Fürth – Union Berlín 1:0 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 5:2 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
5:2 (2:2)
Bayer Leverkusen
cz Nedeľa 12.12.2021, 17:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 8:7. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:11. (19:25:45)
     
    Je konec! Frankfurt po ofenzivních hodech poráží Leverkusen 5:2. Vše odstartoval Patrik Schick, který poslal Leverkusen do vedení v šesté minutě a ve 22. minutě navíc po ruce Sowa proměnil penaltu. O dvě minuty později ale snížil po rohovém kopu Tuta. Po půlhodině hry pak obstaral vyrovnání Lindstrom. Do kabin se proto odchází za stavu 2:2. Po změně stran domácí dokonali obrat, když se po rohu prosadil Ndicka. Na jeho zásah navíc navázal dělovkou Jakič a pátou branku technickým obstřelem zařídil Sow.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Piero Hincapié dostal přihrávku na levou stranu, odkud míč vyslal do šestnáctky, ale jeho pobídka neoslovila nikoho z hlavičkářů.
     
    90+2
    Hosté už v nastavení kopali rohový kop. Diaby vymyslel nadýchaný centr k přední tyči, ale domácí Tuta míč z voleje odkopl až na polovinu soupeře.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Obrana Leverkusenu uspěla při dalším vysokém nákopu domácích. Hráči v bílém tak dokázali míč odehrát mimo nebezpečí.
     
    89
    Domácí už se v závěru nikam neženou a spíše se snaží držet míč na kopačkách. Ani hráči Leverkusenu nemají sílu k nějakému náporu.
     
    88
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Dajči Kamada, přichází Sam Lammers.
     
    87
    Jakič se hnal do pokutového území, ale Tuta jej skvělým defenzivním zákrokem odstavil od balónu. Domácí celek už opět spěchá kupředu.
     
    86
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Djibril Sow, přichází Sebastian Rode.
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Danny da Costa, přichází Almamy Touré.
     
    85
    Demirbay rozehrával rohový kop Leverkusenu. Do padajícího míče se ještě opřel Bellarabi, jehož ránu zablokoval hned první soupeř.
     
    84
    Tah nestíhal náběh Kostiče po levé straně. Domácí hráč tak z levé strany odcentroval, ale dobíhající Borré se k jeho pobídce neprobil.
     
    83
    Filip Kostič sklepl míč pod sebe, ale tam neměl spoluhráče v černém dresu. Hosté ale nabídnutou možnost nevyužili k zakončení.
     
    82
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Patrik Schick, přichází Lucas Alario.
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Florian Wirtz, přichází Nadiem Amiri.
     
    81
    Christopher Lenz načechral do pokutového území zajímavý centr, jenže k jeho pobídce se nikdo z hráčů v černém dresu nedostal.
     
    80
    Do konce utkání zbývá posledních deset minut a domácí po skvělém výkonu kráčí za cenným triumfem.
     
    79
    Kostič znovu dostal místo na levé straně a vyslal centr do šestnáctky. Jeho pobídku ale obrana soupeře vyřešila a hráči v bílém míč odehráli.
     
    77
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Leverkusen prakticky potvrzuje své vítězství v dnešním souboji! Filip Kostič prošel na levé straně do blízkosti velkého vápna, poslal míč do vápna, odkud Borré přihrál pod sebe a DJIBRIL SOW technicky uklidil míč k zadní tyči!
     
    76
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Jeremie Frimpong, přichází Karim Bellarabi.
     
    75
    Diaby poslal nákop za obranu domácího celku, ale pozorný Martin Hinteregger si dal na pobídku dobrý pozor a hlavou zahrál do Trappových rukavic.
     
    74
    Domácí už pomaličku kouskují hru a nikam se neženou. Naopak fotbalisté Bayeru Leverkusenu spěchají s každou rozehrávkou.
     
    73
    Jakič zahrál na vlastní polovině rukou snad metr před očima rozhodčího. Sudí okamžitě nařídil přímý kop ve prospěch Leverkusenu.
     
    72
    Diaby si chtěl obhodit obránce, ale Ndicka proti němu výborně vystoupil a obral hostujícího hráče o možnost projít do střelecké pozice.
     
    71
    Patrik Schick dostal přihrávku do pokutového území, ale příliš dlouho si míč rovnal na střelu. Obránce v černém dresu jeho pokus zablokoval.
     
    70
    Filip Kostić se po levé straně prohnal na hranici velkého vápna, odkud poslal další nebezpečnou pobídku do šestnáctky. S jeho centrem si defenziva věděla rady.
     
    69
    Do rozehrávky Leverkusenu se musel zapojit také brankář Hrádecký. Gólman hostujícího celku poslal přihrávku na levou stranu, ale hráči v bílém mají velké problémy v přechodové fázi.
     
    68
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Charles Aránguiz, přichází Kerem Demirbay.
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Robert Andrich, přichází Exequiel Palacios.
     
    67
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Domácí celek odskakuje do vedení o dvě branky! KRISTIJAN JAKIČ se z hranice velkého vápna opřel pravačkou do odraženého míče a jeho razantní pokus do protipohybu brankáře rozvlnil síť!
     
    66
    Piero Hincapié z levé strany vymyslel nákop za obranu soupeře, ale jeho pobídku si defenziva s přehledem pohlídala.
     
    65
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Jens Hauge, přichází Christopher Lenz.
     
    64
    Hra je přerušena! Domácí Hauge zůstává ležet na trávníku a potřebuje ošetření.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Piero Hincapié (Bayer Leverkusen).
     
    61
    Leverkusen zahrával další rohový kop. Centrovaný míč směřoval na malé vápno, ale před Patrikem Schickem obránce přizvedl míč do bezpečí.
     
    60
    Da Costa po hodině hry utekl obráncům v bílém po pravé straně, ale jeho pobídka směřující na Kamadu skončila u obránce.
     
    59
    Danny da Costa vhazoval na pravé straně hrací plochy. Jeho pobídka směřovala na Jakiče, ale u druhého jmenovaného hlídkoval obránce.
     
    58
    Hostující Diaby se dostal do zakončení z hranice velkého vápna, ale rána levačkou mu vůbec nesedla a míč se zakroutil mimo hřiště.
     
    57
    Po následném rohovém kopu se do zakončení hlavou dostal Hauge, ale jeho pokus skončil vedle zadní tyčky. Frankfurt ale hraje fantastický fotbal!
     
    56
    Žlutou kartu dostává Charles Aránguiz (Bayer Leverkusen).
     
    56
    Frankfurt zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho rozehrávky se ujal Filip Kostič, ale jeho krásnou dělovku hostující brankář vyškrábl na roh.
     
    55
    Kristijan Jakić poslal přihrávku na levou stranu, nicméně jeho spoluhráč Djibril Sow si míč nedokázal dobře zpracovat. Leverkusen může uklidnit hru.
     
    54
    Další obrovská šance Frankfurtu! Na centr od rohového praporku si naskočil Martin Hinteregger, jenže hlavou rozvlnil jen boční síť.
     
    53
    Kamada táhl útok Frankfurtu, předal míč Borému, který si jej ještě zasekl na levačku a vystřelil. Hrádecký parádním zákrokem drží Leverkusen ve hře!
     
    52
    Branku ještě řešil VAR. Zkoumalo se, zda N´Dicka nezahrál rukou, ale gól je uznán.
     
    51
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Domácí celek otáčí vývoj dnešního souboje! OBITA EVAN N´DICKA se po rohovém kopu dostal k odraženému míči a pohotově jej napálil do horního rohu branky!
     
    50
    Z levé strany centroval do pokutového území Tuta, jehož pobídka skončila na bloku prvního obránce v bílém dresu Leverkusenu.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen).
     
    48
    Hauge nakopl míč na polovinu soupeře, nicméně jeho pobídka skončila u brankáře Hrádeckého. Gólman Leverkusenu poté přenesl hru na levou stranu.
     
    47
    Kristijan Jakić poslal přihrávku na hranici velkého vápna, ale jeho pobídka neoslovila nikoho v černém dresu. Leverkusen pokračuje ve vysokém napadání.
     
    46
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Jesper Lindström, přichází Jens Hauge.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali parádní fotbal. Vše odstartoval Patrik Schick, který poslal Leverkusen do vedení v šesté minutě a ve 22. minutě navíc po ruce Sowa proměnil penaltu. O dvě minuty později ale snížil po rohovém kopu Tuta. Po půlhodině hry pak obstaral vyrovnání Lindstrom. Do kabin se proto odchází za stavu 2:2.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Edmond Fayçal Tapsoba přenesl hru na pravou stranu, nicméně jeho pobídka skončila u soupeře. Závěr první půle se dohrává v pomalejším tempu.
     
    45+2
    Bayer Leverkusen zahrával standardní situaci na polovině soupeře.Florian Wirtz poslal centr do pokutového území, ale Trapp si míč stáhl ze vzduchu.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    45
    V závěru prvního poločasu sledujeme bitvu o každý metr hrací plochy. O něco důraznější jsou nyní fotbalisté Bayeru, kteří se postupně tlačí vpřed.
     
    44
    Filip Kostič dostal přihrávku na levou stranu, odkud dloubl přihrávku do šestnáctky. Dobře postavený stoper Tapsoba míč nekompromisně odhlavičkoval.
     
    43
    Sow nakopl míč na pravou stranu hrací plochy, kam se za míčem hnal Kamada, ale Hrádecký před ním na poslední chvíli vyboxoval míč do bezpečí.
     
    41
    Kamada fauloval v souboji na levé straně hrací plochy přímo před očima hlavního rozhodčího. Sudí jeho nedovolený zákrok viděl z těsné blízkosti.
     
    40
    Stopeři Leverkusenu kombinují s míčem na vlastní polovině a snaží se uklidnit hru. Florian Wirtz se ještě vrátil na trávník.
     
    39
    Filip Kostič se na levé straně dostal k volnému míči a pohotově odcentroval do šestnáctky. Jeho pobídku si obrana soupeře pohlídala.
     
    38
    Wirtz zatím odchází v doprovodu lékařského týmu Bayeru za postranní čáru. Uvidíme, zda se na trávník ještě vrátí.
     
    37
    Martin Hinteregger nakopl míč levačkou na polovinu soupeře. Na hřišti zatím opět zůstává ležet hostující mladík Florian Wirtz.
     
    36
    Na trávníku zůstává po jednom ze soubojů ležet Florian Wirtz, který bude potřebovat ošetření. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    35
    Hosté už opět kombinují kolem pokutového území soupeře, ale zatím se nedostávají do zakončení. Domácí si dávají pozor na Patrika Schicka.
     
    34
    Sow uspěl v hlavičkovém souboji na polovině soupeře, nicméně jeho přenesení hry skončilo u prvního fotbalisty v bílém dresu Leverkusenu.
     
    33
    Domácí brankář Kevin Trapp nakopl míč na polovinu Leverkusenu, ale hostující obránce Tah si padající míč pohlídal a odhlavičkoval.
     
    31
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Fantastické utkání pokračuje, jelikož domácí celek vyrovnává na 2:2! Sow nakopl míč na polovinu soupeře, kde se k balónu dostal JESPER LINDSTROM a parádní dělovkou poslal míč k zadní tyči!
     
    31
    Sow poslal nákop na levou stranu, kam si pro míč došel Tuta. Autor jediné branky domácího celku míč přenesl nákopem na pravou stranu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina a zatím sledujeme hodně dramatické utkání. Domácí Frankfurt se nyní snaží útočit, ale Leverkusen je v defenzivě důrazný.
     
    29
    Filip Kostič táhl další útok Leverkusenu po levé straně. Jeho pobídka letěla z levé strany na malé vápno, nicméně obrana dokázala zasáhnout.
     
    28
    Djibril Sow dostal přihrávku na levou stranu a s vypětím všech sil míč ještě udržel na trávníku. Jeho následní pobídka skončila v moci soupeřů.
     
    27
    Tuta po dalším souboji v pokutovém území reklamoval nedovolený zákrok Andricha, ale sudí dává jasným gestem najevo, že to penalta nebude.
     
    26
    Domácí zahrávali přímý kop v blízkosti velkého vápna. Filip Kostič opět vyslal hodně nebezpečnou pobídku, ale Kamada balón přizvedl mimo branku.
     
    24
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Sledujeme skutečně ofenzivní duel! Domácí celek udeřil po rohovém kopu. Filip Kostič poslal míč na malé vápno, kde přišlo hned několik odrazů a TUTA nakonec napálil míč do sítš!
     
    24
    Domácí se ihned po obdržení druhé branky vydali do útoku. Z pravé strany odcentroval Sow, ale dobře postavený Aranguíz míč odehrál na roh.
     
    22
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Leverkusen navyšuje své vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil PATRIK SCHICK, který penaltu s ledovým klidem proměnil!
     
    21
    Skutečně je to penalta pro Leverkusen!
     
    20
    Hosté reklamovali ruku Sowa při odehrání padajícího centru. Sudí si vše nechává ověřit kolegy u videa.
     
    19
    Evan Ndicka si poradil s nákopem za obranu Frankfurtu, dobře se s míčem otočil, ale levačkou už nedokázal přesně rozehrát.
     
    18
    Tuta poslal přihrávku na levou stranu, kde měl Filipa Kostiče, ale druhý jmenovaný míč následně nakopl jen do míst, kde kralovali soupeři.
     
    17
    Domácí brankář Kevin Trapp si musel dát pozor na napadajícího soupeře, před který míč raději odehrál na pravé křídlo.
     
    16
    Bayer Leverkusen se snaží uklidnit hru kombinací na vlastní polovině. Hráči Frankfurtu akci soupeře aktivně napadají, ale zatím se nedostávají k míči.
     
    15
    N´Dicka poslal nákop na pravou stranu hrací plochy, ale jeho nákop směřující na Kostiče proskákal do zámezí. Vhazovat bude hostující Bayer.
     
    14
    Tah se po dalším centru dostal v pokutovém území do zakončení, ale jeho hlavička z tísněné pozice prolétla kolem vzdálenější tyčky.
     
    13
    Hosté zahrávali úvodní rohový kop dnešního souboje. Florian Wirtz poslal do šestnáctky centr z pravé strany, ale jeho pobídku obrana zažehnala.
     
    11
    Tapsoba diriguje rozehrávku Bayeru Leverkusen na polovině hřiště. Stoper Leverkusenu poslal nákop na levou stranu, ale neměl tam spoluhráče.
     
    10
    Sow nakopl míč na polovinu soupeře, ale jeho dloubáček směřoval na Kamadu, kterého bez velkých problémů uhlídal obránce Frimpong.
     
    9
    Domácí Frankfurt se usadil na polovině Leverkusenu, jenže akce domácího celku se zatím odehrává daleko od pokutového území soupeře.
     
    8
    Domácí fotbalisté se ihned hnali vpřed se snahou o bleskovou odpověď, nicméně kombinace Leverkusenu skončila nepřesnou přihrávkou za obranu.
     
    6
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Leverkusen se z první šance dnešního souboje dostává do vedení! Do pokutového území přiletěla přihrávka z pravé strany. K míči se dostal PATRIK SCHICK, který vypálil levačkou a Trapp na jeho přízemní pokus nedosáhl!
     
    5
    Sow sklepl míč za obranu soupeře, nicméně na jeho pobídku nikdo ze spoluhráčů nestačil zareagovat. V úvodu na trávníku dominují defenzivy obou zemí.
     
    4
    Moussa Diaby se při návratu na vlastní polovinu dopustil nedovoleného zákroku, když soupeře poslal k zemi zatažením za dres.
     
    3
    Diaby se hnal za nákopem na pravou stranu hrací plochy, ale před obráncem si nepotykal se zpracováním. Míč mu tak uskočil do autu.
     
    2
    Dajči Kamada se hnal za přihrávkou do pokutového území, ale pozorný Frimpong si jeho náběh pohlídal a odehrál míč mimo nebezpečný prostor.
     
    1
    Hostující Bayer Leverkusen obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali do útoku, ale nákop na Schicka byl příliš dlouhý.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta, Hinteregger, Ndicka – D. da Costa, Jakić, Sow, Kostić – Lindström, Kamada – Borré.
    Náhradníci: Ramaj – Hasebe, Hauge, S. Lammers, Chandler, Lenz, Paciência, A. Touré, Rode.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Frimpong, Tah, Tapsoba, Hincapié – Ch. Aránguiz, Andrich – Diaby, Wirtz, A. Adli – Schick.
    Náhradníci: Luňov – Amiri, Alario, Bellarabi, Demirbay, Kossounou, Palacios, Paulinho, Sinkgraven..
     
    Eintracht Frankfurt

    Domácí Frankfurt je na tom o něco hůře. Po čtrnácti odehraných duelech má na kontě jen osmnáct bodů a patří mu dvanáctá pozice bundesligové tabulky. Na záchranu má k dobru jen dvoubodový náskok. Naposledy navíc prohrál na půdě Hoffenheimu. Doma však Eintracht moc neprohrává. Ve čtvrtek pak v Evropské lize remizoval 1:1 na půdě Fenerbahce a ovládl skupinu D.
     
    Bayer Leverkusen

    Hostující Leverkusen zatím prožívá povedenou sezónu. Ve čtrnácti zápasech získal Leverkusen dvacet sedm bodů a zatím mu patří třetí pozice. Na druhý Dortmund navíc ztrácí jen čtyři body. V případě vítězství pak může náskok Borussie stáhnout na jediný bod. V Bundeslize navíc Leverkusen vyhrál dvakrát v řadě. Naposledy přehrál Furth vysoko 7:1. Ve čtvrtek v Evropské lize sice padl na půdě Ferencvárose, ale už před tímto duelem měl jistý postup.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Bundesligy mezi Eintrachtem Frankfurt a Bayerem Leverkusen.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 24. Tuta, 31. Lindström (Sow), 51. Ndicka, 67. Jakić, 77. Sow (Borré) – 6. Schick (Andrich), 22. Schick (pen.)

    Karty:   49. Frimpong (LEV), 56. Ch. Aránguiz (LEV), 62. Hincapié (LEV)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 8:7. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:11.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta, Hinteregger, Ndicka – D. da Costa (86. A. Touré), Jakić, Sow (86. Rode), Kostić – Lindström (46. Hauge, 65. Lenz), Kamada (88. S. Lammers) – Borré.
    Náhradníci: Ramaj – Hasebe, Hauge, S. Lammers, Chandler, Lenz, Paciência, A. Touré, Rode.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Frimpong (76. Bellarabi), Tah, Tapsoba, Hincapié – Ch. Aránguiz (68. Demirbay), Andrich (68. Palacios) – Diaby, Wirtz (82. Amiri), A. Adli – Schick (82. Alario).
    Náhradníci: Luňov – Amiri, Alario, Bellarabi, Demirbay, Kossounou, Palacios, Paulinho, Sinkgraven.