Vladivostok – Petrohrad 1:3 (kon.) | Novosibirsk – Nižnekamsk 3:2 (po pr.) | Barys – Ufa 1:2 (kon.)
Jekaterinburg – Kazaň 1:5 (kon.) | Jaroslavľ – S.Moskva 2:4 (kon.) | Dinamo Minsk – Metallurg Magnitogorsk 1:0 (kon.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Spartak Moskva
cz Streda 29.12.2021, 17:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:34 Alexandr CHOCHLAČOV - 2:4
     
    59:34
    Spartak právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto, když jeden z domácích obránců nezachytil vyhození po mantinelu. Puku se zmocnil Sergej Širokov, jenž odmítl trefit prázdnou branku. A tak předal kotouč na finského parťáka, jenž ke skórování vybídl ALEXANDRA CHOCHLAČOVA. Asistence: Jori Lehterä a Sergej Širokov.
     
    58:25
    Domácí mužstvo si bere oddechový čas, aby i nejlepší hráči odpočinuli. Igor Nikitin uděluje taktické pokyny a ukazuje, že Edward Pasquale zůstane na střídačce!
     
    55:20
    Odražený kotouč si na hranici brankoviště našel Pavel Kraskovskij, který ale nedokázal přehodit brankářův beton. Alexej Krasikov tak stále drží Spartak v těsném vedení a minimálně je hrdinou svého týmu.
     
    54:24
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Emil Pettersson – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:45
    Krásnou přihrávku přes osu vyslal Denis Alexejev a z jedné se do puku opřel Reid Boucher. Jeho pokus letěl k první tyči, avšak Alexej Krasikov se skvěle přesunul a chytil jasnou trefu!
     
    45:39
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva). Trest odpyká Alexandr Chochlačov.
     
    45:39
    Rozhodčí si prohlídli záznam hry a vstřelenou branku Lokomotivu potvrzují!
     
    45:39
    Tak pozor, ještě se bude prohlížet záznam hry, jelikož Boris Mironov si bere trenérskou výzvu pro vysokou hůl Anisimova!
    45:39 Arťom ANISIMOV - 2:3
     
    45:39
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Koncovka zápasu bude dramatická, vedení Spartaku se smrsklo na jedinou trefu! Od modré čáry nahazoval kotouč proti brance Maxim Osipov, jehož snažení ještě přesně tečoval ARŤOM ANISIMOV. Alexej Krasikov nesihl reagovat, a tak v krátkém sledu podruhé tahá černou gumu z branky – 2:3. Asistence: Maxim Osipov.
    40:40 Jegor KORŠKOV - 1:3
     
    40:40
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Po pravé straně vletěl do pásma JEGOR KORŠKOV, který využil toho, že Alexandr Bryncev ztratil hokejku a vystřelil zpoza něj. Kotouč pak zamířil mezi rukou a tělem brankáře do branky. Asistence: Alexandr Jelesin a Denis Barancev.
     
    39:07
    Zakončení z pravé strany vyrazil Alexej Krasikov do Georgije Ivanova, od něhož kotouč putoval znovu do branky. Jenomže hostující brankář měl beton na správném místě a se štěstím zasáhl.
    35:54 Alexandr NIKIŠIN - 0:3
     
    35:54
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hostující celek přidává další trefu, čímž uniká do tříbrankového vedení! Alexandr Chochlačov přenechal kotou u modré čáry, kde se ho zmocnil ALEXANDR NIKIŠIN, jenž zamířil a o horní tyčku nedal brankáři šanci zasáhnout. Edward Pasquale toho moc dělat nemohl, jelikož mu nepříjemně clonil Jori Lehterä. Asistence: Alexandr Chochlačov a Tim Heed.
     
    31:18
    Nepřesný pokus od modré čáry vyslal Oleg Jevenko, jehož snažení se od zadního mantinelu odrazilo před branku. Zadovkou o dorážku se pokusil Ilja Baranov, ale Edward Pasquale měl připravený beton na správném místě.
     
    29:48
    Lokomotiv odmítl vsítit branku! Jeden z domácích hráčů se nacházel sám na zadní tyči, avšak prostor tří tyčí minul.
     
    22:43
    Na pravém kruhu se nacházel napřažený Reid Boucher, jehož zakončení vyrazil Alexej Krasikov hrudníkem. Hra pokračovala dále a bekhendem z mezikruží vystřelil Artur Kajumov. Jenomže ani on kotouč do prostoru tří tyčí nedotlačil!
     
    21:55
    Přihrávka z levého kruhu zamířila do předbrankového prostoru, kde se nacházel Arťom Anisimov. Ovšem ani jeho tři rychlé střelecké pokusy hostujícího gólmana nepřekonaly.
     
    21:45
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Michail Mamkin – 2 min., držení).
     
    17:39
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jakub Jeřábek – 2 min., hákování).
     
    16:08
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Pavel Kraskovskij – 2 min., hákování).
     
    09:36
    Michail Beljajev dlouho čekal na dostřídání spoluhráčů, a tak o puk přišel. Spartak rychle otočil hru a Tim Heed přihrával na zadní tyčku, kde puk po ledě do branku chtěl zamést Sergej Širokov. Jenomže Edward Pasquale se rychle otočil a hokejkou zachránil situaci!
    05:13 Ilja BARANOV - 0:2
     
    05:13
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tohle je velmi nešťastný moment pro domácí mužstvo, které si dává vlastní branku! Za brankou bojoval o kotouč ILJA BARANOV, který okamžitě přihrával do předbrankového prostoru. Jenomže trefil Rušana Rafikova do brusle, od které se černá guma odrazila mezi brankářovy betony. Bez asistence.
    02:24 Danila KVARTALNOV - 0:1
     
    02:24
    Spartak právě vstřelil branku!
    Z první šance v utkání se Spartak raduje a uniká do vedení! Na obranné modré čáře bojoval o puk Vjačeslav Soloduchin a následně se ho zmocnil DANILA KVARTALNOV. Ten přejel přes střední třetinu, čímž se dostal se spoluhráčem do přečíslení. Celou akci vzal na sebe a z pravého kruhu trefil přesně vzdálenější šibenici branky. Asistence: Vjačeslav Soloduchin a Oleg Jevenko.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 41. Korškov (Jelesin, Barancev), 46. A. Anisimov (M. Osipov) – 3. Kvartaľnov (Soloduchin, Jevenko), 6. I. Baranov, 36. Nikišin (Chochlačov, Heed), 60. Chochlačov (Lehterä, Širokov)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Pasquale (D. Isajev) – Rafikov, A. Marčenko (C), Barancev, Jelesin, M. Osipov, Čerepanov, Misjul – Boucher, A. Anisimov (A), Denis Alexejev – Polunin, Kraskovskij, Korškov – Kajumov, Georgij Ivanov, J. Averin (A) – M. Beljajev, Arťom Iljenko, Tesanov.
    Tréner: Igor Nikitin

    Spartak Moskva: Krasikov (Skovronskij) – Heed, Nikišin, Bryncev, D. Višněvskij (A), Mamkin, J. Jeřábek, N. Sokolov, Jevenko – Chochlačov, Lehterä (A), Širokov (C) – M. Cyplakov, Emil Pettersson, Kugryšev – I. Baranov, Galuzin, Jake Virtanen – Soloduchin, Kvartaľnov, Avcin.
    Tréner: Boris Mironov

    Rozhodca: Sidorenko, Beljajev – Bersenjov, Judin

    Diváci: 2 646