Čerepovec – Viťaz 2:3 (po pr.) | CSKA Moskva – D. Moskva 3:4 (kon.) | Helsinki – Red Star Kunlun 7:1 (kon.)
Soči – Čeljabinsk 2:4 (kon.) | Riga – Omsk 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
Severstaľ Čerepovec
2:3 (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)
Viťaz Moskovská oblasť
cz Utorok 28.12.2021, 17:00 • Ledovyj dvorec, Čerepovec • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:42 Miro AALTONEN - 2:3
     
    63:42
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Viťaz vítězí na ledě Čerepovce 3:2 v prodloužení! MIRO AALTONEN dostal prudký pas od Kemiläinena na pravý kruh a ostrou ranou do vzdálenějšího horního vinglu propálil Šugajeva, jenž vlastně poprvé v utkání inkasuje! Podolsk tak odveze z Čerepovce velice cenné dva body. Asistence: Valtteri Kemiläinen.
     
    63:25
    Igor Geraskin vystřelil z osy hřiště a chvilku nikdo nevěděl, kde je puk, který se poté vykutálel zpod betonů Ježova!
     
    62:24
    A Viťaz je hodně rád, že byl jeho gólman v brance, po levé straně šel totiž kupředu Daniil Vovčenko, jenž ale přízemní ranou na vzdálenější tyč Ježova nepřekonal!
     
    60:38
    Hokejisté Podolsku zkusili hru bez brankáře! Ve čtyřech se ale k zakončení nedostali a poté byli rádi, když soupeř vyhozením přes všechny čáry jejich opuštěnou klec minul!
     
    57:33
    Čerepovec se nastěhoval do pásma, Daniil Vovčenko už má kotouč zase na levém kruhu a přesouvá ho na osu hřiště, ránu Jakoba Stenqvista od modré Ježov vyráží.
     
    57:10
    Igor Golovkov podrazil v rohu kluziště za svou klecí Ruslana Abrosimova a fasuje dvě naprosto zasloužené trestné minuty. Severstal může v závěru utkání duel otočit a rozhodnout.
     
    55:05
    Tlak Severstalu je nyní až drtivý, Daniil Vovčenko dostal kotouč opět na levý kruh a Ilja Ježov se nestíhal přesunout, útočník Severstalu ale špatně vystřelil, ránu neumístil k tyči a brankář Viťazu si tak připisuje skvělý zákrok, když jej puk trefil do hrudi!
     
    53:18
    Ruslan Abrosimov leží na ledové ploše, shodil rukavice a drží se za obličej. Zezadu ho na vlastní bránu naremploval Jevgenij Lisovec, který fasuje dvě trestné minuty za krosček. Útočník Severstalu šel tváří přímo do tyče, to musel být velice bolestivý náraz.
    52:35 Joonas NÄTTINEN - 2:2
     
    52:35
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Sedm minut a třicet devět sekund se hrálo bez přerušení! Dlouhou pasáž ukončuje vyrovnávací branka Čerepovce! David Dumbadze obkroužil s pukem pásmo a z levého kruhu přihrál na osu hřiště, kde ránu z první vyslal JOONAS NÄTTINEN, jenž propálil Ježova a srovnává na 2:2! Asistence: Daniil Vovčenko, Ilja Chochlov.
     
    39:27
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Filat Zotov – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě).
     
    29:49
    David Dumbadze šel nyní ještě jednou sám na bránu Podolsku, v předbrankovém prostoru byl sražen k zemi, akci se snažil dohrát Ruslan Abrosimov, jenž pěknou kličkou obhodil Ježova, ale nedokázal zasunout touš do sítě!
     
    27:27
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Andrej Čurkin – 2 min., podrážení).
    25:17 Kirill PILIPENKO - 1:2
     
    25:17
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Severstal snižuje náskok Viťazu na polovinu! Po příšerné minele Ildara Šiksatdarova, který se ještě teď drží za hlavu, se na ose hřiště v předbrankovém prostoru dostal k puku KIRILL PILIPENKO, jenž stál náhle sám proti Ježovovi. Útočník Čerepovce následně vyslal rychlou střelu na vyrážečku a brankář Viťazu byl bez šance – Čerepovec ztrácí na svého soupeře už jen jednu branku, stav je 1:2! Bez asistence.
     
    20:01
    Severstal střídá brankáře, Vladislav Podjapolskij v prvním dějství dvakrát inkasoval z jedenácti střel a mezi třemi tyčemi ho nahrazuje Dmitrij Šugajev.
    19:51 Stěpan STARKOV - 0:2
     
    19:51
    Viťaz právě vstřelil branku!
    STĚPAN STARKOV skóruje podruhé v tomto utkání a zdvojnásobuje vedení Viťazu! Útočník Podolsku ujel obraně Čerepovce do samostatného úniku, svým zakončením trefil Podjapolského, od něhož se puk odrazil do vzduchu a po chvilce spadl do sítě Čerepovce, Viťaz tak velice překvapivě vede 2:0 na ledě Severstalu. Asistence: Vitalij Popov, Arťom Borodkin.
     
    19:05
    Tohle byla dobrá pozice pro Podolsk, který mohl vést 2:0! Ildar Šiksatdarov se dostal do prostoru před klecí Čerepovce, ale ranou z bezprostřední blízkosti Podjapolského neprostřelil!
     
    11:15
    U klece Viťazu se strhla mela, po níž se bude opět vylučovat, Andrej Čurkin dostane dvě minuty za hrubost, Stěpan Starkov dvě minuty za zásah do oblasti hlavy či krku.
    10:11 Stěpan STARKOV - 0:1
     
    10:11
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Viťaz přece jen využívá početní výhodu a vede 1:0! STĚPAN STARKOV dostal dobrou přihrávku od Malychina z levého rohu kluziště na pravý kruh a ranou z první překonal pozdě se přesunuvšího Podjapolského! Podolsk tak otevírá skóre duelu. Asistence: Fjodor Malychin, Damir Musin.
     
    09:44
    Nyní už ale Viťaz drží zámek v útočném pásmu, Daniel Audette dostal nabito na pravý kruh a ranou z nápřahu mířil jen těsně vedle bližší tyče svatyně Severstalu!
     
    08:29
    Ilja Chochlov nešikovně v útočném pásmu podkopl Gončarova a přesilovku si tak velice lacino zahraje Viťaz Podolsk.
     
    05:25
    Čerepovec okupuje útočné pásmo, na levý kruh si nyní po křižné přihrávce vyjel David Dumbadze, Ilja Ježov však jeho ránu na zadní tyč likviduje lapačkou!

    Petr Šatalík

    Góly a asistencie: 26. Pilipenko, 53. Joonas Nättinen (D. Dumbadze, Chochlov) – 11. Starkov (Malychin, D. Musin), 20. Starkov (V. Popov, Borodkin), 64. M. Aaltonen (Kemiläinen)


    Severstaľ Čerepovec: Poďjapolskij (21. Šugajev) – Press, Chochlov, Stenqvist, Timašov, N. Makejev, M. Tichonov, Čurkin – J. Morozov, Joonas Nättinen, Liška – Pilipenko, Kodola, Vovčenko – Geraskin, Jemec, D. Dumbadze – Dmitrij Moisejev, A. Alexejev, Abrosimov – M. Kazakov.
    Tréner: Andrej Razin.

    Viťaz Moskovská oblasť: I. Ježov (Saprykin) – Jegor Voronkov, Kemiläinen, D. Musin, Lisovec, Borodkin, Golovkov, F. Zotov – Audette, Ojamäki, M. Aaltonen – Rasskazov, Starkov, Smolin – Šiksatdarov, V. Popov, Arkalov – N. Gončarov, Malychin, Barabanov – Urulin.
    Tréner: Jurij Babenko.

    Rozhodca: Oskirko, Sidorenko – Berseněv, Judin