Vladivostok – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Novosibirsk – Red Star Kunlun 3:2 (po pr.) | Barys – Nižnekamsk 1:3 (kon.)
Metallurg Magnitogorsk – Omsk 3:2 (kon.) | Jaroslavľ – CSKA Moskva 3:2 (po pr.) | Petrohrad – D. Moskva 1:2 (0:2 po s.n.)
Soči – Čerepovec 5:4 (kon.) | S.Moskva – Jekaterinburg 5:2 (kon.) | Dinamo Minsk – Helsinki 5:3 (kon.)
Kazaň – Ufa 2:4 (kon.) | Riga – Novgorod 1:3 (kon.)
koniec po predl.
Lokomotiv Jaroslavľ
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
CSKA Moskva
cz Nedeľa 12.12.2021, 15:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost a těším se zase příště. (17:39:34)
     
    Výhru z dnešního utkání nakonec bere domácí Lokomotiv, který však nevedl ani sekundu! Skóre utkání totiž otevřel obránce hostů Svedberg. Skóre pak korigoval Korshkov, ale v závěrečné dvacetiminutovce udeřil Nikita Nesterov. I tentokrát znali domácí recept na srovnání, konkrétně to byl Marchenko. Moskva se poté mohla opět ujmout vedení, ale druhá branka Svedberga nebyla po coach challengi uznána. V prodloužení diktovali tempo domácí, kteří si vytvořili hned několik góloých příležitostí. Sít´ nakonec rozvlnil Reid Boucher, který ztečoval ránu od manitelu.
     
    Konec zápasu.
    64:22 Reid BOUCHER - 3:2
     
    64:22
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Nakonec se Lokomotiv skutečně raduje a bere ze zápasů bonusový bod. Alexeyev nahodil kotouč od pravého mantinelu a REID BOUCHER dokázal svou hokejkou usměrnit puk až za bezmocného Fedotova. Ten se blýsk v prodloužení skvělými zákroky, scházela mu ale pomoc od spoluhráčů. Asistence: Denis Alexejev, Alexei Marchenko
     
    64:01
    Anisimov ve skvělé příležitosti svého krajana v brance nepřekonal! Tlak domácích je vskutku mocný.
     
    63:32
    Korshkov se teď rozhodl zapomenout, že má spoluhráče. Projel si střední pásmo, zrychlil, nabruslil si před Fedotova, avšak ani on sít nerozvnlil. Jaroslavl je v prodloužení daleko aktivnější, zatím je ale stav stále nerozhodný.
     
    62:19
    Ani Alexeyova šance gólem nekončí. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    61:35
    Boucher předvedl krásné představení, když nečekaně zakončoval z otočky – Fedotov opět zasahuje,.
     
    60:53
    Korshkov se řítil sám na brankáře Fedotova, ale v bezprostřední blízkosti nastřelil pouze připravený pravý beton ruského brankáře!
     
    60:05
    Na úvod se zmocňují kotouče hosté, Dahlbeck rozjíždí akci od vlastní branky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 17:27.
     
    Ve třetí třetině to dlouho vypadalo, že oba týmy dotáhnou své snažení až do prodloužení. Poslední pětiminutovka však byla naprosto šílená. Nejdříve přišel krásný gól ránou z první z hole Nikity Nesterova, o pár vteřin později však opět přišla korekce. Trefil se Marchenko. Ani to ale nebylo všechno, v 17. minutě totiž napřáhl od modré čáry obránce Svedberg a propálil úplně všechno, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Pasqualeho. Realizační tým Jaroslavi si však vzal coach challenge a následně bylo zjištěno, že došlo k nedovolenému bránění brankáři, po kterém Kanaďan ztratil svou hůl. Branka tak nakonec neplatila a skóre po 60 minutách hry je 2:2. Jdeme do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:37
    Nahození odněkud ze středního pásma gólman hostí opět přikryl. Vhazovat se bude před jeho kanceláří.
     
    59:19
    Fedotov schoval kotouč do své lapačky a přerušuje hru.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta základní hrací doby.
     
    58:17
    Blizhieyvsky však ještě připravil na levé straně kluziště schovanou střelu, kterou Pasquale příliš nečekal. Nakonec ji ale dokázal vytěsnit do rohu kluziště.
     
    57:49
    Hokejisté z hlavního města teď vyhazují na zakázané uvolnění. Zdá se, že to oba týmy už chtějí dotáhnout do prodloužení. Jde vidět, že hrají s daleko menším nasazením.
     
    57:29
    Hráči v červeném si při založení útoku nepočínali příliš přesvědčivě a rozhodčí hru přerušuje.
     
    57:05
    Polunin vystřelil od modré čáry, touš prosvištěl kolem levé tyče Fedtovovi branky.
     
    56:43
    Gól nakonec po coach challenge není uznán! Podle sudích skutečně došlo k nedovolenému bránění brankáři.
     
    56:35
    Ještě se ale prověřuje zda nedošlo k nedovolenému bránění brankáři. Pasquale totiž přišel o hokejku!
     
    56:35
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak to je závěr jako hrom! Hokejisté z hlavního města opět odvrací možné prodloužení. VIKTOR SVEDBERG napřáhl na modré čáře a prostřelil všechno, co mu stálo v cestě! Velká rána pro Lokomotiv.
     
    55:58
    Moskevsští jsou nyní aktivnější a okupují útočné pásmo.
    55:22 Alexej MARČENKO - 2:2
     
    55:22
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Poslední minuty nám připravují drama! CSKA sice odskočilo domácím o jednu branku, ti však nyní reagují. O srovnávací trefu se postaral ALEXEI MARCHENKO, jehož rána prosvištěla až do sítě. Asistence: Georgij Ivanov, Reid Boucher
    54:57 Nikita NESTĚROV - 1:2
     
    54:57
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen jsme svědky dalšího gólu v základní hrací době. Obránce NIKITA NESTEROV dostal skvělý kotouč na osu hřiště a jeho rána z první prostřelila bezmocného brankáře Pasqualeho. Asistence: Joakim Nordstrom, Sergei Andronov
     
    54:40
    Alexeyev využil nedůrazu obránců CSKA a pronikl až před brankáře Fedotova. Ten připisuje další úspěšný zákrok.
     
    54:24
    Zakázané uvolnění, hra se stěhuje zpět před Fedotova. Ten má v posledních minutách opět plné ruce práce.
     
    54:10
    Boucher měl před sebou ležícího Fedotova ale ani on gólovou sirénu nerozezněl!
     
    52:45
    A opět se nám to začíná líbit. O vstřelení rozdílového gólu se nyní snaží elitní útok CSKA, v čele s Okulovem, který pálí z pravého kruhu pro vhazování.
     
    51:57
    Anisimov dostal naservírování vedle pravé tyčky branky Fedotova, avšak hostující brankář se dokázal přesunout dříve, než se elitní centr rozhodl zakončit!
     
    51:17
    Nesterov udělal pár kroků kupředu, pár zase zpátky a nahodil puk do hloučku hráčů před Pasqualeho. Rána nakonec neměla přesné parametry a zastavila se až za domácí brankou.
     
    50:33
    Další chyba při rozehrávce domácího brankáře Pasqualeho a potrestat ji mohl opět Grigorenko! Ani tentokrát se mu síť rozvlnit nepodařilo.
     
    49:38
    Tempo hry nám mírně opadá. Je vidět, že ani jeden z týmů není ochoten udělat chybu. Body jsou pro ně až příliš důležité.
     
    48:10
    Po buly ve středním pásmu přišel obránce Blazhiyevsky s netradičním řešením situace. Puk totiž prostě napálil na Pasqualeho. Ten vystihl jeho záměr a betony zklidnil poskakující kus černé hmoty.
     
    47:08
    Karnaukhov se efektně zbavil bránícího hráče, přihrál na pravý kruh Wallmarkovi a ten vyzkoušel ránu z první. Pasquale si připisuje první úspěšný zákrok závěrečného dějství.
     
    46:19
    Nesterov získal touš, podržel ho a jeho kumpáni mohou konečně odjet na střídačku. Důležitý moment pro hostující hokejisty.
     
    46:01
    Teď se sice domácí sami vyhnali z pásma, ale puk ve středním pásmu udrželi a nedovolili moskevským vystřídat.
     
    45:37
    A další vyhození, tentokrát se o něj postaral Gilmour. Sice získal svému týmu chvilku klidu, ale opět nebudou moci vystřídat.
     
    45:11
    CSKA sice získali kotouč, avšak pouze ho vyhodili přes všechny čáry. Dosavadní formace tedy budou muset na ledě zůstat. Nutno podotknout, někteří už pomalu tahají nohy po ledě.
     
    44:37
    Posledních pár vteřin bez vážnějších příležitostí na obou stranách. Kotouč je na hokejkách Jaroslavli a ti si ho přihrávají ve svém útočném pásmu. Teď jen z té převahy něco vymyslet.
     
    43:42
    Grigorenko se dostal k puku po chybné rozehrávce Fedotova a ten ho tak mohl poslat přímo do prázdné branky. Gól dostal přímo na stříbrném podnose, avšak skóre se ani teď nemění.
     
    42:58
    Gilmour teď dobrých pár vteřin stál na místě za svou vlastní brankou a čekal až jeho tým vystřídá. Následně se mu ale rozehrávka nepovedla a možnost zaútočit má opět Jaroslavl.
     
    42:15
    Alexeyev mířil se svými kumpány vstříc solidní příležitosti, avšak muži v červeném si příliš neporozuměli a záhy o touš přišli.
     
    41:39
    Píská se zakázané uvolnění, o puk se bude soupeřit v obranném pásmu Lokomotivu.
     
    41:18
    Guskov napřáhl z pravé strany útočného pásma, Pasquale vyráží a hra se stěhuje na druhou stranu kluziště.
     
    41:01
    Pasquale chtěl pomoci svým parťákům z rozehrávkou avšak jeden z hráčů CSKA hodně nepříjemně dotíral a snažil se puk zablokovat. Tentokrát při Pasqualem stáli všichni svatí, pro jeho tým všechno dobře dopadlo.
     
    40:28
    Kotouče se zmocnili na úvod hokejisté CSKA. Záhy o něj však přišli a Jaroslavl útočí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 16:48.
     
    I když nám prostřední dějství nabídlo konečně první přesné zásahy tak skóre je po 40 minutách hry stále nerozhodné, tedy 1:1. Nejprve se trefili hosté, když Nordstrom nabil na modrou čáru Svedbergovi a ten propálil všechno, co mu stále v cestě. O necelých pět minut později však reagoval Korshkov, který z dorážky překonal Fedotova. Druhá třetina nabízela daleko vyšší tempo, než jsme viděli v úvodní dvacetiminutovce a hokej nás i hráče vyloženě bavil. Před námi je ale ještě poslední třetina a pokud se nerozhodne ani v ní, tak přijde na řadu prodloužení nebo nájezdy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Hosté ale vyhazují. Sice až na zakázané uvolnění, avšak to je příliš mrzet nemusí. Do konce zbývá osm vteřin a to už nejspíše nějak zvládnou.
     
    39:32
    Závěrečný tlak Jaroslavli! Podaří se jim vstřelit pověstný gól do šatny a získat tak výhodu?
     
    38:39
    Hra nahoru a dolů. Právě tato ostřílená fráze vystihuje poslední minuty této třetiny.
     
    37:58
    CSKA chce založit další akci ze své vlastní třetiny, avšak domácí dobře napadají.
     
    37:29
    Averin při útočné snaze lehce zaškobrtnul a zřejmě nechal brusli v nějaké menší rýze. Z toho důvodu jeho tým ztratil puk a šanci má soupeř.
     
    36:37
    Pasquale připisuje čtrnáctý zákrok v zápase a přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    36:19
    Kraskovsky krásně pronikl do útočného pásma a i když mohl zakončovat, hledal ještě z druhé volny najíždějícího Polunina. K němu se nakonec puk nedostal a CSKA se o zbytek akce postarali.
     
    35:58
    Následuje zakázané uvolnění a hra se opět stehuje do obranného pásma domácích.
     
    35:08
    Nahození Neštěrova se odraží mimo, Moskva se teď snaží zatlačit svého soupeře ke své vlastní brance a donutit ho k chybě.
     
    34:11
    Hosté v plném počtu.
     
    33:39
    Po dlouhé kombinaci červených pálil od modré čáry obránce Barantsev. Touš se od brusle jednoho z bránících hráčů odrazil mimo pásmo.
     
    33:07
    Alexeyev se teď pokoušel o podobný kousek, jako jeho spoluhráč Korshkov. Z bezprostřední blízkosti totiž vystřelil na Fedotova a odražený kotouč byl připravený dorážet. Ruský brankář byl proti.
     
    32:11
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Joakim Nordström – 2 min., podrážení).
     
    32:06
    Kanaďan v barvách Jaroslavli schoval touš po předchozí ráně do své lapačky a rozhodčí přerušuje hru. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    31:55
    Zakázané uvolnění domácích, hra se opět stěhuje před Pasqualeho.
     
    31:23
    K Poluninovy se odrazil kotouč a ten na nic neváhal a okamžitě ho příklepem poslal na branku klubu z hlavního města. Fedotov musel předvést reflexivní zákrok a nakonec puk opravdu vyrazil.
     
    30:41
    Následné nahození končí díky teči až v ochranné síti, vhazovat se bude po pravici Pasqualeho.
     
    30:18
    Stav je tak nerozhodný a začíná opět od znovu. Gilmour teď zakládá další akci z poza vlastní branky.
    29:38 Jegor KORŠKOV - 1:1
     
    29:38
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Lokomotiv roztáhl svou útočnou formaci a úřadoval před brankou Fedotova. Zatímco střeli od modré čáry se dařilo hostů likvidovat, tak YEGOR KORSHKOV našel na ruského gólmana recept. Z rohu si totiž vybruslil až před něj a i když to na poprvé nevyšlo, tak z dorážky už dopravil touš až za jeho záda! Asistence: Alexander Polunin, Denis Barancev
     
    28:36
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Michail Grigorenko – 2 min., podrážení).
     
    28:33
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu a ani jeden z týmů si nezajišťuje vážnější převahu.
     
    27:15
    Jeden z hráčů v červeném netrefil kotouč a ten tak doputoval až za branku Fedotova. Píská se zakázané uvolnění.
     
    26:50
    Kus černé hmoty se ocitl na střídačce CSKA, vhazovat se bude kousek před ní na modré čáře.
     
    26:39
    Grigorenko pálí od modré, touš se však ocitl jen na zadním mantinelu.
     
    26:10
    Druhá formace Lokomotivu se teď snaží skóre zápasu korigovat, avšak přichází přerušení hry a následuje krátká komerční přestávka. Za chvíli pokračujeme.
    25:04 Viktor SVEDBERG - 0:1
     
    25:04
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Švéd Joakim Nordstrom, který ještě loni hájil barvy Calgary Flames dostal kotouč z rohu kluziště na modrou čáru, kde se ho chopil VIKTOR SVEDBERG a jeho následná rána měla všechny parametry, aby rozvlnila síť. Kotouč prosvištěl do pravého horního rohu a Pasqual byl v tomto případě bez šance. Asistence: Joakim Nordstrom
     
    24:56
    Po krátké odmlce opět i šance na druhé straně, Krakovsky to zkoušel na Fedotova z hodně ostrého úhlu z pravé strany. Ten kotouč vytěsnil mimo.
     
    24:13
    Pasquale přerušuje hru poté, co ve své výstroji udržel kotouč po ráně od obránce Gilmoura.
     
    23:41
    Čtvrtá formace opět ukazuje, že je pro CSKA velmi platná. Guskov s kumpány zatláčeli domácí ke své vlastní brance a nakonec se ke střele dostal právě hráč s číslem 7. Nastřelil však hokejku protihráče a Moskevští musí pásmo vyklidit.
     
    22:35
    Tempo druh třetiny je zatím o několik levelů výše, než v úvodu zápasu. To se nám fanouškům samozřejmě líbí. Uvidíme, jak dlouho tento atraktivní hokej vydrží.
     
    22:01
    Grigorenko se zmocnil kotouče, obkroužil branku Jaroslavi a mezi kruhy vyslal ránu zápěstím, která nadělala Kanaďanovi problémy. Nakonec se mu povedlo kotouč přeci jen vytěsnit do rohu kluziště.
     
    21:19
    Krakovsky nahazoval před branku přímo na nastavenou hokejku Korshkova! Tečovaný kotouč nakonec do sítě nezamířil.
     
    20:30
    Sergeyev pořádné napřáhl na modré čáře a krátce po buly vyslal svůj raketový one-timer! Rána směřovala do zadního mantinelu, odkud se puk odrazil kousek před brankáře Pasqualeho, který byl hodně zmatený.
     
    20:05
    Po vhazování získali kotouč hráči v červeném, což znamená domácí klub Lokomotiv Jaroslavl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další část započne přibližně v 15:54.
     
    V první části hry jsme neviděli ani jeden gól. Aktivnějším týmem bylo sice CSKA, které vystřelilo na branku soupeře celkem 6x, avšak ni Guskov ani Kamenev, kteří měli na holých nejspíše největší příležitosti první části hry, neproměnili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:01
    Jaroslav vyhazuje přes všechny čáry a píská se zakázané uvolnění.
     
    18:21
    Rána CSKA byla domácími ztečována až do ochranné sítě a tak se bude vhazovat před kanadským maskovaným mužem.
     
    17:58
    Tesanov se dostal efektně do pásma a otočkou se snažil ošálit svého protihráče, avšak ten jeho záměr vystihl a vyhazuje kotouč přes modrou čáru. Lokomotiv musí pásmo vyklidit.
     
    16:33
    Nordstromova rána od modré zapadla do hloučku těl před Pasqualem a mohla nadělat velké problémy, nakonec však kotouč vyskákal mimo tři tyče.
     
    15:58
    Zakázané uvolnění domácích.
     
    15:34
    Nečekaná rána Anisimova z prostoru ve slotu, Fedotov pohotově vyráží do rohu kluziště. Stejný hráč se pak dostal ještě k jednomu zakončení o kousek výše, tentokrát Fedotov ukryl touš ve své výstroji a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    14:54
    Guskov nabral rychlost na levé straně kluziště a i když mohl ještě přihrávat křižným pasem na Svetlakova, nakonec však vše na sebe. Jeho následná rána Pasqualeho pořádně protáhla, nakonec však dokázal máchnout lapačkou a hru přerušit.
     
    14:10
    Další ofsajd zastavuje průnik obránce Blazhyevskyho, který si ještě před modrou čárou udělal kličku. To však nepředpokládali jeho spoluhráči, kteří modrou přejeli dříve než kotouč.
     
    13:33
    Halou se rozezněl hvizd rozhodčího – postavení mimo hru. Následuje krátký komerční brejk po kterém se bude vhazovat blíže k brance Kanaďana Pasqualeho.
     
    13:03
    Z ničeho nic způsobil centr elitního útoku Kamenev velký zmatek v brankovišti Jaroslavli, nakonec však puk do sítě nedopravil.
     
    12:19
    Teď už to ale nikdo nestihl – zakázané uvolnění, vhazuje se po pravici Pasqualeho.
     
    11:29
    Alexeyev se dostal ke kotouči jako první a tak se zakázané uvolnění Lokomotivu nepíská. Jejich útočné snažení ale dlouho netrvalo, Moskva posílá touš do bezpečí.
     
    10:48
    Polunin vydoloval kotouč ve středu hřiště a dál s ním nic nevymýšlel. Prostě nahodil do pásma a šel se svými kumpány vystřídat.
     
    09:57
    Osipov napřahoval od modré, kus černé hmoty pak tečovala ještě jedna z hokejek domácích hokejistů, avšak ani teď se siréna nerozezní.
     
    09:17
    Kamenev vyslal nebezpečný projektiv z vrcholu pravého kruhu, touš jen prosvištěl kolem levé tyče branky CSKA.
     
    08:52
    Nordstrom teď obtěžoval život brankáře domácích za brankou a jen tak tak, že se nakonec ke kotouči nedostal! Pasquale měl na mále.
     
    08:24
    Moskva sice následné buly vyhrála, avšak následovala nedovolený průnik přes morou čáru a rozhodčí píská ofsajdové postavené hráčů v červeném.
     
    08:18
    Rozhodčí přerušuje hru a bude následovat krátká komerční pauza. Po ní se bude vhazovat ve středovém kruhu.
     
    07:59
    Perevalov se chystal udělit Sorkinovi hit při průchodu středním pásmem, avšak útočník Moskvy se kolem něj krásně protáhl a pokračoval směrem k brance Pasqualeho.
     
    07:10
    Okulov se hnal kupředu společně s Kamenevem, avšak druhý jmenovaný kousek za modrou čárou upadl bez cizího zavinění a hra se opět stěhuje na druhou stranu kluziště.
     
    05:30
    Moskva nyní hraje snad lépe, než v přesilové hře. Dostávají se totiž do větších příležitostí a na svého soupeře hodně tlačí. Nyní však byli vyhnáni, za vlastní brankou čeká s pukem kanadský obránce Gilmour.
     
    04:17
    Čtvrtý ruský útok teď získal převahu a točil Lokomotiv ve svém vlastním pásmu. Na konci celé akce stál Mingachyov, avšak jeho rána nakonec byla ztečována mimo branku.
     
    03:47
    Domácí v plném počtu.
     
    03:34
    Moskevským hokejistům chybí klid na hokejkách, kombiance v útočném pásmu se totiž vůbec nedaří. Něco vymyslet se nepovedlo ani Grigorenkovi, jedná z hlavních ofenzivních hvězd klubu.
     
    02:55
    Blazhiyevsky napřáhl od modré čáry, puk však netrefil prostor tří tyčí a Lokomotiv se opět osvobozuje, tohle oslabení zatím zvládají dobře.
     
    02:02
    Jaroslavl se na úvod osvobozuje vyhozením přes všechny čáry.
     
    01:47
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Pavel Kudrjavcev – 2 min., podrážení).
     
    01:18
    Nordstrome stál Pasqualovi ve výhledu a snažil se puk po jednom z nahození doráže. Gólman domácích drží.
     
    00:57
    Dahlbeck se zmocnil puku za svou vlastní brankou a společně se svými kumpány chtěl zamířit kupředu. Moskva dobře zapracovala ve středním pásmu a soupeře odzbrojili. Ti se ale i tak do pásma dostávají.
     
    00:05
    Úvodní vhazování dopadlo lépe pro hokejisty Jaroslave.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (D. Isajev) – Rafikov, A. Marčenko (C), Barancev, Jelesin, M. Osipov, Čerepanov, Misjul – Boucher, A. Anisimov (A), Kajumov – Polunin, Kraskovskij, Korškov – Denis Alexejev, Georgij Ivanov, J. Averin (A) – P. Kudrjavcev, Arťom Iljenko, Tesanov – Perevalov.
    Trenér: Igor Nikitin

    CSKA Moskva: Ivan Fedotov (J. Kiseljov) – N. Nestěrov (A), Dahlbeck, Arťom Sergejev, Blažijevskij, Gilmour, V. Svedberg, M. Ibragimov – S. Plotnikov (A), Kameněv, Okulov – Grigorenko, P. Karnauchov, Wallmark – Nordström, Andronov (C), Sorkin – M. Guskov, Světlakov, Mingačov – Poltapov.
    Trenér: Sergei Fedorov

    Rozhodčí: Fraňo – Hribik.
     
    Vzájemné zápasy:

    Z pohledu vzájemných zápasů je na tom lépe moskevský klub, který slavil triumf ve čtyřech případech z pěti. Zajímavostí však je, že vždy vyhrál domácí tým, kterým dnes bude právě Lokomotiv.

    CSKA Moskva 1:0 Jaroslavl
    CSKA Moskva 3:1 Jaroslavl
    CSKA Moskva 2:0 Jaroslavl
    Jaroslavl 2:1 CSKA Moskva
    CSKA Moskva 3:2 Jaroslavl
     
    Jaroslavl

    Lokomotiv se nachází na 6. příčce téže konference a zatím tak plní svoji úlohu být na pozicích zaručující postup do vyřazovací části. Ztráta na pátý Čerepovec jsou 4 body, tudíž přímý posun nahoru nelze po dnešním duelu čekat. Ale ani propadnout se nemohou, jelikož Spartak ztrácí na Jaroslav taktéž 4 body. V posledních zápasech tento klub zdobila hlavně pevná defenzívá, za posledních 5 duelů totiž inkasovali pouze 6 branek.

    Poslední zápasy:

    Jaroslavl 0:2 Jekatěrinburg
    Jaroslavl 3:2 Omsk
    Jaroslavl 3:2 Novosibirsk
    CSKA Moskva 1:0pp Jaroslavl
    Spartak Moskva 1:2pp Jaroslavl
     
    CSKA Moskva

    Moskevský klub je v dosavadním průběhu na 4. příčce západní konference. Na kontě však mají 52 bodů a stejné číslo vidíme svítit i u jejich rivala Dynama Moskva na 3. místě. Celkově je čelo této konference hodně nabité, vždyť CSKA na lídra z Jokeritu ztrácí pouhé 2 body! V případě výhry se tedy klub z hlavního města může klidně posunout do čela. Forma z posledních zápasů je solidní, ve středu sice podlehli Nižnijmu Novogorodu 5:2, avšak předtím 5 duelů po sobě vyhráli. Mimo jiné porazili i právě Jaroslavl, která před nimi stojí i dnes.

    Poslední zápasy:

    CSKA Moskva 2:5 Nižnij Novgorod
    Dynamo Moskva 2:3pp CSKA Moskva
    CSKA Moskva 1:0pp Jaroslav
    CSKA Moskva 6:4 Magnitogorsk
    Dinamo Riga 2:3 CSKA Moskva
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Libor Novák

    Góly a asistencie: 30. Korškov (Polunin, Barancev), 56. A. Marčenko (Georgij Ivanov, Boucher), 65. Boucher (Denis Alexejev, A. Marčenko) – 26. V. Svedberg (Nordström), 55. Nesterov (Nordström, Andronov)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Pasquale (D. Isajev) – Rafikov, A. Marčenko (C), Barancev, Jelesin, M. Osipov, Čerepanov, Misjul – Boucher, A. Anisimov (A), Kajumov – Polunin, Kraskovskij, Korškov – Denis Alexejev, Georgij Ivanov, J. Averin (A) – P. Kudrjavcev, Arťom Iljenko, Tesanov – Perevalov.
    Tréner: Igor Nikitin

    CSKA Moskva: Ivan Fedotov (J. Kiseljov) – Nesterov (A), Dahlbeck, Arťom Sergejev, Blažijevskij, Gilmour, V. Svedberg, M. Ibragimov – S. Plotnikov (A), Kameněv, Okulov – Grigorenko, P. Karnauchov, Wallmark – Nordström, Andronov (C), Sorkin – M. Guskov, Svetlakov, Mingačov – Poltapov.
    Tréner: Sergei Fedorov

    Rozhodca: Fraňo, Hribik – Gordenko, Sysuyev