Slovensko U16 – Maďarsko U18 4:5 (kon.)
koniec
Slovensko U16
4:5 (2:1, 0:3, 2:1)
Maďarsko U18
cz Streda 29.12.2021, 17:00 • PSG aréna, Zlín • Reprezentácia do 16 rokov
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý podvečer ze zlínské PSG arény! Reprezentační šestnáctka Slovenska tady dnes odehraje utkání na turnaj tří zemí, a to proti maďarským osmnáctiletým hokejistům.
     
    Maďarsko U18
    Osmnáctiletí maďarští hokejisté dnes odehrají, po krátké individuální přípravě, první z jejich přípravných zápasu v České Republice. Původně se měl tento výběr představit na turnaji v kanadském Calgary, nakonec ale z důvodu anticovidových nařízení skončil zde. Hráči této ne příliš hokejové země budou mít příležitost porazit o dva roky mladší reprezentanty jejich severního souseda.

    Nominace Maďarska U18:

    Brankáři: Szűcs Botond (Kiekko – Vantaa U20), János Bejó ( VASAS SC)

    Obránci: Petr Szabó (Bílí titáni), Bence Jurkovics (BJA), Petr Szemerei (VASAS SC), Levente Nádasi (SDE HF), Haranghy Bence (VASAS SC), David Lens (IOGNJA), Bálint Takács (BJA), Rose Levente (VASAS SC)

    Útočníci: Ferenc Laskawy (SC Bietigheim ‐ Bissingen), Csiki Hunor Alpár (DVTKJJSA), Balázs Hiezl (Düsseldorfer LG), Bálint Obsina (UTEJA), Bálint Balasits (VASAS SC), Gergő Mihalik (DHK), Adam Trozsák (DVTKJJSA), Németh Zalán (IOGNJA), Tamás Szűcs (VASAS SC), Lambert Levente (Vallentuna), Barnabáš Lőczi (IOGNJA), Simon Levente (Wings HC)
     
    Slovensko U16
    Slovenský výběr hokejistů do 16 let má oproti jejich soupeři už první zápas, ve kterém si ale připsal tvrdou porážku 9:2 proti České republice. Pro dnešní utkání jsou, oproti tomu minulému, favority právě Slováci, a to i přesto, že jejich jižní soused má výhodu starších hráčů. Aby tento zápas ale završili úspěšně musí ještě zapracovat na disciplinovanosti, která je právě trápila v zápase s Českem, kdy měli o deset trestných minut více než jejich rival.

    Nominace Slovenska U16:

    Tobias Kálus (Barani – HŠMH Banská Bystrica), Samuel Plančár (Barani – HŠMH Banská Bystrica), Maxim Petras (HC SLOVAN Bratislava), Richard Rafaj (HO HAMIKOVO Hamuliakovo), Tomáš Šlank (HO HAMIKOVO Hamuliakovo), Adam Beluško (HC Košice), Michal Liščinský (HC Košice), Richard Komendát (HC Košice), Adam Horváth (HK ŠKP Poprad), Sebastián Martinko (HK ŠKP Poprad), Tobias Pitka (HK ŠKP Poprad), Simon Semančík (HK ŠKP Poprad), Tobias Bachratý (HK Trnava), Jakub Harvánek (HK DUKLA Trenčín), Samuel Kupec (HK DUKLA Trenčín), Ondrej Maruna (HK DUKLA Trenčín), Peter Kováč (HKM Zvolen-mládež), Samuel Húževka (MsHKM Žilina), Dario Lašš (MsHKM Žilina), Sebastián Mitro (Kometa Brno), Andrej Tomašec, (KooKoo), Tobias Faith (Lukko Rauma)
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko U16: Martinko (Rafaj) – Petráš (C), Šlank, Kupec, Belusko, Kalus, Harvánek, Mitro, Húževka – Lass, Dario, Pitka (A) – Tomašec, Liščinský (A), Faith – Kováč, Horváth, Maruna – Bachratý, Semančík, Plančár – Komendát
    Trenér: Jerguš Bača

    Maďarsko U18: Pásztor (Bejó) – Szabó, Haranghy, Lencsés (A), Nádasi, Rósa, Ritecz, Bagonya, Jurkovics – Simon (C), Balasits, Obsina (A) – Hiezl, Laskawy, Mihalik – Löczi, Szücs, Trozsák – Csiki, Szilassy, Öri
    Trenér: Péter Róbert

    Rozhodčí: Vrba – Vašíček, Bezděk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Na úvodním buly dnešního utkání získal kotouč pro své spoluhráče Tobiáš Pitka. Právě on se i o pár chvil později dostává k zakončení, které končí v lapačce brankáře.
     
    01:43
    Do velké příležitosti se dostal Balázs Hiezl, který po obdržení křižné přihrávky mohl zakončovat do prázdné brány. Na poslední chvíli mu ale zablokoval hůl jeden z obránců.
     
    02:42
    Slovákům se podařilo získat kotouč v útočném pásmu, nepozorností jednoho z útočníku o něho ale vzápětí přichází, díky čemuž se vstříc soupeřově bráně může vydat Bálint Obsina.
     
    03:25
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A máme tady první branku utkání! Postaral se o ní při přečíslení tři na dva MICHAL LIŠČINSKÝ, který poté, co se dostal ke křížné přihrávce od jednoho z jeho spoluhráčů, zakončoval do zcela prázdné brány. Asistence: Peter Kováč a Tobiáš Faith.
     
    04:24
    Tak tohoto bude Ádam Trozsák ještě dlouho litovat. Jako slepý k houslím se dostal k puku, když stál přímo před svatyní Slovenska. K jeho smůle mu ale při pokusu o zakončení sjel puk z hole a skončil tak zcela mimo bránu.
     
    05:23
    Hráčům Maďarska se podařilo zamknout jejich severního souseda v obranném pásmu. Nakonec z toho ale vzešla jediná střela, a to z hole Bence Jurkovicse, který ale trefil pouze jednoho ze clonících obránců.
     
    06:22
    Na druhé straně se pokusil o nahození Peter Kováč. V jeho případě ale spíše puk jenom odevzdal soupeři, který si ho bez větších problémů vyzvedl za svou bránou.
     
    07:21
    Špatně zpracoval puk na modré čáře Samuel Plančár, který tak předal kotouč soupeři. Ten se tak dostal do akce dva na dva, která skončila střelou Bálinta Obsiny.
     
    08:20
    Během posledních minut zatím mají ze hry více Maďaři, kteří se opět usídlili před Sebastianem Martinkem. Díky tomu se dostal k zakončení Hunor Alpár Csiki.
     
    09:19
    O tvrdý hit se postaral Maxim Petráš. Ten tak odstřelil jednoho ze soupeřových útočníků. Ten se po pádu na zem nakonec zvedá a hraje dál.
     
    10:45
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Tak toto je překvapivá vyrovnávací branka, která ale odpovídá výkonům hostů. Zasloužil se o ní BÁLINT OBSINA, který zakončoval z bezprostřední blízkosti. Asistence: Bálint Balasits.
     
    11:44
    Z prostoru mezi kruhy zakončoval Ádam Trozsák. Jeho mířidla ale v tomto případě nefungovaly moc dobře, jelikož trefil přesně střed těla brankáře.
     
    12:43
    Maďarům se opět podařilo se usadit v útočném pásmu. K jejich smůle ale jejich útočnou akci zastavuje svým zákrokem brankář Sebastian Martinko.
     
    13:54
    Vyloučení v týmu Maďarsko U18 (Ferenc Laskawy – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Slovensko U16 (Samuel Kupec – 2 min., hrubost).
     
    14:53
    V dnešním utkání si oba celky můžou vyzkoušet hru čtyři na čtyři. Zatím tento styl hry svědčí očividně více domácím, kteří se téměř okamžitě usazují v útočném pásmu.
     
    15:55
    Vyloučení v týmu Maďarsko U18 (Tamás Szücs – 2 min., podrážení).
     
    16:54
    A máme tady první početní výhodu utkání, kterou si můžou vyzkoušet Slováci. Ihned měl blízko k jejímu využití Tomáš Šlank, který sice dostal kotouč za záda brankáře, puk ale nakonec jenom projel brankovištěm na druhou stranu.
     
    17:53
    V závěru přesilovky se podařilo slovenskému výběru opět usadit v útočném pásmu. K jejich smůle se ale nakonec kotouč dostává do středu kluziště po zablokované přihrávce.
     
    18:52
    Blíží se nám konec první dvacetiminutovky a maďarský celek se postaral o pořádný závar před soupeřovou svatyní. Ani tentokrát z toho ale branka nebude, jelikož kotouč po jedné ze střel končí v ochranné síti.
     
    19:30
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak toto je veledůležitá branka do kabiny pro celý mančaft Slováků. Pouhou půl minutu před koncem se prosazuje střelou od levého kruhu DARIO LASS, který tak posílá své spoluhráče opět do vedení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:48.
     
    Během první dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou tří branek, z toho dvě padly za záda Viktora Pásztora. I přesto byli ale většinu hrací doby lepším týmem Maďaři, kteří ale měli velký problém vyzrát na zatím skvěle chytajícího brankáře soupeře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Vyloučení v týmu Slovensko U16 (Tomáš Šlank – 2 min., hrubost).
     
    21:31
    Velice blízko k samostatnému úniku měl Peter Kováč, kterému se podařilo vybojovat puk na modré čáře. Nakonec mu ale v tomto počínání zabránil jeden z obránců.
     
    22:09
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    A máme tady první využitou přesilovku! Postaral se o to ÁDAM TROZSÁK, který po dlouhém obléhání obranného pásma soupeře prostřelil svou metelicí vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Richárd Ritecz.
     
    23:42
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Tak toto je obrat jako hrom! Po pouhé minutě a půl od druhé branky vstřeluje gól BÁLINT OBSINA, který si tak připisuje už druhou úspěšnou střelu v dnešním utkání. Asistence: Levente Szilassy a Bálint Balasits.
     
    25:16
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Tak toto je velké trápení celého slovenského mančaftu! Během pouhých tří minut obdržel rovnou tři branky! Pod tu poslední se podepsal jako autor GERGÖ MIHALIK.
     
    26:15
    Slováci měli velice blízko k rychlé odpovědi! Tobiáš Faith se dostal do úniku jeden na jednoho, při pokusu o zakončení mu ale zablokoval hůl jeden z dotírajících obránců.
     
    27:18
    Vyloučení v týmu Maďarsko U18 (Ferenc Laskawy – 2 min., podrážení).
     
    28:17
    Domácí celek má nyní velkou příležitost na snížení ztráty na svého soupeře. Nejblíže k tomu měl zatím jednoznačně Dario Lass, který z křižné přihrávky trefil pouze tyčku.
     
    29:16
    V druhé půli početní výhody se naopak Slováci nedostali snad k ani jedné střele, jelikož měli po ztrátě puku velký problém s návratem do útočného pásma.
     
    29:53
    Vyloučení v týmu Maďarsko U18 (Péter Szabó – 2 min., podrážení).
     
    30:52
    Zatím největší příležitost ke vstřelení branky měl překvapivě Gergö Mihalik. Ten se dostal do úniku dva na jednoho, který ale nakonec skončil pouze zákrokem betony.
     
    31:51
    Tak toto je velká chyba Bálinta Obsiny, který při pokusu o otočku ve vlastním obranném pásmu spadl a předal tak kotouč soupeři. Nakonec ale situaci zachránil jeden z jeho maďarských spoluhráčů.
     
    32:50
    O získání útočného pásma se pokusil Tomáš Šlank. Tomu se sice podařilo dohnat nahozený puk, po souboji u mantinelu v rohu kluziště o něho ale vzápětí přišel.
     
    33:49
    Tak toto byla velká šance do které se dostal Ondrej Maruna, díky přečíslení dva na jednoho. Nakonec se rozhodl, že se pokusí o zakončení sám, k jeho smůle ale netrefil ani bránu.
     
    34:48
    Slovákům se sice daří držet svého soupeře daleko od vlastní brány, mají ale problém se udržet u kotouče, který často ztrácejí vlastní vinou.
     
    35:47
    Nyní měli přece jenom hráči v modrých dresech možnost zaútočit, tentokrát je ale zastavilo pozorné oko sudího, který si všiml, že jeden z hráčů byl za modrou čárou dříve než puk.
     
    36:46
    O zakončení se postaral Andrej Tomašec, který se pokusil trefit prostor mezi betony brankáře. Viktor Pásztor byl ale pozorný a nedal příležitost svému soupeři na vstřelení branky.
     
    37:45
    NA vhazování před svatyní Maďarská byl úspěšnější slovenský celek, který se tak může udržet v útočném pásmu. Nakonec ale po zablokované přihrávce končí puk v ochranné síti.
     
    38:44
    Závěr třetiny mají opět lepší hráči v modrých dresech. Pokud by se jim podařilo přidat třetí branku, a to rovnou do kabiny, mohli by ještě zvrátit vývoj utkání.
     
    39:55
    Vyloučení v týmu Maďarsko U18 (Ferenc Laskawy – 2 min., podrážení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:33.
     
    Během druhé dvacetiminutovky jsme byli svědky opět tří branek, tentokrát ale padly všechny do brány Sebastiana Martinka. Tyto tři slepené góly, které padly během pouhých tří minut otočily zcela vývoj utkání. Díky tomu budou hráči z Maďarska začínat poslední třetinu s dvoubrankovým náskokem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Hráčům Slovenska uběhla už téměř minuta z početní výhody a zatím se jim snad ani jednou nepodařilo vystřelit na bránu, natož se usadit v útočném pásmu.
     
    41:43
    Na vhazování před bránou Sebastiana Martinka byli úspěšnější Maďaři, díky čemuž vše dostal k zakončení Tamás Szücs. Jeho pokus ale trefil pouze betony brankáře.
     
    42:42
    Od pravého kruhu vystřelil Peter Kováč, jeho pokus ale trefil pouze betony připraveného brankáře. K odraženému puku se navíc dostává jeden z obránců.
     
    43:41
    Dobrou defenzivní práci předvedl Tomáš Šlank, který zastavil jednoho z útočníků soupeře, který se pokoušel protáhnout podél mantinelu.
     
    44:40
    A Slováci se dostávají opět do útoku. Tentokrát se dostal k zakončení Tobiáš Faith, jeho pokus se ale odrazil od hole jednoho z obránců do ochranné sítě.
     
    45:07
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je MICHAL LIŠČINSKÝ. Asistence: Tobiáš Pitka.
     
    46:27
    Vyloučení v týmu Maďarsko U18 (Bence Haranghy – 2 min., hákování).
     
    47:02
    Vyloučení v týmu Maďarsko U18 (Tamás Szücs – 2 min., podrážení).
     
    47:02
    Oddechový čas pro domácí.
     
    47:10
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak toto je bleskově využitá početní výhoda pět na tři! Díky gólu kapitána MAXIMA PETRÁŠE, který zakončoval téměř ihned po vyhraném buly, je stav utkání opět vyrovnaný. Asistence: Andrej Tomašec.
     
    48:10
    Hostům stále pokračuje ale druhá přesilovka a s ní i obléhání brány soupeře. Toho zkusil využít Ondrej Maruna, který se pokusil o teč jedné ze střel od jeho spoluhráčů, ta nakonec ale skončila zcela mimo bránu.
     
    49:08
    Hráči Maďarska se opět mohli dostat do vedení! Okamžitě po konci přesilovky vyrazil do útoku Balázs Hiezl, který trefil smolně pouze horní tyč svatyně soupeře.
     
    50:07
    Tak toto byl velice obětavý obranný zákrok, kterým se vyznamenal Tomáš Šlank. Ten svým skokem dalekým zbavil soupeře puku. Kdyby se toto nestalo, stál by útočník Maďaru před brankářem domácích zcela sám.
     
    51:07
    Vyloučení v týmu Slovensko U16 (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Sebastian Mitro.
     
    52:06
    Tak nyní měli Slováci opravdu velké štěstí. Michal Liščinský dokázal úspěšně zblokovat přihrávku, jeho následné vyhození se mu ale skoro nepodařilo, nakonec ale kotouč tak tak přešel modrou čáru.
     
    52:36
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Tak toto by mohla být rozhodující branka dámy a pánové! Pouhých sedm minut před koncem dostává svůj celek opět do vedení LEVENTE NÁDASI. Asistence: Dávid Lencsés.
     
    53:35
    Slováci se snaží, seč jim síly stačí o vyrovnání skóre, zatím ale mají problém se vůbec dostat do útočného pásma a to hlavně kvůli dobře sehrané obraně soupeře.
     
    55:18
    Vyloučení v týmu Slovensko U16 (Maxim Petráš – 2 min., podrážení).
     
    56:17
    Hráči ze Slovenska mají cestu za vyrovnáním nyní ještě o to těžší, naopak jejich soupeř má nyní příležitost na vstřelení gólu, který by to mohl všechno uzavřít.
     
    57:16
    Maďaři se téměř celou přesilovku nedostali snad ani jednou do útočného pásma a to díky opravdu dobré defenzívě jejich soka. Ten by ale po konci této početní výhody měl být hodně nebezpečný.
     
    58:15
    O střelu od modré se postaral Tomáš Šlank. Na jeho pokus ale brankář dobře viděl, takže se zákrokem neměl příliš velký problém.
     
    59:14
    Do konce zbývá méně než minuta a hosté zkouší risk hry bez brankáře. Po vyhraném buly se jim podařilo zůstat u puku, ke střele se ale zatím nikdo neodvážil.
     
    Konec zápasu.
     
    Během poslední třetiny jsme byli svědky opět tří branek, v tomto případě se sítě v branách rozvlnili stejněkrát jako během první třetiny. Ani závěrečný tlak Slováků tak nedokázal odvrátit těsnou prohru, po opravdu velké přestřelce, která nám nabídla mnoho branek.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:07:20)

    Patrik Hlaváč

    Góly a asistencie: 4. Liščinský (Kováč, Faith), 20. Lass, 46. Liščinský (Pitka), 48. Petráš (Tomašec) – 11. Obsina (Balasits), 23. Trozsák (Ritecz), 24. Obsina (Szilassy, Balasits), 26. Mihalik, 53. Nádasi (Lencsés)


    Slovensko U16: Martinko (Rafaj) – Petráš (C), Šlank, Kupec, Belusko, Kalus, Harvánek, Mitro, Húževka – Lass, Dario, Pitka (A) – Tomašec, Liščinský (A), Faith – Kováč, Horváth, Maruna – Bachratý, Semančík, Plančár – Komendát
    Tréner: Jerguš Bača

    Maďarsko U18: Pásztor (Bejó) – Szabó, Haranghy, Lencsés (A), Nádasi, Rósa, Ritecz, Bagonya, Jurkovics – Simon (C), Balasits, Obsina (A) – Hiezl, Laskawy, Mihalik – Löczi, Szücs, Trozsák – Csiki, Szilassy, Öri
    Tréner: Péter Róbert

    Rozhodca: Vrba – Vašíček, Bezděk