Cadiz – Granada 1:1 (kon.)
koniec
Cadiz CF
1:1 (1:0)
Granada CF
cz Pondelok 13.12.2021, 21:00 • Estadio Nuevo Mirandilla • Španielska LaLiga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:09:27)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:8. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:10.
     
    Pondělní dohrávka 17. kola španělské LaLigy mezi Cádizem a Granadou skončila nerozhodným výsledkem 1:1. Andaluské derby gólově otevřel ve 32. minutě Santiago Arzamendia, jehož střelu si do vlastní sítě hlavou prodloužil Torrente. Hosté ovšem nesložili zbraně a ve druhém poločase byli výrazně lepším týmem. Zaslouženého vyrovnání se dočkali v 88. minutě, kdy střelu Jorgeho Moliny tečovali hned dva bránící fotbalisté, přesto nakonec míč skončil v síti. V nastaveném čase ještě arbitr Oriz za úder loktem vyloučil domácího Salviho, ale Granada už nedostala prostor přesilovku využít.

    Tabulkově se toho pro ani jeden tým moc nezměnilo. Cádiz sice poskočil na 18. místo před Getafe, ale nadále zůstává v sestupovém pásmu. Granada je mimo něj na 15. pozici, nicméně náskok na dnešního soupeře zůstává na třech bodech.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zřejmě poslední akci utkání přerušil Marcos Mauro López úmyslným podražením Baccy. Moc dobře věděl, že i on dostane žlutou kartu, ta je ovšem v jeho případě první.
     
    90+3
    Domácí odehrají poslední okamžiky zápasu v deseti! Salvi se na polovině hřiště ohnal loktem po Millovi a rozhodčí mu okamžitě udělil druhou žlutou, tedy následně i červenou kartu.
     
    90+2
    Rozehrávku volného přímého kopu si vzal na starosti Luis Milla. Míči dal příliš malou výšku, Jens Jönsson bez problémů odhlavičkoval kulatý nesmysl do autu.
     
    90+1
    Žlutý trest si vysloužil Juan Cala. Zezadu tvrdě přebrousil kotníky Puertase, v tomto případě nebylo co řešit.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    88
    Granada právě vstřelila branku!
    Hosté následně rozehrávali svůj první rohový kop v utkání, z nějž vytěžili ohromně důležitou vyrovnávací trefu! Krkolomným způsobem balón doputoval až k JORGEMU MOLINOVI, jehož ránu tečovali hned dva protihráči, ale co bylo nejdůležitější, míč rozvlnil síť!
     
    87
    Z hranice šestnáctky střílel Jorge Molina. Výbornou práci odvedl Marcos Mauro López, který špičkou levé kopačky tečoval balón vedle domácí svatyně.
     
    86
    Netrvalo dlouho a fotbalisté v bílo-červených dresech znovu získali míč do svého držení. Luis Javier Suárez přetáhl centr na Baccu, Carlos Akapo sklonil hlavu a nechal míč doletět mimo hrací plochu.
     
    85
    Přímý volný kop Granady neskončil kýženém vyrovnávacím gólem. Proti centru Puertase vyskočil nejvýše bránící Jens Jönsson.
     
    84
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Anthony Lozano, přichází Milutin Osmajić.
     
    83
    Rozhodnutí měl na kopačce Anthony Lozano. Do malého vápna obdržel ideální nahrávku od Alarcóna, ale z bezprostřední blízkosti napálil pouze blokujícího Ariase.
     
    82
    Carlos Bacca si všiml, že Ledesma není v ideálním postavení. Zakončení z těžké pozice mu ovšem vůbec nevyšlo, z otočky poslal brankáři míč přímo do rukavic.
     
    81
    Proti balónu vystartoval Jeremías Ledesma. Lehce podcenil výšku míče, ale nakonec si poradil, ve výskoku levou rukou vyboxoval balón mimo nebezpečí.
     
    80
    Faul i na druhé straně, a to ve výrazně zajímavější pozici. U levé lajny Tomás Alarcón stáhl k zemi Escudera a na centr se chystá Puertas.
     
    79
    Příliš agresivní byl v souboji s Lozanem Germán Sánchez. Arbitr Ortiz přerušil hru a nařídil přímý kop pro Cádiz kousek za polovinou hřiště.
     
    78
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Carlos Neva, přichází Sergio Escudero.
     
    77
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Iván Alejo, přichází Rubén Sobrino.
     
    76
    Přetažený centr Fernándeze mířil do mít, kam nabíhal Salvi. Toho ovšem výborně pokryl Milla, Luís Maximiano bude odkopávat od brány.
     
    75
    Dlouhý odkop domácího gólmana kontroloval Germán Sánchez. Nikým nenapadán hlavou chytře prodloužil za sebe do rukavic Maximiana.
     
    74
    Carlos Bacca je po příchodu na hřiště hodně vidět. Z hranice velkého pokutového území střílel technicky na zadní tyč, Ledesma změnu skóre nepřipustil.
     
    73
    Domácí vedení nenavýšili. Fernández průnikovou přihrávkou mezi dva obránce oslovil Salvi, jenž smolně zaškobrtl o levou nohu Milly a skončil na trávníku.
     
    72
    Jeremías Ledesma výborně vyběhl a sebral balón před Molinou. Dlouho neotálel a výhozem na Fernándeze rozjíždí brejkovou akci...
     
    71
    Útok Cádizu pokračoval rohovým kopem. Balón se snesl na hlavu úplně volného Marcose Maura Lópeze, překvapený obránce zakončil vedle levé tyče.
     
    70
    Nafilmovat penaltu zkusil Anthony Lozano. Neuspěl a může být rád, že neinkasoval žlutou kartu za simulování. Ta by byla druhá, takže by následovalo vyloučení.
     
    69
    Aktivita hostujícího mužstva pokračuje. Dalekonosným projektilem chtěl gólmana zaskočit Antonio Puertas, výrazně však minul pravou tyč.
     
    68
    Hosté se ještě dožadovali, že zakončujícího Molinu fauloval Jönsson. Arbitr Ortiz si celou situaci nechal zkontrolovat u videa, penalta se kopat nebude.
     
    67
    Velká příležitost nekončí vyrovnávacím gólem! Baccův centr si Jorge Molina zpracoval příliš daleko od těla, na dlouhou nohu pak vystřelil vedle levé tyče.
     
    66
    Hodně odvážný pokus v podání Anthonyho Lozana. Z hranice velkého pokutového území vypálil pravačkou vysoko nad.
     
    65
    Po pravé lajně nastartoval motory Luis Javier Suárez. při zpracování ovšem na zpomalil, čehož využil Jens Jönsson, balón soupeři sebral a zapojil do hry osamoceného Alacóna.
     
    64
    Faul i na druhé straně. Raúl Torrente nepočítal s tím, že by před něj Marcos Mauro López stihl natlačit tělo, ve výskoku soka pravou nohou podrazil.
     
    63
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Alberto Soro, přichází Carlos Bacca.
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Quini, přichází Santiago Arias.
     
    62
    Standardní situace Granadě vůbec nevyšla. Antonio Puertas vyslal příliš vysoký centr, na něž žádný ze spoluhráčů nedosáhl.
     
    61
    Třetím hráčem potrestaným žlutým kartónkem je domácí Salvi. Nohu zvedl příliš vysoko, bolestivě jí zasáhl do obličeje stopera Sáncheze.
     
    60
    Dlouhý obranný odkop Álexe Fernándeze skončil u brankáře Maximiana. Neváhal a kulatý nesmysl sebral do rukavic, načež jej hodil k nohám Milly.
     
    59
    Do protiútoku zkusil vystartovat Anthony Lozano. Žádný spoluhráč ho ale nepodpořil, sám proti třem neměl fotbalista Cádizu šanci uspět.
     
    58
    Ofenzivu podpořil Ángel Montoro. Dostal výbornou nahrávku do pokutového území, pravým nártem však vypálil vysoko nad břevno.
     
    57
    Za dlouhým pasem Sáncheze se Lozano vůbec nerozběhl. Nechal nerušeně hrát gólmana Ledesmu, ten sáhl k dlouhému odkopu.
     
    56
    Hosté jsou v dosavadním průběhu druhé půle výrazně aktivnějším týmem. mají ovšem velké problémy proniknout skrze výborně zorganizovanou defenzivu soupeře.
     
    55
    Dalekonosný pokus vyprodukoval Antonio Puertas. Jeremías Ledesma měl poměrně velké problémy se zachycením míče, uspěl nadvakrát.
     
    54
    Další akce Granady začíná až u brankáře Maximiana. Malou domů bleskově zpracoval a rozehrál na pravou stranu k nohám Torrenteho.
     
    53
    Příliš prudce si míč předkopl Antonio Puertas. Může se zlobit jen a pouze na sebe, že kulatý nesmysl už nezachytil ve hře.
     
    52
    Anthony Lozano podstoupil nerovný souboj s Maximianem. Brankář využil skutečnosti, že může používat ruce, tou levou míč vyboxoval ven z šestnáctky.
     
    51
    Na druhý pokus Salvi míč získal. Od pravé lajny se odhodlal k centru, Carlos Neva v hlavičkovém souboji předčil Jönssona.
     
    50
    A znovu Maximiano. Tentokráte vyběhl mimo pokutové území, aby balón odpálil do zámezí před sprintujícím Salvim.
     
    49
    Do akce se zapojil rovněž Luís Maximiano. Poté, co obdržel malou domů od Sáncheze odkopl kulatý nesmysl na útočnou polovinu.
     
    48
    Výborně zareagoval domácí gólman Jeremías Ledesma. Správně očekával, že Luis Milla balón nakopne, sebral si jej na hranici šestnáctky.
     
    47
    Trenéři udělali o poločasové přestávce dohromady tři změny. O jednu navíc udělal překvapivě domácí kouč, jenž kromě střelce gólu Arzamendii vystřídal i Faliho, za hosty skončil Gonalons.
     
    46
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Santiago Arzamendia, přichází Salvi.
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Fali, přichází Marcos Mauro López.
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Maxime Gonalons, přichází Ángel Montoro.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:06.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Cádizem a Granadou přineslo jediný gól, o nějž se postaralo domácí mužstvo. Stalo se tak ve 32. minutě, kdy si odražen míč našel Santiago Arzamendia a s velkou pomocí tečujícího protihráče Torrenteho rozvlnil síť za zády Maximiana. kromě vstřelené branky první poločas příliš vzrušení nenabídl. Slibnou příležitost měl ještě straně Granady Suárez, ale jeho ránu Ledesma vyrazil levou rukou. Jinak je k vidění spíše boj ve středu hřiště a velkou roli hrají i emoce. Rozhodčí Ortiz měl krátce před odchodem do kabin co dělat, aby udržel kontrolu nad hrou.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Marně zkoušel Anthony Lozano vybojovat standardku v podobě rohového kopu. Sice nastřelil Gonalonse, ale v době, kdy už míč byl za brankovou čárou.
     
    45+2
    Puertas přihrál do vnitra pokutového území Jorgemu Molinovi. K němu se okamžitě přiřítili dva protihráči, kteří jej čistým způsobem odzbrojili.
     
    45+1
    Vysoký balón Milly od levé lajny prodloužil Alberto Soro vysoko na brány, domácí gólman Jeremías Ledesma mohl zůstat klidným.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.
     
    44
    Vysoký balón skončil v náruči Luíse Maximiana. Brankář Granady měl jednoduchou práci, míč letěl totiž přesně do míst, kde stál.
     
    43
    Fotbalisté v červeno-bílých dresech hodně protestovali poté, co Ortiz odpískal faul Millovi po střetu s Jönssonem. Standardka pro Cádiz!
     
    42
    Iván Alejo udělal to nejlepší, co v danou chvíli mohl. Tělem odstavil Gonalonse a zezadu se jím nechal faulovat.
     
    41
    Mizerný aut v podání Álexe Fernándeze. Lozanovi hodil míč po lajně, jenže útočník očekával balón do nohy, zůstal stát na místě.
     
    40
    Napětí stoupá. Po ostrém zákroku Lozana hosté požadovali jeho vyloučení, ale neúspěšně, naopak si za hodně hlasité protesty říkal o trest Sánchez. Těsně mu unikl.
     
    39
    Z ještě větší dálky vypálil Maxime Gonalons. Rána francouzského záložníka měla k úspěchu hodně daleko, míč proletěl vysoko nad bránou.
     
    38
    Luis Javier Suárez poslal Ledesmovi pozdrav z dvaceti metrů. Domácí gólman udržuje čisté konto, ránu soka bezpečně skryl v rukavicích.
     
    37
    Germán Sánchez je za faul proti Lozanovi potrestán žlutou kartou, ale tu si vykoledoval i domácí útočník, a to zřejmě za přílišné protesty, pro soupeře chtěl kartu tmavší barvy.
     
    36
    Standardka pro Cádiz. Luis Milla se hodně rozčiluje, neboť má pocit, že Lozana vůbec netrefil. Domácí forvard ovšem spadl k zemi a arbitr Ortiz nařídil volný přímý kop.
     
    35
    Gól by střetnutí mohl jen prospět. Zatím nesledujeme příliš atraktivní střetnutí, nicméně Granada nyní musí výrazně přidat směrem do ofenzivy.
     
    34
    Ještě probíhala konzultace rozhodčího s videorozhodčím, zda střele nepředcházel nedovolený zákrok na Puertase. Nebylo tomu tak, gól zůstal v platnosti.
     
    32
    Cádiz právě vstřelil branku!
    Hodně šťastný gól, ale i takové se pochopitelně počítají! Standardka domácích skončila neúspěchem, avšak odražený balón skončil u SANTIAGA ARZAMENDII, zdánlivě ledabylou střelu třiadvacetiletého Paraguayce hlavou smolně prodloužil do vlastní sítě Torrente.
     
    31
    V těžké situaci si Luis Javier Suárez neporadil ideálně. Pod tlakem dvou protihráčů zkusil napálit Faliho a vybojovat roh, míč se ovšem odrazil zpátky do hry a k domácímu Alarcónovi.
     
    30
    V plné rychlosti odcentroval Alfonso Espino přesně do míst, kam sběhl Anthony Lozano. Obtížnou ránu z první poslal nad břevno.
     
    29
    Alejovi moc nechybělo. Centr Alarcóna měl oči, jenže domácí fotbalista vyskočil příliš v brzy a při dopadu již na kulatý nesmysl nedosáhl.
     
    28
    Na trávník se skácel Álex Fernández, co jej Antonio Puertas neúmyslně trefil zdviženou nohou do levé ruky. Jasný faul, hráč Granady neprotestoval.
     
    27
    Jens Jönsson správně tušil, že Puertas bude hrát přes Suáreze. Před protihráče natlačil tělo a pod tlakem zvládl nahrát Fernándezovi.
     
    26
    Stoper Sánchez navíc při pádu k zemi nepříjemně narazil obličejem do levého kolena vyběhnuvšího gólmana Maximiana. Momentálně je v péči lékařů.
     
    25
    Moc Lozanovi nechybělo, aby se procpal před Sáncheze a rázem stál sám před gólmanem. Pomohl si proti stoperovi útočným faulem, což pozornosti rozhodčího neuniklo.
     
    24
    Útok Cádizu pokračoval rohovým kopem. Santiago Arzamendia šikovně prodloužil míč na Espina, jehož ránu nártem k bližší tyči Maximiano vykopl.
     
    23
    Álex Fernández si navedl hrací předmět kousek za velké vápno a střílel k levé tyči. Maximiano poděkoval Sánchezovi, jenž balón zblokoval mimo tři tyče.
     
    22
    Rychle na druhou stranu. Avšak ani Jeremías Ledesma nezaváhal a nepřipustil změnu skóre, střílený centr mířený na jeho osobu zalehl v malém vápně.
     
    21
    Hostující gólman nezaváhal ani o chvilku později. Vyběhl proti dlouhému míči Jönssona až na konec velkého pokutového území a kulatý nesmysl sebral kousek před Alarcónem.
     
    20
    Z dvaceti metrů natáhl ke střele Álex Fernández. Luís Maximiano se překvapit nenechal, přízemní pokus bez větších problémů lapil do rukavic.
     
    19
    Za dlouhým nákopem Faliho sprintoval Iván Alejo. Nevyšel mu ale vůbec dobře krok, míč dostihl až za postranní čárou.
     
    18
    Proti pravidlům hrál Tomás Alarcón. Tak dlouho okopával Germána Sáncheze, až donutil arbitra Ortize přerušit hru.
     
    17
    Domácí gólman se v posledních minutách nenudí. Tentokráte vystartoval po míči letící pro změnu od levé lajny, i v tomto případě raději jenom vyboxoval.
     
    16
    Aktivita Granady pokračuje. Zprava centroval do vnitra pokutového území soupeře Alberto Soro, před Puertasem boxoval Ledesma.
     
    15
    Nejlepší střelec Granady v sezóně Luis Javier Suárez další kousek do sbírky nepřidal! Povedenou kličkou obelstil Faliho, načež střílel nebezpečně z levé strany šestnáctky po zemi na zadní tyč, ale Ledesma s touto variantou počítal a levou rukou zabránil míči v cestě do sítě.
     
    14
    V souboji fotbalistů s číslem 15 na dresu uspěl Carlos Akapo. Tak dlouho na Nevu tlačil, až ho donutil k odkopu do zámezí.
     
    13
    K odvážné malé domů sáhl z poloviny hřiště Maxime Gonalons. Luís Maximiano zvládl zpracování na jedničku a přenesl hru k pravé lajně, kde byl osamocený Puertas.
     
    12
    Lozano spadl v pokutovém území, ale sám si byl určitě moc dobře vědom, že po střetu se Sánchezem se penalta kopat nebude.
     
    11
    Vzrušení bylo zbytečné. Anthony Lozano dostal nahrávku do samostatného úniku a střelou na zadní tyč trefil levou nohu Maximiana. Po dohrání akce vyletěl do vzduchu praporek pomezního signalizující ofsajd.
     
    10
    Granada se osmělila a je to ona, jež momentálně diktuje tempo hry. Zatím ovšem kolem poloviny hřiště, dále ji soupeř zatím nepustil.
     
    9
    Tvrdě dopadl na trávník Iván Alejo poté, co jej tělem tvrdě atakoval Alberto Soro, jemuž následně nevyšel odvážný pas na Millu.
     
    8
    Sám proti dvěma nevymýšlel Maxime Gonalons nic složitého. Otočil se čelem k vlastní bráně a zapojil do hry stopera Sáncheze.
     
    7
    Luis Javier Suárez si rozmyslel průnik středem, zvolil konstruktivní rozehrávku přes Nevu. Jeho pas zblokoval Jönsson do zámezí.
     
    6
    Netrvalo dlouho a kulatý nesmysl se opět ocitl v blízkosti šestnáctky Granady. Střílený centr Lozana se stal kořistí Nevy.
     
    5
    Lehce za dres zatažený Álex Fernández rozhazoval rukama marně. Germán Sánchez získal balón a poslal ho na útočnou polovinu.
     
    4
    Domácí zahrávali dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Nebezpečnější byl ten druhý, kdy balón nebezpečně poskakoval malým pokutovým územím, načež jej zvládl odpálit mimo nebezpečí Antonio Puertas.
     
    3
    Quini tvrdě dotíral na Fernándeze. Povalil jej k zemi a rozhodčí neodpískal. Domácí středopolař se ovšem bleskově zvedl a posunul míč k Falimu.
     
    2
    Andaluské derby odstartovalo! Souboj dvou letošních nováčků je z hlediska tabulkového postavení hodně důležitý, získané body ať jednomu či druhému mohou výrazně pomoci k záchraně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Cádiz CF: Ledesma – Akapo, Fali, Cala, A. Espino – Jönsson, Alarcón, Álex Fernández – Alejo, Lozano, Arzamendia.
    Náhradníci: Gil – Bastida, Calderón, Harojan, Chapela, Chust, Jiménez, Mauro López, Negredo, Osmajić, Salvi, Sobrino.
    Trenér: Álvaro Cervera

    Granada CF: Maximiano – Quini, G. Sánchez, Torrente, Neva – Puertas, Milla, Gonalons, Soro – J. Molina, Suárez.
    Náhradníci: A. Escandell – Abram, S. Arias, Bacca, Escudero, Eteki, Monchu, Montoro, P. Sánchez, Ruiz.
    Trenér: Robert Moreno

    Rozhodčí: Ortiz – Villaseñor, Estévez.
     
    Granada CF

    Ani Granada nemá jistotu prvoligové příslušnosti pro příští sezónu ani. Nasbírala totiž 15 bodů, takže před Cádizem je pouze o tři body. Morenova družina zapsala vítězství ve třech případech, postupně porazila Sevillu, Levante a Alavés. Právě na půdě Alavés odehrála ligové utkání minulý týden. Střelecké produktivitě celku vévodí čtyřgólový Kolumbijec Luís Suárez.
     
    Cádiz CF

    Cádiz má pro sezónu jediný cíl, a sice udržet se. Zatím se ovšem tomuto klubu nedaří a se ziskem pouhých 12 bodů je předposlední, hůře je na tom jenom Levante. Svěřenci kouče Cervery v lize zvítězili doposud pouze dvakrát, za tři body zvládli klání se Celtou Vigo a Athleticem Bilbao, hned šestkrát remizovali. minulý víkend Cádiz prohrál s Elche 1:3. Nejlepším střelcem týmu je Anthony Lozano s pěti góly.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný pondělní večer. Vítám vás při sledování dohrávky 17. kola španělské LaLigy, u zápasu mezi Cádizem a Granandou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Milan Huppert

    Góly: 32. Arzamendia (Fali) – 88. J. Molina (Montoro)

    Karty:   37. Lozano (CAD), 61. Salvi (CAD), 90+1. Cala (CAD), 90+4. Mauro López (CAD) – 37. G. Sánchez (GRN)   90+3. Salvi (CAD)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:8. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:10.
    Cadiz CF: Ledesma – Akapo, Fali (46. Mauro López), Cala, A. Espino – Jönsson, Alarcón, Álex Fernández (C) – Alejo (77. Sobrino), Lozano (84. Osmajić), Arzamendia (46. Salvi).
    Náhradníci: Gil – Bastida, Calderón, Harojan, Chapela, Chust, Jiménez, Mauro López, Negredo, Osmajić, Salvi, Sobrino.

    Tréner: Álvaro Cervera

    Granada CF: Maximiano – Quini (63. S. Arias), G. Sánchez (C), Torrente, Neva (78. Escudero) – Puertas, Milla, Gonalons (46. Montoro), Soro (63. Bacca) – J. Molina, Suárez.
    Náhradníci: A. Escandell – Abram, S. Arias, Bacca, Escudero, Eteki, Monchu, Montoro, P. Sánchez, Ruiz.

    Tréner: Robert Moreno

    Rozhodca: Ortiz – Villaseñor, Estévez

    Diváci: 13 052