Chicago – Washington 5:4 (po pr.) | Arizona – NY Rangers 2:3 (kon.) | Anaheim – Seattle 4:1 (kon.)
koniec po predl.
Chicago Blackhawks
5:4 (0:0, 3:2, 1:2 - 1:0)
Washington Capitals
cz Štvrtok 16.12.2021, 02:15 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:01:25)
    Chicago v divoké přestřelce urvalo vítězství 5:4 po prodloužení
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 28 – 46 | Přesilová hra: 3/6 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Marc-Andre Fleury (CHI) – 42 zákroků, 4 OG, úspěšnost 91,3%, odchytal 61:21
    Ilja Samsonov (WSH) – 23 zákroků, 5 OG, úspěšnost 82,1%, odchytal 59:34

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Dominik Kubalík (CHI) – 0+1, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 13:38
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 21:17

    Tři hvězdy utkání

    1. Alex DeBrincat (CHI) – 2+0
    2. Alexandr Ovečkin (WSH) – 1+1
    3. Caleb Jones (CHI) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 18 260 diváků.
     
    Parádní bitvu mezi Chicagem a Washingtonem muselo rozseknout až prodloužení. Šťastnější nakonec odcházeli z utkání domácí Jestřábi, kterým vystřelil bonusový bod a vítězství 5:4 Caleb Jones.

    Nicméně hosté musí být spokojení i se získaným bodem. V úvodu třetí části nejprve vyrovnal Lars Eller, ale po trefě Alexe DeBrincata byli Caps zase o krok pozadu. Vrátit stav do vyrovnané podoby se jim povedlo v poslední možné chvíli, tři vteřiny před koncem základní hrací doby srovnal na 4:4 Conor Sheary. Chicago ovšem tato skutečnost nezlomila a v 62. minutě rozhodl o jeho vítězství Caleb Jones, když bekhendem dorazil za brankovou čáru vyražený pokus Dacha.

    Oslavenec Marc-Andre Fleury načal šestou stovku vítězných zápasů v NHL. I díky němu hokejisté Blackhawks odčinili těsnou porážku v Torontu, nicméně v tabulce Centrální divize zůstávají předposlední. Washington zásluhou získaného bodu odskočil na čele Metropolitní divize druhé Carolině na dva body.
     
    Konec zápasu.
    61:21 Caleb JONES - 5:4
     
    61:21
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Bonusový bod berou Jestřábi! Tvrdou ránu Dacha z pravého kruhu Samsonov vyrazil, jenže ztratil pojem o puku. Brankáři nepomohl ani krajan Orlov, jenž nezvládl puk odklidit z brankoviště a zaváhání využil CALEB JONES, ofenzivu podpořivší bek bekhendem usměrnil kotouč do odkryté části brány. Asistence: Kirby Dach a Patrick Kane.
     
    60:47
    Vzápětí pálil Alexandr Ovečkin. Hledal mezeru mezi betony domácího gólmana, kterou našel, utkání pokračuje.
     
    60:20
    Úvodní útok prodloužení patřil Capitals. Z levého kruhu střílel T. J. Oshie, na Fleuryho ovšem nevyzrál, Kanaďan zasáhl vyrážečkou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:57
    Akce Capitals proběhla v rámci pravidel, gól zůstává v platnosti!
     
    59:57
    Tak pozor! Domácí kouč Derek King si bere coach challenge, zkoumat se bude možné ofsajdové postavení.
    59:57 Conor SHEARY - 4:4
     
    59:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Ne, utkání ještě nekončí! Ovečkin z levé strany přihrál před bránu CONOROVI SHEARYMU, který i s notnou dávkou štěstí prostřelil Fleuryho, kanadskému brankáři propadl hrací předmět malou mezírkou mezi betony. Asistence: Alexandr Ovečkin a John Carlson.
     
    59:21
    Do pravého kruhu dostal pobídku Nicklas Bäckström. Neuspěl, rozvlnil pouze boční síť, následně Dylan Strome bez váhání odpálil černou gumu na zakázané uvolnění.
     
    58:46
    Velká škoda pro Jonathana Toewse, že puk nejel po ledě pomalejší rychlostí. Domácí kapitán ho dostihl až za bránou, ve vytočení před ni mu zabránil navrátilec Carlson.
     
    58:15
    Connor McMichael podržel kotouč za vlastní bránou a Ilja Samsonov odjel na střídačku. Hosté zkouší powerplay, nemají co ztratit!
     
    57:40
    U Schultze akce začala i skončila. Jeho tvrdou střelu Fleury řešit nemusel, protože ji zblokoval zakleknuvší Patrick Kane.
     
    57:27
    Za nahozením Justina Schultze spěchal Lars Eller. V minisouboji uspěl proti aktivnímu DeBrincatovi, Caps pokračují v útočné třetině.
     
    56:47
    Marc-Andre Fleury klopýtl, takže se nakonec rozmyslel a místo rozehrávky kotouč raději na jistotu přikryl. Washington získal buly v útočné třetině prakticky zadarmo.
     
    56:11
    Přes Fehérváryho a Ovečkina kotouč putoval k Ovečkinovi. těsně před ním kotouč zvedl až do ochranné sítě Calvin de Haan.
     
    55:36
    Hostující mužstvo moc času na reakci nemá. Navíc lze očekávat, že Jestřábi hru výrazně zatáhnou. Dočkají se skalpu lídra Metropolitní divize?
    55:00 Alex DEBRINCAT - 4:3
     
    55:00
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Třetí přesilovkový úspěch vrací Chicagu těsný náskok! ALEX DEBRINCAT vyčkal v levém kruhu a dočkal se pasu od Hagela, rychlou střelou z první pak prostřelil Samsonova mezi rukou a betonem. Asistence: Brandon Hagel a Dylan Strome.
     
    54:38
    V pravém kruhu dlouho kvedlal s kotoučem Patrick Kane. Prostor ke střele nenašel, snahu vzdal a na modrou nahrál osamocenému Sethu Jonesovi.
     
    54:06
    Ilja Samsonov měl obrovské štěstí. Hagel tečoval střelu od modré čáry mezi jeho betony, ale vedle levé tyče! Přetrvává nerozhodný stav.
     
    53:42
    Ve středním pásmu T. J. Oshie podrazil Toewse a byť se hodně diví, tak po právu inkasoval dvě minuty. Chicago má velkou šanci strhnout vedení znovu na svou stranu v přesilovce.
     
    53:16
    Connor Murphy nastartoval dlouhým pasem Patricka Kanea. Po rychlé kličce na osu kluziště následovala forhendová rána po ledě, jež minula prostor mezi třemi tyčemi.
     
    52:33
    U levého mantinelu dostal hodně volného prostoru Alex DeBrincat. Na poslední chvíli se k němu stihl stáhnout Fehérváry a tvrdou ránu hokejkou zblokoval do ochranné sítě.
    51:57 Lars ELLER - 3:3
     
    51:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Lavioletteho zvládli primární cíl pro třetí třetinu, vyrovnali! LARS ELLER si vyměnil puk s Oshiem a v pádu vystřelil bekhendem. Fleurymu puk smolně propadl lapačkou a doputoval za brankovou čáru. Asistence: T. J. Oshie a Conor Sheary.
     
    51:16
    V těžké pozici na hraně brankoviště střílel Jonathan Toews bekhendem. Dezorientovaný Samsonov měl štěstí, touš proletěl vedle levé tyče.
     
    50:56
    Do útočné třetiny zavezl puk Michael Sgarbossa. Nahodil před bránu do míst, kde viděl Bäckströma, Švéda pokryl Murphy.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Chicago udržuje těsný jednobrankový náskok, Washington ale pokračuje v aktivním pojetí hry.
     
    49:52
    Caleb Jones udržel velký náskok na McMichaela a pod tlakem konkurenta zvládl i bezchybně rozehrát, pasem po pravém mantinelu zapojil do hry Kanea.
     
    49:21
    Individuálně zkusil štěstí T. J. Oshie. Stahovačkou se zkusil zbavit Jakea McCabea, ten protihráče za záda nepustil a puk urval pro sebe.
     
    48:37
    Na druhou stranu vystartoval Daniel Sprong. Po levém mantinelu dojel až za bránu, sám proti dvěma ale neměl žádnou šanci uspět.
     
    48:22
    Před branku Washingtonu si nebezpečně nabruslil Brett Connolly. Dostal od Carpentera pas do hokejky, ale příliš prudký, z bezprostřední blízkosti jej nedokázal nasměrovat mezi tři tyče.
     
    47:55
    John Carlson vypálil o poznání tvrdší projektil, ale ani on nezvládl najít prostor ve Fleuryho postoji, kanadského gólmana napálil do výstroje.
     
    47:22
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Connor McMichael. Protáhl se až před Fleuryho, jenže mu nezbylo dost sil na zakončení, puk poslal slabě vedle levé tyče.
     
    46:59
    Capitals oslabení přestáli bez úhony, mohou tak znovu střádat plány na vyrovnání. Čas však hraje proti nim.
     
    46:19
    Philipp Kurashev nahazoval na teč. Dylan Strome nezvládl změnit směr letu puku, Samsonov tak měl lehkou práci se zákrokem.
     
    45:44
    Na druhé straně měl možnost zakončit DeBrincat. Místo rány z první volil zpracování, které mu ale vůbec nevyšlo, hru přenesl za modrou čáru.
     
    45:23
    Paradoxně to byli hosté, kteří si při vlastním oslabení vypracovali slibnou příležitost. Fleury měl štěstí, že mu pokus Dowda vypadl těsně vedle pravé tyče.
     
    44:59
    Entwistleovi nezabránil v zakončení ani Lars Eller, který protihráče sekl přes hokejku. Mužům v pruhovaném tato skutečnost neunikla, dánskému forvardovi udělili menší trest.
     
    44:55
    Kubalík znovu v akci a provedl ji skvěle, když v přečíslení vybídl ke skórování Enwistlea, jeho ránu však parádním zákrokem lapačkou vyrazil Samsonov!
     
    44:21
    Na ledové ploše Dominik Kubalík, jenž vyzkoušel ránu od levého mantinelu. Cílové zařízení výrazně minul, Samsonov mohl zůstat klidným.
     
    43:38
    Forvard Blackhawks Ryan Carpenter zavezl černou gumu do útočného pásma a po mantinelu zkusil najít Toewse, toho ovšem přebruslil Justin Schultz.
     
    43:05
    Marc-Andre Fleury si může odškrtnout další úspěšný zákrok. Nutno podotknout, že měl celkem štěstí, Schultz totiž rychlou střelu nasměroval do jeho masky.
     
    42:50
    Domácí v plném počtu. MacKenzie Entwistle okamžitě po návratu na led spěchá vypomoci do defenzivy, Chicago totiž zůstává pod tlakem.
     
    42:17
    Nick Jensen si vyměnil kotouč s Ovečkinem, načež sám vyzkoušel střelecké štěstí. Kotouč poslal o kousek nad horní tyčku.
     
    41:47
    Od modré čáry vyprodukoval prudkou ránu Alexandr Ovečkin. Marc-Andre Fleury na puk velmi dobře viděl a zasáhl levým betonem.
     
    41:23
    Individuální akce Johnu Carlsonovi nevyšla. Na útočné modré si zkusil obhodit Murphyho, zadák se překvapit nenechal.
     
    40:50
    MacKenzie Entwistle za bránou soupeře ztratil stabilitu a přitom podrazil Fehérváryho. Střelec zatím rozhodující branky beze slova odjel na lavici hanby.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Chicago určitě nebude přehnaně spěchat do útoku a spíše počká, s čím přijde soupeř, ten musí vymýšlet.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:02.
     
    Po bezgólovém úvodním dějství se hokejisté rozhodli, že fanouškům ukáží parádní gólovou přestřelku. Skóre střetnutí otevřel ve 24. minutě Alexandr Ovečkin, jenž využil přesilovou hru. Početní převahu využili i domácí, a to dokonce dvakrát. Ve výhodě o dva hráče vyrovnal Alex DeBrincat, o osmnáct vteřin později poslal Jestřábi do vedení Philipp Kurashev. Domácí okamžitě ukázali, že umí skórovat i při hře pět na pět, třetí branku v rozmezí jedné minuty vsítil MacKenzie Entwistle. Opařený Washington vrátil do hry Daniel Sprong, krátce před odchodem do šaten překvapil Fleuryho svižnou střelou z úhlu.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 18 – 32.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:18 Daniel SPRONG - 3:2
     
    39:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Gól do šatny hostům rozhodně přijde vhod! DANIEL SPRONG zpoza brány vyjel a z otočky vypálil svižný pokus ze zápěstí, zaskočený Fleury touš spatřil až za svými zády. Drama je opět na světě! Asistence: Lars Eller.
     
    38:39
    Střelu Ovečkina po ledě vyrazil Fleury levým betonem, na dorážku byl připravený Lars Eller. Ze vzduchu ovšem dánský útočník touš minul.
     
    38:22
    Zadovka Larse Ellera neměla oči. John Carlson ještě zabojoval, ale kotouč dostihl až těsně za modrou čárou, vycouvat z útočného pásma proto museli i ostatní spoluhráči.
     
    37:36
    Další ránu ruský kanonýr v nejbližších vteřinách nepřidá. Oshiemu totiž sebral černou gumu z hokejky Seth Jones, bez váhání ji pak poslal až k Samsonovovi.
     
    37:08
    Marc-Andre Fleury správně očekával, že Nicklas Bäckström nahraje do levého kruhu Ovečkinovi, jeho tvrdou střelu ukryl kanadský brankář ve výstroji.
     
    36:50
    Šance pro Capitals, ti mají možnost dostat se na kontakt. Za podrážení Shearyho si odjel dvě minuty odsedět Calvin de Haan.
     
    36:12
    Velká bitva ve Fleuryho brankovišti o volný puk, gólman Blackhawks ho ovšem za záda nepustil! Roztáhl se na brankové čáře a touš nakonec našel pod levým betonem.
     
    35:30
    Tvrdá rána pro Washington, který ještě před malým okamžikem vedl, ale rázem prohrává o dva góly. Bude zajímavé sledovat, jak Lavioletteho družina na nastálý průběh zareaguje.
    34:29 MacKenzie ENTWISTLE - 3:1
     
    34:29
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Ta to je neuvěřitelné, další gól Blackhawks, třetí v průběhu jediné minuty! Hagelovu střelu vyrazil Samsonov jenom před sebe a MACKENZIE ENTWISTLE, na rozdíl od Schultze, puk sledoval a bekhendovou stranou hole jej nasměroval po ledě neomylně k pravé tyči. Asistence: Brandon Hagel a Jonathan Toews.
    34:13 Philipp KURASHEV - 2:1
     
    34:13
    Chicago právě vstřelilo branku!
    United Center bouří, Jestřábi vstřelili druhý gól v rozmezí osmnácti vteřin! Do brankoviště Washingtonu nahodil puk Dach a Jensen jej nezvládl odklidit do bezpečí. Trestal PHILIPP KURASHEV, bekhendem plácl do puku a ten propadl gólmanovi mezi betony. Asistence: Kirby Dach a Caleb Jones.
    33:55 Alex DEBRINCAT - 1:1
     
    33:55
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobná početní převaha využita, máme vyrovnáno! Kane nezištnou nahrávkou oslovil u pravé tyče připraveného ALEXE DEBRINCATA, Američan forhendovou střelou z první napálil černou gumu za bezmocného Samsonova. Asistence: Patrick Kane a Dominik Kubalík.
     
    33:48
    Jestřábi mají k dispozici sedmnáctivteřinovou přesilovou hru pěti proti třem! U pravého mantinelu totiž Nic Dowd smolně podrazil Caleba Jonese, pravice rozhodčího okamžitě vyletěla vzhůru.
     
    33:36
    Philipp Kurashev nahrál za bránu Kaneovi. Ten si dal větší pozor na modré čáře našel Setha Jonese, jeho pokus zápěstím skončil v lapačce Samsonova.
     
    33:05
    Chicago první minutu z přesilovky kombinovalo v útočné třetině, jenže chyběla střelba. Nakonec Kane nahrál přesně mezi dva hokejisty stojící na modré.
     
    32:05
    Krátce po velké příležitosti Capitals trest na hostující straně. Proti pravidlům hrál Martin Fehérváry, hákováním si pomohl k puku na úkor Kanea.
     
    32:00
    Štěstí vyzkoušel jiný z obránců Caps, a sice John Carlson. Od pravého mantinelu mířil k bližší tyči, právě tu z vnější strany orazítkoval.
     
    31:39
    Od modré čáry vypálil Martin Fehérváry. Houf hráčů stojící před Fleurym neprostřelil, McCabea napálil do chráněných míst.
     
    31:13
    Marc-Andre Fleury se mylně domníval, že po střele Bäckströma udržel černou gumu ve výstroji. Měl velké štěstí, že puk u pravé tyčky nejrychleji dojel spoluhráč Murphy.
     
    30:32
    Přečíslení tří proti dvěma řešil Carl Hagelin přihrávkou na střed Dowdovi, na zpětný pas švédský útočník nedosáhl.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Washington zásluhou přesilovkového zásahu Alexandra Ovečkina vede a směřuje za vítězstvím.
     
    29:44
    Capitals výhodu čerstvé pětice nevyužili. Kirby Dach totiž na buly přetlačil Sgarbossu a odrazem o mantinel dostal touš do střední třetiny.
     
    29:17
    Pod tlakem Dominik Kubalík pouze vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Nejen český útočník, ale i jeho spoluhráči z třetího útoku si tak neplánovaně pobyt na ledové ploše prodlouží.
     
    28:55
    Netrvalo dlouho a Washington znovu nabruslil do útočného pásma. Z vrcholku levého kruhu pálil Lars Eller jen do betonu brankáře.
     
    28:29
    Carl Hagelin zkusil tělem odstavit Setha Jonese, avšak inkasoval tvrdý, leč čistý hit. Před soupeřem se doslova sklonil.
     
    27:47
    Calvin de Haan poslal vysoký bekhendový oblouček do útočné třetiny a sám zkusil puk dojet, velkou ztrátu na Jensena ovšem smazat nedokázal, byť nabral větší rychlost.
     
    27:30
    S lehkým nahozením Caleba Jonese od modré čáry neměl Ilja Samsonov žádné problémy. Černou gumu schoval ve výstroji a způsobil přerušení hry.
     
    26:36
    Pas slovenského beka po pravém mantinelu měla oči. Alexej Protas nabral velkou rychlost a procpal se až před bránu, jenže v klíčový moment ztratil nad kotoučem kontrolu a nechal ho za tělem.
     
    26:20
    John Carlson udržel náskok na Brandona Hagela a za vlastní bránou přenesl hru po mantinelu na Fehérváryho, jenž měl výrazně více času na konstruktivní rozehrávku.
     
    25:51
    Na druhé straně už znovu úřaduje elitní formace Capitals. Alexandr Ovečkin tentokráte v roli nahrávajícího našel mezi kruhy Ellera, jeho pokus vytáhl Fleury vyrážečkou nad břevno.
     
    25:22
    MacKenzie Entwistle měl proti sobě posledního protihráče, tím byl Justin Schultz. Forvard volil kličku po levém mantinelu, obránce jej obral čistým způsobem.
     
    24:57
    Útok i na druhé straně. Fleury ovšem zasahovat nemusel, obětavě padající Connor Murphy srazil ránu od levého mantinelu do ochranné sítě.
     
    24:29
    S rychlou opovědí chtěl přispěchat Dylan Strome. Tváří v tvář Samsonovovi trefil gólmana jenom do výstroje, Rus měl velké štěstí.
    23:36 Alexandr OVEČKIN - 0:1
     
    23:36
    Washington právě vstřelil branku!
    Nekompromisní ALEXANDR OVEČKIN! Do své tradiční přesilovkové pozice, tedy do levého kruhu, dostal nahrávku od Oshieho a tvrdou forhendovou střelou k bližší tyči rozvlnil síť za zády marně se přesunujícího Fleuryho. Asistence: T. J. Oshie a Nicklas Bäckström.
     
    22:50
    John Carlson ještě udržel dění v útočném pásmu. Poradil si i s dotírajícím Kanem a za bránu soupeře nahrál osamocenému Oshiemu.
     
    22:21
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší hráči Capitals. V útočném pásmu se zbytečného faulu dopustil kapitán Jonathan Toews, při bekhendovém vyhození van Riemsdyka protihráče zahákoval.
     
    21:44
    Pěkný hit předvedl Connor Murphy. Nevšímal si puku a na hraně pravidel přišpendlil k mantinelu Ellera, rozhodčí nechali střet bez reakce.
     
    21:11
    Nedorozumění mezi Martinem Fehérvárym a Sgarbossou vedlo k zakázanému uvolnění, forvard na dlouhý pas slovenského kolegy nedosáhl.
     
    20:32
    Dlouho si Capitals pobytu v útočné třetině neužili. Brett Connolly nabral stejnou rychlost jako Bäckström, jehož odzbrojil čistým způsobem.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Buly vyhrál Nicklas Bäckström na Oshieho, ten okamžitě najel do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:05.
     
    První třetina zápasu mezi Chicagem a Washingtonem branku nenabídla. Více ze hry mají podle očekávání Capitals, ale na Fleuryho, pro nějž byl před utkání připraven ceremoniál na oslavu 500 vítězství v NHL, zatím recept nenašli. Nejblíže gólu měli Eller a McMichael, svůj únik ovšem nezvládl přetavit v gól ani jeden. Na druhé straně měl velkou příležitost DeBrincat, který nikým neatakován v levém kruhu promáchl parádní nahrávku od Kanea.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 13.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    V situaci dvou proti dvěma volil Dylan Strome zakončení. Ilja Samsonov s touto volbou počítal a levým betonem vykopl touš do bezpečí.
     
    19:23
    V útočné třetině vybojoval kotouč do své moci Conor Sheary. Nahodil před bránu, kde v souboji o puk kraloval bránící Murphy.
     
    18:44
    Alexandr Ovečkin vypálil pořádnou dělovku od levého mantinelu, Fleury vystrčil lapačku proti puku v poslední chvíli.
     
    18:22
    Nebezpečí i na druhé straně. DeBrincat nahrával před bránu Kaneovi, jeho ránu z bezprostřední blízkosti schytal Oshie do brusle.
     
    17:53
    Velkou příležitost si vypracoval Connor McMichael. Využil díry ve středu kluziště, únik zakončil bekhendovým pokusem do pravého betonu gólmana.
     
    17:30
    Ovečkina v rohu kluziště obranného pásma přetlačil Seth Jones. Zvedl hlavu a nahrál Kubalíkovi, český útočník vyjel s toušem do střední třetiny.
     
    16:55
    Dlouho hráči Blackhawks v útočné třetině nepobyli. Jonathan Toews nahrávkou naslepo očekával na modré čáře Caleba Jonese, ten si ovšem sjel k mantinelu.
     
    16:26
    Chicago souvislejší tlak soupeře nepřipustilo, Jonathan Toews vystihl pas na modrou, kde číhal Schultz. Jestřábi vyzkoušeli rychlý brejk, ránu Stillmana z velké dálky si Samsonov po zákrokem výstrojí vyrážečkou stáhl pod betony.
     
    15:44
    Do útočné třetiny Capitals dění hry vrátil Trevor van Riemsdyk. Šikovně nahodil do míst, kam najel Ovečkin, ten zklidnil hru pasem po mantinelu na Dowda.
     
    15:18
    Důležité vhazování v obranné třetině Kirby Dach proti Bäckströmovi zvládl, posléze hru do středního pásma přenesl Seth Jones.
     
    14:55
    Daniel Sprong je na ledě, Chicago tak nezvládlo přetavit v gól ani druhou početní převahu, v níž měl paradoxně největší příležitost hostující Eller.
     
    14:31
    Washington ukazuje, že mu nedělá žádné problémy útočit i v nerovnoměrném počtu hokejistů na ledě. Zakončení Oshieho vytěsnil Fleury lapačkou.
     
    13:44
    Na druhé straně zahrozil Patrick Kane. Proti poslednímu protihráči Carlsonovi zkusil kličku na střed, americký zadák se nachytat nenechal.
     
    13:20
    Po chybě při rozehrávce vystartoval do úniku Lars Eller. Pod tlakem si nemohl dovolit kličku, bekhendem zakončil do pravého Fleuryho betonu.
     
    12:51
    A právě Daniel Sprong je druhým vyloučeným hokejistou druhé třetiny. Po levém mantinelu jedoucího de Haana zastavil držením.
     
    12:36
    S napadajícím Sprongem si hravě poradil Calvin de Haan, když soupeři udělal odvážnou kličku k mantinelu a rázem si vytvořil mnohem více prostoru na rozehrávku.
     
    12:20
    Entwistle si ze vzduchu chtěl posunout kotouč do jízdy, ale černá guma jen proletěla za jeho záda, do střední třetiny ji vzápětí odehrál Jensen.
     
    11:42
    Po Toewsem vyhraném vhazování od mantinelu okamžitě střílel Brandon Hagel. Samsonov se ani v tomto případě nenechal zaskočit a puk zastavil pravým betonem.
     
    11:18
    Pomalé nahození se stalo snadnou kořistí Ilji Samsonova. Na rozehrávku si ovšem netroufl, protože se k němu velkou rychlostí blížil MacKenzie Entwistle.
     
    10:59
    Tlak Capitals ještě chvíli pokračoval, ale Fleury prozatím udržel čisté konto, pravým betonem zastavil pokus z levého kruhu.
     
    10:22
    Conor Sheary v rohu kluziště vybojoval kotouč a nahodil nebezpečně před bránu. Kotouč se odrazil k Oshiemu, ten ze vzduchu nezvládl těžké sklepnutí do sítě.
     
    09:53
    Jediný nizozemský hokejista v NHL Daniel Sprong projel přes modrou čáru v rámci pravidel, načež střílel forhendem na zadní, levou tyč. Fleury včas vytrčil vyrážečku, aby stihl zasáhnout.
     
    09:32
    Přerušení způsobil ofsajd Capitals. Connor McMichael musel jít do kličky proti vyjetému obránci Murphymu, s touto skutečností nepočítal Sprong.
     
    08:55
    Alex DeBrincat už mohl střílet, ale v posledním okamžiku se rozmyslel a nahrál do levého kruhu Kaneovi, ten rozvlnil boční síť.
     
    08:31
    Úvodní dějství zatím příliš přerušení nenabízí, hraje se v rychlém tempu. Kane vyslal do šance Stillmana, jemuž v klíčový okamžik ujel puk z čepele hole.
     
    07:58
    Šanci ukázat se v sestavě Jestřábů dostal Brett Connolly. Prodral se až za bránu Washingtonu, z toho prostoru vymyslel nepřesný pas na Setha Jonese.
     
    07:21
    Hledištěm to pouze zahučelo. Patrick Kane povedenou žabičkou přihrál na hranu brankoviště DeBrincatovi, ten dnes podruhé touš úplně minul.
     
    06:35
    Ovečkin po vypršení trestu rovnou zůstal na ledové ploše, a dokonce si vypracoval příležitost, od levého mantinelu střílel forhendem na zadní tyč, ale na Fleuryho nevyzrál.
     
    06:12
    S koncem Ovečkinova trestu střílel z ostrého úhlu na zadní tyč Dominik Kubalík. Ránu českého útočníka vykopl Samsonov levým betonem.
     
    05:41
    Tlak Blackhawks pokračoval. Nakonec slabě nahazoval Kirby Dach, Ilja Samsonov s tímto pokusem neměl větší problémy.
     
    05:23
    Seth Jones ukázal výborný přehled ve hře, když po nahrávce do pravého kruhu bleskově přenesl hru doleva na DeBrincata, ten ve velké příležitosti promáchl.
     
    04:45
    Úvod početní převahy domácím vůbec nevyšel. Po buly nejprve vyhodil přes všechny čáry Dmitrij Orlov, následně Nick Jensen zastavil Toewse.
     
    04:06
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Menší dvouminutový trest vyfasoval Alexandr Ovečkin, ruský harcovník zahákoval Caleba Jonese.
     
    03:59
    Za bránou Chicaga dobuslil volný puk nejrychleji Lars Eller. Nedostal ani centimetr volného prostoru, zadovkou naslepo oslovil pouze soka DeBrincata.
     
    03:17
    Levou stranou zavel kotouč do útočné třetiny Philipp Kurashev. Zkusil obtočit soupeřovu svatyni a bekhendem jej zasunout k bližší tyči, Samsonov se nachytat nenechal.
     
    02:49
    Z pravého kruhu vypálil zajímavou ránu ze zápěstí Michael Sgarbossa. Fleury zakročil levým betonem, následně černou gumu do bezpečí odklidil Seth Jones.
     
    02:21
    Postavení mimo hru zastavilo útočnou akci Chicaga. Riley Stillman vrhl lehce zlostný pohled po Stromeovi, který způsobil přerušení hry.
     
    01:55
    Caleb Jones rozehrávku nestihl, po mantinelu přihrál mimo dosah Kaneovi, jenž alespoň zvládl touš protečovat za bránu Samsonova.
     
    01:24
    Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Nic Dowd. Vzápětí se chtěl natlačit před bránu, ale tělem jej ponechal v rohu Jake McCabe.
     
    00:42
    Hokejisté Capitals vybojovali útočnou třetinu, ale dlouho v něm nepobyli. Dmitrij Orlov vypíchl černou gumu kličkujícímu DeBrincatovi.
     
    00:10
    A zápas začal! Na buly kraloval Nicklas Bäckström, jenž zažívá velký návrat, po operaci levé kyčle dnes hraje první utkání v sezóně!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dost bylo oslav, za malý okamžik začne utkání! Fleury se musí zkoncentrovat, protože i dnes jej trenér King vybral jako jedničku, Kanaďan má tedy možnost rovnou načít šestou stovku vítězství.
    Dojemné video věnované Fleurymu k oslavě jeho 500 vítězství
     
    Právě Patricka Roye a Martina Brodeaura doplnil Fleury ve statistice gólmanů, kteří vybojovali 500 vítězství. Na ledové ploše k němu přijela týmová dvojka Kevin Lankinen, jenž oslavenci odkryl speciální masku na Fleuryho počet vyrobenou.
     
    Kanadskému gólmanovi na světelné kostce nahrálo video s gratulací několik hvězd, mezi nimi i jiné gólmanské legendy Patrick Roy a Martin Brodeaur. Dojemné video si pro něj připravila i manželka s dětmi, komentující jedny z jeho nejlepších zákroků kariéry.
    Marc-Andre Fleury v Montrealu vychytal 500. nulu a dnešní utkání je věnováno jemu, čemuž odpovídali i dresy spoluhráčů při rozbruslení
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: M.-A. Fleury (Lankinen) – S. Jones, de Haan, C. Murphy, C. Jones, McCabe, R. Stillman – P. Kane (A), D. Strome, DeBrincat (A) – Brett Connolly, J. Toews (C), Hagel – Kurashev, Dach, D. Kubalík – R. Carpenter, Jo. Slavin, Entwistle.
    Trenér: Derek King

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – Protas, Eller, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Sheary – Sprong, Sgarbossa, McMichael – Malenstyn, N. Dowd, Hagelin.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Dwyer, O'Rourke – Toomey, Cherrey.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Dominik Kubalík (CHI)
    Vítek Vaněček (WSH)
    Martin Fehérváry (WSH)
     
    Washington Capitals

    Washington je řazen k nejlepším týmům NHL a letos potvrzuje, že právem. Capitals aktuálně vévodí Metropolitní divizi se ziskem 40 bodů, přičemž na Hurikány z Caroliny mají k dobru jediný bod, zároveň ovšem odehráli o jedno utkání více. Lavioletteho družina v předešlých čtyřech střetnutích hned třikrát zvítězila, v doposud posledním zápase vyhrála 3:2 po prodloužení na ledě Buffala. Týmové produktivitě vévodí Alexandr Ovečkin, jenž nasbíral 44 bodů a za vedoucí edmontonskou dvojicí kanadského bodování Draisaitl, McDavid zaostává o bod.
     
    Chicago Blackhawks

    Jenom jeden tým je v Centrální divizi tabulkově hůře postavený, než právě Chicago. Jestřábi v dosavadních 27 zápasech nasbírali pouhých 22 bodů a na čtvrtou příčku, jež zajišťuje postup, ztrácí už třináct bodů, před Arizonou jsou rozdílem deseti bodů. Kingova družina drží neuvěřitelnou sérii, už po 12 utkání totiž střídá vítězství s porážkami. Pokud má pokračovat, musí dnes Capitals porazit, naposledy totiž těsně prohrála 4:5 v Torontu. Nejproduktivnějším hráčem týmu je americký Seth Jones s 23 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Chicagem a Washingtonem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 34. DeBrincat (P. Kane, D. Kubalík), 35. Kurashev (Dach, C. Jones), 35. Entwistle (Hagel, J. Toews), 55. DeBrincat (Hagel, D. Strome), 62. C. Jones (Dach, P. Kane) – 24. Ovečkin (Oshie, Bäckström), 40. Sprong (Eller), 52. Eller (Oshie, Sheary), 60. Sheary (Ovečkin, Carlson)


    Chicago Blackhawks: M.-A. Fleury (Lankinen) – S. Jones, de Haan, C. Murphy, C. Jones, McCabe, R. Stillman – P. Kane (A), D. Strome, DeBrincat (A) – Brett Connolly, J. Toews (C), Hagel – Kurashev, Dach, D. Kubalík – R. Carpenter, Jo. Slavin, Entwistle.
    Tréner: Derek King

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – Protas, Eller, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Sheary – Sprong, Sgarbossa, McMichael – Malenstyn, N. Dowd, Hagelin.
    Tréner: Peter Laviolette

    Rozhodca: Dwyer, O'Rourke – Toomey, Cherrey

    Diváci: 18 260