tribúnach žilo. Už v piatok nás čaká ďalšie stretnutie. Potrebujeme sa dobre zregenerovať a najbližšie otočiť sériu v náš prospech."

    Daniel Babka ml. (útočník HK VITAR Martin): "Konečne som bol tam, kde som mal byť. Z môjho pohľadu jedno z najdlhších čakaní na gól. Bolo už aj dlhšie, aj toto ale bolo pomerne dlhé. Začínal som si pomaly myslieť, že už sa mi v tejto sezóne nepodarí streliť gól, napokon padol najľahším možným spôsobom. Gólu predchádzala pekná strela, brankár si myslel, že puk má pod sebou. Zrazu bol za ním a ja som sa ocitol v najlepšej možnej pozícii. Za gól som však nesmierne rád. Treba však dodať, že dnešné stretnutie bolo ubojované, s množstvom hraničných zákrokov. Často nešportových, mladíckych, nerozvážnych. Viac sa bojovalo ako hralo, sme však radi, že sme stretnutie doviedli do víťazného záveru. Určite hráčom neprospelo prerušenie hry v prostrednej časti. Po šesťminútovej konzultácii rozhodcov sa mi ťažko nastupovalo na ľad. Ste jednoducho stuhnutý, máte problém rozbehnúť sa do súbojov, dostať sa opäť do tempa. Ako tím sme dnes hrali dobre dozadu. Adaptovali sme sa na tvrdú hru súpera, nenechali sme si skákať po chrbáte a každý zákrok sme mu oplatili. Čo sa týka tvrdosti, sme napokon v závere aj dominovali. Tento týždeň máme naozaj nabitý program, šťastie, že sú všetky tri stretnutia na domácom ľade. Náročný je nielen január, ale aj február. Ako tím sa ich budeme snažiť čo najlepšie zvládnuť, pošetriť prípadne sily a pripraviť sa na play-off." (21:04:23)
     
    V závere napokon Martin nedovolil drámu a nad Slovanom zvíťazil 3:0. Góly: 25. Huhtela (Murček, Charvát), 52. Toma (Charvát, Dírer), 56. Babka (Tiainen, Charvát).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Dvořák dokončí domácu akciu. Noskovičov zákrok.
     
    59:44
    Trubač v postavení mimo hry. Vhadzovanie v strednom pásme.
     
    59:30
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Parobekova pridlhá prihrávka.
     
    59:06
    Poliaček v útočnom pásme. Je tam osamotený.
     
    58:42
    Mrva na ľadovej ploche. Po súboji s Babkom.
     
    58:18
    Vhadzovanie v strednom pásme. Vďaka postaveniu mimo hry na strane hostí.
     
    57:38
    Tiainen pred bránku. Nemal voľného spoluhráča.
     
    57:02
    Huhtela skúšal vtlačiť puk do bránky. Tentoraz brankárovi pomohol aj brániaci Verčík.
     
    56:37
    Zakončujúci Petriska. K čestnému úspechu sa nepretlačil.
     
    55:57
    Martin dal gól!
    Využitá presilová hra. Marek Charvát na Riku Petteriho Tiainena, ktorého strelu brankár neudržal. Puk zostal pred bránkovou čiarou, pričom najlepšie sa v priestore zorientoval DANIEL BABKA.
     
    55:20
    Charvátom nahodený puk. Noskovič už vo svojej bránke.
     
    55:18
    Miroslav Preisinger (MKD) inkasuje dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    55:12
    Prázdna bránka hostí. Power-play.
     
    55:12
    Oddychový čas hostí.
     
    54:54
    Lavičkom vyhodený puk. Zakázané uvoľnenie.
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Daniel Modrovský

    Góly a asistencie: 25. Huhtela (Murček, Charvát), 52. Toma (Charvát, Dírer), 56. Babka (Tiainen, Charvát)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Dvořák, Charvát – Lavička, Pacalaj – Burzík, Krempaský – Nátny, Bartoš A. – Fafrák, Huhtela, Tiainen – Toma, Dírer, Juščák – Babka, Murček, Poliaček – Smidžár, Thomka, Ďurina
    Tréner: Daniel Babka

    Modré Krídla Slovan: Noskovič (Beke) – Demo, Žabka – Škultéty, Verčík – Fatul, Mrva – Hauser, Parobek – Klučiar, Preisinger, Chalupa – Lepskii, Uram, Danišovský – Petriska, Petráš, Škvarek – Bubica, Trubač, Polák
    Tréner: Rudolf Jendek

    Rozhodca: Mĺkvy, Vido – Danko, Ščurka, Gajan (inštruktor)